Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(zuvyte26 @ 2014 04 04, 19:12)
Dar šiandien bibliotekoje į rankas papuolė Ingvar Ambjornsen knyga "Kraujo broliai". Šalia stovėjo ir "Vaizdas į rojų". Tačiau neišdrįsau pasiimti. Gal kuri esate skaičiusi? Reitingai suknyga.lt neblogi ax.gif

Skaičiau visą tetralogiją (keturios knygos apie Elingą) - labai patiko thumbup.gif Aš po šių knygų supratau, kad esu Ingvaro Ambjornseno gerbėja. Ir dar iki šiol pamenu, kai kurias knygų vietas labai smulkmeniškai.

O jūs skaitėt pirmas dalis?
Nes pasiėmėt tai trečią 4u.gif Gali nepatikti, nes galit nesuprasti istorijos prasmės.

Papildysiu žinutę 4u.gif

Elingo gyvenimo eiliškumas pagal knygas:
1. "Vaizdas į rojų“
2. „Paukščio šokis“
3. „Kraujo broliai“
4. „Mylėk mane rytoj“

Ir knygos susijusios, geriau pradėt nuo pirmos ax.gif

Kitoje temoje skaitytojos bent po truputį apie šias knygas buvo pasisakiusios atsiliepimai geri smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 04 balandžio 2014 - 20:17
QUOTE(Rasma @ 2014 04 04, 20:11)
Skaičiau visą tetralogiją (keturios tarpusavyje susijusios knygos apie Elingą) - labai patiko thumbup.gif

O jūs skaitėt pirmas dalis?
Nes pasiėmėt tai trečią 4u.gif Gali nepatikti, nes galit nesuprasti istorijos prasmės
Papildyta:
Papildysiu žinutę 4u.gif

Elingo gyvenimo eiliškumas pagal knygas:
1. "Vaizdas į rojų“
2. „Paukščio šokis“
3. „Kraujo broliai“
4. „Mylėk mane rytoj“

Ir knygos susijusios, geriau pradėt nuo pirmos ax.gif

Kaip smagu girdėti gerą atsiliepimą. Aš tik gundžiausi pasiimti, bet padėjau atgal į lentyną. Ir gerai. Dabar bent žinosiu knygų eiliškumą, ir kurią knygą imti pirmą.
Ačiū!!! bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2014 04 04, 21:15)
Kaip smagu girdėti gerą atsiliepimą. Aš tik gundžiausi pasiimti, bet padėjau atgal į lentyną. Ir gerai. Dabar bent žinosiu knygų eiliškumą, ir kurią knygą imti pirmą.
Ačiū!!!  bigsmile.gif

Aš dar pataisiau žinutę, įdėjau ir keletą atsiliepimų, kurie SM buvo rašyti kitoje temoje. Šiaip tikrai šiomis knygomis, aš asmeniškai, nusivylusių nežinau.
Bet tikiu, kad turbūt yra kam nepatiko arba kiekviena knyga patiko skirtingai (viena labiau, kita mažiau).

Šiaip knyga apie keistuolį (nenoriu atskleisti siužeto daugiau, nes bus neįdomu). Ir jaučiamas skandinavų stilius, jumoro jausmas irgi skandinaviškas...Na, šiek tiek 'kitokia' knyga, bet kažkaip užkabina, kad ieškai dar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2014 04 04, 20:53)
A. Kristi tikrai pasiimsiu pabandymui kokį detektyvą  mirksiukas.gif Pasižymėjau "Jie atvyko į Bagdadą" ir dar kelis biggrin.gif

Christie knygos labai nevienodo gerumo, svarbu pradžioj ant vienos iš silpnesnių nepataikyti, nes gali atmušti norą ką nors daugiau perskaityti.
Aš siūlyčiau "Žmogžudystė Rytų eksprese", "Dešimt negriukų", "Paskelbta žmogžudystė", "Rodžerio Ekroido nužudymas". Gal dar "Pavojus Endhauze", "Vienu pirštu", "Penki paršiukai", "4.50 iš Padingtono".
Atsakyti
tai neimk pradžiai Bagdado. dėl viso pikto biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(katilina @ 2014 04 04, 20:53)
Christie knygos labai nevienodo gerumo, svarbu pradžioj ant vienos iš silpnesnių nepataikyti, nes gali atmušti norą ką nors daugiau perskaityti.
Aš siūlyčiau "Žmogžudystė Rytų eksprese", "Dešimt negriukų", "Paskelbta žmogžudystė", "Rodžerio Ekroido nužudymas". Gal dar "Pavojus Endhauze", "Vienu pirštu", "Penki paršiukai", "4.50 iš Padingtono".

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2014 04 04, 17:59)

Skaitau šiuo metu "Sidro namų taisykles". Nejaučiu labai didelio noro, bet manau, kad dar įsivažiuosiu, nes dar nė viena Irvingo knyga nėra nepatikusi.

man iš Irvingo kūrybos ši knyga pati geriausia. Ui... dar visų skaičiusi nesu...

QUOTE(zuvyte26 @ 2014 04 04, 18:12)
O mane apsėdo detektyvų manija. Blaškausi, nežinonama, ko imtis. Nes daug kas sako, kad jei imi skaityti A. Marininą ar kitą nemažai detektyvų prikepusį autorių, tai geriausia nuo pirmos knygos pagal eiliškumą skaityti. Bet vat ir žinok, kurio autoriaus bent jau dauguma detektyvų yra geri (daug nereikalauju, svarbu, kad įtrauktų, nebūtų per daug banalu, pliusas, jei yra psichologinių momentų). Tiesiog niekaip nerandu sau pakankamai gerų detektyvų, nors kai kurie dar neatkeliavo iki bibliotekos biggrin.gif
Pasiguodžiau šioje temoje, nes detektyvų mylėtojų tema visai mirusi sad.gif

Jei atsiras tų, kurios taip pat nemažai detektyvų skaito, gal parekomenduokite kokį autorių ar tiesiog detektyvą?  4u.gif

Jau skaičiusi: Simon Beckett,  Lars Kepler, John Katzenbach, Karin Slaughter, Karin Fossum, Tess Gerritsen, Jo Nesbø, Camilla Läckberg, Henning Mankell, Yrsa Sigurdardottir, Val McDermid, Alex Marwood, Jussi Adler-Olsen, Aleksandra Marinina,Tana French, Stieg Larsson, Jean-Christophe Grange, Brigitte Aubert.
Esu berods po vieną- tris knygas skaičiusi šių - Peter James, Harlan Coben, Mary Higgins Clark, Karin Alvtegen. Net nežinau, ar vertos dėmesio ir kitos pastarųjų autorių knygos (detektyvai)  g.gif Tie, kuriuos skaičiau, patiko.

Žiūriu yra man nematytų ir neskaitytų - Charlotte Link, David Baldacci.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Link dar tik planuose, bet Baldacci tai patiko. Dar iš įstrigusių Jeff Lindsay, Thomas Harris knygos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2014 04 04, 21:53)

Man labai patiko "Mirtis debesyse".
Atsakyti
vakare užmačiau, kad Obuolio knygoms 40 proc. nuolaida, nusipirkau Užkalnį, Azija be sienų ir Bagdzevičių Pietų Ameriką doh.gif dar Doriforės nuolaidą panaudojau aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 04 04, 21:11)
Skaičiau visą tetralogiją (keturios knygos apie Elingą) - labai patiko thumbup.gif Aš po šių knygų supratau, kad esu Ingvaro Ambjornseno gerbėja. Ir dar iki šiol pamenu, kai kurias knygų vietas labai smulkmeniškai.

Rasma, iš kur gavai/kokia kalba skaitei 4-ąją dalį? bigsmile.gif
Atsakyti
Merginos, jūs nepykit, bet nuoširdžiai perskaičiau temą nuo pradžių - verkt norisi. Jeigu jums Irvingas, popso karalius, per sunkus, "Silva rerum" - pernelyg nepadori, gal vis dėlto vertėtų pradėti nuo vaikų literatūros klasikos, kad bent pagrindus geroms knygoms gauti. Planuojamų knygų sąrašai - labai liūdni. Gal pabandykite rekomenduojamas 10-tai klasei, tą banalią klasiką, nors pradedant ji atrodo labai nuobodi ir sunkiai įveikiama -kartais tai padeda atsimerkti.
Su pagarba...
Atsakyti
QUOTE(jurasaule @ 2014 04 05, 22:44)
Merginos, jūs nepykit, bet nuoširdžiai perskaičiau temą nuo pradžių - verkt norisi. Jeigu jums Irvingas, popso karalius, per sunkus, "Silva rerum" - pernelyg nepadori, gal vis dėlto vertėtų pradėti nuo vaikų literatūros klasikos, kad bent pagrindus geroms knygoms gauti. Planuojamų knygų sąrašai - labai liūdni. Gal pabandykite rekomenduojamas 10-tai klasei, tą banalią klasiką, nors pradedant ji atrodo labai nuobodi ir sunkiai įveikiama -kartais tai padeda atsimerkti.

Ė, taip neįdomu. schmoll.gif
O kur pavyzdžiai? Bent kokias dešimt knygų, dėl kurių skaitymo nereikėtų verkti, galėjot pasiūlyti.

Prajuokino mane įrašas, tikrai.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2014 04 05, 22:00)
Ė, taip neįdomu.  schmoll.gif
O kur pavyzdžiai? Bent kokias dešimt knygų, dėl kurių skaitymo nereikėtų verkti, galėjot pasiūlyti.

Prajuokino mane įrašas, tikrai.

Prašom, tik numeracija tikrai eina ne iš eilės:
Irvingas. "Sidro namų taisyklės"
Vasmo "Dinos knyga" ir t.t.
Khaled Hosseini. Bėgantis paskui aitvarą ir Tūkkstantis saulių skaisčių
Jonas Jonasson Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo
Andrius Tapinas "Vilko Valanda"
Kader Abdolah Mečetės namai
Šlepikas "Mano vardas Marytė"
L.Tolstojus "Ana Krenina"IKi
Markesas "šimtas metų vienatvės"
H.Lee "Nežudyk strazdo giesmininko"