Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(zuvyte26 @ 2014 01 27, 15:45)
Jussi Adler-Olsen - "Moteris narve". Vertinu 5+ / 5
Jussi Adler-Olsen - "Fazanų žudikai". Vertinu 5- / 5
Daugelio jau pernai perskaityta populiarioji Jojo Moyes - "Aš prieš tave". Vertinu 5+ / 5. Taip, ji ir man labai patiko, įtraukiau į mėgiamiausių knygų

Geras bigsmile.gif Knygą "Moteris narve" gavau dovanų per Kalėdas, o "Fazanų žudikai" šiemet padovanojo leidykla, bet jeigu ne tavo atsiliepimai, nebūčiau susiejusi, kad čia to paties autoriaus knygos ir dar serija, ačiū 4u.gif O po tokių aprašymų, knygos keliauja į lagaminą, skraidinsiu į NO, kad galėčiau, kuo greičiau perskaityti.

Labai smagu, kad ir tau patiko "Aš prieš tave" drinks_cheers.gif O aš į sąrašą traukiu "Širdies nerimas" po tavo pagyrų.
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2014 01 27, 16:45)

Daugelio jau pernai perskaityta populiarioji Jojo Moyes - "Aš prieš tave". Vertinu 5+ / 5.

Man si taip pat labai patiko, net susigraudinau skaitydama. Nors tikejausi kiek kitokios pabaigos...
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2014 01 28, 17:59)
Geras  bigsmile.gif Knygą "Moteris narve" gavau dovanų per Kalėdas, o "Fazanų žudikai" šiemet padovanojo leidykla, bet jeigu ne tavo atsiliepimai, nebūčiau susiejusi, kad čia to paties autoriaus knygos ir dar serija, ačiū  4u.gif O po tokių aprašymų, knygos keliauja į lagaminą, skraidinsiu į NO, kad galėčiau, kuo greičiau perskaityti.

Labai smagu, kad ir tau patiko "Aš prieš tave"  drinks_cheers.gif O aš į sąrašą traukiu "Širdies nerimas" po tavo pagyrų.

Man patiko šie detektyvai, bet ar patiks tau nežinau blush2.gif Labai lauksiu tavo atsiliepimų wink.gif
Lagamine tikiu, kad vietos užims tikrai nemažai, nes storumas jų tai ohoho biggrin.gif

"Širdies nerimas" man labai patiko (žadu skaityti dar kartą), kaip ir kiti S. Zweig'o kūriniai. Apskritai man labai labai patinka S. Zweig'o rašymo stilius, temos, kurios nagrinėjamos jo kūriniuose. Esu perskaičiusi nemažai jo romanų/novelių, visi labai patiko. Dar rekomenduočiau, jei neskaičiusi "Dvidešimt keturios valandos iš moters gyvenimo".

Mačiau, kad bibliotekoje yra S. Zweig'o knyga "Apie Zigmundą Froidą: portretas". Labai įdomu būtų perskaityti dar vieną knygą apie Froido asmenybę, gyvenimą, o ypač, kad jį aprašė vienas iš mylimiausių mano rašytojų. Įdomu bus palyginti su labai patikusia knyga Goce Smilevski - "Zigmundo Froido sesuo", kurioje daugiau buvo rašoma apie Froido seseris, jų gyvenimą.

Kaip minėjau, skaitau Julian Barnes - "Pabaigos jausmas" ir nežinau...Na neįtraukia manęs ši knyga. Nors esu mėgėja pafilosofuoti apie egzistencializmą, bet skaityti kito filosofavimus "kas būtų, jeigu būtų..." nelabai įdomu. Pati pradžia maždaug iki 53 psl. skaitėsi gan lengvai, buvo įdomu. Toliau man per daug filosofavimo, vieno asmens samprotavimų, kurie mano akimis nėra išbaigti (tikriausiai jie ir negali tokie būti smile.gif ). Atrodo lyg skaityčiau filosofinį veikalą, kur užduodami retoriniai klausimai apie gyvenimą, kur istorija lyg ir vystosi toliau, bet vis grįžtama atgalios. Gan sujauktas, nevientisas man pasirodė siužetas...Bent kol kas, nes knygą dar skaitau. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 29 sausio 2014 - 18:01
Stefano Zweigo autobiografija "Vakarykštis pasaulis. Europiečio prisiminimai", labai rimta knyga subrendusiam žmogui. Skaičiau labai ilgai, su pertraukom, ir nespėjau pabaigti pasibaigus "galiojimo laikui", teko grąžinti į biblioteką. Pabaigsiu kada nors vėliau, noriu pailsėti ir susikaupti. Daug nuoskaudos, daug nusivylimo, bet daug ir labai gražių prisiminimų. Autorius knygą parašė tremtyje, teko jam šalį palikti dėl savo tautybės karo metu. Labai daug iškilių asmenybių mini , daug svarbių istorinių įvykių. Ypač man patiko Rainerio Marios Rilke portretas, nepaprastai estetiškas subtilus asmenybės nušvietimas, skaičiau ir mėgavausi iškylančiu vaizdu. "Širdies nerimo" vis negaunu, norisi po Jūsų pristatymo perskaityti.
Kita šio autoriaus knyga "Marija Antuanetė", biografinė knyga. . Tapo aiški to laikmečio istorija, nebesusipainiosiu su Liudvikais XIV ar XVI biggrin.gif . Puiki knyga, bet išversta prastokai, ka kurių sakinių struktūra erzina. Suprantu, kad rašytojas virtuozas, žodžio meistras, bet , na ne kiekvienas gali kokybiškai išversti...

Alberas Kamiu "Maras" - klasika, tikriausiai visos skaitėte. Kamiu mano vienas iš mėgstamiausių rašytojų, nenuvylė ir ši knyga. Knyga metaforiška, daug baisybių, bet viskas pateikta dailiai, nėra garsiai skambančių akordų, pasakojimas tykiai sruvena, bet skaitant aišku, kad tai ne šokinėjantis upeliukas, o didelė galinga upė sruvena, su savo neįžvelgiamomis gelmėmis. Daug vietos pamąstymui, daug perliukų. Labai geras vertimas pasitaikė.
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2014 01 27, 17:34)
Tai Suzanne Kingsbury - "Evangelija pagal Greisę"

šita, kai skaičiau prieš keletą metų, patiko ax.gif

O aš esu pradėjusi Saramago ,,Kai mirtis nusišalina". Autoriaus stilius labai jaučiasi, visai įdomu, tik žiūriu, kad, nors laiko knygoms kaip ir atsirado, bet netraukia, nors visą mėnesį svajojau, kaip laisvą savaitę nuo knygų nesitrauksiu. Aišku, kai vėl užsiversiu darbais, vėl svajosiu apie galimybę visą dieną su knyga praleist doh.gif

Dar būdama bibliotekoj nusičiupau porą knygų, tai vieną iš jų pradėjau - Laini Taylor ,,Kaulų ir dūmų duktė". Čia sudomins nebent tas, kurios fantastines skaito. Perskaičiau maždaug pusę, tai kol kas visai neblogai, niekas dar ,,nesiseilėja" ir visai įdomus siužetas.. Tik pradėjusi skaityti pažiūrėjau, kad, kaip nekeista, tai pirma dalis iš knygų serijos, bet bent tiek, kad iš viso tik trys dalys žadamos.

O kita paimta iš bibliotekos - A. Huxley ,,Puikus naujas pasaulis", bet ši jau nežinia kada bus pradėta.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2014 01 25, 19:54)
Mano pirmoji šiemet perskaityta  - prieš du metus pradėta, paskui užmesta ir pernai gruodį vėl pasikelta Chris Heath parašyta biografija "Feel: Robbie Williams". Vokiečių kalbą esu visai apleidusi blush2.gif , tai man ši knyga buvo iššūkis  smile.gif

Na ir kokia nuomonė baigus visą knygą?

QUOTE(Matematikė su knyga @ 2014 01 27, 16:12)
Dabar skaitau Forsaitų sagą. Pirmą dalį pradėjau. Atrodo, įdomu. Jūsų manymu, vertos dėmesio visos dalys? smile.gif

Vertos visos šešios dalys (tiek yra lietuviškai), jei mėgsti tokio pobūdžio knygas. smile.gif
QUOTE(sotto @ 2014 01 29, 20:59)
Stefano Zweigo autobiografija "Vakarykštis pasaulis. Europiečio prisiminimai", labai rimta knyga subrendusiam žmogui.
Labai daug iškilių asmenybių mini , daug svarbių istorinių įvykių. Ypač man patiko Rainerio Marios Rilke portretas, nepaprastai estetiškas subtilus asmenybės nušvietimas, skaičiau ir mėgavausi iškylančiu vaizdu.

"Vakarykštis pasaulis" man labai patiko, labiausiai iš visų skaitytų Zweigo knygų. Bet kol neperskaičiau Claire Goll "Vaikantis vėją", nesusimąstydavau, kaip pagarbiai Zweigas rašo apie kiekvieną sutiktą menininką. Goll, atvirkščiai, nukelia juos visus nuo pjedestalo, atskleisdama visokias silpnybes ir ydas, kad ir tą patį Rilke aprašydama. Bet jų abiejų knygos įdomios, nors ir skirtingos savo požiūriu.

Elizabeth Haynes "Į tamsiausią kampą". Norėjau visai apie ją nerašyti, galvojau, ką čia erzinsiu visas savo eretiška nuomone, bet visgi trumpai pasisakysiu. smile.gif Negaliu teigti, kad man visai nepatiko, bet tikrai esu baisiai nustebusi, kad ši knyga beveik visų paminėta prie pačių geriausių metų knygų. Man ji toli gražu tokia nebuvo. Pasiekus vidurį netgi išvis buvo dingęs noras tęsti, tačiau prisiverčiau ir po kurio laiko jau neblogai skaitėsi. Labiausiai patiko, kad labai aiškiai ir pagrįstai atskleistas pagrindinės veikėjos potrauminis elgesys ir OKS, įlysta į jos galvą ir leista jos akimis pamatyti ir pajausti visą situaciją- nė vienoj knygos dar neteko su tuo susidurti, nors tų nesibaigiančių jos tikrinimų aprašymas po kurio laiko ėmė atsibosti. Bet visa kita... Nežinau net, kaip tiksliai tą jausmą įvardinti, bet man kažkokia nelabai tikra visa ta istorija pasirodė. Ne todėl, kad taip nebūna, bet kad viskas taip nuobodžiai standartiška ir nelabai įdomu- tiek pati mergina, tiek abu vyrai, tiek labai nuspėjama pabaiga ir daug kitų smulkesnių dalykų. Man kažko smarkiai trūko. Aišku, vertimas tikrai pobaisis, bet nemanau, kad jis šiuo atveju kaltas, kad knyga pasirodė tokia visai vidutiniška.
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2014 01 27, 16:45)

Jussi Adler-Olsen - "Moteris narve". Vertinu 5+ / 5

Ačiū už pasidalinimą. Sudomino, tad susiradau angliškai ir pradėjau skaityti. Įtraukė, bet dar ryte neryju. mirksiukas.gif

QUOTE(laTulipe @ 2014 01 31, 19:52)

O kita paimta iš bibliotekos - A. Huxley ,,Puikus naujas pasaulis", bet ši jau nežinia kada bus pradėta.

Bent jau man tai superinė ši knyga. Rekomenduoju. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2014 01 29, 20:59)

Alberas Kamiu "Maras" - klasika, tikriausiai visos skaitėte. Kamiu mano vienas iš mėgstamiausių rašytojų, nenuvylė ir ši knyga. Knyga metaforiška, daug baisybių, bet viskas pateikta dailiai, nėra garsiai skambančių akordų, pasakojimas tykiai sruvena, bet skaitant aišku, kad tai ne šokinėjantis upeliukas, o didelė galinga upė sruvena, su savo neįžvelgiamomis gelmėmis. Daug vietos pamąstymui, daug perliukų. Labai geras vertimas pasitaikė.

Man irgi labai patinka klasika, mokykloje skaičiau ištrauką šios knygos, patiko, nutariau vėliau, gal prieš porą metų, kai buvau pirmakursė, ir visą knygą perskaityti. Bet... Neįveikiau... Labai savimi nusivyliau, sudėtinga buvo skaityti, per daug detalių, kažko strigo skaitymas. Supratau, kad gal per mažai brandus žmogus esu tam tikroms laiko patikrintoms klasikinėms knygoms.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 01 24, 18:03)
vakar per Literatūros akiračius klausiau interviu su Lena Eltang, Lietuvoje gyvenančia ir kuriančia ruse (t.y. ji iš Rusijos nepriklausomybės pradžioje imigravo). sudomino - gal kas nors esate ją skaičiusi?

Lena Eltang

Man bibliotekininke rekomendavo sia autore. Pradejau skaityti "Akmeninius klevus", patiko, isigijau nuosava. Tikrai ne leksta, skaitosi nelengvai.
Atsakyti
Perskaičiau Dorothy Koomson "Ledų Mergaitės" .Nelabai žinau,kokiam žanrui priskirti.Kas tą padarė supratau labai greitai.Tik į pabaigą vienu tarpu buvau suabejojus.Nei gera,nei bloga-skaitymui tinkama knyga.Net pamąstyti radau apie ką... ax.gif

Atsakyti
Giriuosi PZ kelione į biblioteką :
Isabel Allende "Majos dienoraštis"
Tammara Webber "Lengvai"
Ralf Rothmann "Ugnis nedega"
J.A.Redmerski "Beveik Niekada"
Jens Christian Grondahl "Keturios kovo dienos"
Jo Nesbo "Sniego senis"
Atsakyti
Pavydu Sniego senio smile.gif
Atsakyti