Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

Sveikuciai.
Jau prabego beveik trys savaites kaip cia lankiausi, bet kazkaip visos uzsiemusios, nes jau ne tiek daug ir pasisakymu aptikau.

QUOTE(katilina @ 2014 04 14, 20:22)
Fatimaallaa, kaip tau "Dvasių virtuvė"?

Man patiko si knyga. Kiek letoka, apsnudusi, bet savotiskai zavinga. Bet labiausiai man patiko kuomet autore jausmus, pojucius bando isreiksti, palyginti su tam tikro maisto skoniu. Kaip jau ir minejau veiksmo nera, bet autore apraso gana turtinga autistes merginos pasauli, jos nora susidraugauti su aplinkiniais, bandymai isilieti i aplinka.

Si karta man pavyko perskaityti ne tiek ir daug, tik 7 knygas. Kazkaip paskutiniu metu nemazai laisvo laiko praleidziu booktube, o skaitau tik po kelias valandas vakare.

Sarah Jio "Kovo žibuoklės" ir "Pajūrio trobelė". Patiko man sios autores knygos. Romantiki, gyvenimiski pasakojimai, be nei per saldus, nei per sudetingi. Sios knygos labai tinkamoos vasaros skaitiniams su jomis pailsi. Grazi, lyriska kalba. Savo struktura jos identiskos. Tai yra pagrindinio veikejo bandymai atskleisti praeities paslaptis + laiminga pabaiga, bet perskaicius tiek viena tiek kita, paliko gera.

Louisa Young "Brangioji, norėjau tau pasakyti". Taip pat patiko. Na man apskritai patinka knygos, kuriose veiksmas rutuliojasi karo metu. Tai taip pat dvieju zmoniu meiles istorija, kuriuos skiria ne tik karas, bet ir socialinis statusas. Graziai parasyta. Lengvai skaitosi.

Jojo Moyes "The One Plus One" (Vienas plius vienas). Be galo man patinka sios autores knygos. Juose rasi visko ir gyvenimisku rupesciu, ir meiles, ir issiskyrimo, ir smaistumo, juokingu nutikimu. Patiko rasymo stilius, tiesiog skaitai ir nesinori padeti knygos, cia vietomis garsiai juokiesi, vietomis susigraudeni kartu su pagrindine veikeja, bet kaip visada viskas baigiasi laimingai ir graziai.

Kęstutis Navakas ir Akvilė Žilionytė "Visi laiškai - žirafos". Su sia knyga kiek sudetingiau, nes vietomis likau nesupratusi apie ka cia jie. Ir apskritai labai sunku buvo sekti minti, nes ten niekas nesirisa su niekuom.

Lauren Oliver "Panic" (Panika, baime). Kiek nusivyliau sia knyga, nes anotacijoje buvo pabrezta, kad knyga labai panasi i "Bado zaidynes". Tik tas panasumas jau visai nezymus, kad vienoje ir kitoje zaidziamas zaidimas su mirtimi. Kazkaip viskas baigdavosi ne vietoje, knyga pasirode neisbaigta, kazko labai truko. Pati mintis ir istorija yra idomi, bet pateikimas nekoks.

Benjamin Black "Kristina Fols". Dar vienas sioks toks nusivylimas. Tikejausi detektyvo, o gavau net nezinau ka. Ne drama, bet ir ne detektyvas. Kazkaip istorija pasirode isbarstyta ir skaitesi nelabai idomiai. Knygoje pasakojama apie patalogo anatoma, kuri sudomina vienos merginos mirtis. Ji mirsta gimdydama, o naujagimis paslaptingai dingsta. Jis iesko dingusio kudikio ir bando iminti misle, kas gi mergytes tevas. Autorius yra apdovanotas bookerio premija, bet manyciau, kad tikrai ne uz sia knyga. Siandiena lankydamasi bibliotekoje pasiemiau tesini sios serijos "Sidabrine gulbe". Tikiuosi toliau bus idomiau.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2014 05 05, 21:30)
Benjamin Black "Kristina Fols". Autorius yra apdovanotas bookerio premija, bet manyciau, kad tikrai ne uz sia knyga. Siandiena lankydamasi bibliotekoje pasiemiau tesini sios serijos "Sidabrine gulbe". Tikiuosi toliau bus idomiau.

Čia yra slapyvardis, tikrasis autorius yra John Banville, Booker'į jis gavo už knygą "Jūra" ax.gif
Atsakyti
Skaitau J. Picoult "Vienisas vilkas". Nesitikejau, kad patiks, bet idomiai raso apie zmogu, kuris artimesnis vilkams nei zmones. Puikiai pavaizduoja zmoniu susvetimejima seimoje, idomus personazai. Ziuresim, ar pabaiga nenuvils, kol kas gavau daugiau, nei laukiau.
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2014 05 05, 20:51)
Čia yra slapyvardis, tikrasis autorius yra John Banville, Booker'į jis gavo už knygą "Jūra"  ax.gif

na ne jam rasyti detektyvus.... deja...
Atsakyti
PErskaičiau Agatos Kristi Palšas žirgas. viena iš nedaugelio mano skaitytų jos knygų be mis Marpl ir Erkiulio Puaro. bet intriga ir tradiciniai britų charakteriai yra, miela ir malonu skaityti smile.gif

per pavasario atostogas teko apsilankyti Vašingtono kongreso bibliotekoje, kelios nuotraukos smile.gif kitais metais važiuosime dar kartą, tuo pačiu labai tikiuosi, kad mažasis bus sukalbamesnis ir daugiau pamatysime blush2.gif
user posted image
lubų skliautai
user posted image
bibliotekos salė, į kurią neleidžiama ekskursijų, nes iš tikro dirbama.
user posted image
bibliotekos kupolas
user posted image
Atsakyti
Pasiėmiau "Sonia,auksinė rankelė" ir netyčia perskaičiau 140psl ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2014 05 10, 16:59)
Pasiėmiau "Sonia,auksinė rankelė" ir netyčia perskaičiau 140psl  ax.gif

ir ką dabar darysi? unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 05 10, 17:10)
ir ką dabar darysi?  unsure.gif  biggrin.gif
Šiandien neskaitysiu,ryt irgi susilaikysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2014 05 05, 22:30)
*Man patiko si knyga. Kiek letoka, apsnudusi, bet savotiskai zavinga.
**Kęstutis Navakas ir Akvilė Žilionytė "Visi laiškai - žirafos".

*Tai gerai, palieku ją savo norimų sąraše. smile.gif
**Šitos irgi norėčiau.

Muminuk, gražu, labai įspūdinga biblioteka.
O kaip su knygynais ten? Ar buvai kokiam įsimintinam?

Aš oficialiai skaitau "Sidro namų taisykles", bet iš tikro pastrigau su ja ir per tą laiką kitas dvi knygas perskaičiau:

Anne Holt "Tai, kas mano". Detektyvas, nepadaręs didesnio įspūdžio. Gana ilgą laiką išvis nuobodu buvo, paskui veiksmas kiek pagreitėjo ir suįdomėjo, tačiau galutinės nuomonės nepakeitė. Mano skoniui yra geresnių autorių.

Dar toks pastebėjimas- nustebau, kaip laisvai visi knygos veikėjai tujina vienas kitą. Ateina detektyvas pas įtariamąjį į namus pasikalbėti- abu iškart vienas kitam sako "tu". Paskambina viena veikėja advokato sekretorei dėl susitikimo, ši sako- užregistravau tave tokiai ir tokiai valandai. Ir taip per visą knygą. Iš pradžių maniau, kad tai vertėjos klaida, bet vienoj vietoj kaip tik buvo pabrėžta, kad kažkokia moteriškė vis sakė "jūs". Gal Norvegijoje tai normalu, bet aš to nežinojau.

Anne Rice "Interviu su vampyru". Neplanavau šitos knygos skaityti, bet kad pakliuvo į rankas, tai neatsisakiau. Esu kažkada seniai mačiusi filmą, bet kažkodėl jo aktoriai "nesimaišė" man prieš akis, kai bandydavau įsivaizduoti romano herojus. O tvirtos nuomonės kaip ir nesusidariau. Dalis knygos gan nuobodžiai skaitėsi, paskui, kai atsirado nauja veikėja (mergaitė), pasidarė įdomiau, tačiau mano susidomėjimo iki pat galo neišlaikė. O šiaip knyga pasirodė persmelkta egzistenciniu liūdesiu, tad nuotaikos tikrai nepakėlė. Bet, aišku, nesigailiu, kad skaičiau, nes tai jau praktiškai vampyrų klasika.
Atsakyti
katilina, tik dviejuose buvau Barnes Noble, tai neypatingi. aišku, be galo dideli, bet naujai pastatyti, iš principo per daug nesikiria nuo mūsų naujų knygynų. pasirinkimas didelis, yra vaikų kampelis, kuriame ne tik knygos ir visokie edukaciniai žaidimai, bet ir staliukas su kaladėlėmis, ir pan.

įdomiai dėl norvegų. kažin, ar vertimas, ar tikrai taip tujinasi. gal pakomentuos Doriforė ar luiziana, jei pamatys.
Atsakyti
Laba, užbėgau po ilgo ilgo nebuvimo ir nustebau neradusi knygų tarp populiariausių temų, o, pasirodo, jau atskiras kampelis skaitymui skirtas. smile.gif

Šiandien damušiau "Vėjo nublokšti", super patiko thumbup.gif Labai įstrigo sakinys, kad "jai jau buvo 25 ir jau galėjo nesistengti tikėdamasi ką nors suvilioti" (kažkaip panašiai) biggrin.gif išvis sena tarka pasijaučiau biggrin.gif Taip rūpi kaip ten toliau eitųsi Skarletės gyvenimas, gal kas skaitėt tęsinį, "Skarletės" knygas? Ar verta?
Einu filmą pažiūrėt. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2014 05 11, 17:13)
Taip rūpi kaip ten toliau eitųsi Skarletės gyvenimas, gal kas skaitėt tęsinį, "Skarletės" knygas? Ar verta?
Skaičiau rusiškai,buvau gavus vienai nakčiai.Patiko.Vienintelis vykęs tęsinys.Kiti neverti laiko - a la ledi Barbara Kartland biggrin.gif
Atsakyti