Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(alaizy @ 2013 11 24, 17:22)
Prašau , priminkit, kaip ta programa peliukų vadinasi, kurią reikia įsidiegti į kompą?

Mouse Mischief™ (Pelės išdykėlės)
http://portalas.emok.....ief gidas.pdf
Atsakyti
QUOTE(alaizy @ 2013 11 24, 18:22)
kaip sekasi su Classdojo? ar visos jau tėvams davusios prisijungimo kodus?
aš dar nedavus, kol kas pati viena pasižymiu.

Aš tėvams duoti ir neketinu, naudoju tik mokykloje vaikams skatinti ar drausminti. Naudoti atsakingai Tamo ir monstriukus - man per daug doh.gif Tėvams inormacijos pakankamai ir Tamo
Atsakyti
QUOTE(alaizy @ 2013 11 24, 16:22)
kaip sekasi su Classdojo? ar visos jau tėvams davusios prisijungimo kodus?
aš dar nedavus, kol kas pati viena pasižymiu.

Labas rytas,
esu davusi ir tėvam, ir vaikam. Trys vaikai, trys tėvai nėra prisijungę. Penktadienį parodžiau kiek kas turi (bandžiau sužadinti smalsumą prisijungti), šiandien žiūrėsiu, gal ir jie bus prisijungę. Kaip ir visur: dalis mokinių ir tėvų - smalsūs ir priima naujoves, dalis - nieko nenori, neįdomu. Na, o mes stengiamės išbandyti visus įmanomus būdus, siekiant tikslo.
Visoms geros dienos ir savaitės.
Atsakyti
QUOTE(Dainelej @ 2013 11 24, 01:46)
Ir aš negaliu suprasti tokios tėvų pozicijos - juk viso gyvenimo nesurepetuosi, visų akmenėlių nuo kelio vaikui nenurinksi. Man svarbu ne tiek testo rezultatas, bet kiek vaikas išmoko, kur dar yra spragos. Jau taip dabar tuos vaikus mes popinam, lepinam, saugom nuo visokio streso - pažymių nerašom, o tik skatinam, tik giriam, tik užduotis individualizuojam, pritaikom prie kiekvieno gebėjimų, kad tik vaikui sektųsi, kad tik jis nestresuotų.
Anksčiau būdavo kontrolines užduotis mokytoja surašo lentoje. Jokių šansų pasirepetuot namuose. Ir gautas pažymys atspindėdavo tikrąjį žinių lygi. Buvo aišku visiems - ir tėvams, ir mokytojai ir patiems vaikams. O dabar...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif pritariu 4u.gif
Mano nuomone, tėvai meškos paslaugą daro.. Kažodėl dar tokią nuomonę turiu, kad vaiko baimė, didelis jaudulys atkeliauja iš šeimos. Ar tėvai daro spaudimą nuolatos reikalaudami gerų pažymių, ar dar kažkas, nu negali juk vaikas iš oro pradėti bijoti blogo įvertinimo? Nebent mokytoja nepavykusį darbą labai neprofesonaliai pakomentuoja (bet tikiuosi tokių atvejų nėra). Jei jau vaikui sunkiai sekasi ir tėvai nori padėti, tai aiškink tas užduotis. Jei jau suprato vieną testą, analogišką testą be klaidų padarys. Tačiau (čia jau ir iš patirties žinau) dažniausiai būna visiškas šnipštas..o jei dar kelis kartus pavyko "apgauti" mokytoją ir save, tai tada kišam vaiką į kokoną, parodom jam, kad viską mamytė gali išspręsti ir vaikas nebemoka kovoti už savo vietą po saule.. blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(lutute1 @ 2013 11 24, 18:32)
Mouse Mischief™ (Pelės išdykėlės)
http://portalas.emok.....ief gidas.pdf

šitą programą direktoriui parodžiau, jis kažkodėl neliko sužavėtas, sako, kad iš Microsoft niekada nemokamai nieko nebūna, kad yra kažkas kažkur užslėpta smile.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites. Ar matete, kad "Naisiu vasara" knygeles apie gandrus nukele gruodzio menesiui
"Buvome žadėję knygeles vaikams atsiųsti iki rugsėjo mėnesio galo, tačiau dėl papildomų pastangų iliustruojant knygutę, jas galėsime atsiųsti iki gruodžio mėnesio vidurio"
Tikiuosi, kad bent jau iki Kaledu gausime g.gif
Atsakyti
Sveikutės. Šiandien ir aš su savo pirmokais išbandžiau Classdojo. vaikams labai patiko. Tikiuosi, kad greitai nenusibos. Kilo keletas klausimėlių, bet bandysiu dar pati labiau pasigilinti. Jei nepavyks prašysiu jūsų pagalbos.
Norėjau pasidomėti, kaip sekasi pirmokėlėms dirbančioms su "Pupa" skaityti Majos nuotykius. Dirbdama su praėjusia laida taupydama laiką neskaičiau. Šiais metais sugalvojau pabandyti aukodama dalį muzikos pamokos. Bet nežinau ar toliau tęsiu. Vienas dalykas labai ilgi tekstai, kuriuos tenka labai trumpinti. O be to skaitant trečią ir ketvirtą skyrius labai jau ten silpnai tariant žiaurių ir negražių dalykėlių atradau, kurie silpnesnių nervų vaikams kaži kokią reakciją sukeltų. Tiesiog ištisi puslapiai vabaliukų kančios. Vietomis net pačiai nemalonu skaityti. Tad norėjau pasiteirauti kaip jums serkasi su Maja?
Atsakyti
QUOTE(Dainelej @ 2013 11 25, 23:15)
Norėjau pasidomėti, kaip sekasi pirmokėlėms dirbančioms su "Pupa" skaityti Majos nuotykius. Dirbdama su praėjusia laida taupydama laiką neskaičiau. Šiais metais sugalvojau pabandyti aukodama dalį muzikos pamokos. Bet nežinau ar toliau tęsiu. Vienas dalykas labai ilgi tekstai, kuriuos tenka labai trumpinti.

Aš pernai savo pirmokams viso skyriaus neskaitydavau. Akcentuodavau tik esmę ir daugiau 10 min tai nesitęsdavo . Ilgiau pirmokams sunku išlaikyti dėmesį
Atsakyti
Laba,
o aš noriu paklausti ar antrokės skaito Gilės nuotykius. Kas kiek laiko jūs skaitot?
Classdojo susikūriau ir aš. Prie neigiamo įrašiau komentarus: rašymo priemonė burnoje, pirštai burnoje (mano klasėj labai aktualu), netaisyklingas sėdėjimas. Prie teigiamų, kartais vertinsiu už sėdėjimą, tai įrašiau taisyklingas sėdėjimas. Žaidžiu dar tik su vaikais ir manau, kadžaisiu tik sujais.
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2013 11 25, 23:53)
Laba,
o aš noriu paklausti ar antrokės skaito Gilės nuotykius. Kas kiek laiko jūs skaitot?

Nei Gilės, nei Majos neskaitėme ir nesiruošiame skaityti, nes manau, kad tai tik laiko trukdymas ir naudos mažai. Pratybų neturime todėl puslapių privalomai nereikia atlikti, o skaitymui yra pakankamai įvairių tekstukų tiek pirmoje, tiek antroje klasėje. Manau, kad ypač pirmoje, tai per sunkus vaikams tekstas suvokimui.
Atsakyti
Labas rytas. Aš praėjusioje laidoje Gilės nuotykius su antrokais skaičiau. Žinomą tekstą šiek tiek trumpinau. Dar negalvojau, ką darysiu kitais metais kai vėl turėsiu antrokus. Bet Gilės nuotykių tekstas bent jau šiek tiek priimtinesnis vaikui. O Majos nuotykius manau šiemet dėsiu į šalį. Man taip pat pasirodė per sudėtingas tekstas pirmokui ir be to per daug baisybių man ten pasirodė. O vos ne visą tekstą perkurti tam, kad adaptuoti jį pimokui nematau prasmės. Bet čia tik mano nuomonė. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2013 11 25, 23:53)
Prie neigiamo įrašiau komentarus: rašymo priemonė burnoje,

lotuliukas.gif Atrodo čia apie kelis maniškius lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=Mergelė,2013 11 26, 00:53]
Laba,
Labukas, skaitau, bet labai trumpinu tekstus. Pernai Mają pradėjau skaityti, bet labai sunkūs tekstai, tai parodžiau vaikams filmą, labiau patiko. Šiemet Gilės filmo ieškojau, bet neradau, gal nėra g.gif
Atsakyti