QUOTE(aldyte @ 2006 08 21, 22:25)
Noreciau paprasyti visu sugrizti i sita tema!!! Besiartinant mano isbandymui svarstau ivairius variantus. Ne Lietuvoje - ju nemazai. Ir manyje visiskai aiskiai yra subrendes noras negimdyti ligonineje, nebuti monitoruojamai, steriliai (o gal ir ne) apziurinejamai, pavaldziai gydytoju manipuliacijoms...
Yra cia, JAV, tokie naturalaus gimdymo centrai, kur gimdoma vien pribuvejos priezuroje, pries tai ivertinus rizikinguma, aisku. Ten tik tipiskas "naminis" miegamasis su vonia ir kudikio lopsiu. Ir virtuvele - pastebejau, kad Lietuvoje daug kam pritruksta tiesiog pavalgyti! Ten dar yra tonus fiksuojantis aparatukas (vienintelis aparatukas!), kuriuo kartais, bet ne pastoviai fiksuojami tonai. Na dar kedute (olandiska ar panasiai). Viskas kaip namie, nera jokios minies apie ligonine. Niekas ir nelaukia po langais - kritiniu atveju kviecia greituke. Tai va. Turbut bus zibalo kliustelejimas i ugni. Bet klausiu jusu, patyrusiu moteru, argumentu - kodel rinktumetes arba nesirinktumet tokio gimdymo??!!
ps. ten neatliekama joks medikamentinis nuskausminimas ir netaikomos medikamentines skatinimo priemones.
Sveika
Turbūt rašai apie "birthing center"?

Mano draugė ten gymdė, buvo patenkinta. Būtų pagimdžiusi ir namuose, bet mes tada buvome studentų žmonos, gyvenome visi kartu šeiminiam bendrabutyje, tai gi salygų nebuvo. Skirtumas nuo LT yra toks, kad jų "pribuvėja" - yra certified midwife (sertifikuota akušerė)- ji turi valstybė licenzija priimti paprastus gimdymus. JAV visada yra pasirinkimas - gimdyti su gidytoju arba su akušere, kartu, kaip pas mus, jie ne dirba. Jeigu nori naturalesnius gimdymus, renkiesi akušerę. Aš taip pat su tokia pribuvėja gimdžiau. Tiesa, paprastoj ligoninėje.
Taip pat norėjau pabandyti kaško naujo, jaučiau kad antrus mano gimdymus sugadyno VGN personalas - buvo labai grubūs, ne buvo judėjimo laisvės per sąremus, įleido nuskaustminančius, kurių neprašiau ir nuo kurių pasidarė tik blogiau...
Galvojau, bus šį kartą geriau. Norėjau pabandyti pagimdyti į vandėnį, man tai atrodė labai gražu ir svarbiausiai - praktiškai nereikia, kad kasnors ant to galo gaudytų... Bet...
Akušerė pamanė, kad jeigu aš noriu į vandenį, reiškia vanduo man labiausiai tinka. Jie pripylė vonią mano kambary, po to pradėjo ruošti gimdymo vonią... O pasirodė, kad aš gimdymo metų vandens visiškai netoleruoju. Po kambario vonios man buvo labai gera tiesiog sedėti kedėj -supuoklej ir suptis saremių metų. O jos pripildė didelę voną, išleido mano vandenis, ir nuvedė manę iki kitos gimdyklos, kur turėjau gimdyti.
Na žodžiu, dėl tos vandens mano gimdymas suletėjo. Po 10minučiu pradėjau šaukti "get me out of here", manę ištraukė ir pasiulė pastovėti keturiom, kol kaklelis atsidarinės... Po to suleido vaistu - jau labai skaudėjo ir buvo arčiau ryto, leido tarp saremiu meguoti - tuo metų tarp saremiu aš visa drebėjau... Žodžiu, manau dėl to vonios streso kaklėlis sustojo atsidarinėti kaškur arčiau aštuonių dėvynių santimetrų, saremai ejo, bet jokio progreso. Jau buvau pasiruošusi ir epiduriniam ir šaukiau cezario... Bet akušerė atrežė - "Let's give your body a chance"... Jau buvo pasiruošė statyti pitosiną ir kaškokį epidurą, nuvedė manę atgal į mano kambarį ir kaklelis atsidarė! Valio, galima buvo stumti. Žodžiu gimdžiau klasiškai - gulint ant stalo, nes buvau išsekusi pribambasam
Ką norėjau pasakyti - ir amerikoj ir su pribuvėja gali būti visko... Jeigu nori naturalių gimdymų, susirask tokią akušerę kuri galės skaitytis su tavo norais ir padėti tau gimdymo metu susirasti
tau patogiausią poziciją, kad tu galėtum ja pasitikieti ir kad ji mažiau kištusi į tavo gimdymo eiga. Paskaityk Michel Odent, pas jus turi būti

Gražių ir laimingų tau gimdymų