Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(saintlina @ 2013 11 26, 20:01)
na bet tokiu atveju rankas soda plaut reiktų kaskart kiaušinį į rankas paėmus - juk salmonelės gyvena ant lukšto. Kažkaip paranojiškai man skamba...
Be to, salmoneles platina laukiniai gyvūnai. Kaži, ar jos gali patekti ant paukštynų kiaušinių?

Tai ir kiaušinienę kepant, sudėjus kiaušnius į keptuvę reikia soda rankas plauti? Na per trisdešimt metų kažkaip neužkibom ant salmonelės be jokių plovimų tfu tfu tfu.Bet svetimiems gaminant tai jau išveičiu išmirkau, kad visi brudai žūtų
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2013 11 26, 20:08)
galit jau kepti. O guleti gali ilgai. Aš vienais metais buvau sudėjus į metalinę dėžutę, užkišus spintelėj ir pamiršus, radau vasarą. Buvo tokie pat skanūs ir kvapnūs  biggrin.gif

O kada puošiant aisingu? Gal jis irgi negenda ir galima iš anksčiau pasidaryt? Nes pamenu kai meduolinį namuką dariau tai mėnesį po to valgėm ir nieko. Tai gal galima ir dabar pradėt puošt, na bent jau porą savaičių prieš?
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2013 11 26, 20:25)
Tai ir kiaušinienę kepant, sudėjus kiaušnius į keptuvę reikia soda rankas plauti?

O kada puošiant aisingu? Gal jis irgi negenda ir galima iš anksčiau pasidaryt? Nes pamenu kai meduolinį namuką dariau tai mėnesį po to valgėm ir nieko. Tai gal galima ir dabar pradėt puošt, na bent jau porą savaičių prieš?

tai ir sakau, kad paranoją galima įgyt taip galvojant biggrin.gif

Aš puošiu iškart, tik iškepus.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 26, 20:46)
tai ir sakau, kad paranoją galima įgyt taip galvojant  biggrin.gif 

Aš puošiu iškart, tik iškepus.

clap_1.gif tuomet ir aš nelauksiu, reikės jau užsiimt kepimu ir dažymų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 26, 21:01)
na bet tokiu atveju rankas soda plaut reiktų kaskart kiaušinį į rankas paėmus - juk salmonelės gyvena ant lukšto. Kažkaip paranojiškai man skamba...
Be to, salmoneles platina laukiniai gyvūnai. Kaži, ar jos gali patekti ant paukštynų kiaušinių?

Sodos tirpalas nepadeda, jau atsake veterinarijos daktarai 4u.gif
O salmoneles maisote su trichinelioze, ja tai laukiniai gyvunai platina, o salmonele-grynai paukstine liga, paciai vistai kaip ir nieko, sekmingai tokius kiausinius deda, o zmogui nemaloni savijauta, is wc desimt dienu neiseina lotuliukas.gif

Pasiziurejau ir ismeginau siandien, kad puikiai namelis klijuojasi ir su cukraus pudra sudrekinta ir pagardinta citrinos sultimis thumbup.gif Ir dar kaip stipriai, tarsi su cementu bigsmile.gif As gal pabusiu paranoijiska ir taip lipdysiu namelius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 11 26, 21:01)
Pasiziurejau ir ismeginau siandien, kad puikiai namelis klijuojasi ir su cukraus pudra sudrekinta ir pagardinta citrinos sultimis thumbup.gif Ir dar kaip stipriai, tarsi su cementu bigsmile.gif As gal pabusiu paranoijiska ir taip lipdysiu namelius biggrin.gif

Esu taip dariusi , bet ne taip skanu kaip su baltymuir gan kieta ir ne taip skaniai valgos, o jei ant meduoliukų puošt tai ir nubyra greičiau nes pradeda trupėti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Linele*: 26 lapkričio 2013 - 21:06
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 11 26, 21:01)
o salmonele-grynai paukstine liga

nea, ne tik vištų. Nors nuo ne linksmiau. Geriau jau visai netekt susidurt.
http://www.nmvrvi.lt...s/salmonelioze/

Aš namelį kai dariau, sienas ir stogą storesnius kepiau ir sutvirtinau dantų krapštukais, nes glajus nelaikė tvirtai. O glajų jau pyliau ant viršaus dekoravimui. Bet valgyt skaniau kai plonesni..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 26 lapkričio 2013 - 21:36
Kad nebutu bedos del baltymu, jau kelinti metai meduoliu puosimui naudoju kiausinio baltymo miltelius - man labai pasiteisino.
Atsakyti
QUOTE(dziugena @ 2013 11 26, 22:33)
Kad nebutu bedos del baltymu, jau kelinti metai meduoliu puosimui naudoju kiausinio baltymo miltelius - man labai pasiteisino.

o kur tokiu galima isigyti?
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 11 26, 10:06)
iskilo keletas klausimu del Kaledinio vaisiu pyragao, neturejau sviestinio popieriaus tad isukau i folijos du sluoksnius, ar nieko tokio g.gif
dar norejau paklausti nes is tiesu bijau supelijimo, ar pyragas turi kviepuoti ar ji reikia labai sandariai susukti, mano atveju susukau i folija?
dabar beliks tik virtuveje ant spintutes kelti, o gal reikia vesiai laikyti? kazkaip kiek skaitau nerandu smulkmeneliu blush2.gif Aciu!

nezinau kaip kitos as i folija nesukciau schmoll.gif ,tik i kepimo popieriu.nes pyragas turi kvepuoti.kitaip nuo dregmes gali pradeti pelyti.
Atsakyti
QUOTE(Merginukee @ 2013 11 26, 22:36)
o kur tokiu galima isigyti?

Esu pirkusi Tastyfun.lt
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 26, 17:08)
įdėjau viršuj  mirksiukas.gif

aga, prasilenkėm su žinutėm. Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dziugena @ 2013 11 27, 01:18)
Esu pirkusi Tastyfun.lt

reikes pasiziuret smile.gif bandziau googlinti tai radau kad ji maisais parduoda, bet man maiso tikrai nereikia biggrin.gif
o su juo gerai pasidaro glajus?
Atsakyti