Pagaliau perskaičiau
John Irving - "Viename asmenyje".
Mano vertinimas 5/5. Atrodo nėra tokia stora knyga (496 psl.), žinant, kaip aš greitai "sukremtu" Irving'o knygas, kurios tikrai viršija 496 puslapius. Bet puslapiai iš tokio plonyčio popieriaus, kad reikėdavo atidžiai versti lapus, nes versdavosi po 2 lapus tarsi būtų sulipę
Man asmeniškai, šis kūrinys labiausiai šokiravęs iš visų J. Irving'o knygų. Visko buvo ir kitose jo knygose, na bet ši...Pati tema jau labai intriguojanti. Pagrindinis herojus, vadinamas Biliu, yra biseksualus. Iškart patariu jos neskaityti tiems, kurie yra netolerantiški kitos seksualinės orientacijos žmonėms. Galutinį vertinimą galėjau duoti tik perskaičiusi visą knygą. Ir džiugu, kad po tokių mano nusivylimų kaip "Vidutinio svorio santuoka" ar "Vandens metodas" pagaliau galiu pasakyti, kad "Viename asmenyje" vėl atpažinau tą mano pamėgtą Irving'o rašymo stilių, keistenybes, keliančias juoką pro ašaras, kartais tiesiog komiškas situacijas. Tikrai tragikomiška istorija su įdomiais savitais ir spalvingai gyvais veikėjais, jų gyvenimu, savęs ieškojimu. Įdomus, įtraukiantis siužetas.
Rašoma labai atvirai ir tiesiai, tad knygoje apstu atviro pasakojimo apie seksą, slapčiausius intymiausius dalykus (mums daugumai normalios orientacijos tikriausiai slaptus, nepatirtus, nežinomus), kurie vadinami tikraisiais vardais...hmmmm
Knyga pabrėžė visuomenės netolerantiškumą, tėvų nesupratingumą vaikų atžvilgiu. Šiais laikais tai aktuali tema. Bent jau man neteko nieko panašaus skaityti. Todėl vien už originalumą skirčiau aukščiausią balą, kad autorius išdrįso apie tai taip atvirai rašyti.
Man patiko ši išsami
knygos recenzija. Labai ilga ir nuodugni, bet aš specialiai neskaičiau prieš pradėdama skaityti knygą.