Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(abiga @ 2014 03 03, 20:59)
perskaiciau Marininos Tigru grumtynes, man labai patinka, kaip si autore pasikausciusi zmogaus psichologijoje, kaip perteikia rusu gyvenimo ir darbo milicijoje realijas. Jos detektyvai popsiniai, lengvi, bet privercia ir apie daug ka susimastyt  blush2.gif
100 % drinks_cheers.gif
Atsakyti
Jau taip seniai berasiau. Tiriausiai siais metais dar ne karto ir nebuvau prabilusi (ar man cia tik taip atrodo g.gif ). Na metu pradzia man tikrai labai ne kokia. Maziukas labai daug serga ir mes jau du kartus pabuvojome ligonineje. O paskutini syki tenai praleidome net 2 savaites. Pagrinde sedziu namie ir apskritai niekur negaliu islysti. Ir ludniausia tai, kad siais metais pirma karta nenuejau i knygu muge, nors be galo norejau, bet deja...
Tiesa, ar as cia kazka praleidau ar siais metais mazai kas aprasinejo savo ispudzius.
Vessta, kaip tau sekesi? Ka ypatingo isigijai? (gal irgi kur pramiegojau tavo posta apie tai, nors atrodo viska skaitau).
Pasnekejau kiek ne i tema, o dabar apie knygas. Per siuos du menesius perskaiciau 20 knygu. Nemazai is ju anglu kalba, kurios nera isverstos lietuviskai, del to apie tokias knygas nerasysiu nieko, nes tikrausiai nedaug kam bus tai idomu. Paminesiu tik viena Jo Nesbo "The bat" (Siksnosparnis). Tai pirmoji knyga Harry Hole serijoje. Kazkodel Lietuvos leidejai isleido ne viena knyga is sios serijos, bet atkakliai ignoruoja pirmasias dvi knygas. Tirai nesigincysiu tai nesedevras, bet as esu is tu zmoniu, kurie nemegsta skaityti serijiniu knygu ne is eiles. Tai tas pats, kas skaityti paskirus knygos lapus be jokios tvarkos. Taip kiekvienoje knygoje vis kita byla, bet juk yra priesistore, veikejo asmeninio gyvenimo testinumas. Manau, kiekvienam savo, bet mane tikrai labai erzina ir piktina, kai serijines knygas leidzia kaip paskirus romanus. Griztam prie knygos. Stipriai nesiplesiu apie ja. Esu skaiciusi sio autoriaus tik dvi knygas, bet rasymo stilius abiejuose identiskas. Taip pat paliestos temos ir ziaurumo laipsnis. Labai ziauriai nuzudoma norvege Australijoje ir Haris yra siunciamas i Sidneju su vietine policijatirti sios bylos. Vietiniu aborigenu gyvenimas ir istorija, krastovaizdis. Bet nemaza knygos dali sudaro pacio Hario gyvenimo istorija, jo nuosmukis, nuodemes ir istvirkavimai. Alkoholis, narkotikai, prostitucija. Visko plna sioje knygoje. Skaityti buvo lengva, itrauke, vietomis net juokiausi. Mano patiko, nors vis tik Henning Mankell man labiau patinka. Tiesa, pabaiga man buvo visai netiketa, nes as buvau isitikinusi, kad zudikas visai kitas asmuo.
Visai neseniai pabaigiau M. L. Stedman "Švyturys tarp dviejų vandenynų". Prisiskaiciusi atsiliepimu is Richard and Judy tinklarascio, buvau tai uzsidegusi sia knyga, net ieskojau kaip ir is kur ja parsisiusti, bet visai netiketai (man) ji pasirode ir lietuviskai, tad ilgai nelaukus emiausi. Ir kagi entuziazmo ir euforijos balionas be galo greitai subliusko, o nuo vidurio teko save skatinti sia knyga skaityti. Zinokit, net nepasakysiu, kas uzkliuvo man sioje knygoje. Lyg ir nieko netruksta ir istorija yra, ir veikejai isimenami, bet man pasirode labai monotoniska. Didziulis sios knygos pliusas - labai grazi ir israiski kalba bei stilius. Vien tik tai neleido uzmesti sios knygos. Istorja gana paprasta ir gyvenimiska. Tai meiles istorija dvieju zmoniu, kurie kuria bendra gyvenima atsiaurioje ir atkampioje saloje, kurioje neegzistuoja civilizacija, nera pasaliniu zmoniu, tiek vienudu. Ir viena diena bangos i kranta atplukdo valti su vyro lavonu ir verkianciu kudikiu. Priimtas neapgalvotas, savanaudiskas sprendimas sujaukia ir apvercia ne tik ju gyvenimus, bet taip pat nubaudzia aplinkinius bei artimus. Knyga nera bloga, verta perskaityti, bet tikrai nera ochch ir achh.
Jojo Moyes "Mergina, kurią palikai". Popsiukas, bet labai geras. Itraukianti, jaudinanti ir labai grazios meiles istorijos, kurios susijusios su paslaptingu labai grazios merginos paveikslu. Neturiu jokiu priekaistu siai knygai. Man ji tiesiog lipte prilipo. Perskaiciau per kelias dienas (vertinant tai, kad skaiciau ja ligonineje, tai labai greitai). Labai patiko, kaip autore susieja abi istorijas. Tai buvo pirmoji sios autores knyga, kuria perskaiciau, bet tikrai ne paskutine. Je visos istorijos parasytos panasiu stiliumi, tai man pats tas, kad atitrukti nuo visu gyvenimisku problemu. Kam patinka grazios, ikvepiancios, aistringos, pilnos gyvenimo knygos, tikrai turetu turetu itraukti sia knyga i must read sarasa.

Na siandienai tikriausiai pakaks. Nes postas iseis labai ilgas ir pabos skaityti smile.gif Kai tik atsiras laisvesne minutele vel prisesiu pasidalinti ispudziais apie perskaitytas knygas.
Tiesa, siuo metu einu i pabaiga su Rimanto Šavelio "Šiek tiek mėnesienos". Labai ilga laika as apskritai neskaicau lietuviu literaturos. Tad, kad istaisyti tai pasiryzau siais metais perskaityti bent 10 knygu lietuviu autoriu. Kol kas si pirmoji.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2014 03 04, 00:00)
Maziukas labai daug serga ir mes jau du kartus pabuvojome ligonineje. O paskutini syki tenai praleidome net 2 savaites. Pagrinde sedziu namie ir apskritai niekur negaliu islysti.

Ir ludniausia tai, kad siais metais pirma karta nenuejau i knygu muge, nors be galo norejau, bet deja...

Kam patinka grazios, ikvepiancios, aistringos, pilnos gyvenimo knygos, tikrai turetu turetu itraukti sia knyga i must read sarasa

Labai įsivaizduoju kaip sunku..mano mažiukė porą sav. "vyresnė", (tpfu tpfu tpfu) be ligoninių, bet apsirgus visąlaik juodas stresas..
Linkiu daug daug sveikatos! Atėjo pavasaris, pasveiks mažiukas, sirgs mažiau, išlįsit pasivaikščioti ir bus lengviau 4u.gif

Aš irgi nebuvau VKM verysad.gif Nueisim mudvi kitąmet 4u.gif

Nežinau ar labai patinka (turbūt taip), bet tiesiog tokių knygų man l.reikia šiuo metu. Kaip tyčia tokiom niūriom knygom pradėjau metus, kad jau pajutau persisotinimą..kaip tik ieškau kažko ne itin banalaus, bet pilno gyvenimo drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos.

Aš irgi šiemet į mugę nebenuėjau. Nors mėtymosi buvo. Jei kas būtų sakę ,,einam", tai tikrai būčiau nuėjusi, bet nebuvo su kuo... Vėliau jau kaip ir nusprendžiau, kad vienai eiti bus dar geriau, nereiks žiūrėti, kad nepasimestume ir prie norimų stendų galėčiau apsistoti tiek, kiek noriu... Tada pradėjau pliusus minusus dėliotis galvoje, nes visgi išlaidų nusimatytų nemažai, iš pernai pirktų mugėje knygų man rodos dar nė vienos taip ir neperskaičiau, tad čia kaip ir postūmis nepirkti naujų, kol šitų neperskaičiau ir t.t., dar kai pagalvojau apie grūstis savaitgalį, nutariau, kad bus man gerai ir be mugės. biggrin.gif
O kitais metais planuoju eit, jei tik kas rimto nesutrukdys.

O paskutiniai skaitiniai:

Lauren Oliver ,,Kai aš žuvau” - labiau jaunimui skirta knyga apie mergina, kuri tą pačią dieną (kurią mirė) iš naujo išgyvena berods septynis kartus. Daug joje klišių, nuspėjamumo, standartiniai veikėjų charakteriai, bet visgi pakliuvo į rankas, manau, laiku, nes perskaičiau su pasimėgavimu, įdomu buvo stebėti pagr. veikėjos keitimąsi, tai, kaip ji nuspręsdavo praleisti dar kartą išgyvenamą tą pačią dieną, kuriuos įvykius nuspręsdavo keisti ir pan. Ir pabaiga tinkama parašyta. Patiko.

José Saramago ,,Kai mirtis nusišalina” - prie šitos sunkiai sekdavosi prisėsti, gal kad po paskutinių lengvų skaitinių Saramago stilius nelipo, visgi sunkiau jis rašo, tačiau po truputį, po truputį ir įsitraukiau. Patinka man ir jo sugalvoti siužetai, ir rašymo stilius. Ši tokia gan nenuspėjama (tik neskaitykite nugarėlėje pateiktos anotacijos, nes ten vos ne visa knyga papasakota doh.gif ), nes visai buvo sudėtinga įsivaizduoti, į kurią pusę viskas pakryps. Patiko iki pat paskutinio puslapio.

Jurga Ivanauskaitė ,,Kaip užsiauginti baimę”
- pagaliau perskaičiau. Tas ,,pagaliau" todėl, kad pradėjau rudenį, o užbaigiau vakar ryte. Rodės, gražiai ji rašo, buvo įdomių apsakymų, bet vis tiek didžiąją dalį jų skaičiau su nuoboduliu, nejutau jokio susidomėjimo ir įtraukimo. Nepatiko.

O dabar esu pradėjusi S. Japrisot ,,Ilgas sužadėtuvių sekmadienis".
Atsakyti
visai netyčia pamačiau, gal kas nors skaitėt?

Panelės ir našlės. neapsigaukit dėl pavadinimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 03 04, 17:34)

Skaiciau pirmaja dali sio romona. Man asmeniskai labai patiko. Dabar esu atsinesusi is bibliotekos antraja ir traciaja dalis. Zadu greitai skaityti.
Atsakyti
Elisse=muminukas,2014 03 04, 19:34]

[/quote]
Patiko, visos 3 dalys. Keliu kartu gyvenimas, liudnas, bet pabaiga gera.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2014 03 04, 18:52)
Skaiciau pirmaja dali sio romona. Man asmeniskai labai patiko. Dabar esu atsinesusi is bibliotekos antraja ir traciaja dalis. Zadu greitai skaityti.

tuo net neabejoju biggrin.gif čia aš draugiškai, įspūdingi tavo tempai, pavydu blush2.gif

gal galėtum truputtį plačiau? iš anotacijos susidarė įspūdis, kad knyga epinė ir nesaldi? ar esu teisi?
Atsakyti
Žinai, nieko ypatingo neįsigijau. Grįžau tik su 4 knygom (dar nei vienais metais taip nebuvo biggrin.gif ), bet pasižmonėjau taip geras 4 valandas. Iš naujienų tik Gerritsen ,,Išlikusieji" nusipirkau, o kitos seniai išleistos. O mažoji prasisuko kaip reikiant, knygas vos tempiau iki mašinos, pirštus maišeliai pjovė. 19 knygų panelė nusipirko, labiausiai nusiaubė ,,Nieko rimto" ir ,,Garnelis" leidyklas, kitas čiut čiut. Grįžom pavargę ir laimingos su galvos skausmu, kad naujų lentynų mums labai labai reikia. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vessta: 04 kovo 2014 - 19:35
Vessta, thumbup.gif

o aš Mintyje dabar įsidėjau tas Paneles ir galvoju, ką daryti. Mamai jau pažadėjau, kad nieko nebepirksiu, nebereikės jai eiti į paštą mano siuntinių, bet... ir šios ir jai pačiai patiktų g.gif
Atsakyti
mergaites as su kvailu klausimu blush2.gif darabr ziuriu kad yra Tess Gerritsen kaulu sodas -2 laida ,2014m,tai kaip cia suprasti , cia tokia pati knyga kuri buvo isleista ir skaityta ,ar cia kita ir kitokia blush2.gif kazkaip nesigaudau ir knygos virselis kitoks blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ointriga @ 2014 03 06, 08:05)
mergaites as su kvailu klausimu  blush2.gif darabr ziuriu kad yra Tess Gerritsen kaulu sodas -2 laida ,2014m,tai kaip cia suprasti , cia tokia pati knyga kuri buvo isleista ir skaityta ,ar cia kita ir kitokia blush2.gif kazkaip nesigaudau ir knygos virselis kitoks blush2.gif

Cia seniau leistos pakartotas leidimas. t.y. jos savo turiniu vienodos. O virselio dizainas labai daznai skiriasi pakartotinai leidziant knyga.
Atsakyti