Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(katilina @ 2014 02 23, 21:23)
Atsisėdau parašyti apie dvi perskaitytas knygas, bet mintys visai nesidėlioja, tai atidėsiu kitam kartui. Po jų pradėjau Billo Brysono "Namie", galvojau, paskaitysiu kasdien po skyrelį, nes ten daug visokios informacijos, nespėsiu visko "suvirškinti", bet buvo taip įdomu, kad, žiūriu, jau ir beveik šimtą puslapių pasiekiau. Kiek daug visko sužinojau, o dar didžioji dalis neperskaityta.

Labai puiki knyga "Namie"! thumbup.gif Stovėjo Maximoj prie išparduodamų knygų, atsiverčiau atsitiktinėj vietoj, ir tuoj nukeliavo pirkinių krepšin! biggrin.gif
Yra šio autoriaus dar bene dvi panašaus stiliaus knygos.
Iš kur jis tiek žinių ir įdomių istorijų prisirinko?? doh.gif
Germinė labai suintrigavo knyga "Dienos likučiai"... g.gif Jau imsiu bibliotekoj šįvakar.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Na kaip knygių atlaidai? biggrin.gif Ar buvot? Aš su vaiku buvau sekmadienį,kadangi neturėjau galimybės nuvažiuoti darbo dieną ir iš ryto. Tai žmonių,ir mažų ir didelių masė biggrin.gif
Aišku knygų prisipirkom nekukliai,ilgam užteks bigsmile.gif Vaikas -12 (visus metus taupė pinigus )aš-20 doh.gif Pavadinimų nerašysiu,nes rimtos literatūros mėgėjas gali infarktas ištikti blush2.gif knygos beveik visos lengvos pramoginės.... rolleyes.gif

Dabar skaitau Silva rerum 1 dalį...nu nežinau nežinau...ir kaip ją perskaityt...jau vyras tyčiotis pradėjo,kad aš viena knygą metus skaitau...rašymo stilius-užmuša doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Creed: 24 vasario 2014 - 09:03
QUOTE(Creed @ 2014 02 24, 09:01)
Sveikos 4u.gif

Na kaip knygių atlaidai? biggrin.gif Ar buvot? Aš su vaiku buvau sekmadienį,kadangi neturėjau galimybės nuvažiuoti darbo dieną ir iš ryto. Tai žmonių,ir mažų ir didelių masė biggrin.gif
Aišku knygų prisipirkom nekukliai,ilgam užteks bigsmile.gif Vaikas -12 (visus metus taupė pinigus )aš-20 doh.gif  Pavadinimų nerašysiu,nes rimtos literatūros mėgėjas gali infarktas ištikti  blush2.gif knygos beveik visos lengvos pramoginės....  rolleyes.gif

Dabar skaitau  Silva rerum 1 dalį...nu nežinau nežinau...ir kaip ją perskaityt...jau vyras tyčiotis pradėjo,kad aš viena knygą metus skaitau...rašymo stilius-užmuša doh.gif

parašyk parašyk ką nusipirkai, ne visos gi rimtą literatūrą skaito biggrin.gif

O man ,,Silva rerum" tai labai patiko, bet 3 knygos mugėj nepirkau. Anas kaimynė skolino, tai ir trečią žadėjo duot paskaityt, tai pataupiau blush2.gif
Atsakyti
Creed, paviešink abiejų sąrašus - smalsu smile.gif

K. Sabaliauskaitės stilius ypatingas smile.gif knygos pristatyme ir šeštadienį sakė, kodėl, pvz., nėra dialogų. Vilniuje ir LDK buvo daugiakalbystė, taigi tie dialogai būtų labai neautentiški, o ji labai siekusi autentikos. Daug veikėjų, įvykių ir pan. tikri, nesugalvoti.
Atsakyti
Ai,tiek to paviešinsiu biggrin.gif
Vaiko pirkiniai (visas knygas rinkosi pats,aš visiškai nepatarinėjau,tik pardavėjai kartais biggrin.gif ):
1.C.Nostlinger "Nykštukas galvoje"
2.K.Dicamillo "Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė"
3.I.Vizbaraitė "Karžygiuko istorija"
4.A.Lindgen "Emilis iš Lionebergos"
5.J.Kinney "Nevykėlio dienoraštis" 1 dalis
6.T.Bagge "Trolių mumių slėnio lobiai"
7.Berniuko žinynas.
8.Džeronimas Stiltonas "Monos Pelizos šypsena"
9.M.Widmark,H.Willis "Deimantų paslaptis"
10. J.Olech "Persirengėlių šventė"
11.M.Handford "Surask Joną"

Mano turtas bigsmile.gif
1. M.Stepnova "Lazario moterys"
2. S.Shah "Virtuvė be pelių"
3. A.Marinina "Tigrų grumtynės slėnyje" 2 dalis
4. H.Lee "Nežudyk strazdo giesmininko"
5. T.Gerritsen "Išlikusieji"
6. L.Kepler "Smėlio žmogus"
7. S. Okelly "Tarp paklodžių"
8. K.Winer "Rygos ilgesys"
10. B.Black "Sidabrinė gervė"
11. M.Kallentoft "Viduržiemio kraujas"
12. S.Nosov "Fransuaza,arba kelias ledyno link"
13. D.Rubina "Petruškos sindromas"
14. B.Glasteris "Geriausias Matijaus paveikslas"
15. E.Lucas "Apgaulė"
16. J.Moyes "Paskutinis mylimojo laiškas"
17. E.T.A Hoffman "Katino Murklio pažiūros į gyvenimą"
18. S.Brown "Žemas slėgis"
19. N.Roberts "Viskio paplūdimys"
20. K.Sabaliauskaitė "Silva Rerum" 3 dalis (čia vyras sau pirko,as labai abejoju ar įveiksiu blush2.gif )
21. Z. Džavachišvilis, B. Januškaitė-Lukaševič "Nespeiskite katės į kampą"
22.J.K. Rowling "Netikėta vakansija"

Beje atradau naują leidyklą "Nordina" bigsmile.gif Mažutė,dar tik 3 knygas išleidus (iš sąrašiuko 11,12,13) bet žada leisti šiaurės šalių detektyvus ir kt.,kainos padorios,už 3 knygas-50 lt
Atsakyti
Gal žinot kas, kada Maximoj akcija knygom bus?

Amin Maalouf "Tanijo uola" - buvau skeptiškai nusiteikus, ai, vėl rytai, vėl visokios intrigos. Bet knyga graži. Labai graži istorija apie apie šeicho pavainikį Taniją, kuris tampa legendos herojum. Rekomenduoju. muminuk, tau turėtų patikt, nes meilės scenos labai gražios,o ir jų tik kelios, bet nors nesugadino visos knygos rolleyes.gif

Mary Shelley "Frankenšteinas"
- pasirodo, kad pabaisa nėra Frankenšteinas, o tik jį sukūręs žmogus. O aš visad atvirkščiai galvodavau rolleyes.gif Nieko ten baisaus, gal anais laikais ir buvo prilyginamas siaubo romanui. Paskaičiau, sužinojau, bet kad būtų palikęs kokį pėdsaką, nepasakyčiau.Mintis įdomi, bet per daug nuobodžių vietų buvo.
Atsakyti
eliss, aciuks.gif esu ją skaičiusi prieš kelerius metus. tikrai patiko drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(bellete @ 2014 02 24, 09:02)
Labai puiki knyga "Namie"! thumbup.gif  Stovėjo Maximoj prie išparduodamų knygų, atsiverčiau atsitiktinėj vietoj, ir tuoj nukeliavo pirkinių krepšin! biggrin.gif
Iš kur jis tiek žinių ir įdomių istorijų prisirinko?? doh.gif

Bibliografijos sarašas per 25 puslapius, tai net sunku įsivaizduoti, kiek jis knygų turėjo perskaityti, kad parašytų šitą vieną.

QUOTE(Creed @ 2014 02 25, 01:14)
Ai,tiek to paviešinsiu.
Mano turtas bigsmile.gif

Įspūdingas sąrašas, nors ir ne visos knygos man žinomos.
Tavo vaikas šaunuolis. smile.gif
QUOTE(eliss @ 2014 02 28, 15:19)
Mary Shelley "Frankenšteinas" - pasirodo, kad pabaisa nėra Frankenšteinas, o tik jį sukūręs žmogus.

Ir aš kažkada atvirkščiai galvojau. smile.gif

Salman Rushdie "Klounas Šalimaras". Jei trumpai, tai pavadinčiau jį romanu apie kerštą. Tačiau kol to keršto priežastys pasiekiamos, autorius pateikia dar nemažai istorijų. Man patiko, kaip laisvai jis varinėja per skirtingus laikotarpius ir žemynus. Ano amžiaus vidurio Indija, ar, tiksliau, Kašmyras, atsidūręs Indijos- Pakistano konflikto centre, šių laikų JAV (praeito amžiaus pabaigos Los Anželas), Europa Antrojo pasaulinio karo metu- apie viską rašo taip, lyg pats būtų visur dalyvavęs. Turiu prisipažinti, kad šita dalis- karo metai, Pasipriešinimo judėjimas- man buvo turbūt pati įdomiausia. O apie Kašmyrą ir jo žmones ištikusią nelaimę buvo sunkiausia skaityti. Nors Rushdie labai nespekuliuoja baisiais žodžiais ir neverkšlena dėl visų žiaurumų, jaučiamas jo skausmas, kad viskas kaip tik taip susiklostė (ar bent jau skaitytojui sukeliamas toks jausmas).

Pacituosiu vieną įstrigusią vietą:
Firdausa Noman papurtė galvą.
- Kaip gali moters veidas būti islamo priešas?- piktai paklausė ji. Anysas suėmė jos rankas.
- Šitie kopūstgalviai galvoja tik apie seksą, atsiprašau, mama. Jie mano, kad moksliškai įrodyta, jog moters plaukai skleidžia spindulius, kurie skatina vyrus ištvirkauti. Jie mano, kad jei nuogos moters kojos trinasi viena į kitą, net po drabužiu iki žemės, jos šlaunų trintis sukelia geismo karštį, kurį ji akimis perduoda vyrų akims ir kelia jiems nešvankią aistrą.
Firdausa nuolankiai skėstelėjo rankomis.
- Vadinasi, moterų laukia atpildas, nes vyrai galvijai. Sena istorija. Papasakok ką nors kita.

Antanas Miškinis "Žaliaduonių gegužė". Miškinio atsiminimai apie gimtąjį kaimą ir jo gyventojus. Kiekvienam knygos skyriui paimdamas po kokį nors žmogų, jis ne tik pasakoja konkrečiai apie jį, bet ir apie savo bei viso kaimo ir jo apylinkių gyvenimą, visokius įvykius, papročius, gyvenimo būdą ir pan. Nors yra kelios liūdnesnės istorijos, visgi daugiausia pasakojami linksmesni dalykai, jei neprajuokinantys, tai bent sukeliantys šypseną. Tiesą pasakius, nesitikėjau, kad aprašomi žmonės bus tokie įdomūs ir simpatiški, ne tik paprasti kaimiečiai, nieko gyvenime nematę- kai kurie pabuvoję Amerikoje ir grįžę atgal, kai kurie karo metu išmaišę nemažai šalių (aprašoma 20-o amžiaus pradžia), kai kurie šiaip išmintingi. Miela knyga, patiko.
Atsakyti
sveikutes wink.gif galvoju sugristi prie to beprotiskai malonaus skaitymo smile.gif tiesiog buvo tiek daug problemu,kad net nieko nesinorejo imti į rankas... Db va nusipirkau 3 knygas ir tikrai ju nepaleisiu. Pradedu nuo Gerritsen "Šėlas". Kaip visada patraukia nuo pirmo puslapio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DjuSoleil @ 2014 03 03, 12:35)
sveikutes wink.gif galvoju sugristi prie to beprotiskai malonaus skaitymo smile.gif tiesiog buvo tiek daug problemu,kad net nieko nesinorejo imti į rankas... Db va nusipirkau 3 knygas ir tikrai ju nepaleisiu. Pradedu nuo Gerritsen "Šėlas". Kaip visada patraukia nuo pirmo puslapio smile.gif

man ji tokia kraupi, šiurpi kaip siaubo filmas. kitos knygos irgi gąsdinančios, bet ši tokia išskirtinė, gal ne tiek mediciniškai anatomiška.

katilina, sudominai abiem knygom, įdėtos į sąrašą. Miškinio senas leidimas? Rušdės jau seniai noriu ką nors perskaityti, bet vis kažkaip prasilenkdavau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 03 03, 16:22)
katilina, sudominai abiem knygom, įdėtos į sąrašą. Miškinio senas leidimas? Rušdės jau seniai noriu ką nors perskaityti, bet vis kažkaip prasilenkdavau.

Taip, Miškinio senas leidimas. Tik paskui pamačiau, kad yra ir daug naujesnis.

O Rushdie tikrai verta pabandyti, tik nežinau, ar siūlyčiau nuo "Klouno Šalimaro". Gal koks "Paskutinis Mauro atodūsis" labiau tiktų.
Atsakyti
Pabaigiau Gerristen "Islikusieji", pradzia buvo labai itraukianti ir negalejau paleisti knygos is ranku iki velumos, deja, atomazga kiek nuvyle, tiekjaus kazko daugiau. Ir man rodos, cia dar tikrai ne paskutine serijos dalis ax.gif

Taip pat perskaiciau Marininos Tigru grumtynes, man labai patinka, kaip si autore pasikausciusi zmogaus psichologijoje, kaip perteikia rusu gyvenimo ir darbo milicijoje realijas. Jos detektyvai popsiniai, lengvi, bet privercia ir apie daug ka susimastyt blush2.gif
Atsakyti