Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

aciu mergaites uz patarimus

QUOTE(Rožinė @ 2013 11 25, 22:09)
labas vakaras, gal galite pasakyti LABAI minkštų meduoliukų receptą? kokių kaip senoviški parduotuviniai biggrin.gif visi tie kieti man nepatinka, laikyt ilgai reikia, skonis neypatingas biggrin.gif noriu tokių kur parduotuvėje parduoda biggrin.gif

tai kam kepti, pirkit parduotuveje biggrin.gif namie vis tiek taip nesigaus-netureset visokiu E biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(egluze2 @ 2013 11 25, 19:18)
nu nezinau, mano pyraga irgi valgys vaikai, bet brendyje mirkiau , kepiau ne viena pyrag su romu, brendziu, tikrai ten jo nesijaucia, kvapas tik ir tiek  ax.gifo tai su kuo jus ji tada laistysist, nes vistiek reikia  g.gif

O sakykit apie koki laistyma pyrago kalbate blush-anim-cl.gif2:Kad vaisius uzpylti brendziu tai taip ir dariau.Paskui suvyniojau atvesusi I folija ir padejau ax.gif Pernai kepiau pagal kita recepta tai nereikejo laistyti ir suvyniojus I folija balkone isstovejo 1.5men.O dabar biski pasimeciau.

Nu nesinori sugadinti pyrago.
Atsakyti
QUOTE(PUPA13 @ 2013 11 26, 10:16)
O sakykit apie koki laistyma pyrago kalbate blush-anim-cl.gif2:Kad vaisius uzpylti brendziu tai taip ir dariau.Paskui suvyniojau atvesusi I folija ir padejau ax.gif Pernai kepiau pagal kita recepta tai nereikejo laistyti ir suvyniojus I folija balkone isstovejo 1.5men.O dabar biski pasimeciau.

Nu nesinori sugadinti pyrago.

tai jai mirkėte vaisius brendyje, tai laistyti jau nebereikia mirksiukas.gifaš tai suvyniojau į sviestinį popieriu ir užkeliau ant spintelės ir tiek ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egluze2: 26 lapkričio 2013 - 08:34
iskilo keletas klausimu del Kaledinio vaisiu pyragao, neturejau sviestinio popieriaus tad isukau i folijos du sluoksnius, ar nieko tokio g.gif
dar norejau paklausti nes is tiesu bijau supelijimo, ar pyragas turi kviepuoti ar ji reikia labai sandariai susukti, mano atveju susukau i folija?
dabar beliks tik virtuveje ant spintutes kelti, o gal reikia vesiai laikyti? kazkaip kiek skaitau nerandu smulkmeneliu blush2.gif Aciu!
Atsakyti
Laba diena, o aš noriu apie kalėdinius sausainiukus - meduoliukus paklausti. Kada juos kepat?
Atsakyti
QUOTE(Spurgita @ 2013 11 26, 13:39)
Laba diena, o aš noriu apie kalėdinius sausainiukus - meduoliukus paklausti. Kada juos kepat?

jau kepam smile.gif
Atsakyti
Pasipasakosiu, kaip as meginau kepti meduolius nameliui biggrin.gif
Receptas pasirode man skanus, padariau, is kartono iskarpas pasidariau, ispjoviau, zodziu, viska padariau, kaip aprasete.
Iskepiau ir... mano meduolines sienos tikrai kaip plytos kietos pasidare lotuliukas.gif Nu bet toks kietumas, kad net suo, letenelemis apsikabines, bande dantukais smirgeliuoti lotuliukas.gif
Ka daryti, nemesi juk lauk, tiek produktu sugadinau. Vyras iseiti rado: parsinese jogurto, sumaiseme ji su zelatinu ir uzpyleme tas meduolines sienas. Ir ka sau galvojate bigsmile.gif Gavosi kaip medaus tortas: sienos suminkstejo jogurtineje zele thumbup.gif Suvalgeme apsilaizydami. thumbup.gif
Tai cia pamoka, kaip isgelbeti kieta meduoli.

O dabar klausimas: kai darote glaista is kiausinio baltymo, tai kaip pati kiausini dezinfekuojate? Nu ziauriai bijau Kaledu proga visiems salmonelioze padovanoti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 11 26, 13:53)
Pasipasakosiu, kaip as meginau kepti meduolius nameliui biggrin.gif
Receptas pasirode man skanus, padariau, is kartono iskarpas pasidariau, ispjoviau, zodziu, viska padariau, kaip aprasete.
Iskepiau ir... mano meduolines sienos tikrai kaip plytos kietos pasidare lotuliukas.gif Nu bet toks kietumas, kad net suo, letenelemis apsikabines, bande dantukais smirgeliuoti lotuliukas.gif
Ka daryti, nemesi juk lauk, tiek produktu sugadinau. Vyras iseiti rado: parsinese jogurto, sumaiseme ji su zelatinu ir uzpyleme tas meduolines sienas. Ir ka sau galvojate bigsmile.gif Gavosi kaip medaus tortas: sienos suminkstejo jogurtineje zele thumbup.gif Suvalgeme apsilaizydami. thumbup.gif
Tai cia pamoka, kaip isgelbeti kieta meduoli.

O dabar klausimas: kai darote glaista is kiausinio baltymo, tai kaip pati kiausini dezinfekuojate? Nu ziauriai bijau Kaledu proga visiems salmonelioze padovanoti blush2.gif

nezinau pagal koki recepta kepete. bet reikejo meduolius deti i kartonine deze, sluoksnis meduoliu- popierius-vel meduoliai ir tt. uzdaryti, ir tada jie buna minskti,kvapnus,skanus 4u.gif svarbiausia nelaykit atvirai ju.

o del kiausiniu - sodos tirpalu lukstas plaunamas
Atsakyti
QUOTE(*mamyte* @ 2004 11 18, 00:45)
Stai toki namuka pernai kepiau kaledoms , gal ka sudomins wink.gif
newyear.gif  Kalėdinis namukas newyear.gif

Kad kurdamos nameli nepavargtumete , visa si darba siulau atlikti per tris vakarus:
1 vakaras
minkome tesla -
Teslai reikes :
1kg miltu ;
0,5 kg cukraus;
300 g medaus;
6 kiausiniu;
saukstelio kepimo milteliu;
ivairiausiu maltu prieskoniu: imbiero , kvapiuju pipiru , gvazdikeliu , muskato riesuto ,cinamono , tarkuotos citrinos zieveles ir t.t.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

I puoda suberkite cukru , medu ir prieskonius.Maisydamos kaitinkite ,kol cukrus istirps.Mase atvesinkite .Tada imaisykite kiausinius, kepimo miltelius ir miltus.Isminkykite vienalyte tesla.Uzdenkite ir palikite para kambario temperaturos  patalpoje.

Namuko sienas tarpusavyje ir su pagrindu sutviritnkite ismeigdami dantu krapstukus.Kai tvirtai laikysis sienos , atsargiai tvirtinkite stoga.Nepamirskite ispjauti duru - per kurias sudesit siurprizus wink.gif
Pagaminkite glaju - jums reikes :
2 kiausiniu baltymu;
200 g cukraus pudros;
1,5 saukstelio citrinos sulciu.

Isplakite baltymus, suberkite cukraus pudra ir gerai ismaisykite, ilasinkite citrinos sulciu.Tada padarykite langu konturus , papuoskite stoga , sienas.Beje , glajumi pritvirtinkite spalvotas grozybes - saldainukus , riesutus , cukatus ir t.t.
  Jei liko teslos , galima padaryti ir tvora , "sumontuoti" sulini...Galima padaryti eglute - reikia iskepti 6 ar 10 skirtingy dyziu zvaigzdes.Sias pagal dydi suvere ant medinio strypelio ir papuose glajumi , turesite puikiausia Kaledu puosmena  000059.gif.
   SEKMES  wub.gif

Pagal sita 4u.gif

QUOTE(lape snape* @ 2013 11 26, 15:09)
o del kiausiniu - sodos tirpalu lukstas plaunamas

Sodos tirpalas salmoneliozes nepriveikia schmoll.gif Soda-pries pelesius gerai tik.
Galvoju, gal nuplautus i degtine trumpam pamerkti? g.gif

Paieskojau per google, pasikalbejau su kolegom veterinarijos daktarais, tai ir degtine negelbsti doh.gif Reikia dezinfekuoti arba spec.dezinfekciniu skysciu, arba spiritu, arba bent jau acto 70 proc.esencija. Ir ziureti, ar nera kiausinis itrukes, nes tada nepades absoliuciai niekas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 26 lapkričio 2013 - 14:53

Jei meduoliai labai labai kieti,o norisi minkstesniu-sudekit juos i popierine/kartonine dezute ir salia meduoliu idekit obuoli-pamatysit,kaip suminkstes meduoliukai mirksiukas.gif
Atsakyti

nuplaunu su soda. Kiaušiniai savi, naminiai. Kiek metų darau, dar nieks nebuvo sunegalavęs.
Papildyta:
QUOTE(Spurgita @ 2013 11 26, 13:39)

aš kepu visą gruodį, visą mėnesį namie vyrauja kalėdiniai kvapai smile.gif O meduoliukai tokie skanūs, kad vieną savaitgalį iškepus kito nesulaukia. Tai kepu vėl ir vėl.
Bet jei dėl išsilaikymo - dabar iškepus ir sudėjus į dėžutę tikrai sulauks Kalėdų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 26, 15:03)
nuplaunu su soda. Kiaušiniai savi, naminiai. Kiek metų darau, dar nieks nebuvo sunegalavęs.

mano taip pat drinks_cheers.gif is tikruju butent nuo kiausiniu labai maza tikimybe uzsikresti salmonelioze.

plaunu su soda, kepu meduolius kokie 4 metai jau, viskas gerai 4u.gif
Atsakyti