Labas,skaitau beveik tik vien detektyvus,bet gal kas ziurti seriala Dautono abatija,kazka panasaus noreciau paskaityti
QUOTE(delfinarija @ 2014 01 04, 15:36)
Labas,skaitau beveik tik vien detektyvus,bet gal kas ziurti seriala Dautono abatija,kazka panasaus noreciau paskaityti
labas, siūlyčiau Kate Morton knygas http://www.suknyga.l...kate-morton/637
Arba John Galsworthy Forsaitų saga".
QUOTE(eliss @ 2014 01 04, 14:42)
labas, siūlyčiau Kate Morton knygas http://www.suknyga.l...kate-morton/637
Aciu ,bandysiu ieskoti ir skaityti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 01 04, 12:44)
Patiko Katilinos ataskaita
Ačiū, jaučiuosi pamaloninta.
Dorifore, gal gali trumpai apie "Tris muškietininkus" ir Konan Doilio raštus (tuos nebe apie Holmsą) parašyti.
Mano pirma šių metų knyga- Mark Gatiss "Vezuvijaus klubas". Ilgai laukiau, kol ateis noras ją skaityti, nes pirmąkart pradėjusi numečiau vos po kelių puslapių. O dabar pasiėmiau ir be jokio vargo baigiau. Knygos veiksmas vyksta 20-o amžiaus pradžios Londone ir Neapolyje, o skaitant jausmas toks, kad kažkas panašaus gautųsi sukryžminus Oscaro Wilde'o ir Iano Flemingo, Džeimso Bondo autoriaus, kūrinius. Nelabai rimta, ironiška knyga apie slaptąjį agentą, gražų, amoralų ir baisiai savimi patenkintą.
Dabar skaitau S.Rushdie "Klouną Šalimarą". Kol kas labai įtraukiantis pasakojimas.
Reiktu ir man siokia tokia apzvalga paskelbti apie praeitu metu perskaitytas knygas.
Perskaiciau nei daug nei mazai - 108 knygas. Storiausia is ju buvo Arthur Conan Doyle "Šerloko Holmso ir daktaro Džono H. Vatsono istorijos" (912 psl). Buvo tikrasia isbandymas, nes apart to, kad visos istorijos gana monotoniskos, tai knyga dar sveria apie pora kilogramu ir be galo nepatogu ja laikyti. Sriftas smulkus, puslapiai platus... Vienu zodziu buvo ka veikti.
Siais metais nebuvo nei vienos knygos, kuria labai nusivilciau ar kuri be galo nepatiktu, bet buvo kelios, is kuriu tikejausi daug, o perskaicius visos viltys subliusko kaip pradurus balioneli. Taigi, metu nepasiteisinusios mano vilciu knygos:
Elif Shafak "Keturiasdešimt meilės taisyklių"
Rūta Šepetys "Nelengvu keliu"
Metu geriausi skaitiniai:
Umbertas Eco "Paslaptingoji karalienės Loanos liepsna"
Tess Gerritsen "Gravitacija"
Arnaldur Indriðason "Užnuodytas kraujas"
Julie Otsuka "Buda palėpėje"
Metu atradimas:
Mary Novik "Muse / Muza"
Metu knyga:
Undinė Radzevičiūtė "Žuvys ir drakonai"
Metu rasytojas:
Henning Mankell - siais metais perskaiciau jo 4 knygas ir visos labai patiko.
Perskaiciau nei daug nei mazai - 108 knygas. Storiausia is ju buvo Arthur Conan Doyle "Šerloko Holmso ir daktaro Džono H. Vatsono istorijos" (912 psl). Buvo tikrasia isbandymas, nes apart to, kad visos istorijos gana monotoniskos, tai knyga dar sveria apie pora kilogramu ir be galo nepatogu ja laikyti. Sriftas smulkus, puslapiai platus... Vienu zodziu buvo ka veikti.
Siais metais nebuvo nei vienos knygos, kuria labai nusivilciau ar kuri be galo nepatiktu, bet buvo kelios, is kuriu tikejausi daug, o perskaicius visos viltys subliusko kaip pradurus balioneli. Taigi, metu nepasiteisinusios mano vilciu knygos:
Rūta Šepetys "Nelengvu keliu"
Metu geriausi skaitiniai:
Umbertas Eco "Paslaptingoji karalienės Loanos liepsna"
Tess Gerritsen "Gravitacija"
Arnaldur Indriðason "Užnuodytas kraujas"
Julie Otsuka "Buda palėpėje"
Metu atradimas:
Mary Novik "Muse / Muza"
Metu knyga:
Undinė Radzevičiūtė "Žuvys ir drakonai"
Metu rasytojas:
Henning Mankell - siais metais perskaiciau jo 4 knygas ir visos labai patiko.
QUOTE(katilina @ 2014 01 04, 20:09)
Dorifore, gal gali trumpai apie "Tris muškietininkus"
O ką galima apie juos papasakot?Visi už vieną,vienas už visus Lengvas,mielas malonus skaitinukas be auksinių vartų ir nefrito stiebų Meilė,ištikimybė,draugystė QUOTE(Germinė @ 2014 01 05, 00:22)
O ką galima apie juos papasakot?
Mane domina suaugusio žmogaus nuomonė. Visi, kuriuos žinau ją skaičius, skaitė šią knygą vaikystėj/paauglystėj. Man pačiai įdomu, ar patiktų ji man taip smarkiai dabar kaip patiko kažkada seniai.
QUOTE(katilina @ 2014 01 04, 23:27)
Mane domina suaugusio žmogaus nuomonė.
Aš jau suaugus Skaičiau ne kartą-vietoj pasakos,kai neturėjau ką skaityt.Įspūdis geras,stilius puikus,gilumo kažkokio gal ir neatrasi,bet nuobodu nebus
Keistas dėsningumas - kuo mažiau čia rašinėju, tuo daugiau laiko lieka knygas skaityti .
Per anuos metus priveikiau 40 ir taip vargais negalais įvykdžiau sau Goodreads prisiimtą iššūkį. Tarp jų 25 lietuviškai, 9 angliškai, 4 rusiškai ir 2 vokiškai. Kad pagaliau susipažinau su audio knygomis, tai 8 iš šitų buvo išklausytos.
Ką gi, reziume.
Metų stebuklas:
Tea Obreht "Tigro žmona"
Sunku patikėti kad toks jaunas žmogus gali parašyti tokią brandžią knygą. O dar debiutinę. Lauksiu kitų.
Stebuklo konkurentas:
Margaret Mitchell "Gone with the Wind" ("Vėjo nublokšti")
Kitos sužavėjusios:
Elizabeth Haynes "Į tamsiausią kampą"
Tahir Shah "Timbuktu"
Andrius Tapinas "Vilko valanda"
Emma Donoghue "Kambarys"
Emile Ajar "Gyvenimas dar prieš akis"
Kazuo Ishiguro "Never Let Me Go" ("Neleisk man išeiti")
Netikėtas smagumas:
Suzanne Collins "The Hunger Games", "Catching Fire" ("Bado žaidynės" 1&2)
Dideli lūkesčiai, virtę erzinančiais nusivylimais:
Людмила Улицкая "Даниэль Штайн, переводчик" ("Danielius Štainas, vertėjas")
Дмитрий Глуховский "Метро 2033" ("Metro 2033")
Kvailas poelgis => vienintelė nuograuža:
E.L. James "Fifty Shades Freed" (Penkiadešimt išlaisvintų atspalvių")
Per anuos metus priveikiau 40 ir taip vargais negalais įvykdžiau sau Goodreads prisiimtą iššūkį. Tarp jų 25 lietuviškai, 9 angliškai, 4 rusiškai ir 2 vokiškai. Kad pagaliau susipažinau su audio knygomis, tai 8 iš šitų buvo išklausytos.
Ką gi, reziume.
Metų stebuklas:
Tea Obreht "Tigro žmona"
Sunku patikėti kad toks jaunas žmogus gali parašyti tokią brandžią knygą. O dar debiutinę. Lauksiu kitų.
Stebuklo konkurentas:
Margaret Mitchell "Gone with the Wind" ("Vėjo nublokšti")
Kitos sužavėjusios:
Elizabeth Haynes "Į tamsiausią kampą"
Tahir Shah "Timbuktu"
Andrius Tapinas "Vilko valanda"
Emma Donoghue "Kambarys"
Emile Ajar "Gyvenimas dar prieš akis"
Kazuo Ishiguro "Never Let Me Go" ("Neleisk man išeiti")
Netikėtas smagumas:
Suzanne Collins "The Hunger Games", "Catching Fire" ("Bado žaidynės" 1&2)
Dideli lūkesčiai, virtę erzinančiais nusivylimais:
Людмила Улицкая "Даниэль Штайн, переводчик" ("Danielius Štainas, vertėjas")
Дмитрий Глуховский "Метро 2033" ("Metro 2033")
Kvailas poelgis => vienintelė nuograuža:
E.L. James "Fifty Shades Freed" (Penkiadešimt išlaisvintų atspalvių")
caraite, tu mano skonio skaitytoja super knygos, daugelį iš jų skaičiau ir pritariu tau
Papildyta:
"Trys muškietininkai" mano spraga, kurios nebūčiau užpildžiusi, jei ne audio knyga. Klausiau ir žavėjausi, tikrai Negalvojau, kad tokios knygos gali man patikti, rodos ir filmų buvau mačiusi, žinojau, kas bus, bet gavau daugiau nei tikėjausi. Patiko ir stilius, ir istorija, ir visa ta aplinka, blogos karalienės, kelionės, gebėjimo operacijos ir t.t. Nežinau, ar paauglystėje man ji būtų taip patikusi, kaip dabar. Super
Apie Doilio raštus parašysiu vėliau ir ne trumpai, nes planuoju rašyti ilgesnį atsiliepimą ir blog'ui
Papildyta:
QUOTE(katilina @ 2014 01 04, 21:09)
Dorifore, gal gali trumpai apie "Tris muškietininkus" ir Konan Doilio raštus (tuos nebe apie Holmsą) parašyti.
"Trys muškietininkai" mano spraga, kurios nebūčiau užpildžiusi, jei ne audio knyga. Klausiau ir žavėjausi, tikrai Negalvojau, kad tokios knygos gali man patikti, rodos ir filmų buvau mačiusi, žinojau, kas bus, bet gavau daugiau nei tikėjausi. Patiko ir stilius, ir istorija, ir visa ta aplinka, blogos karalienės, kelionės, gebėjimo operacijos ir t.t. Nežinau, ar paauglystėje man ji būtų taip patikusi, kaip dabar. Super
Apie Doilio raštus parašysiu vėliau ir ne trumpai, nes planuoju rašyti ilgesnį atsiliepimą ir blog'ui
Sveikos knygų mylėtojos
Ar priimsit atgal dukrą "paklydėlę"? kažkada. bet jau senokai rašydavau į Jūsų temą, bet paskui labai padidėjo užimtumas, keičiau darbą, veiklos pobūdį, žodžiu - nustojau rašyti. Bet skaityti nenustojau, tik, aišku, dabar jau mažiau knygų gaunasi nei seniau.
Taigi, jei leisite, noriu pateikti savo knyginę ataskaitą už 2013 metus
.
Viso perskaityta 95 knygos (iš jų - 1 knyga rusų kalba, 21-a knyga - lietuvių autorių).
Užsienio rašytojų trejetukas (atsitiktine tvarka):
1. K. Hosseini "Bėgantis paskui aitvarą"
2. A. Verghese "Vienuolės paslaptis"
3. J. Moyes "Aš prieš tave"
Kitos, labai patikusios knygos (moteriškai palietusios širdį):
1. I. Wolff "Vintažinis romanas"
2. J. McHenry "Dvasių virtuvė"
3. G. Delacourt "Mano norų sąrašas"
4. M. W. Clayton "Trečiadienio seserys"
5. L. Ballantyne "Kaltas"
Lietuvių autorių trejetukas (atsitiktine tvarka):
1. R. Granauskas "Gyvenimas po klevu"
2. K. Sabaliauskaitė "Danielius Dalba @ kitos istorijos"
3. D. Kazragytė "Raudoni sandaliukai"
Metų negrožinės :
1. M. Paterson "Vienuoliai ir aš"
2. J. L. Scott "Madam Elegancijos pamokos. Dvidešimt stiliaus paslapčių, kurių išmokau gyvendama Paryžiuje"
Metų vaikiška:
S. Zett "Hugo pasaulis"
Metų dokumentinė:
"AKVILĖ: neprašyk auksinės žuvelės plauti indų", sudarytoja Rita Baltušytė
Metų detektyvai:
1. T. Gerritsen "Donoras"
2. K. Slaughter "Aklumas"
Metų nusivylimas:
M. ir L. Fokkens "Pasakojimai iš prostitutės kambario. Tikra seserų Fokkens istorija"
Ir šiek tiek statistikos:
Metų storiausia - A. Verghese "Vienuolės paslaptis", 558 p.
metų ploniausia - R. Granauskas "Gyvenimas po klevu", 78 p.
Ar priimsit atgal dukrą "paklydėlę"? kažkada. bet jau senokai rašydavau į Jūsų temą, bet paskui labai padidėjo užimtumas, keičiau darbą, veiklos pobūdį, žodžiu - nustojau rašyti. Bet skaityti nenustojau, tik, aišku, dabar jau mažiau knygų gaunasi nei seniau.
Taigi, jei leisite, noriu pateikti savo knyginę ataskaitą už 2013 metus
.
Viso perskaityta 95 knygos (iš jų - 1 knyga rusų kalba, 21-a knyga - lietuvių autorių).
Užsienio rašytojų trejetukas (atsitiktine tvarka):
1. K. Hosseini "Bėgantis paskui aitvarą"
2. A. Verghese "Vienuolės paslaptis"
3. J. Moyes "Aš prieš tave"
Kitos, labai patikusios knygos (moteriškai palietusios širdį):
1. I. Wolff "Vintažinis romanas"
2. J. McHenry "Dvasių virtuvė"
3. G. Delacourt "Mano norų sąrašas"
4. M. W. Clayton "Trečiadienio seserys"
5. L. Ballantyne "Kaltas"
Lietuvių autorių trejetukas (atsitiktine tvarka):
1. R. Granauskas "Gyvenimas po klevu"
2. K. Sabaliauskaitė "Danielius Dalba @ kitos istorijos"
3. D. Kazragytė "Raudoni sandaliukai"
Metų negrožinės :
1. M. Paterson "Vienuoliai ir aš"
2. J. L. Scott "Madam Elegancijos pamokos. Dvidešimt stiliaus paslapčių, kurių išmokau gyvendama Paryžiuje"
Metų vaikiška:
S. Zett "Hugo pasaulis"
Metų dokumentinė:
"AKVILĖ: neprašyk auksinės žuvelės plauti indų", sudarytoja Rita Baltušytė
Metų detektyvai:
1. T. Gerritsen "Donoras"
2. K. Slaughter "Aklumas"
Metų nusivylimas:
M. ir L. Fokkens "Pasakojimai iš prostitutės kambario. Tikra seserų Fokkens istorija"
Ir šiek tiek statistikos:
Metų storiausia - A. Verghese "Vienuolės paslaptis", 558 p.
metų ploniausia - R. Granauskas "Gyvenimas po klevu", 78 p.
QUOTE(caralaite @ 2014 01 05, 15:56)
Stebuklo konkurentas:Margaret Mitchell "Gone with the Wind" ("Vėjo nublokšti")
Kitos sužavėjusios:Emma Donoghue "Kambarys"
Kazuo Ishiguro "Never Let Me Go" ("Neleisk man išeiti")po labai mylimos "Dienos likučiai" šita nuvylė
Dideli lūkesčiai, virtę erzinančiais nusivylimais: Дмитрий Глуховский "Метро 2033" ("Metro 2033")Nepelnytai išgirta
Kvailas poelgis => vienintelė nuograuža:E.L. James "Fifty Shades Freed" (Penkiadešimt išlaisvintų atspalvių")
Kitos sužavėjusios:Emma Donoghue "Kambarys"
Kazuo Ishiguro "Never Let Me Go" ("Neleisk man išeiti")po labai mylimos "Dienos likučiai" šita nuvylė
Dideli lūkesčiai, virtę erzinančiais nusivylimais: Дмитрий Глуховский "Метро 2033" ("Metro 2033")Nepelnytai išgirta
Kvailas poelgis => vienintelė nuograuža:E.L. James "Fifty Shades Freed" (Penkiadešimt išlaisvintų atspalvių")
QUOTE(Magnė @ 2014 01 05, 19:52)
3. D. Kazragytė "Raudoni sandaliukai" Tikėjausi daugiau
Metų detektyvai:1. T. Gerritsen "Donoras" 2. K. Slaughter "Aklumas"Abi patiko
metų ploniausia - R. Granauskas "Gyvenimas po klevu", 78 p.seniai seniai skaityta
Metų detektyvai:1. T. Gerritsen "Donoras" 2. K. Slaughter "Aklumas"Abi patiko
metų ploniausia - R. Granauskas "Gyvenimas po klevu", 78 p.seniai seniai skaityta