Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(saintlina @ 2013 11 25, 12:24)
kai aš kepiau, dėjau pagrindą, ant jo pyliau prieš tai paruoštą riešutų-medaus masę ir kepiau. Pagrindo atskirai nebuvau išsikepus.
Pyragas labai skanus buvo  wub.gif  Gerai, kad priminėt, reiks gal vėl iškept.


sveisariskas riesutu-medaus pyragas, mergaites o kas cia toks? Skamba super, bet perbegau temele - neuzmaciau. Parodykit, prasau 4u.gif

4 metai kepu vaisini brandinama ir + vis kazka naujo isbandau, siemet noriu stolenuku varskiniu ir sitas 'riesutu-medaus' labai pavadinimas suintrigavo wub.gif

Suprantu kad kabo jis kazkur, ir reiktu tik daugiau laiko paieskoms skirt.. jei turit po ranka - labai dekinga busiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 26, 15:03)
nuplaunu su soda. Kiaušiniai savi, naminiai. Kiek metų darau, dar nieks nebuvo sunegalavęs.
Papildyta:
aš kepu visą gruodį, visą mėnesį namie vyrauja kalėdiniai kvapai  smile.gif O meduoliukai tokie skanūs, kad vieną savaitgalį iškepus kito nesulaukia. Tai kepu vėl ir vėl.
Bet jei dėl išsilaikymo - dabar iškepus ir sudėjus į dėžutę tikrai sulauks Kalėdų  smile.gif

Ačiū visoms už patarimus. Nesu super duper kepėja, bet kepu jau kelinti metai prieš pat Kalėdas, paskaitinėjus čia įdomu pasidarė, gal jie pastovėję dar skanesni būna smile.gif O receptą irgi SM platybėse radau, bet dabar turiu tik popierinį variantą, ten reikia užminkytą tešlą palaikyti1-2 dienas prieškepant. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Musiukass @ 2013 11 26, 15:30)
sveisariskas riesutu-medaus pyragas, mergaites o kas cia toks? Skamba super, bet perbegau temele - neuzmaciau. Parodykit, prasau  4u.gif


va, radau Bea receptą:

Šis pyragas yra ypatingas ir skirtas tikrai išrankiam skoniui. Riešutų ir medaus įdaras - pikantiška ir skanu. Jeigu jums graikiškų riešutų skonis pasirodys per stiprus, įdarui galite naudoti ir lazdynų riešutus ar migdolus.
Tešlai:
350 g miltų,
200 g cukraus,
250 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
300 g graikiškų riešutų,
200 g cukraus
100 g grietinėlės,
3 šaukštai medaus,
1 kiaušinio trynys,
1 šaukštas pieno arba grietinėlės.
Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberiame 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, į vidurį įmušame kiaušinį. Viską kapojame dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą.
Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug 1 valandai padedame šaltai.
Sukapojame riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname. Tada supilame grietinėlę ir medų ir mišinį užviriname.
Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.
Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Kepimo skardą ištepame riebalais arba išklojame folija.
Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą.
Ant tešlos skritulio iškrečiame riešutų mišinį, išlyginame ir užlankstome prasikišusius kraštus.
Iš likusios tešlos išpjaunamas tokio pat dydžio skritulys ir juo užklojamas įdaras. Lakštų kraštus gerai prispaudžiame, o iš tešlos likučių išpjaustome įvairias figūrėles – mėnuliukus, žvaigždutes ir jas išdėliojame ant viršaus.
Išplakame kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Mišiniu ištepame pyrago viršų.
Pyragą įšauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 40 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas kelias dienas, kol įgauną tikrąjį savo skonį.
Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 26 lapkričio 2013 - 16:02
QUOTE(saintlina @ 2013 11 26, 16:56)
man rodos, čia tas pats. Bet dar pabandysiu pasiknist savam kompe, kad susitikrint.
Tik aš nedėjau tešlos ant viršaus.

http://www.delfi.lt/...as.d?id=3260418


ačiū labai 4u.gif kai galėsit lauksiu ir kompinio varijanto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurgita @ 2013 11 26, 15:53)
kepu jau kelinti metai prieš pat Kalėdas, paskaitinėjus čia įdomu pasidarė, gal jie pastovėję dar skanesni būna smile.gif O receptą irgi SM platybėse radau, bet dabar turiu tik popierinį variantą, ten reikia užminkytą tešlą palaikyti1-2 dienas prieškepant.  smile.gif


nežinau, kokį receptą turit. Pagal tą, kur aš turiu, palaikyti tik kokią valandą šaldytuve prieš kepant reikia. Šiek tiek pastovėję meduoliukai atskleidžia daugiau aromato, būna kiek minkštesni. Skoniui daug duoda glajus. Tie imbieriniai meduoliukai, kur aš kepu, šiaip būna kieti ir be glajaus kiek kitoki. Bet padengus glajum... wub.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Musiukass @ 2013 11 26, 16:02)
ačiū labai  4u.gif  kai galėsit lauksiu ir kompinio varijanto  4u.gif


įdėjau viršuj mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos kepėjėlės smile.gif
Labai gražūs kūriniai. Pasakykite prašau, su kokiomis priemonėmis, taip dailiai meduolių gaminius išdailinate. Taip plonai išpiešti, g.gif nesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(jolanta.jjolanta @ 2013 11 26, 16:29)
Sveikos kepėjėlės smile.gif
Labai gražūs kūriniai. Pasakykite prašau, su kokiomis priemonėmis, taip dailiai meduolių gaminius išdailinate. Taip plonai išpiešti,  g.gif nesuprantu.

su uzspaudziamu maiseliu, arba icing bag dar tinka
Atsakyti
QUOTE(lape snape* @ 2013 11 26, 16:20)

plaunu su soda, kepu meduolius kokie 4 metai jau, viskas gerai  4u.gif

Del kepimo net neabejoju ir galvos nesuku drinks_cheers.gif
Eina kalba apie ZALIO kiausinio baltymo naudojima glaistui, kur isplakamas baltymas ir piesiama juo ant meduoliu, isdziusta-ir valgom tokius.

Kai jau esu nuo blogai termiskai apdorotu kiausiniu sirgusi salmonelioze, tai noro neturiu to pakartoti scare.gif

Aciu, merginos, uz atsakymus, bandysiu meduolius minkstinti dezuteje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 11 26, 18:55)
Del kepimo net neabejoju ir galvos nesuku drinks_cheers.gif
Eina kalba apie ZALIO kiausinio baltymo naudojima glaistui, kur isplakamas baltymas ir piesiama juo ant meduoliu, isdziusta-ir valgom tokius.

Kai jau esu nuo blogai termiskai apdorotu kiausiniu sirgusi salmonelioze, tai noro neturiu to pakartoti scare.gif 


Man irgi vis klaustukas kaip ištikro dezinfekuoti kiaušinius. Nes kiek žinau ji žūsta tik labai aukštoj temperatūroj. Didžiausia tikimybė užsikrėsti nuo naminių kiaušinių. Jei mirkome kiaušinius sodos tirpale tai ir rankas po to reikia sodos tiprlae palaikyt jei kokia nusėdo ant delno? Patys galim ir neapsikrėst jei stipresnis orgaznimas, bet silpnesnis gali ir neatliakyti. MAn tai visada baisu kai baltymą žalią reikia naudoti, nes tokio tikro būdo kaip garantuoti salmonelės nužudymą niekur neradau g.gif
Atsakyti
na bet tokiu atveju rankas soda plaut reiktų kaskart kiaušinį į rankas paėmus - juk salmonelės gyvena ant lukšto. Kažkaip paranojiškai man skamba...
Be to, salmoneles platina laukiniai gyvūnai. Kaži, ar jos gali patekti ant paukštynų kiaušinių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 26 lapkričio 2013 - 20:07
MERGAITES, kada galima kepti meduolius ? ir kiek laiko gali jie guleti ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cola 777 @ 2013 11 26, 20:03)
MERGAITES, kada galima kepti meduolius ? ir kiek laiko gali jie guleti ? 4u.gif


galit jau kepti. O guleti gali ilgai. Aš vienais metais buvau sudėjus į metalinę dėžutę, užkišus spintelėj ir pamiršus, radau vasarą. Buvo tokie pat skanūs ir kvapnūs biggrin.gif
Atsakyti