Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(jurasaule @ 2014 04 05, 23:49)
Prašom, tik numeracija tikrai eina ne iš eilės:

Galiu tęsti iki begalybės, bet kam?

Kaip tai kam? Įdomu.
Vieną kaip tik skaitau, keturias skaičiau, tris noriu perskaityti. smile.gif

Šiaip nustebau dėl sąrašo, tikėjausi kažko kito, nes beveik visos knygos temoj jau ne kartą apkalbėtos. Be reikalo čia mus gėdinot. smile.gif
Atsakyti
labiausiai Baltušis sąraše pradžiugino lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 04 05, 23:40)
labiausiai Baltušis sąraše pradžiugino lotuliukas.gif

Taip, Baltušio nepaprastai sodri kalba, turtingas žodynas, pasaulio aprėpimas. Pigus nomenklatūrinis mąstymas, kad Bltušis nėra "patriotinis", daro tik gėdą komentuotojui. Tada belieka skaityti labai patriotinį, bet visiškai netalentingą Brazdžionį.
Jei stebina lietuvių klasika, galiu pasiūlyti Liudą Girą, Jurgį Savickį, Henriką Radauską, Rimą Buroką, Donatą Petrošių...
Atsakyti
QUOTE(jurasaule @ 2014 04 05, 23:50)
Taip, Baltušio nepaprastai sodri kalba, turtingas žodynas, pasaulio aprėpimas. Pigus nomenklatūrinis mąstymas, kad Bltušis nėra "patriotinis", daro tik gėdą komentuotojui. Tada belieka skaityti labai patriotinį, bet visiškai netalentingą Brazdžionį.
Jei stebina lietuvių klasika, galiu pasiūlyti Liudą Girą, Jurgį Savickį, Henriką Radauską, Rimą Buroką, Donatą Petrošių...

ačiū ačiū ačiū notworthy.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(katilina @ 2014 04 05, 23:02)
Šiaip nustebau dėl sąrašo, tikėjausi kažko kito, nes beveik visos knygos temoj jau ne kartą apkalbėtos. Be reikalo čia mus gėdinot. smile.gif

drinks_cheers.gif ir apkalbėtos,ir visos perskaitytos , jeigu bendrai temos dalyves skaičiuosim. kiekviena atskirai tikrai 2-4 iš didžio sąrašo skaičiusi. nieko naujo ir įdomaus cool.gif
Atsakyti
QUOTE(jurasaule @ 2014 04 06, 00:50)
Pigus nomenklatūrinis mąstymas, kad Bltušis nėra "patriotinis", daro tik gėdą komentuotojui.

Matau moki ieškot draugų biggrin.gif.

Bet neišeina nesutikt kad čia dabar pakelta bangelė apie tai, kad "Silvos" yra baisiai vulgarios knygos, mažų mažiausiai keista. Tikrai reikia labai atidžiai skaityt ir skaičiuot visus žodelius kad tokią išvadą padaryt. Na, šita tiesa sena - kas ieško, tas randa biggrin.gif.
Atsakyti
QUOTE(jurasaule @ 2014 04 05, 22:49)
Irvingas. "Sidro namų taisyklės"
Vasmo "Dinos knyga" ir t.t.
Andrius Tapinas "Vilko Valanda"
L.Tolstojus "Ana Krenina"
Markesas "šimtas metų vienatvės"
H.Lee "Nežudyk strazdo giesmininko"
J.Baltušis "sakmė apie Juzą"
Sara Gruen ,,Vanduo drambliams''
Šitas skaičiau.Irvingo nemėgstu ir jau nemėgsiu,nes tikrai nupopsėjo,pradėjo rašyti tarsi ne iš pašaukimo,o todėl,kad spėtų su banga.Apie Tapiną aplamai tyliu.Jei sekei temą nuo pradžios,tai matei mano atsiliepimą.Laukiu antros dalies,bet tik dėl bendro išsilavinimo blush2.gif."Vanduo..." gal ir nieko-laisvalaikio skaitaliukas.Bet kad būtų giliai įstrigęs,sukrėtęs,pakeitęs mano gyvenimą,tai nea schmoll.gif Gal iš skaitytų iškelčiau į sąrašo viršų Harper Ly knygą.Baltušį mėgstu.Kaip ir Žemaitę,Sirijos Girą,Baltakį.Dievinu Simonaitytę.Temoje amžiumi esu vyriausia,taigi ir skaitymo stažas,ir knygų bagažas didžiausias.Kadangi paauglystėj perskaičiau daug rimtos literatūros,tai dabar leidžiu sau pasimėgauti skaitymu dėl pačio skaitymo,o ne dėl tobulėjimo.Nors dauguma tada perskaitytų knygų dabar neteko aktualumo,bet sovietiniai tiek rusų,tiek lietuvių klasikai savo stilium kažką paliko ax.gif

Jei mūsų tema per prasta,SM yra kita,rimtesnė,gilesnė.O mums labai gerai ir čia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2014 04 06, 00:02)

drinks_cheers.gif aš jau irgi galvojau, kad bus pasiūlytos aukštos filosofijos knygos, bet... paskaičius 10 temos puslapių dar negali spręsti apie žmogaus skonį.
Skaitau nuo mažumės, tėvų biblioteka pilna visokių knygų, skaitydavau viską, nors ir nelabai suprasdavau. Su laiku bręsti ir taip keičiasi skaitomų knygų žanrai. Visų skoniai skirtingi, kas vienam gražu, kitam gali būt šlykštu. Kiekvieno sugedimo laipsnis skirtingas. Ir keista būtų neigti tai, kas yra akivaizdu. Sabaliauskaitės Silvą priskyriau aukštai literatūrai ir kai kurie žodžiai mane labai nustebino. Ir neigti, kad žodis "birka" yra nevulgarus, va čia tai būtų keista rolleyes.gif Ir suprantu, kad šiais laikais neparašyt kažką panašaus , rast tokių knygų beveik neįmanoma. Diskusiją baigiu ta tema.

Vakar baigiau skaityt Flynn "Dingusi", ir ką gi, pradžia įdomi ir viskas atrodo ne taip, kaip iš pirmo žvilgsnio. Pradžioj vieną palaikai, paskui kitą. Bet pabaigoj kažkaip viskas nei penki, nei dešimt, kaip sakant, laukite tęsinio. Bet šiaip, tokios didelės kainos neverta rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(jurasaule @ 2014 04 05, 22:49)
Prašom, tik numeracija tikrai eina ne iš eilės:
Vasmo "Dinos knyga" ir t.t.
Khaled Hosseini. Bėgantis paskui aitvarą ir Tūkkstantis saulių skaisčių
Jonas Jonasson Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo
Kader Abdolah Mečetės namai
L.Tolstojus "Ana Krenina"IKi
Markesas "šimtas metų vienatvės"
S.Rashdi "vidurnakčio vaikai"
J.Baltušis "sakmė apie Juzą"
Sara Gruen ,,Vanduo drambliams''

Šitas skaičiau.

Irvingas "Sidro namų taisyklės" bei H.Lee "Nežudyk strazdo giesmininko" buvau pradėjusi, bet gal tai ne visai mano knygos g.gif Pirmoji pasirodė beprotiškai niūri ir slegianti unsure.gif (taigi ją ir mečiau). Bet jos ekranizaciją su malonumu peržiūrėjau. Antroji... gal netinkamu laiku ją paėmiau, kažkaip nesudomino blush2.gif

Tačiau nemanyčiau, kad jūsų sąrašiukas labai jau stiprus smile.gif Pvz. "Tūkstančiai saulių skaisčių". Gal daug kas su manimi nesutiks, labai daug kam ji patiko, bet mano kuklia nuomone ji posilpnė blush2.gif "Bėgantis paskui aitvarą" stipresnė.
"Vanduo drambliams" tai man iš viso susijusi su istorija šioje temoje biggrin.gif Kai ją visos masiškai skaitė ir tiesiog prievartavo mane irgi ją perskaityt biggrin.gif Žadėjo net prievarta atsiųsti biggrin.gif Na perskaičiau aš ją spaudimo neatsilaikius tongue.gif Bet manęs nuojauta neapgavo - nepatiko ji man. Dėl turinio skonio reikalas (tiesiog cirko ir visko, kas apie jį aš nemėgstu blush2.gif ). Bet va dėl knygos stiprumo tai tikrai nemanyčiau, kad ji yra stipri. Vidutinė pramoginė knyga. Ir dar silpnesnė literatūrine prasme už daugumą čia aptarinėjimų blush2.gif

Skaitom šiaip jau mes ir Rushdie, ir Eco, ir Pamuką , ir pan. jei ką smile.gif Nemažai iš čia pasisakančių (arba šią temą paskaitančių). Nors aš pati dėl asmeninių problemų ir nenorėjimo apsikrauti šiuo metu esu perėjusi prie žymiai lengvesnės literatūros blush2.gif blush2.gif

Ir jei jau kabinėjantis, Wassmo, o ne Vasmo smile.gif mirksiukas.gif
Galų gale pabūsi įžūli blush2.gif blush2.gif blush2.gif , bet kitus moralizuojančiam žmogui (ypač jei kalba eina apie literatūrą ) nederėtų daryti tiek rašybos klaidų mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(katilina @ 2014 04 05, 23:02)

QUOTE(muminukas @ 2014 04 06, 00:04)

drinks_cheers.gif ir apkalbėtos,ir  visos perskaitytos , jeigu bendrai temos dalyves skaičiuosim. kiekviena atskirai tikrai 2-4 iš didžio sąrašo skaičiusi. nieko naujo ir įdomaus cool.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(eliss @ 2014 04 06, 12:43)
Ir neigti, kad žodis "birka" yra nevulgarus, va čia tai būtų keista rolleyes.gif Ir suprantu, kad šiais laikais neparašyt kažką panašaus , rast tokių knygų beveik neįmanoma.  Diskusiją baigiu ta tema.

Gal buvo tokių žodžių, ir šiaip jie man visai nepatinka. Bet va "Silvos" konstekste jei man tarsi paskendo. Gal perdaug buvau įsijautusi į turinį, kad tų vulgarumų nė nepastebėjau. Gal tiko prie atskirų situacijų, kalbos, žinoma ir prie laikmečio. Esu skaičiusi žymiai vulgaresnių, purvinesnių knygų ("Silva" man nėra tokia).
Iki šiol negaliu pamiršti Ivanauskaitės "Ragana ir lietus, kurios kai kurie išsireiškimai mane traumavo biggrin.gif blush2.gif (jauna buvau ir visiškai nesugadinta smile.gif ). Ar paauglei į rankas pakliuvusios Gavelio knygos "Vilniaus pokeris". Irvingo "Sidro namų taisyklės" iš esmės mečiau dėl jos slogumo bei vulgarių scenų (viena jų man matyt visiems laikams užsifiksavo doh.gif blush2.gif ).
Agota Kristof knygoje "Storas sąsiuvinis" buvo viena mane matyt visiems laikams sukrėtusi scena. Tačiau nepaisant to, manau, kad tai laaabai stipri knyga ir visiems ją rekomenduočiau.
Arba esu didelė muzikos pasaulio žvaigždžių biografijų mėgėja. Tų tikrųjų žvaigždžių. Tai turbūt bet kurią iš tų biografijų į rankas paėmus jautresniam vulgarumams skaitytojui valerijonų prireiktų biggrin.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 06 balandžio 2014 - 13:24
QUOTE(Ingėnas @ 2014 04 06, 14:39)

Iki šiol negaliu pamiršti Ivanauskaitės "Ragana ir lietus, kurios kai kurie išsireiškimai mane traumavo  biggrin.gif  blush2.gif  (jauna buvau ir visiškai nesugadinta smile.gif ).

Įdomu, kas ten tokio buvo? Dabar nepamenu, 2 kartus skaičiau, garsiai mintyse. Tada patiko.
Vat kodėl reik skaityt knygas pagal amžių, kad netraumuotų. Pvz.: Kerstin Thorvall trilogijos pirmos dalies tikrai nesiūlyčiau jaunai merginai skaityt rolleyes.gif
Atsakyti

gal kas is Vilniaus ketina isigyti knygu is knygos.lt - reiktu siokios tokios pagalbos... parasyite i az
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2014 04 06, 14:17)
Įdomu, kas ten tokio buvo? Dabar nepamenu,  2 kartus skaičiau, garsiai mintyse. Tada patiko.

Nepamenu blush2.gif , nes jau laaabai seniai skaičiau. Bet irgi vulgarystės. Dėl kurių paskui ilgai ilgai prie Ivanauskaitės knygų prisiliesti nenorėjau.
Atsakyti
Paskaiciau ponios, anksciau pasireiskusios, kritika, paraudau, nuleidau galva, galvoju, dabar kad poksteles rimtu skaitiniu sarasa, reikes susimastyt. Bet kad poksteletasis toks poskystis, popsinis net, sakyciau.
Atsakyti