Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(Pareis @ 2006 07 22, 13:54)
biggrin.gif AteneV,as esu fleitos mokytoja 4u.gif

Pasirodo mes kolegės,gal dėl to ir mūsų vaikai tokie jautrūs garsams.Gal savo dukrytę makai groti?Aš savo tai vedu pas kolegę privačiai nes manęs jis neklauso.
Atsakyti
Bandziau,bet manes irgi neklauso.Tai vesiu i muz.mokykla. Pradzioj bandysim orientacine grupe,ten vaikai gales su keleta instrumentu susipazinti,tada issirinkt lengvaiu bus. O dukra neapsisprendzia ar fleita ar gitara. Pradzioj gal lai mokykloj isitvirtina. o mane tai baugina,nes ji vis agresyvesne daros.
Atsakyti
Aš nuo šių metų jau vesiu į pirmą klasę,taippat labai bijau. Smuiku jis groja nuo 4 metų tai gal labai sunku nebus,bet solfis...Fortepijonu jis nenorėjo nes aš jam konkurentė,o smuiku tai aš nieko nenutuokiu ir jis tada labai gerai jaučiasi.Kai maniškiui būna sunkios dienos aš jo tada niekur nevedu.
Atsakyti
AS siandien pasilikau dukra irgi namie. ir karsciai isvargina ja ir dar visi zmones ir darzelyje vaikai vis daugiau paerzina. Vakar dar su ja apsipykom del jos isteriju.Tai siandien lai pasibuna namie,o ryt tai jau vel keliaus.Nes rytoj ir muzikos mokykla jai,ir paskui darzeljye vyks didziuku atsisviekinimas,jie liks ilgiau darzelyje su aukletojom,pasiims savo mokyklines tuteles( jie cia tokais pasidaro,kaip saldainiams suvynioti darydavo parduotuvej senais laikais,tai cia tokais didziules pasidaro,ten tevai ideda ka nors mokyklai,ir saldumynu bei vaisiu ir vaikai pirma mokyklos diena su jom i mokykla eina),Dukra jau laukia nesulaukia. Mokykla jau pradejo spresti kokia mokytoja bus,aukletoja vakar man isplepejo ir pridure,kad tai dar paslaptis. Ir jei tikrai sutiks ta mokytoja,kuri vakar i darzeli skambinos,tai butu saunu.Ji labai maloni ir faina,kiek reikia griezta,bet siaip labai siltas zmogus atrodo.Ji manes nepazista asmeniskai,bet kazkodel mes jau keli metai vis sveikinames su ja susitikusios(aisku sunus eina i ta mokykla). As tai pergyvenu del tos pirmos klases,nes dukra tikrai stebes per padidinamaji stikla direktorius. Groti ji labai nori ismokti kuo nors. Sunus gitara mokosi,tai ji irgi lyg ir noretu,jai patinka fleita,bet gi mama groja. Tai geriau dar pusmeti ji i ta orientacine grupe lai paeina,o tada issirinks.Jei aisku vietu bus dar toj grupej,dar vis neuzrasiau as jos. doh.gif
Atsakyti
Kuo arčiau rugsėjis tuo labiau pergyvenu.Mokytoja aš patenkinta,bet nerimauju dėl sūnaus santykių su klasiokais.Maniškis vengia bendrauti,visas užduotis daro labai lėtai,nenorėčiau kad klasėje būtų atstumtas.O ir į mokyklą jis visai nenori,reikalauja kad visą laiką stovėčiau už durų ir laukčiau jo.Dabar esame kaime,jam čia labai patinka ,žaidžiame tenisą,maudomės bet jis vistiek manęs iš savo akiračio nepaleidžia.Jei nebemato iškarto puola ieškoti.Tai kas bus su mokykla? verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Zinai,man psichologas buvo pasakojes atveji,apie kita autista vaika,kuriam irgi turejo but visada salia mama. Tai kai mama atsigule dviems savaitems i ligonine,tai vaikas siaubingai isterikavo,ir po to niekaip ilgai negalejo susitaikyt su mintim,akd nebuvo mamos dvi savaites.Teko nemazai paskui daug ka is naujo atstatinet. Maniske tai leidziasi paliekama kitiems ir paciai jai visai idomu pabut su kitais zmonem.Tai bent tuo gerai.
Atsakyti
Kai laukiausi dukrytės ligoninėje gulėjau 3 savaites,mano sūnui buvo krizė.Dar ir dabar jaučiame jos pasekmes.Nuo to karto jis manęs iš savo akiračio nebepaleidžia,iš naujo teko mokytis vaikščioti,kalbėti...Nenoriu net atsiminti to košmaro.Dukrai buvo pilvo diegliai,kai ji pagaliau nurimdavo ir užmigdavo sūnus ją vėl pažadindavo,taip jis keršijo man kad aš jį buvau palikusi.
Atsakyti
Man panasiai irgi pasakojo psichologas.Tikrai sunku tokias atvejais. Kaip psichologas aiskino,pazodziui neatkartosiu,bet mazdaug taip,akd mes tiems vaikams kaip ju " as" esam. Ir staiga tas "as" dingsta kazkur. Kiap tiems vaikams kuriems reikalinga pastoviai tos deguonies slangeles,ir ta slangele dingsta staiga,nebera,viskas,puola i panika. Nebandziau dukros ilgam palikt niekur.Bet pusantros dienos be manes tai prabuvo ir vargo nemate.Matyt ji gali.Siaip buna,akd palieku kartasi kelioms valandoms kam pabut su ja,tai ji mielai lieka.Jai idomu buna. O mes dabar laukiam kada filtrus padarys i ausis dukrai.Nors ji nenori ju,ir taip graziai prase,kad nedetumem ju,,akd ji leis visiems koset ir pan.Bet tik pasake,kazkas nusikosejo kazkur,tuoj rekt puole doh.gif Negali ji. O mes vis dar nesulaukiam laisko su valandu skaicium lydinciam mokytojui ir kiek uz valanda tas mokytjas gaus. Nei as kam ka galiu pasiulyt nei ko klaust. Su keletu kalbejau,vienai per toli vazinet,kita ,kur buvo mokyklos direktorius rades- atsisake.Kur as dar su viena kalbejau,nieko neatsake man dar. O mokslo metai uz dvieju dienu baigias,o mes nieko dar konkretaus neturim. Kaip viska vilkina net bloga. O pradejom viskuo dar spalio menesi rupintis. verysad.gif
Atsakyti
Nieko Pareis, viskas susitvarkys 4u.gif

Maniskio baimes tik prasideda. Anksciau pasilikdavo su pazistamais, giminaiciais, o dabar kazkokia baime - greit issigasta, nepasilieka, asaros - baisu. Gal pasikeis, gal; tik toks tarpsnis g.gif verysad.gif
Atsakyti
Daugelis čia rašančių turit po kelis vaikus. Sakykit, o kaip (gal teisingiau ar) bendrauja autistukai su sveikais tos pačios šeimos vaikais?
Mano pirmagimis nėra "grynasis" autistas. Turi tik elementų - nebendravime su svetimais, "vamzdiniam matyme", nesukaupia dėmesio. Labai sunku su mokslais (baigė 4 klases) - sekasi tik matematika, ir tai tik tada, kai kas nors šalia padeda jam "išlaikyti mintį". Turi kažkokį keistą suvokimo mechanizmą.

Bet mes turim jaunesnį brolį biggrin.gif , kuris yra kaip tarpininkas tarp vyresnio sūnaus ir kitų vaikų; ir apskritai - aplinkos. Vis stebiuosi mažėlio kantrybe. Bet be galo džiaugiuosi - kad toks vaikų "derinys" mirksiukas.gif atėjo į mūsų šeimą.
Linkiu ir jums sveikų ir kantrių, supratingų antrųjų ir trečiųjų vaikų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitvita @ 2006 08 01, 11:59)
Daugelis čia rašančių turit po kelis vaikus. Sakykit, o kaip (gal teisingiau ar) bendrauja autistukai su sveikais tos pačios šeimos vaikais?
Mano pirmagimis nėra "grynasis" autistas. Turi tik elementų - nebendravime su svetimais, "vamzdiniam matyme", nesukaupia dėmesio. Labai sunku su mokslais (baigė 4 klases) - sekasi tik matematika, ir tai tik tada, kai kas nors šalia padeda jam "išlaikyti mintį". Turi kažkokį keistą suvokimo mechanizmą.

Bet mes turim jaunesnį brolį  biggrin.gif , kuris yra kaip tarpininkas tarp vyresnio sūnaus ir kitų vaikų; ir apskritai - aplinkos. Vis stebiuosi mažėlio kantrybe. Bet be galo džiaugiuosi - kad toks vaikų "derinys"  mirksiukas.gif atėjo į mūsų šeimą.
Linkiu ir jums sveikų ir kantrių, supratingų antrųjų ir trečiųjų vaikų  4u.gif

Maniškis normaliai bendrauja tik su labai artimais žmonėmis:pusbroliai,šeimos nariai,dar keli draugų vaikai.
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2006 08 01, 11:07)
Nieko Pareis, viskas susitvarkys  4u.gif

Maniskio baimes tik prasideda. Anksciau pasilikdavo su pazistamais, giminaiciais, o dabar kazkokia baime - greit issigasta, nepasilieka, asaros - baisu. Gal pasikeis, gal; tik toks tarpsnis  g.gif  verysad.gif

Kai buvo mažas galėdavau su bet kuo palikti,o kažkur nuo 2 metų prasidėjo mano vargai.
Atsakyti
Mhm, galbut ir mano vargai prasideda... Pastebejau, kad prasideda beda del valgio, kai ko net neparagauja. O anksciau gurmanas buvo - viska isragaudavo.
Atsakyti