Alyssa Shelasky "Prijaukinti prijuostę: nuotykiai virtuvėje ir ne tik"
"Nežinau, kas dažniau keičiasi Niujorke - santykiai ar nekilnojamas turtas - bet po kelių savaičių jau kopiau laiptais į septintą aukštą, nešdama skalbinių krepšį, pilną purvo kaukių, juodos rupios duonos ir Cosabella trumpikių"
Ko tik moterys nepridaro dėl tos meilės. Ir gaminti išmoksta, ir trenkiasi į pasaulio kraštą, ir karjerą paaukoja, ir karus pradeda, ir ir ...
Knygos autorė, vos po trijų pažinties mėnesių, nusprendė palikti Niujorką ir kartu su mylimuoju persikelti į Vašingtoną. Gaila, bet gyventi normalų socialinį gyvenimą, vien tik meilės nepakanka. Ypač kai nerandi tikrų draugų, jautiesi vieniša, sužadėtinį matai kaip jauną mėnulį, o be instrukcijos negali išsivirti net kiaušinio. O kur dar nuolatiniai pykčiai dėl dėmesio stokos, savirealizacijos nebūvimas.
Bet jeigu ne ši meilė, galbūt autorė nebūtų tapusi gera kulinare ir mes neskaitytume šios knygos. Gana depresuoti, metas užkariauti virtuvę!
Žinot, rašydama atsiliepimą apie E. Bard knygą
"Pietūs Paryžiuje: meilės istorija su receptais", rašiau, kad niekaip neprisijaukinau pagrindinės veikėjos. O skaitydama šią knygą, nuolat sakiau, kad Alisa mano mergaitė, mano žmogus. Atvira, šiek tiek kalė, emocinga, nuoširdi ir nebandanti pasirodyti geresnė nei yra. Jeigu vakarėlyje girta, apsirūkius žolės, su rūbais maudėsi baseine tai taip ir buvo. Tiesiai šviesiai. Ir pati knygoje apie save rašo: "Mano kraujyje esančių neblogų kalės genų tikrai nepaveldėjau iš tėvo".
Knygoje meilės tikrai daug. Ne tik laimingos, ne tik vyrams, ne tik gyvenimui ar maistui. Kartais skaitant būdavo pavydu tų audringų situacijų, netikėtų pokyčių, sprendimų ir svarbiausia draugų. Kiekvienas žmogus turi turėti tokius gerus draugus, kaip Alisa. Kurie padės, kad ir kas nutiktų. Kuriems gali iškepti keksiukų su mėlynėmis ir jie tau atleidžia, jog sudaužei jų mašiną, kurie už pyragą priima pagyventi pas save neribotą laiką. Apie moralinę ir finansinę pagalbą aš net nekalbėsiu.
O dabar svarbiausia - maistas. Alisai tikrai pavyko prisijaukinti prijuostę ir iš neišmanėlės tapti gera virtuvės eksperte. Savo sugebėjimus pademonstruoti ne tik draugams, bet ir plačiai auditorijai. Knygoje rasite 30 įvairiausių receptų, pavyzdžiui "Trinta aksominė pomidorų sriuba pagal Sarabeth", "Gyvenimą keičiantis citrinų pyragas", "Neiman Marcus sausainiai su šokolado gabaliukais", "Lyn Papalės sūrio pyragas", "Vištiena su žolelių plutele". Receptai tikrai nėra įmantrūs, išsamiai aprašytas gaminimo procesas, puikiai tinka ir virtuvės naujokams. Aš pažadėjau sau, kad kelis tikrai išbandysiu.
Šią knygą aš skaičiau atostogaudama Belgijoje, todėl įspūdžiai dar malonesni. Kadangi kasdien aplankydavau vietinius turgelius, mažas krautuvėles, prisipirkdavau produktų ir vakare gamindavau.
Rekomenduoju perskaityti ir Jums. Ši knyga - labai gera žinutė tiems, kurie mano, jog gyvenime nieko negalime pakeisti. Žinoma, 30 metų balerinomis galbūt ir netapsime, bet jei gyvenimas mestelėjo iššūkių, kad ir ne pačių maloniausių, nebijokime juos priimti, keistis ir tapti laimingais.
Knygos ištrauką galite paskaityti
ČIA ir būtinai apsilankykite autorės tinklaraštyje
"ApronAnxiety", kuriame ji pasakoja, kaip atsirado ši knyga ir kaip jai sekasi gyventi toliau.