Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(eliss @ 2014 04 06, 14:17)
Kerstin Thorvall trilogijos pirmos dalies tikrai nesiūlyčiau jaunai merginai skaityt rolleyes.gif
drinks_cheers.gif
QUOTE(Ingėnas @ 2014 04 06, 13:39)
Irvingas "Sidro namų taisyklės" buvau pradėjusi, bet gal tai ne visai mano knygos  g.gif  Pirmoji pasirodė beprotiškai niūri ir slegianti  unsure.gif  
"Vanduo drambliams" Dėl turinio skonio reikalas (tiesiog cirko ir visko,  kas apie jį aš nemėgstu  blush2.gif ). Bet va dėl knygos stiprumo tai tikrai nemanyčiau, kad ji yra stipri. Vidutinė pramoginė knyga. Ir dar silpnesnė literatūrine prasme už daugumą čia aptarinėjimų  blush2.gif 
Ar paauglei į rankas pakliuvusios Gavelio knygos "Vilniaus pokeris". Irvingo "Sidro namų taisyklės" iš esmės mečiau dėl jos slogumo bei vulgarių scenų (viena jų man matyt visiems laikams užsifiksavo doh.gif   blush2.gif ).        
Agota Kristof knygoje "Storas sąsiuvinis" buvo viena mane matyt visiems laikams sukrėtusi scena. Tačiau nepaisant to, manau, kad tai laaabai stipri knyga ir visiems ją rekomenduočiau.
Pasirašau po viskuo drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 06 balandžio 2014 - 18:06
ar kas nors esate skaičiusi M. Waltari Mirties angelą? skaitau ir mėgaujuosi, man taip įdomu visokie religijų susidūrimai, nors iš esmės visos jos vieno medžio šakos. ir tik stiprėja noras aplankyti civilizacijos lopšį.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 04 07, 16:51)
ar kas nors esate skaičiusi M. Waltari Mirties angelą? skaitau ir mėgaujuosi, man taip įdomu visokie religijų susidūrimai, nors iš esmės visos jos vieno medžio šakos. ir tik stiprėja noras aplankyti civilizacijos lopšį.

Aš skaičiau, man patiko. Tiesa, mažiausiai iš visų skaitytų Waltari knygų, bet tik todėl, kad nelabai mėgstu karo, mūšių aprašymus.
Čia viena iš tų knygų, kurias skaitant norisi paguglinti ir pažiūrėti, kaip atrodo (atrodė) aprašomos vietos. smile.gif

Man sunkiai einasi su "Sidro namų taisyklėmis". Paskaitau kelis puslapius ir norisi padėti. Jaučiu, reikia prisėsti valandai dviem, nes kitaip niekaip neįsivažiuosiu.
Ai, dar įdomus dalykas- paminėti knygoj lietuviai. Aišku, kažkokia trenkta šeimynėlė. rolleyes.gif

Atsakyti
man Mikaelis Klajūnas kažkada nesiskaitė, bet nededu kryžiaus, reiks pabandyti dar kartą. Sinuhė labai patiko. Mirties angelas tikrai, kaip sakai, knyga, kurią skaitant norisi googlinti, pamatyti, pajausti. o iki pačių mūšių aprašymų dar nepriėjau, dar kovo 5-osios įrašą skaitau.

aha, atsimenu Sidre paminėtus lietuvius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 04 07, 15:51)
ar kas nors esate skaičiusi M. Waltari Mirties angelą?
Skaičiau mirksiukas.gif Buvo rimtas Waltari periodas
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2014 04 06, 17:50)
Bet kad poksteletasis toks poskystis, popsinis net, sakyciau.

Poskystis. Tokiam stipriam šešetui, bet pripažinkit - aktyviausios skaitytojos puolė teisintis ir gynė savo literatūrinį skonį hihihi.gif O kam? Kad pasijustumėte geriau, ar kad ponia pasijustų blogiau? hihihi.gif Čia retoriniai klausimai ax.gif Ir dar: labai dažnai knygos gerumas/blogumas/vulgarumas priklauso ir nuo to, kas ją skaito wink.gif Keep calm cool.gif
Atsakyti
QUOTE(jbm @ 2014 04 07, 21:48)
Poskystis. Tokiam stipriam šešetui, bet pripažinkit - aktyviausios skaitytojos puolė teisintis  ir gynė savo literatūrinį skonį hihihi.gif O kam? Kad pasijustumėte geriau, ar kad ponia pasijustų blogiau? hihihi.gif Čia retoriniai klausimai  ax.gif 

Ot pabūsiu sąžininga biggrin.gif , antras variantas biggrin.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif Nes labai jau neskaniai jinai į temą įsiveržė smile.gif doh.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif

Atsakyti
Neskaniai. Bet turbūt daugiau ir nebeužsuks. Turėtų pati jaustis, kaip greito maisto "restoranų" megėja, netyčia pakliuvusi į restoraną be kabučių.
Atsakyti
QUOTE(jbm @ 2014 04 07, 23:12)
Neskaniai. Bet turbūt daugiau ir nebeužsuks. Turėtų pati jaustis, kaip greito maisto "restoranų" megėja, netyčia pakliuvusi į restoraną be kabučių.

Tai norėtumėt kad jurasaule daugiau čia nebeužsuktų? Geriau mirusi tema? smile.gif

Nežinau, man tai nelabai trukdo atsitiktinis apkandžiojimas. Na, aš pati tokia, pirma lepteliu, tik paskui galvoju, tai ir kitus suprantu, gal neturėjo tikslo labai čia mūsų išpeikti, norėjo įsiliet į diskusiją.
Žodžiu, man tai geriau kad čia ateitų skaitantys žmonės negu visokie skelbimų skelbėjai, kuriems tai knygą parduok, tai kitokios pagalbėlės suteik smile.gif.
Atsakyti
Neminėjau, kad norėčiau smile.gif Tiesiog matosi, kad tokia asmenybė: garsiai aploti ir pabėgti. Tipas toks. Kiek seku temą, tai jos gyvybė gražiai ir tolygiai palaikoma be papildomų stimuliatorių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2014 04 09, 09:09)
tai kitokios pagalbėlės suteik smile.gif.

nu va, man reikia pagalbėlės biggrin.gif
vakar Mirties angele paminėjo Anatolijoje gyvenusią gentį torlakai. jie tikėjo, kad dievas vienas ir nenešiojo galvos apdangalų (turėjo dar gyventi apie XIV amžių). googlinu, bet nerandu tokios ir iš istorijos nepamenu buvus. internetas atkakliai siūlo keisti į "trakus". gal teko ką nors girdėti apie juos?
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 04 09, 15:27)
nu va, man reikia pagalbėlės biggrin.gif
vakar Mirties angele paminėjo Anatolijoje gyvenusią gentį torlakai. jie tikėjo, kad dievas vienas ir nenešiojo galvos apdangalų (turėjo dar gyventi apie XIV amžių). googlinu, bet nerandu tokios ir iš istorijos nepamenu buvus. internetas atkakliai siūlo keisti į "trakus". gal teko ką nors girdėti apie juos?

Nu žinok įsivaizduoju kad radau, bulgarai tie torlakai biggrin.gif. Nors pagal tą žemėlapį truputį aukščiau nei Anatolija gyveno.
http://en.wikipedia.org/wiki/Torlaks
Atsakyti