Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

Nu super visu darbeliai,net grazu ziureti thumbup.gif Neisivaizduoju ,kaip tokius grozius padaryti,nameliai,roges,tapkytes wub.gif

As du metus kepiau vaisiu pyraga,bet kazkaip...lyg ir skanu,lyg ir gerai iskepa,islaikau apie du men.Bet....noretusi kazko daugiau.Kitais metais turbut kepsiu riesutini.O dabar labai Tinginiu Napoleonas suviliojo,mmmm atrodo.



Saunuoles jus visos mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal galit patarti, ar galiu už maišus mielinė tešlą dėti į šaldytuvą nakčiai ir kepti tik sekantį rytą? Ar iškils šaldytuve? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Freila @ 2014 01 15, 13:21)
Gal galit patarti, ar galiu už maišus mielinė tešlą dėti į šaldytuvą nakčiai ir kepti tik sekantį rytą? Ar iškils šaldytuve? smile.gif

man tai atrodo, kad mielinei tešlai iškilti reikėtų šilumos, o ne šalčio blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Freila @ 2014 01 15, 12:21)
Gal galit patarti, ar galiu už maišus mielinė tešlą dėti į šaldytuvą nakčiai ir kepti tik sekantį rytą? Ar iškils šaldytuve? smile.gif

Iškils tikrai 4u.gif Išbandyta 4u.gif
Atsakyti
Kyla kyla rolleyes.gif pati bandžiau pagal bulkučių receptą ir akim savo netikėjau, kad reikia dėti į šaldytuvą schmoll.gif bet mano didžiai nuostabai pakilo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomienė @ 2014 01 16, 01:41)
Kyla kyla  rolleyes.gif pati bandžiau pagal bulkučių receptą ir akim savo netikėjau, kad reikia dėti į šaldytuvą  schmoll.gif bet mano didžiai nuostabai pakilo  bigsmile.gif

rimtai?? geras thumbup.gif galima receptą? labai smalsu smile.gif
Atsakyti
Dariau pagal šį, tik nepamenu, iš kur blush2.gif (klaidų netaisiau). Dariau iš pusės porcijos, bet teko ir antrą dalį daryti, kurią dėjau į šaldytuvą kildinimui rolleyes.gif

Mielinės bandelės (idealiai nerealios)

Benaršydama interneto platybėse, bežiūrinėdama video receptus, užtikau kai ką nerealaus.
Ideali mielinė tešla bandelėms. Pakylanti šaldytuve per valandą laiko, maloni dirbant, tinka su visokiais įdarais. Iškepa minkštutėlės, skanutėlės bandelės.
2 kiaušiniai
400 ml pieno
60 g mielių
5 valg.š. cukraus
1 arbat.š. druskos
1 arbat.š. kepimo miltelių
6 valg.š. aliejaus
800 g - 900 g miltų

Gaminimas: Dubenyje išplakam mikseriu kiaušinius, cukrų ir druską, pilam šiltą pieną, aliejų, sutrupiname mieles, gerai išplakam. Kepimo miltelius sumaišom su miltais ir po truputį beriam į tešlą, plakdami tešlos maišymui skirtais antgaliais. Beriam tol, kol eina maišyti mikseriu, Kai mikseris jau nebegali padėti, beriame likusius ir minkome rankomis. Tešla lipnoka, neišsigąskite. Man į tešlą sueina apie 800 g miltų. dar apie 100 g beriame ant stalo verčiame tešlą ir baigiame minkyti. Padarome rutulį tešlos, jį dedame į stiklinį dubenį, pateptą aliejumi ir uždengiame maistine plėvele, praduriame skylute ir dedame į šaldytuvą. Pakyla per valandą, pusantros.
Iš pakilusios tešlos gaminame įvairias bandeles.
Su kopūstais:
Kopūstus patroškiname apie 30 min, nupilame skystį, pilame aliejaus truputį, beriam cukraus ir druskos ir pakepiname. Pravėsusiais įdarome bandeles.
Iškočiojame ar ištampome blynelį, dedame įdaro, užspaudžiame, suformuojame pailgą pyragėlį ir siūle į apačią dedame į blėtelę. Kai pakyla, patepame kiaušiniu ir pabarstome sezamu. Kepam iki 200"C įkaitintoje orkaitėje .
Bandelės - mazgeliai:
Gabalėlį tešlos suvoliojam į volelį, perrišam mazgą, tada dar užkišam likusius galus, - vieną iš viršaus, kitą iš apačios. Paliekam pakilti, pakilusias aptepam kiaušiniu ir pabarstom perliniu ar paprastu cukrum. Kepam 200"C orkaitėj apie 10 min.
Bandelės su varške:
Varškę ištrinam su kiaušiniu, dedam pagal skonį cukraus, truputį vanilino, cukruotų apelsino žievelių, truputį miltų ir manų ( 300g varškės, dėjau po arbat.š. miltų ir manų), gerai išmaišom.
Imam gabalėlį tešlos, suformuojam rutuliuką, tada jį suplojam , dedam į blėtelę, išklotą kepimo popieriumi, paliekam pakilti. kai pakyla, stiklinėlės apačia įspaudžiam duobeles, jų dugną kelis kart subadom šakute, pridedam varškės, patepam kiaušiniu ir kepam 10 - 15 min iki 200"C įkaitintoj orkaitėj.
Su vištiena:
Gabalėlį tešlos ištampom ar iškočiojam, dedam įdaro ( virtą vištieną sumalam, pakepinam su svogūniuku, dedam druskos, pipirų, baziliko. Kai pravėsta, galima įtarkuoti fermentinio sūrio), užspaudžiam, suformuojam apvalų pyragėlį, dedam siūle į apačią į blėtelę, paliekam pakilti, aptepam kiaušiniu ir kepam.
Su dešrele:
Hoddogines dešreles perpjauname pusiau. Iš gabalėlio tešlos iškočiojame ar ištampome blynelį, dedame pusę dešrelės, užspaudžiame, įpjauname ir suformuojame bandeles. Dedame į blėtelę, išklotą kepimo popierium ir paliekame pakilti apie pusvalandį.
Atsakyti
QUOTE(Tomienė @ 2014 01 16, 09:54)
Dariau pagal šį, tik nepamenu, iš kur  blush2.gif (klaidų netaisiau). Dariau iš pusės porcijos, bet teko ir antrą dalį daryti, kurią dėjau į šaldytuvą kildinimui rolleyes.gif


http://taip-norejau....-nerealios.html 4u.gif
Man atrodo iš čia receptukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomienė @ 2014 01 16, 10:54)
Dariau pagal šį, tik nepamenu, iš kur  blush2.gif (klaidų netaisiau). Dariau iš pusės porcijos, bet teko ir antrą dalį daryti, kurią dėjau į šaldytuvą kildinimui rolleyes.gif

Mielinės bandelės (idealiai nerealios)

Benaršydama interneto platybėse, bežiūrinėdama video receptus, užtikau kai ką nerealaus.
Ideali mielinė tešla bandelėms. Pakylanti šaldytuve per valandą laiko, maloni dirbant, tinka su visokiais įdarais. Iškepa minkštutėlės, skanutėlės bandelės.
2 kiaušiniai
400 ml pieno
60 g mielių
5 valg.š. cukraus
1 arbat.š. druskos
1 arbat.š. kepimo miltelių
6 valg.š. aliejaus
800 g - 900 g miltų

Gaminimas: Dubenyje išplakam mikseriu kiaušinius, cukrų ir druską, pilam šiltą pieną, aliejų, sutrupiname mieles, gerai išplakam. Kepimo miltelius sumaišom su miltais ir po truputį  beriam  į tešlą, plakdami tešlos maišymui skirtais antgaliais. Beriam tol, kol eina maišyti mikseriu, Kai mikseris jau nebegali padėti, beriame likusius ir minkome rankomis. Tešla lipnoka, neišsigąskite. Man į tešlą sueina apie 800 g miltų. dar apie 100 g beriame ant stalo verčiame tešlą ir baigiame minkyti. Padarome rutulį tešlos, jį dedame į stiklinį dubenį, pateptą aliejumi ir uždengiame maistine plėvele, praduriame skylute ir dedame į šaldytuvą. Pakyla per valandą, pusantros.
Iš pakilusios tešlos gaminame įvairias bandeles.
Su kopūstais:
Kopūstus patroškiname apie 30 min, nupilame skystį, pilame aliejaus truputį, beriam cukraus ir druskos ir pakepiname. Pravėsusiais įdarome bandeles.
Iškočiojame ar ištampome blynelį, dedame įdaro, užspaudžiame, suformuojame pailgą pyragėlį ir siūle į apačią dedame į blėtelę. Kai pakyla, patepame kiaušiniu ir pabarstome sezamu. Kepam iki 200"C įkaitintoje orkaitėje .
Bandelės - mazgeliai:
Gabalėlį tešlos suvoliojam  į volelį, perrišam mazgą, tada dar užkišam likusius galus, - vieną iš viršaus, kitą iš apačios. Paliekam pakilti, pakilusias aptepam kiaušiniu ir pabarstom perliniu ar paprastu cukrum. Kepam 200"C orkaitėj apie 10 min.
Bandelės su varške:
Varškę ištrinam su kiaušiniu, dedam pagal skonį cukraus, truputį vanilino, cukruotų apelsino žievelių, truputį miltų ir manų ( 300g varškės, dėjau po arbat.š. miltų ir manų), gerai išmaišom.
Imam gabalėlį tešlos, suformuojam rutuliuką, tada jį suplojam , dedam į blėtelę, išklotą kepimo popieriumi, paliekam pakilti. kai pakyla, stiklinėlės apačia įspaudžiam duobeles, jų dugną kelis kart subadom šakute, pridedam varškės, patepam kiaušiniu ir kepam 10 - 15 min iki 200"C įkaitintoj orkaitėj.
Su vištiena:
Gabalėlį tešlos ištampom ar iškočiojam,  dedam įdaro ( virtą vištieną sumalam, pakepinam su svogūniuku, dedam druskos, pipirų, baziliko. Kai pravėsta, galima įtarkuoti fermentinio sūrio), užspaudžiam, suformuojam apvalų pyragėlį, dedam siūle į apačią į blėtelę, paliekam pakilti, aptepam kiaušiniu ir kepam.
Su dešrele:
Hoddogines dešreles perpjauname pusiau. Iš gabalėlio tešlos iškočiojame ar ištampome blynelį, dedame pusę dešrelės, užspaudžiame, įpjauname ir suformuojame bandeles. Dedame į blėtelę, išklotą kepimo popierium ir paliekame pakilti apie pusvalandį.
nerealiai! bigsmile.gif kaip tik turiu raugintų kopūstų, kuriuos nebežinojau, kur dėti. bus bandelės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristule05 @ 2014 01 16, 15:06)
http://taip-norejau....-nerealios.html  4u.gif
Man atrodo iš čia receptukas  4u.gif

Nuotraukos tikrai šios bigsmile.gif gali būti ax.gif
Atsakyti
SVEIKOS:)
jau pradėjau galvoti apie kaledinius kepinius.bandysiu kepti kaledini namuka. smile.gif
turiu klausima...kokia cukraus pudra konkreciai naudojate namuko klijavimui?

numanau, lapkricio gale jau galima butu pradeti kepti meduolius g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2014 11 11, 11:06)
SVEIKOS:)
jau pradėjau galvoti apie kaledinius kepinius.bandysiu kepti kaledini namuka. smile.gif
turiu klausima...kokia cukraus pudra konkreciai naudojate namuko klijavimui?

numanau, lapkricio gale jau galima butu pradeti kepti meduolius g.gif  smile.gif

sveikos,as ir jau jau galvoju ,kad reikes pradeti kepinius kepti sventem,kaledini pyraga t.t ir pan.kaip smagu man tokie dalykai wub.gif
Atsakyti