Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(laTulipe @ 2014 03 21, 18:25)
Sveikos.

Jau oficialiai paskelbtas šių metų knygų iššūkis.

Oficialiai bus paskelbtas, kai aš patalpinsiu visą informaciją pas save blog'e. Dabar puslapyje net prizai iš praėjusių metų likę ir rėmėjai net ne tie ax.gif Bet čia jau techniniai dalykai, žmonės registruojasi jau vis tiek ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2014 03 17, 23:25)
Taip  drinks_cheers.gif  Bet filmas nuo knygos šiek tiek skiriasi. Man be jokių abejonių labiau patiko filmas. Po filmo knyga jau sunkokai skaitėsi, sausa kažkokia atrodė  g.gif  blush2.gif  Yra filme ir knygoje keletas siužetinių skirtumų. Praktiškai pora sakinių nusakomų. Iš savo pusės aš rekomenduočiau pažiūrėti filmą "Šokoladas" . Ir tada  kažko,  skaičiusio knygą bei žiūrėjusio filmą,  paprašyti, kad papasakotų esmę, kas gi ten skiriasi . O toliau jau skaityčiau tęsinius - "Ledinukų bateliai" bei "Persikai ponui klebonui". Kaip nebūtų keista, paskutinė trilogijos dalis man labiausiai patiko. O "Ledinukų bateliai" irgi gera knyga , su savo magija, tikrai verta skaitymo.

o man filmas "Šokoladas" po knygos pasirodė visai primityvus ir pritaikytas amerikoniškai publikai. Jame visiškai apeitas religijos-bažnyčios - kap kitaminčius persekiojančios institucijos - vaidmuo, visiškai atsisakyta stebukliškumo, misticizmo ir pagoniškų šokolado apegų, kas sudaro knygos esmę, ir palikta visai primityvi meilės istorija. Knyga tarsi liko iškstruota, jos dvasia sunaikinta, o paliktas tik gražus fasadas
Atsakyti
QUOTE(jurasaule @ 2014 03 22, 01:02)
o man filmas "Šokoladas" po knygos pasirodė visai primityvus ir pritaikytas amerikoniškai publikai. Jame visiškai apeitas religijos-bažnyčios - kap kitaminčius persekiojančios institucijos - vaidmuo, visiškai atsisakyta stebukliškumo, misticizmo ir pagoniškų šokolado apegų, kas sudaro knygos esmę, ir palikta visai primityvi meilės istorija. Knyga tarsi liko iškstruota, jos dvasia sunaikinta, o paliktas tik gražus fasadas

Oi, nesutinku niekaip!! schmoll.gif schmoll.gif
Filmas mano mėgstamiausių sąraše forever Ir daug kas juo žavisi (net Prezidentas V. Adamkus mirksiukas.gif )
Dėl knygos siužetų perteikimo nesuku galvos (nes jos neskaičiau ir turbūt nebeskaitysiu) jis paprasčiausiai
N-U-O-S-T-A-B-U-S wub.gif ir tiek.
Beje, gana man ir misticizmo (sveiko) ir meilės istorija anaiptol neprimityvi.
Atsakyti
QUOTE(bellete @ 2014 03 22, 13:33)
Oi, nesutinku niekaip!! schmoll.gif  schmoll.gif 
Filmas mano mėgstamiausių sąraše forever Ir daug kas juo žavisi (net Prezidentas V. Adamkus mirksiukas.gif )
Dėl knygos siužetų perteikimo nesuku galvos (nes jos neskaičiau ir turbūt nebeskaitysiu) jis paprasčiausiai
N-U-O-S-T-A-B-U-S wub.gif  ir tiek.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Beje, šį fimą pastačiusio režieriaus Lasse Hallström dar viena knygos ekranizacija man labai patiko - "Sidro namų taisyklės". O knygos, pagal kurią jis statytas, taip ir nesugebėjau perskaityt blush2.gif , labai jau daug joje šlykščių scenų ir šiaip slegianti .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 22 kovo 2014 - 15:29
QUOTE(bellete @ 2014 03 22, 13:33)
Oi, nesutinku niekaip!! schmoll.gif  schmoll.gif 
N-U-O-S-T-A-B-U-S wub.gif  ir tiek.

Aš nesakiau, kad filmas blogas smile.gif Aš sakau, kad knyga geresnė. Filmas - saldi ir jauki meilės istorija, o knyga - kur kas rimtesnė, su daugiau siužetinių linijų ir gilesniais psichologiniais portretais. Čia tas pats, kaip su "Kapitono Korelio mandolina" - knyga reikalauja dėmesio, ten ir istorija, ir karas, ir gyvenimas, o filmas - maža dalelė iš knygos, tik meilės istorijos siužetas. Filmas geras, bet po knygos jau atrodo ypatingas "lengvalas"
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2014 03 22, 15:28)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

Beje, šį fimą pastačiusio režieriaus Lasse Hallström dar viena knygos ekranizacija man labai patiko - "Sidro namų taisyklės". O knygos, pagal kurią jis statytas,  taip ir nesugebėjau perskaityt  blush2.gif , labai jau daug joje šlykščių scenų ir šiaip slegianti .

Tikrai labai labai geras filmas drinks_cheers.gif
Bet ir knyga man gal net pati geriausia iš Irvingo... ax.gif
Kažko užsifiksavo jausmas, kad apie 50 puslapyje pažiūrėjau kiek iš viso yra puslapių ir palaimingai atsidusau - turiu dar beveik 800 puslapių nuostabaus skaitymo valandų.. wub.gif
Kažko neužfiksavau labai daug šlykštynių g.gif Pati tema (abortai) ne iš gražiųjų, aišku, bet ir gvildenta atsakingai, su meile ir užuojauta.
Daug bjauresnė tuo atžvilgiu pasirodė jo Kol tave rasiu, pirmoji knyga, kurią mečiau likus gal šimtui psl... Taip niekada nedarau, metu iš karto, arba jau įveikiu, bet pasirodė per daug. Ir nebeimu iš jo nieko, gal daug prarandu? doh.gif
Man Irvingas - Sidro namų taisyklės, Pasaulis pagal Garpą ir Našlė vieneriems metams. Viskas.
Gal parekomenduosit kažką gražaus iš jo parašytų kitų? Būčiau dėkinga, nes rašytojas jis puikus.
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2014 03 21, 19:25)
  Jane Austen - Ema
  Stephen King - Tylos zona
  Mario Puzo - Krikštatėvis
  Erich Maria Remarque - Mylėk savo artimą
  Michael Cunningham - Tos valandos
  Marry Ann Shaffer - Gernsio literatūros ir bulvių lupenų pyrago draugija
  Charles Dickens - Pasakojimas apie du miestus

Aš šitas skaičiau ir visos patiko, gal tik Dickensas kiek mažiau.
Abės knygą irgi planuoju šiais metais perskaityti.

Šiaip tai turbūt nebe 12 knygų reikėtų pasirinkti, o devynias, juk jau trečias metų mėnuo eina į pabaigą. smile.gif

QUOTE(jurasaule @ 2014 03 22, 18:56)
Aš nesakiau, kad filmas blogas smile.gif Aš sakau, kad knyga geresnė.

Aš prie tų, kurioms filmas labiau patiko.

QUOTE(bellete @ 2014 03 22, 20:22)
Man Irvingas - Sidro namų taisyklės, Pasaulis pagal Garpą ir Našlė vieneriems metams. Viskas.
Gal parekomenduosit kažką gražaus iš jo parašytų kitų? Būčiau dėkinga, nes rašytojas jis puikus.

"Paskutinė naktis Tvisted riveryje" gal tiktų.
Nors man dar labai patiko "Cirko sūnus" ir "Laisvę lokiams", bet daugelis šias dvi knygas peikia.

O aš skaitau Ivano Gončiarovo "Oblomovą". Negaliu sakyti, kad nepatinka, bet jau taip lėtai man su ja einasi, kad net pradeda nusibosti, noriu kuo greičiau baigti.
Atsakyti
QUOTE(jurasaule @ 2014 03 22, 17:56)
Čia tas pats, kaip su "Kapitono Korelio mandolina" - knyga reikalauja dėmesio, ten ir istorija, ir karas, ir gyvenimas, o filmas - maža dalelė iš knygos, tik meilės istorijos siužetas. Filmas geras, bet po knygos jau atrodo ypatingas "lengvalas"

Filmas gan patiko, ypač Penelopė Cruz smile.gif
Gerai, kad priminėt, knyga stovi dar neskaityta, reiks imtis susikaupus (nes irgi laaaabai didelė doh.gif )
Katilina, man geriausiai skamba "Paskutinė naktis Tvisted Riveryje", rinksiuos katrą iš šitų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2014 03 22, 22:59)

"Paskutinė naktis Tvisted riveryje" gal tiktų.

filmas tai keistas pasirodė. Netraukia manęs šis rašytojas, kiek metų neprisiruošiu perskaityt "Našlė vieneriems metams".

Paskutinės perskaitytos: Karin Slaughter "Širdies randai" - baisi knyga, nenoriu nė prisimint. Kaip vienam atsiliepime skaičiau, ačiū, teta, viso gero doh.gif

Amelie Nothomb "Tikrinių vardų žodynas" - keista, kaip ir kitos jos knygos, bet man patiko, įtraukianti. Parsinešiau ir dar vieną jos knygą.
Atsakyti
Jau dabar oficialiai kviečiu visus jungtis prie "Knygų iššūkio" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2014 03 24, 15:51)
Jau dabar oficialiai kviečiu visus jungtis prie "Knygų iššūkio"  4u.gif

amžiaus cenzo lyg nematau? mano sūnus norėtų dalyvauti.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 03 24, 16:24)
amžiaus cenzo lyg nematau? mano sūnus norėtų dalyvauti.

Kaip aš čia praleidau tą taisyklę doh.gif Nėra nei lyties, nei amžiaus, išsilavinimo ir t.t. cenzo. Dalyvauti gali visi norintys 4u.gif
Atsakyti