Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(muminukas @ 2014 01 07, 01:12)
Silva rerum III  4u.gif

Knygų mugėje jau bus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2014 01 07, 15:23)
Knygų mugėje jau bus  mirksiukas.gif

tikiu smile.gif visos leidyklos tyli, laukia VKM... ech ...
Papildyta:
ar kuri nors esate skaičiusi Giuseppe Tomasi di Lampedusa
Leopardas?
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 01 07, 15:49)
ar kuri nors esate skaičiusi Giuseppe Tomasi di Lampedusa
Leopardas?

Aš esu 4u.gif O ką?
Ir filmas dar yra, pradėjau žiūrėt, bet nepabaigiau biggrin.gif
Paieškosiu tuoj savo atsiliepimo ir įmesiu nuorodą smile.gif
Papildyta:
Štai mano atsiliepimas: http://smknyguklubas...=...i&Itemid=54

Nieko jame nekeisčiau, pritariu kiekvienam žodžiui biggrin.gif Bet jeigu atsiliepimą perskaičius, po beveik trijų metų, dar atgaminu paskirus siužetus iš knygos, vadinasi kažkas atmintyje liko ir gal jau nėra nevertinga ar lėkšta knyga.
Kol neskaičiau atsiliepimo, tai būčiau tik pasakius, jog apie aristokratą..bet kai paskaičiau, tai ir daugiau išlindo faktų iš atminties cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 01 07, 16:17)
Aš esu 4u.gif O ką?
Ir filmas dar yra, pradėjau žiūrėt, bet nepabaigiau biggrin.gif
Paieškosiu tuoj savo atsiliepimo ir įmesiu nuorodą smile.gif

o tą biggrin.gif 4u.gif http://blog.lrytas.l...vojau-vaziuoti/

aš ją vis paimdavau bibliotekoje ir vis padėdavau. mielai perskaitysiu ur tavo atsiliepimą smile.gif
Papildyta:
nėra Leopardas stora, bet kažkaip pdf į mobi nei šiaip, nei taip konvertavosi g.gif reiks skaityti.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 01 07, 16:21)
o tą biggrin.gif  4u.gif http://blog.lrytas.l...vojau-vaziuoti/

aš ją vis paimdavau bibliotekoje ir vis padėdavau. mielai perskaitysiu ur tavo atsiliepimą smile.gif

Aišku biggrin.gif

Na, manęs taip labai nesužavėjo ir tų mano nejautrių sielos stygų neužgavo ax.gif Bet kad verta perskaityt - tikrai. Aš tikrai esu nustebusi, kad šią knygą vis dar pamenu prabėgus porai metų ir daugiau...reta knyga, netgi labai patikusi, tiek išlieka mintyse cool.gif

Bet skaitydama K.Sabaliauskaitės įrašą labiausiai pritarčiau šiems jos žodžiams, man jie atrodo puikiausiai atskleidžiantys visą knygos esmę thumbup.gif :
"Tai – knyga apie prabėgantį laiką, apie istoriją, apie žmogiškąją prigimtį, apie praradimą, apie visuomenę, apie tyrumą ir cinizmą. Ir apie kasdienius dalykus, apie kuriuos aistringai diskutuojame ir šiandien – apie tautinę tapatybę, apie provincialumą, snobizmą, aristokratus ir prasisiekėlius, tradiciją ir progresą (ar jo iliuziją). Apie gausybę dalykų, iš esmės – apie tai, kas yra gyvenimas, bet galbūt dar labiau apie tai, kas yra mirtis – žmogaus, šeimos, epochos."
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 01 06, 14:32)
Aš skaičiau el.skaityklėje berods tik antrąją "Princesės Sultanos dukros". Autorė pati rašo, jog pageidautina, bet nebūtina paeiliui.
Įspūdis blogas. Rašymo stilius skurdus, Princesė Sultana tikra princesė ant žirnio, tad apie svetimas isterijas (ir tai vadinama kova už moterų pripažinimą lygiavertėm su vyrais?) skaityt buvo nuobodoka. Man viskas panėšėjo - turiu pinigų, galiu nupirkti knygą apie save, o kadangi gyvenimas turtingas ir nykus, iškabinu viešai šeimos baltinius. Daugiau nėra apie ką papasakoti. Taigi, jei įdomūs svetimos giminės pletkai, gal bus įdomi ir knyga...man nesinori ieškot nei pradžios, nei pabaigos (t.y. 1 ir 3 knygos).

labai issamus atsakymas is kur parsisiut knyga smile.gif
as neklausiau nuomones apie knyga ir jos aprasyma, beje nera tokiu knygu kur butu 100% is gyvenimo ...
Atsakyti
QUOTE(blykste38 @ 2014 01 07, 17:55)
labai issamus atsakymas is kur parsisiut knyga smile.gif
as neklausiau nuomones apie knyga ir jos aprasyma, beje nera tokiu knygu kur butu 100% is gyvenimo ...

Girdėjot posakį "kaip šauksi, taip ir atsilieps" ? biggrin.gif Tai atsakau jums.
Šios temos - ne skelbimų lenta. Ir jos tam neskirtos. Šios temos skirtos pasidalinti nuomone apie knygas, t.y. atsiliepimams.
O knygų ieškokite forumo "Skelbimų lentoje" nepažeidinėdama taisyklių ir nelakstydama per temas su klausimu kur gauti šią trilogiją.

El.knygų parduotuvėse yra.

100 proc. knygų "iš gyvenimo" knygų yra apsčiai, kiekviena autobiografija/biografija būtent į tą kategoriją ir pretenduoja.
Atsakyti
Man "Leopardas" labiau ne romanas, o senų nuotraukų albumas - susiję, žinoma, visi tiek skyreliai tarpusavyje, bet labai daug dėmesio skirta puikiems aprašymams, ir aplinkos, ir atmosferos, ir minčių, tai labiau panašu į miniatiūras. Juolab kad siužetas ten ne esmė, esmė žmonių buvimas tame laikotarpyje, tame greitai besikeičiančiame pasaulyje. Vienžo beveik "Dauntoto abatija", tik ne tokia smagi biggrin.gif.
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif

Seniai berašiau čia, knygų neapleidau, bet sistemingai vis nesugebu žymėtis ką perskaitau. Taigi 2014 metų pažadas neapleisti sąrašo pildymo. biggrin.gif Šiais metais skaičiau daug detektyvų (atradau, čia jau seniai visoms atrastą, Jean-Christophe Grange). Vis gi reikėtų grįžti prie įvairesnės literatūros g.gif

Labiausiai noriu pasidžiaugti jūsų ataskaitomis. Na taip smagu jas skaityti, pasižymėti sudominusias knygas ir pan. 4u.gif

QUOTE(Gegytė @ 2014 01 07, 14:43)
<...>
O man ir vėl labai gėda, iššūkio neįveikiau, perskaičiau vos 15 knygų (žinot, pasiteisinimų visada galima rasti, bet tikrai chaotiški metai buvo...)... Labiausiai patikusios ko gero būtų "Tūla", "Aš prieš tave", "Silva rerum" smile.gif Šiems metams nieko nesižadu, svarbiausia egzaminus išlaikyt universitete. Va teip. blush2.gif

Prieš paskutinius balakalauro egzaminus sakiau na jau dabar tai neskaitysiu kokį mėnesį, kitą dieną po paskutinio egzamino jau ieškojau ką čia perskaičius biggrin.gif

Šiuos metus pradėjau su Eric Walz "Vitražistė". Renesansas, Tridento miestas, visuotinis bažnyčios susirinkimas ir viena po kitos įvykdytos žmogžudystės. Idomu tai, jog autorius aprašydamas viduramžių pabaigą - renesanso pradžią, pasirinko vaizduoti moterį menininkę ir dar pakankamai laisvamanę. O ir aplinkinių reakcija sakyčiau normali (šių dienų prasme) ir mažai to stereotipinio viduramžiško "tai ne moterims" atspalvio.
Tikrų istorinių faktų nedaug. Siužetas nėra labai ypatingas, bet skaitėsi lengvai ir greitai. Galutinis vertinimas sakyčiau vidutiniškas.

Na o dabar skaitau Andriaus Tapino "Vilko valanda". Neįprastas stilius man, fantastikos beveik neskaitau. Grįšiu su atsiliepimu kai baigsiu ax.gif
Atsakyti
Sveikos, skaitytojos,

Gal su kvailu klausimu ir ne į temą, bet esu nevietinė Vilniuj, tai daug neišmanau, kokiose bibliotekose galima knygų pasiimti, kur daugiausiai pasirinkimas. Imuosi kolkas tik iš Mickevičiaus, bet ten dažnai nėra tų knygų, kurių noriu, vis paimtos, ir šiaip galvoju, gal kokia didesnė biblioteka yra, kur Jūs renkatės knygas? Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Matematikė su knyga @ 2014 01 07, 20:22)
Sveikos, skaitytojos,

Gal su kvailu klausimu ir ne į temą, bet esu nevietinė Vilniuj, tai daug neišmanau, kokiose bibliotekose galima knygų pasiimti, kur daugiausiai pasirinkimas. Imuosi kolkas tik iš Mickevičiaus, bet ten dažnai nėra tų knygų, kurių noriu, vis paimtos, ir šiaip galvoju, gal kokia didesnė biblioteka yra, kur Jūs renkatės knygas? Ačiū smile.gif

Nemanau,kad yra didesnių, išskyrus Mažvydo. O yra bibliotekos beveik visuose rajonuose.

Aš be Mickevičiaus imu iš Pavilnio, Antakalnio, Arkivyskupijos...
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 01 07, 21:13)
Nemanau,kad yra didesnių, išskyrus Mažvydo. O yra bibliotekos beveik visuose rajonuose.

Aš  be Mickevičiaus imu iš Pavilnio, Antakalnio, Arkivyskupijos...

Ačiū. O iš Mažvydo galima pasiimti namo? Kažkur skaičiau, kad ne... Galima ta pačia abonento kortele naudotis? rolleyes.gif
Atsakyti