Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(katilina @ 2014 02 06, 22:17)
Tai daugiau papasakok, jei jau taip smarkiai patiko. Gal ką sudominsi. Aš, pvz., kol kas jos visai nenoriu, iš aprašymo netraukia visiškai.

Aš irgi maniau , kad nepagalvočiau japonų autoriaus imti į rankas - iš Japonijos gėrybių man tik sušiai patiko ligi šiol biggrin.gif (nors...Murakami paskaitinėjau g.gif )
Autorė Julie Otsuka šiaip amerikietė su japoniška "puse".Bet knyga - tokias aš sau vadinu prozos poezija ax.gif . Rudenį užskaičiau ištraukas leidinyje "Veidas", pasižymėjau, kad reiktų atidžiau pavartyt - pasiėmiau. Ir ji mane "užvartė"...
Labai gražus ritmiškas rašymo stilius, autorės niekur nevartojamas "aš", tik "mes" - tarsi susitapatinimas su visomis tomis '"fotografijų nuotakomis" ,kiekvienos likimo išgyvenimas. Kartu atskleidžiama ir papasakojama daug pakankamai konkrečių dalykų.
Turinys maždaug toks: XX a. pirmoje pusėje japonės merginos pagal atsiųstas jų tėvynainių, nuo skurdo pabėgusių į Ameriką, nuotraukas, ištekėdavo už jų, nes pačios troško ten išvykti. Arba - tiesiog ištekėti, pabėgti nuo skurdo, nesantuokinio kūdikio, gėdos... Nuvykus pasirodė, kad jaunikis bent dvidešimčia metų vyresnis nei fotografijoje, kad automobilis, į kurį atvaizde atsirėmęs, - jo darbdavio, o kartais ir pati fotografija - draugo atvaizdas... Bet ji - jau to vyro žmona.

Knyga nedidelė apimtimi, bet čia yra visko - vargo, pažeminimo, nedrąsaus įsitvirtinimo, diskriminacijos, net Perl Harboras.
Skaityti buvo didelis malonumas wub.gif .
Imsiu dabar K.Abės "Moteris smėlynuose"
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2014 02 06, 16:12)

Parsinešiau iš bibliotekos  " Bibliotekininkė", kas čia per 'šedevras' bigsmile.gif

man užteko 70 pusl. perskaityt doh.gif

QUOTE(saules_spindulys @ 2014 02 06, 22:41)
Patarkit kokią intriguojančią knygą paskaityt, kad nesinorėtų iš rankų paleist?
Tokį kaip detektyvą, su mistiniais elementasi smile.gif))))
Noriuuu tokios kaip įtempto filmo..;D
4u.gif  thumbup.gif

Johan Theorin "Prieblanda"
Daphne du Maurier "Jamaikos'smuklė"
Atsakyti
Ką tik užbaigiau skaityti J.Melniko „Maša, arba Postfašizmas“. Po šio rašytojo "Paryžiaus dienoraščio" patapau jo kūrybos gerbėja. Savotiška, įtraukianti knyga, kažkieno pavadinta filosofine fantastika". Gal tik pabaiga lengvai nuvylė, kai už kalno, pasirodo, pusantro tūkstančio metų ankstesni laikai
Atsakyti
Merginos, kurios buvot Knygų mugėj, ar būna kokių ženklių nuolaidų knygoms? Galvoju, gal bandyt šiais metais nuvykt, bet baisiai nemėgstu erzelio rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2014 02 10, 07:41)
Merginos, kurios buvot Knygų mugėj, ar būna kokių ženklių  nuolaidų knygoms? Galvoju, gal bandyt šiais metais nuvykt, bet baisiai nemėgstu erzelio rolleyes.gif

naujoms knygoms nuolaidos labai menkos - keli litai, senesnėms būdavo labai gerų nuolaidų.
Atsakyti
sveikutės, gal jau kur buvo parašyta, bet neužmačiau, ar yra kokia info, kokias knygas pirkti (iš serijos "must read" smile.gif) knygų mugėje? ta prasme, iš naujienų? visai neturėjau laiko pasidomėti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lillita @ 2014 02 10, 10:15)
sveikutės, gal jau kur buvo parašyta, bet neužmačiau, ar yra kokia info, kokias knygas pirkti (iš serijos "must read" smile.gif) knygų mugėje?  ta prasme, iš naujienų? visai neturėjau laiko pasidomėti  blush2.gif

Aš pirkčiau Silva rerum, Užkalnio, Piterį Peną, naujienų iš Nieko rimto, MELI išleistą knygą apie geologiją.

eliss, dėl nuolaidų važiuoti iš kito miesto neverta. Verta dėl ko kita-renginių, galimybės viską pamatyti vienoj vietoj, atrasti nežinotą, gauti autografų.
Atsakyti
Aišku , geriau ramiau laiką praleisiu.

QUOTE(muminukas @ 2014 02 10, 14:59)
. Verta dėl ko kita-renginių, galimybės viską pamatyti vienoj vietoj, atrasti nežinotą, gauti autografų.

Tai taip, bet dažniausiai tai vyksta antroj dienos pusėj, vakarop, o aš tiek negaliu laukt rolleyes.gif

Nu žinokit, visgi perskaičiau " Bibliotekininkę" biggrin.gif Galvą tikrai atpalaidavo, bet jau toks š...Tokios knygos mano kely retai pasitaiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2014 02 03, 18:45)
J.A.Redmerski "Beveik Niekada"
Pradžia labai nieko,skaitosi lengvai,įtraukia.Viduriukas kaip 50 lotuliukas.gif pabaigoj įvaro baimės,kulminacija netikėta.Man pritrūko aiškumo net po paaiškinamojo skyriaus ax.gif Nepasakyčiau,kad rimtas kūrinys,bet apibendrinus-visai malonus skaityti.

Pabaigus pasiėmiau Majos dienoraštį.Manau,turėtų patikti.Seniai nieko Aljendės neskaičiau.
Atsakyti
sveikos mamytės, norėjau pasiteirauti gal kuri turite Pauline Réage "O istorija" ir galėtų pasidalinti:)
Atsakyti
sveikos

gal galite patarti lengvai skaitomu romanu

isimylejau Judith McNaught Man labai patiko jos knygos!!!!! nors 500 psl knygos, bet susiskaito labai greitai wub.gif

Kartą ir visiems laikams
Kol nebuvo tavęs
Lemties piršlys
Ledi Elizabetos meilės istorija
Rojus
Tikras stebuklas
Tobula

Taip pat patiko
Gyvenimo dovana Danielle Steel.
Lengvai / Tammara Webber.
Tik su dukra / Betty Mahmoody, William Hoffer

Na ir vakar perskaiciau Bibliotekininkė / Logan Belle smile.gif na man per vulgaru smile.gif bet savotiskai istrigo, nesu skaiciusi tokiu dar scenu hihihi.gif aisku as uz svelnia romantika, bet akirati praplete si knyga, bent jau susipazinau su BDSM biggrin.gif
Atsakyti
Vakar baigiau skaityti Tess Gerritsen "Dvynės". Tai mano pirma skaityta knyga šios autorės, bet labai labai patiko.
Dažniausiai skaitau prieš miegą, tai gal kiek ir žiauroka istorija "nakčiai", bet mane labai įtraukė ir sukretė, čia buvo ta knyga kai skaitai ir negali sustoti.
Ieškosiu skaitymui daugiau šios autorės knygų.
Atsakyti