Sveiki. Jau taip seniai nieko nerasiau, bet kazkaip visai neatrandu tam laiko. Mano mazasis dabar labai aktyviai pazindinasi su pasauliu, tai man net laiko prisesti nebuna. Na skaitymui skiriu velyvus vakarus, pietu miega ir zinoma kazkiek nakties
Tiesa, jau taip visu pasiilgau ir taip noretusi islisti is namu, susibegti ir papliurpti...
Vessta, Ingenai ir visos kitos vilnietes kaip manot ar galime paorganizuoti susitikima artimiausiu metu???Na o paskutiniojo pasisakymo iki sios dienos perskaiciau 13 knygu. Nemazai skaitau angliskai, o taip pat ir paranormalaus turinio knygas - manyciau tai itako booktube, bei goodreads reading groups. Kaip sakoma geri ir issamus atsiliepimai labai pavilioja paciai imti ir skaityti. Pabandysiu bent keliais sakiniais apibendrinti tas knygas, kurios sukele didesne emociju banga (tiek geru, tiek negatyviu).
Taigi mano perskaitytos knygos:
1. Rimantas Šavelis "Šiek tiek mėnesienos" - pradzia labai patiko, kazkuom labai primine Granausko kuryba, bet ipinti mistikos elementai buvo neatidirbti ir neisbaigti, skaitant labai lengva uzsimirsti, mintimis nukeliauti kazkur kitur ir apskritai nebesuprasti apie ka skaitai.
2. Deborah Heiligman "Čarlzas ir Ema: Čarlzo Darvino šeimos istorija" - viskas butu gerai, jei ne Carlzo znobizmas, kuris vede is proto. Bet is esmes ir pati istorija neypatinga, o as tikejausi kiek geresnio ir idomesnio turinio.
3. Haruki Murakami "Visi Dievo vaikai šoka" - kaip ir visos kitos sio autoriaus knygos, kurias suspejau perskaityti man labai patiko.
4. Madeleine Roux "Asylum" (Psichiatrijos ligonine)
5. Jo Nesbø "Cockroaches" (Tarakonai) - Antroji knyga sioje serijoje man pasirode daug silpnesne nei pirmoji, nors jos savo turiniu labai artimos.
6. Jael McHenry "Dvasių virtuvė"
7. Louise Monaghan "Pagrobta" - popieriaus gadinimas. Skaiciau ir stebejausi sia moterimi, toks jausmas, kad jai su galva ne viskas tvarkoje. Apskritai stebiuosi kaip galima sakyti, kokia ji drasi, kokia saunuole, kad atgavo savo dukteri. Apskritai nereiketu nieko gelbeti ir be reikalo eikvoti rasala bei popieriu visa tai rasant, jei ji susiprotetu vos po pirmu pasimatymu su tuo zmogumi. Na nezinau, kaip imano savaes ir savo artimu sitaip nekesti, kad versti juos isgyventi visa tai....
8. Neil Cross "Luther: The Calling" (Pasaukimas) - Labai tikuosi man pavyks gauti ir kitas sios serijos knygas. Britu serialas pagal sia serija man taip pat labai patiko.
9. Cynthia Hand "Spindinčioji" - nebloga, bet veiksmo gerokai maziau nei pirmoje sios serijos knygoje.
10. Beatriz Williams "Overseas" (Svetur)
11. Diane Chamberlain "Pribuvėjos išpažintis" - sios autores knygos savo turiniu ir rasymo stiliumi giminingos. Kaip visada dramatiska ir jausminga, bei labai gyvenimiska. Man patiko.
12. Sally Green "Pusiau blogas" - patiko. Nors atvirai buvau kiek sokiruota (kas mane labai stebina), bet man tikrai be galo buvo gala Neitano. Per savo 17 metu isgyveno tiek - besaikis dauzymas, sedejimas narve, be galine neapykanta, nemeile, pjaustymas, grezimas, gremzimas, badymas, lauzymas, deginimas rugstimi, smaugimas ir t.t. Ne gyvenimas, o siaubo filmas. Tiesa, labai labai labai nusivyliau pacia knyga, turiu omeny fizine jos kopija. Jau toks nekokybiskas folijos padengimas, kad zodziu truksta. Knyga kainuoja nepigiai, apipavidalinta graziai, bet kad folija padengtos raides nuzitrina nuo pirstu prisilietimu.
13. Graham Greene "Galybė ir garbė"
Siuo metu pradejau skaityti pacia naujausia Jojo Moyes knyga "The one plus one" (Vienas plius vienas). Kol kas patinka.