QUOTE(Germinė @ 2013 11 28, 12:27)
Perskaičiau Ačiū,kad išpeikėt Nenusivyliau
Nuu...taip neįdomu. Prašom plačiau.
QUOTE(eliss @ 2013 11 28, 19:01)
nekantrauju pasinert į tą istoriją
Kaip tau gerai. Aš tiek neskaitytų knygų turiu, bet nė vienos, į kurią norėčiau pasinerti.
QUOTE(muminukas @ 2013 11 28, 19:28)
perskaičiau Mažąjį princą.
Ir?
Pawel Huelle "Mercedes-Benz. Iš laiškų Hrabalui". Laiško forma čekų rašytojui Bohumilui Hrabalui parašytas kūrinys, kuriame autorius pasakoja apie savo vairavimo pamokas ir įvairias savo giminės (senelių ir tėvų) istorijas, daugiausia susijusias su automobiliais, papasakotas instruktorei tų pamokų metu. Gana smagi knyga, nors pačios istorijos, tiek dabarties, tiek senesnės, ne visos yra linksmos ir kažkoks liūdesys vis tiek nuolat "prasimuša". Dar man keista, kad tokia plona knygelė sugebėjo tiek daug (istorinių įvykių požiūriu) aprėpti (kadangi autorius lenkas, šiek tiek dėmesio tenka ir Lietuvai). Patiko, o perskaičiusi labiausiai užsinorėjau paskaityti ką nors iš Hrabalo kūrybos.
John Irving "Laisvę lokiams". Pirmas Irvingo romanas, išleistas 1968 metais, kai jam tebuvo 26-eri. Mane labai nustebino (gerąja prasme), nes buvau skaičiusi vien tik neigiamus atsiliepimus ir nieko gero nesitikėjau, o gavau visai nemažą skaitymo malonumą. Pasakojama apie du Vienos studentus, motociklu išsiruošusius į kelionę po Austriją bei norinčius grįžus iš Vienos zoologijos sodo paleisti visus žvėris. Šitas jų nuotykis persipina su pasakojimu apie vieno iš vaikinų tėvo ir motinos istorijomis 2-ojo pasaulinio karo metu. Šitos istorijos man pasirodė dar įdomesnės už dabarties įvykius, liūdnos, bet kartu ir nestokojančios humoro. Išvis visas romanas ypač patiko tuo, kad komedija nuolat maišosi su tragedija, viename puslapyje gali šiurpti nuo kokio nors įvykio baisumo, o kitame jau visu balsu juoktis iš kito. Manau, tai yra stiprioji šios knygos pusė, taip pat įdomūs ir originalūs veikėjai ir neprastas rašymo stilius (o kartu ir gražus vertimas, turėčiau pridurti). Vyksta karai, atsitinka visokios nelaimės ir žmogžudystės, tačiau likusiems gyviems veikėjams gyvenimas vis tiek tęsiasi.