Įkraunama...
Įkraunama...

Populiariausi vardai

Pieš beveik 20 metų dukrai išrinkom Emilijos vardą. Tokiu vardu buvo mano tėvelio sesuo. Dar Emilija Pliaterytė, kurios kapą kiekvienais metais aplankydavau, būdama maža mergaitė, tėvelio tėviškėje. Žavėjo jos istorija-legenda. Vėliau to miestelio skvere buvo pastatytas labai gražus paminklas. Emilija skambus ir malonus vardas, mums su vyru atrodė bus pats tinkamiausias mūsų pirmagimei, tuo metu visai nepopuliarus ir neįgrisęs. Klasėje, tarp draugių tokiu vardu nebuvo nė vienos. Jos kartoje tai retas vardas. Na ir kas, po keliolikos metų atėjo Emilijų bumas.
Ta pati istorija su antros dukters vardu. Ją pavadinome Rusne. Rusnelė, ugnelė, rusenti, šildyti ar ramiai sroventi. Visos reikšmės tiko ir pritiko mano mažylei. Vyro paprašiau pasiaiškinti ar yra toks vardas, nes kai atnešė maitinti man mažylę pirmą kartą, būtent tas vardas šmėstelėjo mano galvoje, kaip pats tinkamiausias. Tik niekur negirdėtas buvo. Prisiminiau, kad skaičiau lyg legendą apie mylimiausią Nemuno dukrą Rusnę, kai neklaužada pabėgo ir tapo vėjo Vakario žmona. Vyras grįžo su žinia -vardadienis kovo 1 d. Ar gali būti simboliškiau- pavasario pirmoji diena. Grįžusi iš gimdymo namų pradėjau gilintis ieškoti moterų tokias vardais. Radau tris: viena iš jų buvo Rusnė Mataitytė -pianistė, kita Smetonos vienos ministerijos valdininko emigravusio į JAV dukra, trečiosios nepamnu. Gal buvo ir daugiua tokias vardais moterų, interneto dar nebuvo. Darželyje, klasėje, tarp draugų tokių vardų nerasta. Manąjai Rusnei jau 17 m. tuoj bus. Kas po dešimtmečio atsitiko - vienas populiariausių vardų. Rusnių pilna. Tad mamytės rinkdamso vardą vienintelį ir nepakartojamą, nesate apsaugotos nuo to, kad jis po dešimtmečio bus vienas iš populiariausių. Kai dukros suaugs ir pradės dirbti įvairaus amžiaus kolektyvuose, tie vardai gai susibėgti į krūvą ir vėl išsiskirstyti. Rinkite širdžiai mielą ir tinkantį Jūsų mažylei.

Mano abi labai savo vardais patenkintos, nežiūrint tų vardų šiandieninio bumo. Labai džiaugiasi išgirdę, kai mama tokiu pat vardu kaip jų, kviečia kokią nors mergytę, ypač jai ji tik neseniai pirmus žingsnelius žengti pradėjusi. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 13 kovo 2008 - 16:07
Pas mane klaseje 3 Rutos ir 3 Karolinos doh.gif Dar Egliu daug pazistu... o indriu be saves dar 7 pazistu blink.gif doh.gif doh.gif doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LIUKA* @ 2008 02 20, 23:22)
Paskutiniu metu labai daug sutinku berniuku vardu Vejas biggrin.gif

O TAIP..dar Pijus ir Kajus cool.gif
Atsakyti
Patys papuliariausi vardai:
Matas Gabija
Nojus Gabrielė
Mantas Austėja
Dominykas Emilija
Nedas Ugnė
Dovydas Augustė
Rokas Viktorija
Titas Rugilė
Ignas Deimantė
Lukas Kamilė
Atsakyti
"mes tai galojam mergytej apie Luknes varda ...bet jauciu dar keisis ir keisis musu su MB nuomone iki leliuko gimimo"

Man irgi labai patiko Luknė, bet per vėlai apie šį vardą sužinojau, nes jau pilvelyje savo mažylę buvau tėčio išrinktu vardu - Urte pradejus vadinti. Jei turesiu trečią mergaitę, tikriausiai pavadinsim Lukne.
Atsakyti
o as kazkada senai buvau isitikinus, kad vaikui duosiu labai reta varda , bet jam gimus apsiprendziau ir prie populiaresnio, nes tas vardukas jam tarsi prie "veidelio tiko" o jei ziurint statistika tai nera jau toks ir daznas vardas kad klaseje po 3-5 tokius pat sedetu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JovitukasL: 17 kovo 2008 - 16:50
Mes pavadinom Domantu - nežinau ne vieno tokiu vardu, o ir kam pasakai- gražus, bet negirdėtas rolleyes.gif O ir stengėmės, kad šiaukiant neatsisuktų dar keli. unsure.gif
Atsakyti
Mano vaikai-Justinas, Patricija ir Kasparas wub.gif ,nesvarbu kiek kitų dar tokiais vaikų yra. Rinkom,kad mums mieli būtų ir dar kažkiek "iš vienos operos"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo breira: 31 kovo 2008 - 21:35
dabar laukiuos..laabai norejom berniuko,o ir vardu jau pora turejau biggrin.gif
jau seniai svajoju apie Nikoliuka,Domuka ir Taduka wub.gif
bet gi vel turesiu dukra,deja vardu sarasa dukrom isbaigiau tongue.gif ...
man labai grazus Blanša arba Bianka...bet vyras tik juokiasi unsure.gif biggrin.gif ...
Atsakyti
Man daug girdeti vardai - Adomas, Nojus, Domas
Mergaiciu - Gabriele, Gabija, Urte

Atsakyti
O man idomu butu suzinoti-ar lietuvoje yra nors viena mergaite vardu KEIRA? smile.gif
O LT pilna Mantu,Luku ...
Atsakyti
yra.. bet šiaip čia airiškas vardas, reiškiantis 'tamsa' ir tariamas, beje 'kira', todėl UK jų gerokai daugiau rolleyes.gif
Atsakyti