Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(Gvadalupė @ 2013 11 23, 23:49)
Va va. Aš grįžtu vėl prie to paties...
Skaičiuojam reiškinukus, vaikas pasislėpęs pieštuką su daugybos lentele, paimu pieštuką - išsitraukia kitą. Tiesiog netelpa galvoj, kam viską mokančiam vaikui dėt "špargalkes" ir kur dingsta baimė, kai reikia nusirašinėt... O viską vainikavo tas testas doh.gif
Susikirtom su mamyte...
Bet jaučiuos 100 proc. teisi neužskaičiusi darbo...

Ir aš negaliu suprasti tokios tėvų pozicijos - juk viso gyvenimo nesurepetuosi, visų akmenėlių nuo kelio vaikui nenurinksi. Man svarbu ne tiek testo rezultatas, bet kiek vaikas išmoko, kur dar yra spragos. Jau taip dabar tuos vaikus mes popinam, lepinam, saugom nuo visokio streso - pažymių nerašom, o tik skatinam, tik giriam, tik užduotis individualizuojam, pritaikom prie kiekvieno gebėjimų, kad tik vaikui sektųsi, kad tik jis nestresuotų.
Anksčiau būdavo kontrolines užduotis mokytoja surašo lentoje. Jokių šansų pasirepetuot namuose. Ir gautas pažymys atspindėdavo tikrąjį žinių lygi. Buvo aišku visiems - ir tėvams, ir mokytojai ir patiems vaikams. O dabar...
Atsakyti
QUOTE(Dainelej @ 2013 11 23, 23:46)
Ir aš negaliu suprasti tokios tėvų pozicijos - juk viso gyvenimo nesurepetuosi, visų akmenėlių nuo kelio vaikui nenurinksi. Man svarbu ne tiek testo rezultatas, bet kiek vaikas išmoko, kur dar yra spragos. Jau taip dabar tuos vaikus mes popinam, lepinam, saugom nuo visokio streso - pažymių nerašom, o tik skatinam, tik giriam, tik užduotis individualizuojam, pritaikom prie kiekvieno gebėjimų, kad tik vaikui sektųsi, kad tik jis nestresuotų.
Anksčiau būdavo kontrolines užduotis mokytoja surašo lentoje. Jokių šansų pasirepetuot namuose. Ir gautas pažymys atspindėdavo tikrąjį žinių lygi. Buvo aišku visiems - ir tėvams, ir mokytojai ir patiems vaikams. O dabar...

Patirtis rodo, kad tėvams, kuriems svarbu įvertinimas, o ne vaiko žinios, daug ką padaro už vaiką. Su tokiais reikia jau nuo pirmos klasės kalbėtis.
Man tie testai yra tik pasiruošimas kontroliniam darbui. Kontrolinius ruošiu pati ir atspauzdinu ant lapelių.
Paruošt kontrolinius visai neužima daug laiko. Viską darau pagal testus, tik pakeičiu uždavinius. Jei testus išsprendžia savarankiškai, tai ir kontrolinį parašys. Ir tėvai tą žino.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(Iruciukass @ 2013 11 23, 22:41)
Būkim, mielosios, savimi, nebijokim būti nepopuliarios. Vaikai (o gal ir tėvai) tai įvertins. Vėliau... Po kelerių metų... Tikrai. Jie ateis ir padėkos jums. Turiu tokios patirties.

Tikrai sulaukiau padėkos ir ne iš tėvų, o iš pačio mokinio-jau suaugusio ir turinčio savo šeimą wub.gif

Turiu klasėj labai silpną mokinę. Gal tiksliau- turėjau. Nes tėvas su ja nuo pirmų dienų dirbo, ypač matematiką. Turiu ką palyginti- matematikos testuose jos rezultatai pakilo nuo 4 surinktų taškų pirmoje klasėje iki 12 antroje. Argi ne šaunu? Tik darbas padarė tai, nes testų namo net nesineša- tėtis pasirašo ir atiduoda atgal, bet užtat kasdien klausia, kas užduota, ką reikia padaryt thumbup.gif
Atsakyti
Aš visų testų rezultatų nesureikšminu, nes duodu ir savo sudarytų patikrinamųjų darbų, tada ir matau, kaip kas moka.
Atsakyti
QUOTE(Bites Rites @ 2013 11 24, 10:28)
Aš visų testų rezultatų nesureikšminu, nes duodu ir savo sudarytų patikrinamųjų darbų, tada ir matau, kaip kas moka.

Labai didelis palengvinimas tie testų sąsiuviniai. Bet labai rimtai svarstau, ar kitąmet jų neatsisakyti. Šiemet atsisakiau "Pupos" testų ir nepasigendu... Užtenka temos apibendrinimo, kuris savotiškas kontrolinis... Po jo parašom diktantą ir viskas. Manau, kad ir matematikos kontrolinį paruošdama nepersidirbsiu. mirksiukas.gif
Ketvirtoj klasėj mūsų pavaduotoja duoda baigiamuosius kontrolinius, kurių "nesurepetuosi". Galų gale mūsų "didžiai gerbiamas ministeris" kuris laikas kalba apie patikrą 4 klasėj... doh.gif Ką manot, likimo draugės, apie tai?
Guodžiu save tuo, kad mano mokinukų rezultatai vyresnėse klasėse nenukrito, o kai kurių netgi pakilo. Laikysiuos "tokios linijos" ir toliau smile.gif
Tiesiog buvo įdomu sužinot, kaip jūs elgiatės pastebėjusios "atidirbtus" testus iš anksto.
Atsakyti
sveikos,

pasimečiau, nežinau ką daryti? patarkit
advento kalendorių klasėje kabinsiu ir įvairias užduotis su vaikais atliksim nuo gruodžio 1d. ar galiu advento vainiko žvakes deginti jau nuo ryt( lapkričio 25d, ) nes kitaip neužteks savaičių visoms žvakėms uždegti?
Atsakyti
QUOTE(alaizy @ 2013 11 24, 11:41)
sveikos,

pasimečiau, nežinau ką daryti? patarkit
advento kalendorių klasėje kabinsiu ir įvairias užduotis su vaikais atliksim nuo gruodžio 1d. ar galiu advento vainiko žvakes deginti jau nuo ryt( lapkričio 25d, ) nes kitaip neužteks savaičių visoms žvakėms uždegti?

Aš visada deginu nuo Advento pradžios. Niekada vaikų neklaidinu. Akcentuoju, kad mes sudeginsime tiek žvakių, kiek galėsime. Likusią deginsiu kai jiems bus atostogos, nes taip išeina. Ir jokių nesusipratimų nekyla. Tai jau darau daug metų.
O jei tu pradėsi degint nuo rytojaus, tai kaip pasakysi, kad Advento laikotarpis prasidėjo anksčiau? Juk tikslas ne visas žvakes sudeginti, o Adventą pradėti laiku ir tada žvakių reikšmė įgauna prasmę.

Turiu prašymą 4u.gif Kas dalyvavote "Sveikuolių sveikuoliuose", gal galit pasidalinti prisistatymais? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzanele: 24 lapkričio 2013 - 12:05
QUOTE(Gvadalupė @ 2013 11 24, 01:49)
Va va. Aš grįžtu vėl prie to paties...
Skaičiuojam reiškinukus, vaikas pasislėpęs pieštuką su daugybos lentele, paimu pieštuką - išsitraukia kitą. Tiesiog netelpa galvoj, kam viską mokančiam vaikui dėt "špargalkes" ir kur dingsta baimė, kai reikia nusirašinėt... O viską vainikavo tas testas doh.gif
Susikirtom su mamyte...
Bet jaučiuos 100 proc. teisi neužskaičiusi darbo...

Tokiu atveju, įvertindama darbą, rašau prierašą ,,atliko su mokytojo pagalba", ,,atliko su draugo pagalba", ,, atliko su daugybos lentelės paruoštuko pagalba" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2013 11 23, 20:05)
Ačiū už nuorodą. Kaip atrodo yra bet eigos nėra. Nežinau kiek sluoksnių turėtų būti didesniam burbului jei darant iš krepinio popieriaus?

aš tokius dariau iš šilko popieriaus. Labai liuks gavosi, tik tas popieriukas kainuoja. Foto buvai įmetusi į paštą.
Atsakyti
QUOTE(Vaivorytė @ 2013 11 24, 13:17)
Tokiu atveju, įvertindama darbą, rašau prierašą ,,atliko su mokytojo pagalba", ,,atliko su draugo pagalba", ,, atliko su daugybos lentelės paruoštuko pagalba" biggrin.gif

Aš taip pat naudoju šį priminimą sau, vaikui ir tėvams drinks_cheers.gif
Atsakyti
Adventą mes pradėsime tik nuo gruodžio 2d. ir deginsim žvakes iki atostogų, anksčiau nemanau, kad tinkama.
Atsakyti
Ačiū Zuzanėlei ir Ninkutei už patarimus dėl advento kalendoriaus. nebūsiu "išsišokėlė" nepradėsiu nieko anksčiau - palauksiu gruodžio 2d.

kaip sekasi su Classdojo? ar visos jau tėvams davusios prisijungimo kodus?
aš dar nedavus, kol kas pati viena pasižymiu.

Prašau , priminkit, kaip ta programa peliukų vadinasi, kurią reikia įsidiegti į kompą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alaizy: 24 lapkričio 2013 - 16:24