Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

Bill Bryson "Namie. Trumpa privataus gyvenimo istorija". Prisidedu prie visų, jau girusių šita knygą. Labai patiko, tiek įvairiausių dalykų sužinojau, apie kai kuriuos iš jų net nesusimąstydavau anksčiau. Daug įdomių žinių iš istorijos, politikos, architektūros, botanikos, kulinarijos, medicinos ir kitų sričių. Vienoj kitoj vietoj teko ne tik nusišypsoti, bet ir pasijuokti. Kai pagalvoji, kiek visko mes laikome savaime suprantamais dalykais, nors iki jų buvo sunkiai ir skausmingai eita. Žodžiu, tikrai puiki knyga.

Dabar esu pradėjusi skaityti Klauso Manno "Mefistą", bet nuomonės kol kas neturiu.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 03 04, 20:48)
o aš Mintyje dabar įsidėjau tas Paneles ir galvoju, ką daryti. Mamai jau pažadėjau, kad nieko nebepirksiu, nebereikės jai eiti į paštą mano siuntinių, bet... ir šios ir jai pačiai patiktų g.gif

Mano mamai nepatiko, tik pirmą dalį paskaitė, kitų nedaviau. Jai per daug visko buvo rolleyes.gif

Labai įdomiai ir greit perskaičiau Mary Higgins Clark "Nepamiršk manęs", mėgstu kai įpinta truputis mistikos, ir šiaip, įtraukianti istorija.

Įsigyjau naują Jojo Moyes knygą, bet teks jai palaukt. Pastebėjau, kad pradėjau sąžiningai skaityt visas iš bibliotekos paimtas knygas rolleyes.gif

Mačiau, yra jau filmas pagal Theorin "Prieblandą". Įdomu, ar bus toks pat įspūdis, kaip perskaičius knygą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eliss: 09 kovo 2014 - 09:21
Gal kas jau emesi Silva rerum III? Kokie ispudziai?
Atsakyti
Gal kas jau emesi Silva rerum III? Kokie ispudziai?

Kaip tik šiandien perskaičiau "Silvą Rerum III".
Kaip ir II, taip ir III dalį tenka pradėt nuo nusivylimo - anų knygų pabaigoj pagrindiniams herojams tarsi buvo žadėta laiminga pabaiga - atsiverti tęsinį ir supranti kad ne, neišėjo... Na ką, tada imamės naujų veikėjų.
Pirmiausia - pagrindinis herojus. Iš pradžių tą personažą pamėgti tikrai sunku, tik gerokai vėliau autorė "parodo" tokių savybių, dėl kurių gali užjausti, žavėtis, pritarti. Herojaus augimas ir asmenybės virsmas yra labai svarbus čia ir labai gilus, sakyčiau beveik psichoterapinis aprašymas smile.gif.
Kiti - istoriniai - personažai, Radvilos, labai ryškūs, atidžiai, išsamiai aprašyti, bet vėl - įsimylėti anų neišeina smile.gif. Visi romano žmonės sudėtingi, "tikri". Labai įdomi visa istorinė aplinka, įvykiai, aplink kuriuos "sukonstruotas" veiksmas.
Ko nebėra (labai gaila!) - tai to neįtikėtino teksto lengvumo. Gal toks buvo užmanymas, bet šitoj knygoj dar daugiau vingrybių ir kartais sakiniai apsunksta, nebeplaukia taip sklandžiai pro akis kaip pirmose dalyse. Bet nesigąsdinkit, kankintis nereikės, parašyta vis tiek puikiai smile.gif.
Nors pati knyga kiek kitokia nei pirmosios, bet puikiausiai pratęsia seriją, kuri, tikiuosi, bus bent jau kvadrologija smile.gif.
Man regis būtent ant K. Sabaliaskaitės sukeltos bangos neregėtai pakilo ir susidomėjimas istoriniu romanu, ir lietuvių literatūra apskritai, ir Vilniumi, tikru ir aprašytu. Sakyčiau kad "Silvos" jau seniai yra daugiau nei knygos, tai labai svarbus kultūrinis reiškinys, todėl ta prasme trečioji nė kiek neatsilieka, o gal kai kur ir lenkia pirmas dvi smile.gif.
Gero skaitymo visoms.
Atsakyti
Sveikos.

,,Pasigirsiu", ką iš neplanuoto apsilankymo bibliotekoj parsinešiau:

E. M. Remarque ,,Mylėk savo artimą"
H. Murakami ,,Visi Dievo vaikai šoka"
P. Mayle ,,Metai Provanse"
H. Hesse ,,Sidharta"

Šiaip ieškojau Jane Austen, bet taip ir nesupratau. Ar visos knygos paimtos, ar aš neradau. Bet kad visas lentynas bent kelis kartus perėjau, įdėmiai apžiūrėjau... g.gif

Vis dar skaitau ,,Ilgas sužadėtuvių sekmadienis". Sunkiai ir nelabai įdomiai man ji skaitosi, na, bet mesti nenoriu.

Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2014 03 10, 23:23)
Šiaip ieškojau Jane Austen, bet taip ir nesupratau. Ar visos knygos paimtos, ar aš neradau. Bet kad visas lentynas bent kelis kartus perėjau, įdėmiai apžiūrėjau...  g.gif

Reikia paklausti darbuotojų, jos suranda savo kataloge ir mato ar paimta, kada atneš ir pan. Aš atėjusi dedu sąrašiuką ant stalo ir jos ieško mirksiukas.gif

Perskaičiau Kazuo Ishiguro "Dienos likučiai". Nepaprastai gerai papasakota vieno žmogaus istorija, viskas tarsi gana paprasta, kasdieniška, bet susimąstyti privertė daugelyje vietų. Prieš tai perskaičiau T. Gerritsen "Dingusios", prarijau tiesiog, tai šios taip pat negalėjau paleisti iš rankų, nors kalba plaukia lėtai, nuosekliai, iš pirmo žvilgsnio - kas ten įdomaus?..
Svarbiausias klausimas (atmetus visus kitus) - kaip panelė Kenton isvis galėjo pamilti Stivensą? g.gif
Ačiū Germinei, dar norėčiau tokios "įtraukties" knygos.
Atsakyti
QUOTE(bellete @ 2014 03 11, 18:19)
Perskaičiau Kazuo Ishiguro "Dienos likučiai". Nepaprastai gerai papasakota vieno žmogaus istorija, viskas tarsi gana paprasta, kasdieniška, bet susimąstyti privertė daugelyje vietų.Negalėjau paleisti iš rankų, nors kalba plaukia lėtai, nuosekliai, iš pirmo žvilgsnio - kas ten įdomaus?..
Svarbiausias klausimas (atmetus visus kitus) - kaip panelė Kenton isvis galėjo  pamilti Stivensą? g.gif
Ačiū Germinei, dar norėčiau tokios "įtraukties" knygos.
Japono parašyta angliška knyga.Angliška iki panagių,iki kiekvieno kablelio.Džiaugiuosi,kad patiko.Man "Forsaitų saga" kažkuo panaši.Ypač pirma dalis (dviejų dalių,kur seno leidimo)
Aš gi perskaičiau "Vilko valandą" ir "Paryžiaus žmona" Dabar pradėjau "Dėmė"-keistoka,su privalomu gėjum šeimoj...
Atsakyti
Germine, ir kaip Vilko valanda?
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2014 03 11, 18:40)
Japono parašyta angliška knyga.Angliška iki panagių,iki kiekvieno kablelio.Džiaugiuosi,kad patiko.Man "Forsaitų saga" kažkuo panaši.Ypač pirma dalis (dviejų dalių,kur seno leidimo)
Aš gi perskaičiau "Vilko valandą" ir "Paryžiaus žmona" Dabar pradėjau "Dėmė"-keistoka,su privalomu gėjum šeimoj...

Man patinka knygos "iki panagių" thumbup.gif
Angliškos,prancūziškos, čilietiškos, japoniškos (vis dar neišeina iš galvos ir "Buda palėpėje"). Forsaitų saga yra "must read again" sąraše, nors ir skaityta. Bet taip seniai, kad jau nebesiskaito doh.gif (kad skaityta) Bet lauksiu jai ilgesnių atostogų, ramesnės savęs.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2014 03 11, 00:23)
Vis dar skaitau ,,Ilgas sužadėtuvių sekmadienis". Sunkiai ir nelabai įdomiai man ji skaitosi, na, bet mesti nenoriu.

Na ką, pabaigiau aš ją. Momentais ji man patiko, bet visumoj vis vien nekabinanti buvo. Šiaip siūlau toms atkreipti dėmesį į ją, kurioms patinka knygos apie karą, nes pasakojama apie merginą, kuri septynerius metus nenuilstamai ieško savo negrįžusio iš karo sužadėtinio. Pabrėžiamas karo absurdiškumas, skausmas, kurį patiria ir kareiviai ir jų artimieji, apie tai, kaip žmones keičia karas ir t.t. Vietomis pagaudavau save galvojančią, kad gražiai parašyta, bet vis vien man trūko to ,,cinkelio" kuris kabintų.

QUOTE(bellete @ 2014 03 11, 19:19)
Reikia paklausti darbuotojų, jos suranda savo kataloge ir mato ar paimta, kada atneš ir pan. Aš atėjusi dedu sąrašiuką ant stalo ir jos ieško mirksiukas.gif

Šitoj (Vilniaus Mickevičiaus) stengiuosi vengti kontakto su darbuotojomis, nes turėjau nekokios patirties su tokio tipo paklausimu.
Na, ir nebuvo man taip būtina, juolab, kad ir taip turėjau vieną knygą palikti, nes per daug norėjau pasiimti. lotuliukas.gif

Be to, kaip tik šiandien pažiūrėjau, kad vėl prisikaupė neperskaitytų knygų nemažai, o aš vis tiek tempiu. Amžinos skaitytojų bėdos hihihi.gif
Atsakyti
Na,man Žaprizo asocijavosi su "Moteris su automobiliu, akiniais ir šautuvu" Verkiau ir dusau iš juoko pirmą kartą skaitydama.Todėl iš "Ilgas sužadėtuvių..." tikėjausi kažko..Bent jau jo "Pinklės pelenei" vertos daugiau.
QUOTE(muminukas @ 2014 03 11, 18:49)
Germine, ir kaip Vilko valanda?
Nuotykiai man nepasirodė tokie "kvapą gniaužiantys", kaip parašyta ant viršelio. Iš pagarbos perskaičiau visą, bet kol kas niekam nerekomendavau, kaip įdomaus ir įtraukiančio kūrinio, nes pati vos sulaukiau, kada perskaitysiu ir galėsiu imtis kitos knygos...Aš net buvau išsigandus dėl savęs-tokia giriama,liaupsinama,geriausia knyga,o man ... Tiesiog nieko naujo,nieko originalaus:Vilniaus papilvė-> Paryžiaus pilvas,Angelėlių fabrikantės->Angelų kūrėjos ,basiliskas-HP ir t t.Viskas skolinta,girdėta,skaityta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 12 kovo 2014 - 01:50
QUOTE(Germinė @ 2014 03 11, 18:40)
Dabar pradėjau "Dėmė"-keistoka,su privalomu gėjum šeimoje...
Viena geriausių mano skaitytų knygų.Verkiau juokdamasi,juokiausi verkdama.Ir tik pabaigus ant galinio viršelio radau anotaciją,kad taip ir turėjo būti.Nuoširdžiai rekomenduoju.Nes gera skaityti geras knygas.
Atsakyti