as ir jau snd begu susipirkti visko kalediniui pyragui ir pradesiu kepti,visada juos kepu 3 vnt,labai didelius.kadangi gyvenu uk,tai visada gryztu namo kvepedama pyragais,meduoliais kuciukais.visus apdalinu.o ir patiems lieka nemazai,tevai pernai valge vos ne iki balandzio menesio viskas labai gerai issilaike,kaledinis buvo ypatingo skonio
QUOTE(andra96 @ 2014 11 12, 11:05)
as ir jau snd begu susipirkti visko kalediniui pyragui ir pradesiu kepti,visada juos kepu 3 vnt,labai didelius.kadangi gyvenu uk,tai visada gryztu namo kvepedama pyragais,meduoliais kuciukais.visus apdalinu.o ir patiems lieka nemazai,tevai pernai valge vos ne iki balandzio menesio viskas labai gerai issilaike,kaledinis buvo ypatingo skonio
laba, o mes visiškai nesusižavėjom tuo pyragu, kur laikyti reikia. Bet už tai meduoliai
QUOTE(jurginėlis @ 2014 11 11, 20:28)
sveikos
gal patarsit kur Vilniuje galima nusipirkt ploną antgaliuką meduoliams puošti
dėkui
gal patarsit kur Vilniuje galima nusipirkt ploną antgaliuką meduoliams puošti
dėkui
As pirkau erovitosiranga.lt
QUOTE(andra96 @ 2014 11 12, 10:05)
as ir jau snd begu susipirkti visko kalediniui pyragui ir pradesiu kepti,visada juos kepu 3 vnt,labai didelius.kadangi gyvenu uk,tai visada gryztu namo kvepedama pyragais,meduoliais kuciukais.visus apdalinu.o ir patiems lieka nemazai,tevai pernai valge vos ne iki balandzio menesio viskas labai gerai issilaike,kaledinis buvo ypatingo skonio
o koki butent kepate pyraga ? gal receptuka galima ? nes ju cia daug, noreciau jau patikima isbandyti
O kodėl jūs taip anksti kepate kalėdinius pyragus??? Tikrai taip anksti jų kepti nereikia. Užtenka gruožio pradžioje pradėti kepti. Ir tai tik toms kurios jų kepa dešimtimis. Jis turi pastovėti 2 savaites ir to pilnai užtenka .
raima.ma, pagal kokį receptą kepėte tą pyragą, kad skonis nepatiko?
raima.ma, pagal kokį receptą kepėte tą pyragą, kad skonis nepatiko?
QUOTE(Renata123 @ 2014 11 11, 20:57)
Labas vakaras,
siemet gal bandysiu si pyraga. Daugeliu yra isgirtas, SM irgi bandytas. Toks nekasdieniskas atrodo ir tikiuosi, kad tu aguonu nebus per daug.
siemet gal bandysiu si pyraga. Daugeliu yra isgirtas, SM irgi bandytas. Toks nekasdieniskas atrodo ir tikiuosi, kad tu aguonu nebus per daug.
Išsisaugojau Favorituose. Labai sudomino receptas. AČIŪ.
QUOTE(Dakie @ 2014 11 12, 08:44)
Jei ne paslaptis pagal kokį receptą kepėte kalėdinį vaisių pyragą?
Kaskart kepu Pagal šį receptą Vis tik jau išbandytas ir pasitvirtinęs.
Tik vaisius dedu kas kart skirtingus, ką tuo metu randu. Svarbu tik kad jų bendras kiekis būtų tas patas. O riešutų dedu daugiau. Mums labai patinka daug riešutų.
QUOTE(andra96 @ 2014 11 12, 10:05)
Visus apdalinu. O ir patiems lieka nemazai,tevai pernai valge vos ne iki balandzio menesio viskas labai gerai issilaike,kaledinis buvo ypatingo skonio
Man jis irgi labai gerai ir ilgai laikosi.
QUOTE(Dalelė @ 2014 11 12, 17:03)
O kodėl jūs taip anksti kepate kalėdinius pyragus??? Tikrai taip anksti jų kepti nereikia. Užtenka gruožio pradžioje pradėti kepti. Ir tai tik toms kurios jų kepa dešimtimis. Jis turi pastovėti 2 savaites ir to pilnai užtenka .
raima.ma, pagal kokį receptą kepėte tą pyragą, kad skonis nepatiko?
raima.ma, pagal kokį receptą kepėte tą pyragą, kad skonis nepatiko?
Todėl, kad šitas Kalėdinis pyragas brandinamas šešias savaites. Galima ir ilgiau. Tik tada jis atskleidžia savo skonių puokštę.
QUOTE(Cola 777 @ 2014 11 12, 17:01)
As pirkau erovitosiranga.lt
o koki butent kepate pyraga ? gal receptuka galima ? nes ju cia daug, noreciau jau patikima isbandyti
o koki butent kepate pyraga ? gal receptuka galima ? nes ju cia daug, noreciau jau patikima isbandyti
as improvizuoju , vaisius ir riesutus dedu tik tokius kuriuos megstu ir tiek kiek man ju norisi,paprasciausiai darau taip kaip man skanu,stengiuosi kad tik nepakistu ju turis ir tiek.jei nemegstu razinu,tai stengiuosi jas pakeisti dz,slyvom abrikosais spanguolem,zemes riesutu taipogi labai nemegstu,todel dvigubai daugiau dedu migdolu ir lazdyno riesutuku.nebutina deti tik to ir tik tiek kaip nurodo receptas.uztat man jis gavosi toooks skanus kad negalejom atsiragauti jo pernai.
QUOTE(andra96 @ 2014 11 12, 18:01)
as improvizuoju , vaisius ir riesutus dedu tik tokius kuriuos megstu ir tiek kiek man ju norisi,paprasciausiai darau taip kaip man skanu,stengiuosi kad tik nepakistu ju turis ir tiek.jei nemegstu razinu,tai stengiuosi jas pakeisti dz,slyvom abrikosais spanguolem,zemes riesutu taipogi labai nemegstu,todel dvigubai daugiau dedu migdolu ir lazdyno riesutuku.nebutina deti tik to ir tik tiek kaip nurodo receptas.uztat man jis gavosi toooks skanus kad negalejom atsiragauti jo pernai.
Del vaisiu, uogu, riesutu, supratau
O kaip del kitu sudedamuju daliu ? pgal koki recepta us orientojates ? nesu as jokio kepusi, tai vat ir idomu labai, noreciau irgi isbandyti
QUOTE(Cola 777 @ 2014 11 12, 19:18)
Del vaisiu, uogu, riesutu, supratau
O kaip del kitu sudedamuju daliu ? pgal koki recepta us orientojates ? nesu as jokio kepusi, tai vat ir idomu labai, noreciau irgi isbandyti
O kaip del kitu sudedamuju daliu ? pgal koki recepta us orientojates ? nesu as jokio kepusi, tai vat ir idomu labai, noreciau irgi isbandyti
mano receptuke uogu ir vaisiu kiekis yra 2.kg 700g.naudoju tai kas man skaniausia.teslai :450g.sviesto.400g.rudo cukraus.9 kiausiniai.1a.s.kepimo milt. 1apelsino sultys ir 1citrinos sultys.4st.miltu.produktus teslai sumaisau,gaunasi tokia tesla gan klampi ir kieta,todel nera lengva juos sumaisyti su vaisiais,bet as ta darau rankomis pasiskirsciusi mase i dvi dalis,taip lengviau maisyti,veliau jas sukreciu i viena inda ir dar paminkau.galima kepti viena dideli pyraga arba du.tesla skardoje reiktu gerai suspaudineti kad neliktu oro tarpeliu.nepamirskite ikloti sviestinio popieriaus,uz kurio ji atvesus iskelsite,as palieku popieriaus krastus auksciau skardos,tesla bus gan kietoka,neisigaskite kepti net nezinau kiek laiko patart,as tiesiog tikrinu mediniu pagaliuku,nes jei kepsite viena dideli,laiko uztruks ilgiau nei du.bandykite,kepkite,geriau viena karta ismeginti nei 10 kartu apie tai galvoti ir bijoti kad nepavyks.
QUOTE(Dalelė @ 2014 11 12, 18:03)
raima.ma, pagal kokį receptą kepėte tą pyragą, kad skonis nepatiko?
receptas, aišku, iš SM, tiksliai neatsimenu. Tur būt, man skonis netinko. Nepasirodė toks vertas dėmesio - eilinis pyragas, tik ilgai juo užsiimti reikia. Receptas iš SM. Sėkmės bandančioms
Yra toks vokiškas tradicinis kalėdinis pyragas, Stollen vadinamas.
Esmė jo - daug džiovintų vaisių bei riešutų ir ilgas brandinimas, idant (oj, kokia nevartotina konstrukcija) tie vaisiai paskutinę drėgmę pyragui atiduotų. O jei dar brendžio šlakelio nepagailim kepiniui paauglystę išgyvenant (pasirodo, ne tik žmonės alko-etapą pereit turi), sėkmė garantuota. Kepamas šitas gėris pora mėnesių prieš Kalėdas. Vėliausiai - gruodžio pradžioje. Idėją pernai pasigavau supermamose, kiek paimprovizavau ir pyragas buvo pripažintas nugalėtoju kategorijoje Kalėdos 2009: geriausias kepinys.
Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas, aka Stollen.
Vienam tikrai nemažam pyragui susirandam:
300 g tamsių razinų
200 g šviesių razinų
200 g džiovintų papajų
100 g džiovintų spanguolių
250 g džiovintų ananasų
250 g džiovintų melionų
100 g migdolų
150 g lazdyno riešutų
225 g sviesto
200 g rudojo cukraus
5 kiaušinius
pusės citrinos sultis
keliolikos lašų apelsinų esencijos
šaukštelio kepimo miltelių
350 g miltų
Procesas:
Džiovintus vaisius susmulkinam. Įspėju, procesas užtrunka. Todėl visai neblogai dar ką nors įdarbint ar bent jau muzikos geresnės paieškot. Vaisiai ir riešutai gali būti bet kokie, svarbu, kad bendras kiekis būtų apie 1,5 kg ir riešutų nepadauginti, kad būtų kam sultis išleist. Migdolus ir lazdyno riešutus dalinam į dvi-tris dalis, kitus vaisius - kubeliais panašaus dydžio, razinų ir spanguolių smulkint nereikia. Jau? Šaunuoliai. Čia ir buvo sunkiausia dalis.
Orkaitė on - 140. Labai dideliam dubeny kambario temperatūros sviestą išsukam su cukrum. Čia jo spalva svarbi, todėl be tikrai svarios priežasties keisti baltu nederėtų. Iki purumo. Paskui po vieną mušam kiaušinius ir plakam bent minutę po kiekvieno. Tuomet pilam citrinos sultis ir apelsinų esenciją. Čia pagal atsargas. Galima vien citrusų sultis naudot, galima vien esencijas. Geriau, žinoma, pirmas variantas. Dargi galima visokių prieskonių, į meduolius dedamų, pridėt. Bet aš tyčia nededu. Pyragas ir taip ryškus, nereikia persistengt. Be to, meduoliais turi kvepėt meduoliai. Tuomet kepimo milteliai ir miltai. Išsukam gerai. Suberiam vaisius ir riešutus. Pasidžiaugiam, kad dubuo didelis. Išmaišom. Neišsigąstam. Taip, čia ir turi būt ne tešla su džiovintais vaisiais ir riešutais, o džiovinti vaisiai ir riešutai, apsivėlę tešla. Kepimo formą išklojam kepimo popieriumi. Bent trimis sluoksniais. Pyragas keps pusantros valandos mažiausiai, mes juk nenorim perkepusių kraštų. Pilam tai, ką turim dideliam dubenį, išlyginam paviršių kiek įmanom ir šaunam kepti. Ilgai, ilgai. Maniškis kepė 2,5 h. Bet mano orkaitė flegmatikė, jei jūsiškės cholerikės - bus greičiau. Žodžiu, procesą reikia stebėt. Jei viršus ims degti, o vidus dar nebus iškepęs (o medini pagaliuk), uždengti folija
Laikymas:
Leidžiam pyragui gerai atšalti. Tada suvyniojam į kepimo popierių ir padedam į saugią vietą. T.y., tokią, kurioje sausa, nėra kvapų, kurių pyragas galėtų prisigerti, nesilanko pelės ar kiti kenkėjai, broliai, pavyzdžiui. Po trijų dienų išpakuojam ir 50 gramų kokio nors tauriojo gėrimo pyragui pasiūlom. Na, apšlakstom. Brendžiu ar konjaku - idealu. Ir vėl suvyniojam. Po dviejų savaičių procedūrą kartojam. Vėl ir vėl. Paskutinis laistymas - ne vėliau kaip savaitė iki Kalėdų. Ir šiaip, kepsiantiems - kantrybės ir stiprybės. Nes jis tikrai labai kvepia ir prašosi paragaujamas
Tai gi apie šį pyragą, kaip sakoma iš pirmų lūpų . Tešla neturi būti kieta. Bet kadangi jame labai daug vaisių, vis tik sunku yra viską išmaišyti. tad, kai susikarpote vaisius, juos iš kart sumaišykite. O tuomet jau maišykite su tešla. Dar labai svarbus dalykas yra pyrago storis. Dauguma jį kepa per ploną, t.y. kepama per didelėje formoje. Jei jūsų forma didesnė nei 22cm., pyragą reikia kepti trumpiau. Be to pastebėjau, kad pas daugelį pyragas apdegęs. Būtinai reikia dėti du kepimo popieriaus sluoksnius. Ir kaip andra96 parašė, turi būti palikti aukšti popieriaus kraštai. Kad nebūtų tarpų, nebijokite pyragą su visa forma kelis kartus pakelti vos kelis cm. nuo stalo ir mestelėti. Taip jis geriau susitrombuos.
Orginaliame recepte yra pilamas romas ar kitas stiprus kvapnus alkoholinis gėrimas. Jis pilamas tiesiai į tešlą (iš tikro nėra skirtumo ar mirkysite alkoholije vaisius ar alkoholį supilsite į tešlą). Kepant alkoholis išgaruoja ir lieka tik jo aromatas. Keista, bet kai kas siūlo keletą dienų laistyti romu ar konjaku iškeptą pyragą . Nežinau, bet juk tuomet tas pyragas šlaps iš iššorės ir turės netinkamą alkoholio skonį.
O vaisius ar riešutus būtinai turite rinktis tiktai tuos, kuriuos mėgstate. Juk pyragą jūs patys valgysite
Ir tikrai neklausykite, kad pyragą reikia kepti prieš mėnesį. Nesąmonė Pas mus tik nuo gruodžio mėnesio prekybos tinkluose būna pats didžiausias džiovintų vaisių asortimentas.
Tad smagaus kepimo
O tas orginalus receptas yra čia: My Webpage
Orginaliame recepte yra pilamas romas ar kitas stiprus kvapnus alkoholinis gėrimas. Jis pilamas tiesiai į tešlą (iš tikro nėra skirtumo ar mirkysite alkoholije vaisius ar alkoholį supilsite į tešlą). Kepant alkoholis išgaruoja ir lieka tik jo aromatas. Keista, bet kai kas siūlo keletą dienų laistyti romu ar konjaku iškeptą pyragą . Nežinau, bet juk tuomet tas pyragas šlaps iš iššorės ir turės netinkamą alkoholio skonį.
O vaisius ar riešutus būtinai turite rinktis tiktai tuos, kuriuos mėgstate. Juk pyragą jūs patys valgysite
Ir tikrai neklausykite, kad pyragą reikia kepti prieš mėnesį. Nesąmonė Pas mus tik nuo gruodžio mėnesio prekybos tinkluose būna pats didžiausias džiovintų vaisių asortimentas.
Tad smagaus kepimo
O tas orginalus receptas yra čia: My Webpage
QUOTE(Dalelė @ 2014 11 12, 21:17)
manau, kad receptų yra ne vienas. Laistant brendžiu kažkaip nėra to nei kvapo, nei skysčio. Manau, kad alkoholis išgaruoja, o drėgmės, matyt reikia. gal aš neteisingai vaisius pasirinkau, ar šiaip tai ne mano pyragas.
Receptų tikrai yra ne vienas. Tik man kartais būna gaila, kad po keletos iškraipymų, nebelieka tikrojo recepto. Jūs vadovaukitės orginaliu receptu ir pagal jį kurkite savo Bet kai gaunate n kartų perdirbtą, tai paskiau sunkiau ieškoti teisingo sprendimo. Aš juk nerašau būtinai kepkite tik šį pyragą. Bet orginalų receptą paskaityti verta. Pagal šį receptą pyragas yra drėgnas. Laistant iš iššorės vidaus nesudrėkinsite