Šantal, labai retas ir gražus vardas , o kaip jums
gal ir retas, bet ne itin gražus. ir kuo retumas susijęs su tema 'populiariausi vardai'?
Katerina, Viktoria, Saule, Maksimas, Tadas, Tomas
Turbūt populiariausias vardas yra Mantas,Tomas
o mergaiciu
Emilija,Kamile, Gabriele
Emilija,Kamile, Gabriele
Kai vardų skyrelyje paklausiama nuomonės apie populiarų vardą, dauguma komentarų būna: "Gražus, bet labai jau dažnas" arba "Klasėje bus po 3-4 bendravardžius". Man pasidarė įdomu, ar tikrai trukdo benravardžių gausa? Ar geriau būti pavadintam populiariu, ar retesniu vardu? Norėčiau išgirsti atsakymus iš tų, kurie buvo pavadinti savo laiku itin populiariu vardu
Dabar tikrai netrukdo, bet mokykloje Jurgų gausa erzindavo. Ypač, kai kviesdavo prie lentos - mokytojai vos ištarus vardą, stresą iškart patirdavo net 3 Jurgos Pamenu, kad vis stengdavausi pabrėžti, jog esu Jurga, o ne Jurgita (nes pastarųjų buvo dauguma), tad esu linkusi manyti, jog vaikui geriau, kai vardas retesnis.
Man gyvent netrukdo mokyklos laikais klasėje buvom penkios bendravardės, universitete buvau vienintelė grupėje. Šiuo metu vis rečiau sutinku bendravardžių
Būčiau nieko prieš turėti retesnį vardą, bet tik su ta sąlyga, kad būtų normalus
Būčiau nieko prieš turėti retesnį vardą, bet tik su ta sąlyga, kad būtų normalus
mes buvom dvi vienodais vardas, aš kadangi vyresnė buvau be mažybinės priesagos. labai erzino. dabar bendravardžių nepažįstu, nors mano vardas ir nebuvo itin ant bangos, tačiau dabar beveik išvis nevartojamas. jei būčiau buvusi kokia lina ar jurga, ko gero būčiau pristatinėjusi kitu vardu. jei gimčiau šiais laikais ir būčiau pavadinta austėja ar gabriele ar kitu vardu prie kurio reikėtų numeriiuko - tėvams ačiū tikrai nepasakyčiau. šiaip manau kad reikia galvoti apie vaiką, o ne man gražu.
QUOTE(l'eau @ 2010 11 02, 18:06)
mes buvom dvi vienodais vardas, aš kadangi vyresnė buvau be mažybinės priesagos.
ne į temą prisiminiau - porą klasių žemiau mokykloje buvo vienoje klasėje dvi Ramunės. Tai jas vadindavo Ramunėlė (ne smulkutė buvo) ir Storoji Ramunė