Oho, jau kelios Jurgitos spėjo pasireikšti.
Mano vardas Monika, klasėj nebuvo bendravardžių, vienoj aukštojoj irgi ne, dabar turiu berods 2 bendrakurses Monikas. Šiaip nelabai daug pažįstu merginų tokiu vardu, bet problemų niekad nekilo dėl gausos. Netgi smagu buvo, kai su viena panele kartu dirbom ir tuo pačiu vardu mus šaukdavo. Savo būsimiems vaikams stengsiuosi išrinkti vardą, kuris nėra itin dažnai linksniuojamas ar ant bangos. Man bloga darosi nuo visų tų Ugnių, Gabijų, Skaisčių, Vilčių, Nojų, Lukų, Matų ir t.t. Nežinau kiek metų iš eilės šie vardai dažniausiai duodami ir užaugusioj kartoj turbūt klasėj sėdės po min 5 bendravardžius. Tėveliai visai neišrandingi daros
aš manau, kad vaiko vardas nėra ta sritis, kur reikėtų tėvams demonstruot išradingumą. o tai nusifantazavus ir atsiranda visokios a la Kaspisijos
QUOTE(sena niekšė @ 2010 11 24, 19:48)
aš manau, kad vaiko vardas nėra ta sritis, kur reikėtų tėvams demonstruot išradingumą. o tai nusifantazavus ir atsiranda visokios a la Kaspisijos
Žodį ne tą pavartojau, matomai. Nežinau kokis čia labiau tiktų. Šiai dienai tėvukai dabar turbūt kaip tik išradingi, nes ir Enrikia, Traktorina, Gėjum pavadint nori...
QUOTE(mocha @ 2010 11 25, 00:23)
Žodį ne tą pavartojau, matomai. Nežinau kokis čia labiau tiktų. Šiai dienai tėvukai dabar turbūt kaip tik išradingi, nes ir Enrikia, Traktorina, Gėjum pavadint nori...
Traktorina tai gerulis
Ir sumąstyk tu man tokį vardą duoti
Taip reikia suprasti, kad Austėjų ir Lukų (nieko asmeniško, tiesiog tokie vardai iš topų pirmiausiai atėjo į galvą) tėveliams vienintelis pasirinkimas buvo tarp šių vardų ir Gėjaus bei Traktorinos su Kaspisija? Tuomet ne fantazijos ir išradingumo čia trūksta, o elementaraus nepatingėjimo pasidomėti, darant tokį atsakingą darbą kaip renkant vardą savo vaikui. Egzistuoja ne tik topai versus legendos, bet ir aibė normalių, neišgalvotų, nesufantazuotų, gražių, bet šiuo metu retų, užmirštų vardų.
Aš dar besimokindama mokykloje buvau vienintele Liucija,kol buvau maža iš pradžių net nesupratau ar vardas šis vardas gražus ar senoviškas . Bet metms bėgant vardas tapo man labai gražus, net daugelis nepatikėdavo, kad toks mano vardas, dabar vis dažniau išgirstu bendravardžių.. Tai nusprendžiau, kad savo dukrytei ir dėsiu neeilinį vardą... Sukau, sukau galva, o vyras pasiūlė Beatriče... Man šis vardas labai gražus ir daugelis džiaugesi kartu su mumis ...
na mano vardas tikrai tarp tų dažnesnių (ir šioje temoje jau paminėtas), bet man matyt pasisekė, nes nei grupėje nei klasėje bendravardžių nebuvo. Užtat pažįstamų tokiu vardu - begalė. Man mano vardas laaabai gražus, nekeisčiau į jokį kitą retesnį. Aš manau, kad jei tėvams neužtenka fantazijos surasti ne patį populiariausią, tačiau normalų gražų vardą, tai geriau jau tebūna vienas iš topų. Baisiai neįprastas vardas ar toks, kurio kelis kartus žmonės turi perklausti, niekaip neprisimena arba kuris stebina iš blogosios pusės- labai retam vaikui (ir jau suaugusiam) patinka. Manau nevykes retas vardas yra blogiau nei kelios austėjos, gabijos ar lukai..
Pritariu Zyinciai
Labas, malonu susipazint, esu Jurgita. Ir myliu savo varda. Ir visad galvojau, koks grazus tas mano vardas Vienu metu klasej buvom trys bendravardes, veliau likau viena. Uni buvau viena savo grupej, o dabar isvis-esu unikumas, nes gyvenu ne LT Va cia gal sukelia sunkumu siek tiek, gavau keleta pasiulymu savo varda keistis i Urgheeta, jei jau noriu, kad tariamas butu iskart taisyklingai Realiai, tai suvokiau, kad mano vardas buvo labai 'ant bangos' tuo metu tik visai neseniai Nes pas mus klasej Ir Mantu, ir Aisciu, ir Rutu, ir Dariu buvo keli. Tai atrode, kad viskas taip ir turi but Man paciai Jurgita toks ypatingas vardas, iskart su Baltaragio malunu siejasi, taurius jausmus sukelia O dabar, gaila, bet mazu mergaiciu siuo vardu tikrai mazai-pati asmeniskai nepazistu nei vienos.
Labas, malonu susipazint, esu Jurgita. Ir myliu savo varda. Ir visad galvojau, koks grazus tas mano vardas Vienu metu klasej buvom trys bendravardes, veliau likau viena. Uni buvau viena savo grupej, o dabar isvis-esu unikumas, nes gyvenu ne LT Va cia gal sukelia sunkumu siek tiek, gavau keleta pasiulymu savo varda keistis i Urgheeta, jei jau noriu, kad tariamas butu iskart taisyklingai Realiai, tai suvokiau, kad mano vardas buvo labai 'ant bangos' tuo metu tik visai neseniai Nes pas mus klasej Ir Mantu, ir Aisciu, ir Rutu, ir Dariu buvo keli. Tai atrode, kad viskas taip ir turi but Man paciai Jurgita toks ypatingas vardas, iskart su Baltaragio malunu siejasi, taurius jausmus sukelia O dabar, gaila, bet mazu mergaiciu siuo vardu tikrai mazai-pati asmeniskai nepazistu nei vienos.
Mano vardas irgi daznas. Darzely buvom vienoj grupej 2 tokiu paciu vardu, klasej - 3, universitete kurse buvom 2, tik darbovietese vienintele
Savo dukrai kai davem varda - dar nebuvo tikrai daznas, net prie retesniu buvo, o po poros metu bumas prasidejo, dabar jau daug mergaiciu tokiais vardais. O sunaus vardas irgi is retesniu, tikiuosi ir neispopuliares pernelyg
Savo dukrai kai davem varda - dar nebuvo tikrai daznas, net prie retesniu buvo, o po poros metu bumas prasidejo, dabar jau daug mergaiciu tokiais vardais. O sunaus vardas irgi is retesniu, tikiuosi ir neispopuliares pernelyg
pažystų tris seseris - austėją, smiltę ir gabrielę, 17, 15 ir 12 metų. kai vardus gavo, dažni tikrai nebuvo, netgi visai nepopuliarūs, o va dabar visi numeruotini. aš asmeniškai manau kad svarbu ne koks vardas tėvams gražus, o galvoti apie vaiką. jei duodamas vardas yra ant bandos kažin ar smagu vaikui bus be to man atrodo ar vienas iš numeruotinų matų, lukų, domų, rugilių, elzių, smilčių ir pan. ar koks kevinas, samanta, vanesa, džastina - tas pats biesas...
QUOTE(l'eau @ 2010 11 26, 18:08)
pažystų tris seseris - austėją, smiltę ir gabrielę, 17, 15 ir 12 metų. kai vardus gavo, dažni tikrai nebuvo, netgi visai nepopuliarūs, o va dabar visi numeruotini.
Drįsiu patikslinti - nežinau, kaip prieš 17 metų, bet prieš 14-15 vardai Austėja ir Gabrielė jau buvo ant bangos... Sprendžiu pagal savo dukros klasiokų, draugų ir pažįstamų ratą. Va Smilčių tai tikrai dar tada nebuvo prištampuota
QUOTE(Erszebeth @ 2010 11 26, 11:58)
Taip reikia suprasti, kad Austėjų ir Lukų (nieko asmeniško, tiesiog tokie vardai iš topų pirmiausiai atėjo į galvą) tėveliams vienintelis pasirinkimas buvo tarp šių vardų ir Gėjaus bei Traktorinos su Kaspisija? Tuomet ne fantazijos ir išradingumo čia trūksta, o elementaraus nepatingėjimo pasidomėti, darant tokį atsakingą darbą kaip renkant vardą savo vaikui. Egzistuoja ne tik topai versus legendos, bet ir aibė normalių, neišgalvotų, nesufantazuotų, gražių, bet šiuo metu retų, užmirštų vardų.
ta Traktorina yra bajeris. Bet ar vardų skyrelyje nepakanka realių šedevrų? pvz. tokių kur iš tėvų vardų sumeistrauja vieną, arba kažkur girdėjo, atseit gražiai skamba, ką reiškia -- nusispjaut. ir jeigu kas pasako "žmonės, grybą pjaunat", tai pateikia neužmušamą argumentą -- "o tai ką dabar? Jonu pavadint?"
jau tikrai geriau Jonu