Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(katilina @ 2014 02 05, 22:56)
* Žuvytės išgirta knyga visai sudomino, nuėjau pažiūrėti, kad žinočiau, kaip viršelis atrodo, jei ką.  smile.gif

** Vietoj jos pradėjau Seamus Deane "Skaitymas tamsoje", kol kas patinka ir lengvai skaitosi, šiek tiek primena "Andželos pelenus", tik be humoro.

*** Kam patiko "Tryliktoji pasaka"- gal bus įdomu sužinoti, kad ir filmas pagal šią knygą jau pastatytas. Šiandien jį pažiūrėjau. Kadangi man knyga ne per labiausiai patiko, nieko daug nesitikėjau, bet visai neblogai susižiūrėjo. Tik, aišku, daug kas labai sutrumpintai parodyta, o, pvz., apie pagrindinės veikėjos meilę knygoms visai neužsiminta.

* blush2.gif Net susigėdau dėl tų savo pagyrų šiai knygai, nes turiu abejonių, ar patiks smile.gif Juk man ir "Į tamsiausią kampą" be galo patiko biggrin.gif

** Katilina, labai suintrigavai palygindama "Skaitymas tamsoje" su "Andželos pelenais". Pasižymėjau, reiks perskaityti drinks_cheers.gif

*** Man patiko "Tryliktoji pasaka". Ačiū už pasidalintą informaciją apie filmą. Reiks pasižiūrėti. Nors tikrai gaila, kad "išimta" meilė knygoma. sad.gif

QUOTE(eliss @ 2014 02 06, 15:12)
šitą buvau nuo pat išleidimo nusižiūrėjus, bet pabūgau. Sakau, gal kokių baisybių yra, o aš nemėgstu skerdynių schmoll.gif

"Nedorėlės"
gal labiau dviejų moterų gyvenimo drama nei žiaurus detektyvas kaip pvz. Simon'o Beckett'o šedevrai. biggrin.gif Buvo šiek tiek kraujo, nužudymų, bet tikrai tai ne pirmame plane, nėra taip analizuojama nužudymų detalės (labiau pats faktas, veiksmas akcentuojamas). Ir bent man tikrai nebuvo bjauru (nors aš pripratusi prie skerdynių... detektyvuose biggrin.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2014 02 06, 08:27)
Skaičiau,patiko.Jau nuo pavadinimo sukilo nostalgija laikams,kai skaitydavau mėnulio,gatvės lempų šviesoje,po antklode ir visur ,kur įmanoma  ax.gif

O aš nieko panašaus nedariau. Skaičiau daug, bet užtekdavo ir dienos meto. smile.gif
QUOTE(eliss @ 2014 02 06, 16:12)
gal nuorodą duotum?

http://www.imdb.com/...8/?ref_=nv_sr_1

QUOTE(zuvyte26 @ 2014 02 06, 22:03)
Katilina, labai suintrigavai palygindama "Skaitymas tamsoje" su "Andželos pelenais". Pasižymėjau, reiks perskaityti.

Iš tikro jau gailiuosi, kad palyginau šias dvi knygas, nes kuo toliau, tuo jos nepanašesnės. smile.gif Na kažkiek panašumų yra, aprašoma vaikystė, pulkas vaikų šeimoj, ligos ir mirtys, bet, skirtingai nei man pradžioj pasirodė, nėra tokio didelio skurdo, o ir tėvai kitokie. Ir šiaip skirtingi dalykai akcentuojami. Pabaigusi parašysiu daugiau, bet tikiuosi, kad nuomonė nebepasikeis- kol kas man ji patinka.
Atsakyti
Patarkit kokią intriguojančią knygą paskaityt, kad nesinorėtų iš rankų paleist?
Tokį kaip detektyvą, su mistiniais elementasi smile.gif))))
Noriuuu tokios kaip įtempto filmo..;D
4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saules_spindulys: 06 vasario 2014 - 21:42
QUOTE(saules_spindulys @ 2014 02 06, 21:41)
4u.gif  thumbup.gif

Aš mėgstu detektyvus, bet mistikos nelabai. Mistiškiausias man pasirodė Tess Gerritsen - "Gravitacija".
Atsakyti
Čia kur filmas dabar buvo? ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2014 02 06, 21:33)
Iš tikro jau gailiuosi, kad palyginau šias dvi knygas, nes kuo toliau, tuo jos nepanašesnės. smile.gif  Na kažkiek panašumų yra, aprašoma vaikystė, pulkas vaikų šeimoj, ligos ir mirtys, bet, skirtingai nei man pradžioj pasirodė, nėra tokio didelio skurdo, o ir tėvai kitokie. Ir šiaip skirtingi dalykai akcentuojami. Pabaigusi parašysiu daugiau, bet tikiuosi, kad nuomonė nebepasikeis- kol kas man ji patinka.

Lauksiu atsiliepimo wink.gif Man tokios tematikos knygos patinka. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saules_spindulys @ 2014 02 06, 21:50)
Čia kur filmas dabar buvo? ax.gif  smile.gif

Ne, tik sutapimas pavadinimo, siuzetai visiskai skirtingi.
Atsakyti
Pažiūrėjau aprašymą gana keistai, nes labiau asociajuojasi su fantastika, ne mistika.. wink.gif)
Gal detektyvų labai mistinių nebūna...;D
Mmmm, mačiau kalbėjot apie Anželos pelenus... Toookia gera..ir filmą mačiau nerealus... blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saules_spindulys: 06 vasario 2014 - 21:59
QUOTE(saules_spindulys @ 2014 02 06, 21:50)
Čia kur filmas dabar buvo? ax.gif  smile.gif

Negirdėjau, kad pagal šią knygą yra pastatytas filmas. Tikriausiai tik pavadinimai sutampa.
Knygos anotacija
Atsakyti
QUOTE(saules_spindulys @ 2014 02 06, 21:41)
4u.gif  thumbup.gif

Man visai tiko Jo Nesbo "Sniego senis" kaipo tokia smile.gif

Seniai bebuvau temoj, gal jau aptarėte - iš neseniai išleistų laaaabai patiko Julie Otsuka "Buda palėpėje", na, labai graži (visokeriopai) knyga, negaliu į biblioteką išnešti, noriu dar paturėti .. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saules_spindulys @ 2014 02 06, 22:41)
4u.gif  thumbup.gif

Gal tiktų Tana French "Miškuose"
arba Sarah Waters "Svetimkūnis" g.gif

QUOTE(bellete @ 2014 02 06, 23:05)
Seniai bebuvau temoj, gal jau aptarėte -  iš neseniai išleistų laaaabai patiko Julie Otsuka "Buda palėpėje", na, labai graži (visokeriopai) knyga, negaliu į biblioteką išnešti, noriu dar paturėti .. ax.gif

Tai daugiau papasakok, jei jau taip smarkiai patiko. Gal ką sudominsi. Aš, pvz., kol kas jos visai nenoriu, iš aprašymo netraukia visiškai.
Atsakyti
Labai ačiū visoms už atsiliepimus apie knygas 4u.gif Įtraukiau kelias į savo sąrašą, o dabar skaitau "Moteris urve", pradžia intriguoja thumbup.gif
"Buda palėpėje" ir mane sudomino, tikrai skaitysiu, tik kaina didelė lyginant su knygos storumu ir dydžiu ax.gif
Atsakyti