Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(eliss @ 2014 03 31, 12:33)
Perskaičiau "Silva rerum I", apėmę dvejopi jausmai, ir nepatiko, ir patiko. Ypač ta dalis apie senųjų Norvaišų meilę. O toliau, man visgi per daug  buvo apie aną galą, sukus apsukus ir vėl prie to pačio rolleyes.gif Per daug vulgariai aprašytas tas amžius. Na bet, ieškosiu kitų dalių skaityt.

*tokie laikai buvo... su kanalizacijų latakais į gatvę biggrin.gif

**o prancūzo ir vienuolės meilė? griebė ji man už širdies, taip gaila buvo wub.gif

***ano galo turbūt ne ką mažiau bus, bet vėl atsvers meilės istorija ir kiti dalykai. nesakyk, stiprius vaizdinius autorė sukuria.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 03 31, 13:52)
nesakyk, stiprius vaizdinius autorė sukuria.

Oi ne, ditirambų jai negiedu, per daug viskas išpūsta su ta knyga, reklama rolleyes.gif Aš subtilesnių aprašymų mėgėja.

Ir šiais metais bandau iššūky dalyvaut, kai ką buvau metų pradžioj susirašius, kai ką pakoregavau, bet dauguma knygų iš mano lentynų, ir dar visos storos smile.gif Bet spėju, iki poros ir vėl neprieisiu rolleyes.gif

Dabar pasiėmus turiu Llosa "Bjaurios mergaitės išdaigos". Šiek tiek susipainiojus pradžioj nuo vardų gausos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2014 03 27, 22:35)
Kaip tu smarkiai reaguoji smile.gif. Man filmą žiūrint gal ir pasitaiko pulso pokyčių, bet knygas skaitant tai ne. Arba aš neprisimenu tokios.

Man dažnai pasitaiko skaitant, apie filmus tai net nešneku. Turbūt sugebu labai (o gal per daug) įsijausti. smile.gif
QUOTE(linamog @ 2014 03 28, 12:28)
As pries kelias dienas ja baigiau, pasidalink ispudziais pabaigus.

O kodėl tau nepasidalinus įspūdžiais? Manau, visos čia mielai perskaitytų, ypač kai knyga nauja ir neapšnekėta.
QUOTE(eliss @ 2014 03 31, 13:33)
Perskaičiau "Silva rerum I", apėmę dvejopi jausmai, ir nepatiko, ir patiko. Ypač ta dalis apie senųjų Norvaišų meilę. O toliau, man visgi per daug  buvo apie aną galą, sukus apsukus ir vėl prie to pačio rolleyes.gif Per daug vulgariai aprašytas tas amžius. Na bet, ieškosiu kitų dalių skaityt.

Bandžiau prisiminti, kas ten tokio šlykštaus "Silvoj". Ir taip galvojau, ir taip, bet nieko neišėjo. Meilės yra, sekso irgi, bet lyg ir normos ribose. Tai nebežinau, ar man neįstrigo, ar pasimiršo, ar visgi nebuvo, kaip aš tas šlykštynes suprantu. g.gif

QUOTE(muminukas @ 2014 03 31, 13:52)
**o prancūzo ir vienuolės meilė? griebė ji man už širdies, taip gaila buvo.

O, apie prancūzą man labai įdomu buvo skaityti. smile.gif

Helen Fielding "Olivia Joules and the overactive imagination" ("Olivia Džaules ir audringa vaizduotė"). Seniai aš ją turėjau, bet netraukė visiškai, ypač kai skaičiau vien tik neigiamus atsiliepimus. Bet dėdama atgal "Egzorcistą" pamačiau ir užsinorėjau. Pasirodo, ne veltui, nes man visai patiko. Smagus trileris apie žurnalistę, tapusią slaptąja agente. Daug veiksmo, daug skirtingų vietovių, šiek tiek tautinių stereotipų ir pasišaipymo, taip pat keletas visai įdomių ir rimtų pamąstymų. Patiko pagrindinės herojės gyvenimo filosofija ir kai kurios pažiūros. Aišku, į rimtus trilerius nepretenduoja, toks labiau Džeimso Bondo stilius, kai žinai, kad viskas gerai baigsis ir bus išsisukta iš bet kurios situacijos. Išeitų visai gražus, lengvas pramoginis filmas.

Atsakyti
Gal kas planuojat greitu metu pirkti iš Knygos.lt? Turiu keletą 10lt vertės dovanų kuponų, kurių galiojimas greit baigsis. Tai jeigu kuri nori, galiu padovanoti 4u.gif
Atsakyti

gal kas is Vilniaus ketina per kelias ateinančias savaites, na iki geguzes 1-osios isigyti knygu is knygos.lt - reiktu siokios tokios pagalbeles... parasyite i az
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2014 03 31, 18:43)
Bandžiau prisiminti, kas ten tokio šlykštaus "Silvoj". Ir taip galvojau, ir taip, bet nieko neišėjo. Meilės yra, sekso irgi, bet lyg ir normos ribose. Tai nebežinau, ar man neįstrigo, ar pasimiršo, ar visgi nebuvo, kaip aš tas šlykštynes suprantu.  g.gif

kiekvieno šlykštumo skonis skirtingas rolleyes.gif pripažinkim, kad bent pusėj knygos to netrūko, srutų, šūdų, kirmėlių, gemalų, lavonų, pimpalų... ypač 'nužudė' "... nerodyk papų, nes dar birką kas įkiš" doh.gif
Va po šitos, buvau atsivertus Granausko "Šventųjų gyvenimai", bet akis užkliuvo už "bliadė" doh.gif Nee, truputį reik atsigaut, kažką gražesnio paskaityt rolleyes.gif
Atsakyti
As parsiveziau is bibliotekos legendom apipinta Gillian Flynn "Dingusi", dar Cekuolio naujausia knyga laukia, Grange "Gandru skrydis" - nors persiplesk...

Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2014 04 01, 15:07)
As parsiveziau is bibliotekos legendom apipinta Gillian Flynn "Dingusi",

laukia manęs šita, labai norėjau, nes patiko ištrauka. Kažin, ar nenusivilsim rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2014 04 01, 13:53)
kiekvieno  šlykštumo skonis skirtingas rolleyes.gif pripažinkim, kad bent pusėj knygos to netrūko, srutų, šūdų, kirmėlių, gemalų, lavonų, pimpalų... ypač 'nužudė' "... nerodyk papų, nes dar birką kas įkiš"  doh.gif
Va po šitos, buvau atsivertus Granausko "Šventųjų gyvenimai", bet akis užkliuvo už "bliadė"  doh.gif  Nee, truputį reik atsigaut, kažką gražesnio paskaityt rolleyes.gif

To iš pirmo paslėpto teksto dalies net Donelaičio Metuose netrūksta biggrin.gif biggrin.gif
Nepaisant tų vulgarokų žodelių (kurių, beje, pilna TV eteryje bet kuriuo laiku) man irgi tekstas ne šlykštus, bet gal labiau "realistiškas" (kad ir ne taip maloniai). Ale kiti autoriai taip moka aprašyti scenas ir be papų ar birkų, kad vemt norisi...
Aš labai "skaniai" suskaičiau Silvutę smile.gif Tarp visų mūsų literatūros grandų kūrinių, kurių didžioji dalis pradedama kapinių, kryžių kalnelių ar laidotuvių scenų aprašymais, Silva pasirodė išskirtinis, ekspresyvus, tiesiog kitoks kūrinys, naujas vėjas literatūroje taip sakant. Nežinau, gal tai snobės skonis (girdėjau ir tokių vertinimų), tada gerai, pabūsiu kurį laiką snobe doh.gif
Dabar skaitau Ph. Claudel Pilkosios sielos, iš pradžių labai įtraukė, dabar pagaunu save truputuką kamuojantis... Niūroka pasidarė, ir širdį kažko užgula slogutis, bet skaitysiu iki galo. Nes kūrinys geras vienok... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2014 04 01, 15:07)
As parsiveziau is bibliotekos legendom apipinta Gillian Flynn "Dingusi", dar Cekuolio naujausia knyga laukia, Grange "Gandru skrydis" - nors persiplesk...

Aš "Dingusi" nepabaigiau skaityt blush2.gif o esu detektyvu,trileriu mėgėja...na bet taip ne užkabino,kad pagailo laiko jai. unsure.gif
Atsakyti
Pavasarine depresija..
Gal kas galetu parekomenduoti ikvepiancia, pilna teigiamu emociju knyga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(FoxLady @ 2014 04 04, 12:20)
Pavasarine depresija..
Gal kas galetu parekomenduoti ikvepiancia, pilna teigiamu emociju knyga 4u.gif

tokių nebūna biggrin.gif

jei rimtai ir iš grožinės, draugė kažkada su panašiomis nuotaikomis skaitė ir sakė, kad ūpą pakelianti S. Kubelka. pati neskaičiau, tai tik rekomendaciją perduodu.
man pačiai turbūt būtų kokia Parduotuvių maniakė, S. Townsend,Bridižita Džouns, dar lenkų autorės knyga, kurios nei pavardės, nei knygos pavadinimo nepamenu, bet turinį pamenu smile.gif vaikus išleidus paieškosiu nuorodų, jei tokios tiktų 4u.gif
Papildyta:

niekadosTownsend
Atsakyti