Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

aciuks.gif kažkaip ne taip ieškojau smile.gif
Atsakyti
Prieš kelias dienas perskaityta D. Doncova "Senoji Agata Kristi lai pailsi".
Dar vienas geras detektyvas parašytas Darjos Doncovos. Knygos pagrindinė herojė Tania apkūni moteriškė, neturinti darbo, našlė, kurios geriausia draugė yra anyta.Tačiau viskas pasikeičia, kai vieną dieną išėjusi į gatvę po nesėkmingo darbo pokalbio, padeda atsikelti automobilio patrenktam senukui. Kaip sakoma, už gerus darbus visad atlyginama, matyt Tanios geri darbai taip pat neliko nepastebėti. Senukas nelaimėlei pasiūlo darbą ir ne bet kokį. Sutikusi pagelbėti privačiam detektyvui, Tania įsipainioja į virtinę įvairiausių nuotykių. Jai akis į akį tenka susidurti su žmogžudystėm, bendrauti su įvairiausiais žmonėmis, kurti visokiausias istorijas ir bėgti... nuo karvės
Istorija tikrai įdomi, įtraukia savo paprastumu, gyvenimiškom situacijom ir įprasta buitimi. Netrūksta nei įtampos, nei juokingų situacijų. Šįkart tarp įvairiausių intrigų buvo įpinta meilės istorija, kuri suteikė dar daugiau gerų emocijų.
Tačiau rasčiau prie ir prisikabinti. Daug veikėjų, kurie dar ir rusiškom pavardėm, tai kartais tekdavo pagalvoti, kas čia tas personažas. Vietom per daug sukta, susukta, su ilgiausiomis istorijomis, kurios kartais nuobodokai skaitėsi. Pabaiga man pasirodė per paprasta, nelabai įtikinama, bet šiaip nustebino smile.gif
Atsakyti
Senokai Doncovą skaičiau. Nuo jos painių istorijų galva gali apsisukt smile.gif

klaidą Waltari pastebėjau, pasakotojas pirmu asmeniu plotį metrais matuoja, o metrų dar nebuvo smile.gif
Atsakyti
Vakare perskaičiau vieną iš Zveigo novelių "Dvidešimt keturios valandos iš moters gyvenimo". Mėgstu Zveigą, tik šiais laikais labai keistai atrodo anų metų nuodėmės.
Atsakyti
linamog, mačiau, kad perskaitei Landay "Apginti sūnų". Gal gali plačiau? Galvojau, nusipirksiu, bet tokių Maximoj ir su žiburiu nerasi rolleyes.gif
Atsakyti
vakar FB Doriforė pasidalino liūdna žinia, kad mirė britų rašytoja Sue Townsend. amžiną jai atilsį... kas neskaitėte Adriano Moulo, rekomenduoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2014 04 12, 13:56)
linamog, mačiau, kad perskaitei Landay "Apginti sūnų". Gal gali plačiau? Galvojau, nusipirksiu, bet tokių Maximoj ir su žiburiu nerasi rolleyes.gif

Gera, gili, psichologine knyga, daug JAV teisines sistemos aprasymo. Pasirode panasu i Picoult romanus, kai veiksmas vyksta teismo salej, ir nezinai, ko laukti, kurlink pasisuks bylos nagrinejimas. Nemazai aliuziju ir i "Pasikalbekime apie Kevina". Pabaiga netiketa, ne banali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 12 balandžio 2014 - 18:47
Nesenai baigiau skaityti J. Mojes - paskutinis mylimojo laiskas..suzavejo..taip gerai praleidau laika skaitydama sia knyga..mm..malonumas..dabar pries akis kelios knygeles: romanas apie Zelda Ficdzerald ir R. Sepetys - tarp pilku debesu,gal kuri skaitete,kokie atsiliepimai?wink.gif
Atsakyti
Sveiki. Jau taip seniai nieko nerasiau, bet kazkaip visai neatrandu tam laiko. Mano mazasis dabar labai aktyviai pazindinasi su pasauliu, tai man net laiko prisesti nebuna. Na skaitymui skiriu velyvus vakarus, pietu miega ir zinoma kazkiek nakties smile.gif

Tiesa, jau taip visu pasiilgau ir taip noretusi islisti is namu, susibegti ir papliurpti... Vessta, Ingenai ir visos kitos vilnietes kaip manot ar galime paorganizuoti susitikima artimiausiu metu???

Na o paskutiniojo pasisakymo iki sios dienos perskaiciau 13 knygu. Nemazai skaitau angliskai, o taip pat ir paranormalaus turinio knygas - manyciau tai itako booktube, bei goodreads reading groups. Kaip sakoma geri ir issamus atsiliepimai labai pavilioja paciai imti ir skaityti. Pabandysiu bent keliais sakiniais apibendrinti tas knygas, kurios sukele didesne emociju banga (tiek geru, tiek negatyviu).

Taigi mano perskaitytos knygos:

1. Rimantas Šavelis "Šiek tiek mėnesienos" - pradzia labai patiko, kazkuom labai primine Granausko kuryba, bet ipinti mistikos elementai buvo neatidirbti ir neisbaigti, skaitant labai lengva uzsimirsti, mintimis nukeliauti kazkur kitur ir apskritai nebesuprasti apie ka skaitai.

2. Deborah Heiligman "Čarlzas ir Ema: Čarlzo Darvino šeimos istorija" - viskas butu gerai, jei ne Carlzo znobizmas, kuris vede is proto. Bet is esmes ir pati istorija neypatinga, o as tikejausi kiek geresnio ir idomesnio turinio.

3. Haruki Murakami "Visi Dievo vaikai šoka" - kaip ir visos kitos sio autoriaus knygos, kurias suspejau perskaityti man labai patiko.

4. Madeleine Roux "Asylum" (Psichiatrijos ligonine)

5. Jo Nesbø "Cockroaches" (Tarakonai) - Antroji knyga sioje serijoje man pasirode daug silpnesne nei pirmoji, nors jos savo turiniu labai artimos.

6. Jael McHenry "Dvasių virtuvė"

7. Louise Monaghan "Pagrobta" - popieriaus gadinimas. Skaiciau ir stebejausi sia moterimi, toks jausmas, kad jai su galva ne viskas tvarkoje. Apskritai stebiuosi kaip galima sakyti, kokia ji drasi, kokia saunuole, kad atgavo savo dukteri. Apskritai nereiketu nieko gelbeti ir be reikalo eikvoti rasala bei popieriu visa tai rasant, jei ji susiprotetu vos po pirmu pasimatymu su tuo zmogumi. Na nezinau, kaip imano savaes ir savo artimu sitaip nekesti, kad versti juos isgyventi visa tai....

8. Neil Cross "Luther: The Calling" (Pasaukimas) - Labai tikuosi man pavyks gauti ir kitas sios serijos knygas. Britu serialas pagal sia serija man taip pat labai patiko.

9. Cynthia Hand "Spindinčioji" - nebloga, bet veiksmo gerokai maziau nei pirmoje sios serijos knygoje.

10. Beatriz Williams "Overseas" (Svetur)

11. Diane Chamberlain "Pribuvėjos išpažintis" - sios autores knygos savo turiniu ir rasymo stiliumi giminingos. Kaip visada dramatiska ir jausminga, bei labai gyvenimiska. Man patiko.

12. Sally Green "Pusiau blogas" - patiko. Nors atvirai buvau kiek sokiruota (kas mane labai stebina), bet man tikrai be galo buvo gala Neitano. Per savo 17 metu isgyveno tiek - besaikis dauzymas, sedejimas narve, be galine neapykanta, nemeile, pjaustymas, grezimas, gremzimas, badymas, lauzymas, deginimas rugstimi, smaugimas ir t.t. Ne gyvenimas, o siaubo filmas. Tiesa, labai labai labai nusivyliau pacia knyga, turiu omeny fizine jos kopija. Jau toks nekokybiskas folijos padengimas, kad zodziu truksta. Knyga kainuoja nepigiai, apipavidalinta graziai, bet kad folija padengtos raides nuzitrina nuo pirstu prisilietimu.

13. Graham Greene "Galybė ir garbė"

Siuo metu pradejau skaityti pacia naujausia Jojo Moyes knyga "The one plus one" (Vienas plius vienas). Kol kas patinka.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2014 04 13, 23:39)

Tiesa, jau taip visu pasiilgau ir taip noretusi islisti is namu, susibegti ir papliurpti... Vessta, Ingenai ir visos kitos vilnietes kaip manot ar galime paorganizuoti susitikima artimiausiu metu???

Aš UŽ drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Kažkada po Velykų ir pasiorganizuokim mirksiukas.gif Gal ir daugiau kas prisijungs. Naujokėlės ar išsibarsčiusios senbuvės? smile.gif
Atsakyti
Fatimaallaa, kaip tau "Dvasių virtuvė"?
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2014 04 10, 08:45)
Vakare perskaičiau vieną iš Zveigo novelių "Dvidešimt keturios valandos iš moters gyvenimo". Mėgstu Zveigą, tik šiais laikais labai keistai atrodo anų metų nuodėmės.

Na, bet juk gražiai rašo? mirksiukas.gif Tokį stilių vadinčiau lėtu rašymu, nors tempas net labai išlaikytas, bet Zveigo įsigilinimas į detales, jausmų niuansus ir poniuansius man nepaprastai imponuoja. Ir kiekvienoje šio rinkinio novelėje yra "šerdis" - kartais net aikteli iš netikėtumo! Tokia šio rašytojo meistrystė įrodo jį esant ne tik neeiliniu rašytoju, o ir psichologijos išmanytoju... Myliu jį! wub.gif

Perskaičiau W. Styrron'o Sofi pasirinkimas. kol skaičiau, ir naktimis blogai miegojau, skaityt nebenorėjau, bet pati ranka tiesėsi ir pirštai vertė puslapį po puslapio...
Sunki, iš esmės labai liūdna dviejų žmonių istorija, sujaukta karo, žudančios kaltės ir baisios ligos, o prieš tai net didžiulė, visa griaunanti ir vėl pastatanti meilė pasirodė bejėgė.
Bet gal ne? Gal tik tokia ir galėjo būti laiminga pabaiga?.. g.gif
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2014 04 12, 13:21)
vakar FB Doriforė pasidalino liūdna žinia, kad mirė britų rašytoja Sue Townsend. amžiną jai atilsį... kas neskaitėte Adriano Moulo, rekomenduoju smile.gif

Gaila... Neseniai Nora Ephron ("Tas nelemtas mano kaklas"), dabar Sue...
Mylimos mano autorės, geros nuotaikos garantas niūriausią popietę.
Sue pas mane "atėjo" su "Vidutinio amžiaus moters vieši prisipažinimai" - superinis humoro jausmas, toks, kokį suprantu ir labai labai mėgstu (čia ne tortais į veidą mėtytis!)
Atsakyti