Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(caralaite @ 2014 01 05, 16:56)
*Keistas dėsningumas - kuo mažiau čia rašinėju, tuo daugiau laiko lieka knygas skaityti biggrin.gif.
**Kvailas poelgis => vienintelė nuograuža:
E.L. James "Fifty Shades Freed" (Penkiadešimt išlaisvintų atspalvių")

*Mums iš to maža naudos, vis tiek apie jas nieko nebeparašai. smile.gif
**Tai reikia suprasti, kad pirmas dvi "atspalvių" perskaitei?

Žiūriu, kad "Į tamsiausią kampą" ir "Aš prieš tave" išlieka aiškios lyderės. Manęs jos kažkodėl visai netraukia, ypač antroji, bet, jaučiu, reikės apsigalvoti.

Dori, ačiū. Lauksiu Konan Doilio. smile.gif
Germine, o ką tu geriausio praeitais metais perskaitei?
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2014 01 05, 21:01)
Germine, o ką tu geriausio praeitais metais perskaitei?
Neatsimenu blush2.gif Todėl ir komentuoju svetimus sąrašus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2014 01 05, 22:01)
**Tai reikia suprasti, kad pirmas dvi "atspalvių" perskaitei?

Užtat ir kvaila kad pradėjau nuo trečios, nes tik tą tuo momentu teturėjau smile.gif. Tai jei kas įdomaus toje istorijoje ir buvo, iki trečios dalies tikrai išnyko biggrin.gif.
"Į tamsiausią kampą" tai tokia istorija labai patogi "projektuotis" kiekvienam puslapy - ką aš daryčiau, ką galvočiau, kaip pabėgčiau... Ir supranti kad net nuo knygos pabėgti negali biggrin.gif.
Atsakyti
Merginos gal kuri skaitet ir turit pdf trilogija "princesė visa tiesa apie gyvenimą po skraiste saudo arabijoje" Jean Sasson rasytojos, niekur nerandu smile.gif
Atsakyti
kaip klausote audio knygas? kokiu formatu? mašinoj vairuodamos ar kaip?
Atsakyti
Aš skaičiau el.skaityklėje berods tik antrąją "Princesės Sultanos dukros". Autorė pati rašo, jog pageidautina, bet nebūtina paeiliui.
Įspūdis blogas. Rašymo stilius skurdus, Princesė Sultana tikra princesė ant žirnio, tad apie svetimas isterijas (ir tai vadinama kova už moterų pripažinimą lygiavertėm su vyrais?) skaityt buvo nuobodoka. Man viskas panėšėjo - turiu pinigų, galiu nupirkti knygą apie save, o kadangi gyvenimas turtingas ir nykus, iškabinu viešai šeimos baltinius. Daugiau nėra apie ką papasakoti. Taigi, jei įdomūs svetimos giminės pletkai, gal bus įdomi ir knyga...man nesinori ieškot nei pradžios, nei pabaigos (t.y. 1 ir 3 knygos).
Atsakyti
o aš dar prie muminuko prisidedu ir klausiu, kur audio knygų didesnis pasirinkimas yra atsisiuntimui? 4u.gif

Kažkada buvo puslapyje my.opera.com didelis pasirinkimas, bet neseniai kai buvau, tai visur jau failų nebėra (bent tų, kur norėjau). Na, linkomanijoj dar šį tą radusi esu..
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 01 06, 16:27)
kaip klausote audio knygas? kokiu formatu? mašinoj vairuodamos ar kaip?

Aš klausausi darbo metu. Įsirašau į mp3 grotuvą, ausinukas ir klausom. Autobusuose skaitau tikrą arba e-knygą ax.gif

QUOTE(laTulipe @ 2014 01 06, 17:06)
o aš dar prie muminuko prisidedu ir klausiu, kur audio knygų didesnis pasirinkimas yra atsisiuntimui?  4u.gif

Bent jau mano visos audio knygos yra iš linkomanijos, ten tikras lobynas, nebent nerandat blush2.gif Aš perklausius knygą ištrinu ją iš kompo, nes kitu atveju netilptų viskas.
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2014 01 06, 18:06)
Bent jau mano visos audio knygos yra iš linkomanijos, ten tikras lobynas, nebent nerandat  blush2.gif Aš perklausius knygą ištrinu ją iš kompo, nes kitu atveju netilptų viskas.

aha, ten tikrai nemažai biggrin.gif
Atsakyti
ar matėt, kad sulauksime trečios Silva rerum? bigsmile.gif
Atsakyti
Alyssa Shelasky "Prijaukinti prijuostę: nuotykiai virtuvėje ir ne tik"

user posted image

"Nežinau, kas dažniau keičiasi Niujorke - santykiai ar nekilnojamas turtas - bet po kelių savaičių jau kopiau laiptais į septintą aukštą, nešdama skalbinių krepšį, pilną purvo kaukių, juodos rupios duonos ir Cosabella trumpikių"

Ko tik moterys nepridaro dėl tos meilės. Ir gaminti išmoksta, ir trenkiasi į pasaulio kraštą, ir karjerą paaukoja, ir karus pradeda, ir ir ...
Knygos autorė, vos po trijų pažinties mėnesių, nusprendė palikti Niujorką ir kartu su mylimuoju persikelti į Vašingtoną. Gaila, bet gyventi normalų socialinį gyvenimą, vien tik meilės nepakanka. Ypač kai nerandi tikrų draugų, jautiesi vieniša, sužadėtinį matai kaip jauną mėnulį, o be instrukcijos negali išsivirti net kiaušinio. O kur dar nuolatiniai pykčiai dėl dėmesio stokos, savirealizacijos nebūvimas.
Bet jeigu ne ši meilė, galbūt autorė nebūtų tapusi gera kulinare ir mes neskaitytume šios knygos. Gana depresuoti, metas užkariauti virtuvę!
Žinot, rašydama atsiliepimą apie E. Bard knygą "Pietūs Paryžiuje: meilės istorija su receptais", rašiau, kad niekaip neprisijaukinau pagrindinės veikėjos. O skaitydama šią knygą, nuolat sakiau, kad Alisa mano mergaitė, mano žmogus. Atvira, šiek tiek kalė, emocinga, nuoširdi ir nebandanti pasirodyti geresnė nei yra. Jeigu vakarėlyje girta, apsirūkius žolės, su rūbais maudėsi baseine tai taip ir buvo. Tiesiai šviesiai. Ir pati knygoje apie save rašo: "Mano kraujyje esančių neblogų kalės genų tikrai nepaveldėjau iš tėvo".
Knygoje meilės tikrai daug. Ne tik laimingos, ne tik vyrams, ne tik gyvenimui ar maistui. Kartais skaitant būdavo pavydu tų audringų situacijų, netikėtų pokyčių, sprendimų ir svarbiausia draugų. Kiekvienas žmogus turi turėti tokius gerus draugus, kaip Alisa. Kurie padės, kad ir kas nutiktų. Kuriems gali iškepti keksiukų su mėlynėmis ir jie tau atleidžia, jog sudaužei jų mašiną, kurie už pyragą priima pagyventi pas save neribotą laiką. Apie moralinę ir finansinę pagalbą aš net nekalbėsiu.
O dabar svarbiausia - maistas. Alisai tikrai pavyko prisijaukinti prijuostę ir iš neišmanėlės tapti gera virtuvės eksperte. Savo sugebėjimus pademonstruoti ne tik draugams, bet ir plačiai auditorijai. Knygoje rasite 30 įvairiausių receptų, pavyzdžiui "Trinta aksominė pomidorų sriuba pagal Sarabeth", "Gyvenimą keičiantis citrinų pyragas", "Neiman Marcus sausainiai su šokolado gabaliukais", "Lyn Papalės sūrio pyragas", "Vištiena su žolelių plutele". Receptai tikrai nėra įmantrūs, išsamiai aprašytas gaminimo procesas, puikiai tinka ir virtuvės naujokams. Aš pažadėjau sau, kad kelis tikrai išbandysiu.
Šią knygą aš skaičiau atostogaudama Belgijoje, todėl įspūdžiai dar malonesni. Kadangi kasdien aplankydavau vietinius turgelius, mažas krautuvėles, prisipirkdavau produktų ir vakare gamindavau.
Rekomenduoju perskaityti ir Jums. Ši knyga - labai gera žinutė tiems, kurie mano, jog gyvenime nieko negalime pakeisti. Žinoma, 30 metų balerinomis galbūt ir netapsime, bet jei gyvenimas mestelėjo iššūkių, kad ir ne pačių maloniausių, nebijokime juos priimti, keistis ir tapti laimingais.
Knygos ištrauką galite paskaityti ČIA ir būtinai apsilankykite autorės tinklaraštyje "ApronAnxiety", kuriame ji pasakoja, kaip atsirado ši knyga ir kaip jai sekasi gyventi toliau.

Atsakyti
Mano 2013-ųjų metų ataskaita user posted image

Perskaičiau 75 knygas: 10 lietuvių ir 65 užsienio autorių knygų. 43 proc. iš visų perskaitytų knygų - detektyvai. user posted image

Metų atradimas - Irvin D. Yalom user posted image

Geriausios metų knygos - Abraham Verghese - "Vienuolės paslaptis" ir Goce Smilevski - "Zigmundo Froido sesuo"

Kitos knygos, kurios man labai patiko:
Margaret Atwood - "Tarnaitės pasakojimas"
Victoria Hislop - "Sala"
Markus Zusak - "Knygų vagilė"
S. J. Watson - "Kol nenuėjau miegot"
Adriana Trigiani - "Likimo sūpuoklėse"
Teodoras Dreizeris - "Dženė Gerhart"
Rebecca James - "Tobula klasta"
Tess Gerritsen - "Ledinis šaltis"

Metų detektyvai: user posted image
Lars Kepler - "Ugnies liudininkas"
Val McDermid - "Undinių vilionės"
Karin Fossum - "Neatsigręžk"

Metų detektyvų rašytojo atradimas - Camilla Läckberg

Geriausios psichologinės knygos:
Irvin D. Yalom - " Melagis ant kušetės"
Irvin D. Yalom - "Mamytė ir gyvenimo prasmė"

Geriausios lietuvių rašytojų knygos:
Alvydas Šlepikas - "Mano vardas - Marytė (pati niūriausia, slegianti knyga)
Ruta Sepetys - "Tarp pilkų debesų"

Metų nusivylimai (jų būta nemažai):
Dalia Jazukevičiūtė - "Gyvatė keičia odą"
Jean-Christophe Grange - "Sielų miškas"
Genovaitė Bončkutė-Petronienė - "Neįvykusi terapija"
Irvin D. Yalom - "Spinozos problema"
William P. Young - "Trobelė"

Geriausia fantastinės tematikos knyga - Danielle Trusson - "Angelologija"

Storiausia knyga - Gregory David Roberts - "Šantaramas" (757 psl.), ploniausia - Ilzė Butkutė - "Atleisk savo šefą" (74 psl.). Pastaroji pasirodė gan neįdomi, bet tikiu, kad kažkam ji bus naudinga, informatyvi ir įdomi.

Metų asmeninės paslapties, susijusios su knygomis, išsiaiškinimas user posted image Sužinojau, kodėl mane nuo mažens taip žavi knygos, ypač apčiuopiamos. Ir dabar po biblioteką vaikštau kuo ilgiau, žiūrinėju lentynas, pavartau nematytas knygas. Biblioteka man yra tarsi šventovė, kur galiu 100 proc. atsipalaiduoti, užmiršti viską pasaulyje, mėgautis ramybe. Šios traukos priežastis (labai tikėtina) - mano mama, manęs besilaukdama, dirbo bibliotekininke. Ten ne tik knygas dėliojo į lentynas, pildė dokumentaciją, bet ir skaitė. user posted image
Atsakyti