Nu super visu darbeliai,net grazu ziureti Neisivaizduoju ,kaip tokius grozius padaryti,nameliai,roges,tapkytes
As du metus kepiau vaisiu pyraga,bet kazkaip...lyg ir skanu,lyg ir gerai iskepa,islaikau apie du men.Bet....noretusi kazko daugiau.Kitais metais turbut kepsiu riesutini.O dabar labai Tinginiu Napoleonas suviliojo,mmmm atrodo.
Saunuoles jus visos
Gal galit patarti, ar galiu už maišus mielinė tešlą dėti į šaldytuvą nakčiai ir kepti tik sekantį rytą? Ar iškils šaldytuve?
QUOTE(Freila @ 2014 01 15, 13:21)
Gal galit patarti, ar galiu už maišus mielinė tešlą dėti į šaldytuvą nakčiai ir kepti tik sekantį rytą? Ar iškils šaldytuve?
man tai atrodo, kad mielinei tešlai iškilti reikėtų šilumos, o ne šalčio
QUOTE(Freila @ 2014 01 15, 12:21)
Gal galit patarti, ar galiu už maišus mielinė tešlą dėti į šaldytuvą nakčiai ir kepti tik sekantį rytą? Ar iškils šaldytuve?
Iškils tikrai Išbandyta
Kyla kyla pati bandžiau pagal bulkučių receptą ir akim savo netikėjau, kad reikia dėti į šaldytuvą bet mano didžiai nuostabai pakilo
QUOTE(Tomienė @ 2014 01 16, 01:41)
Kyla kyla pati bandžiau pagal bulkučių receptą ir akim savo netikėjau, kad reikia dėti į šaldytuvą bet mano didžiai nuostabai pakilo
rimtai?? geras galima receptą? labai smalsu
Dariau pagal šį, tik nepamenu, iš kur (klaidų netaisiau). Dariau iš pusės porcijos, bet teko ir antrą dalį daryti, kurią dėjau į šaldytuvą kildinimui
Mielinės bandelės (idealiai nerealios)
Benaršydama interneto platybėse, bežiūrinėdama video receptus, užtikau kai ką nerealaus.
Ideali mielinė tešla bandelėms. Pakylanti šaldytuve per valandą laiko, maloni dirbant, tinka su visokiais įdarais. Iškepa minkštutėlės, skanutėlės bandelės.
2 kiaušiniai
400 ml pieno
60 g mielių
5 valg.š. cukraus
1 arbat.š. druskos
1 arbat.š. kepimo miltelių
6 valg.š. aliejaus
800 g - 900 g miltų
Gaminimas: Dubenyje išplakam mikseriu kiaušinius, cukrų ir druską, pilam šiltą pieną, aliejų, sutrupiname mieles, gerai išplakam. Kepimo miltelius sumaišom su miltais ir po truputį beriam į tešlą, plakdami tešlos maišymui skirtais antgaliais. Beriam tol, kol eina maišyti mikseriu, Kai mikseris jau nebegali padėti, beriame likusius ir minkome rankomis. Tešla lipnoka, neišsigąskite. Man į tešlą sueina apie 800 g miltų. dar apie 100 g beriame ant stalo verčiame tešlą ir baigiame minkyti. Padarome rutulį tešlos, jį dedame į stiklinį dubenį, pateptą aliejumi ir uždengiame maistine plėvele, praduriame skylute ir dedame į šaldytuvą. Pakyla per valandą, pusantros.
Iš pakilusios tešlos gaminame įvairias bandeles.
Su kopūstais:
Kopūstus patroškiname apie 30 min, nupilame skystį, pilame aliejaus truputį, beriam cukraus ir druskos ir pakepiname. Pravėsusiais įdarome bandeles.
Iškočiojame ar ištampome blynelį, dedame įdaro, užspaudžiame, suformuojame pailgą pyragėlį ir siūle į apačią dedame į blėtelę. Kai pakyla, patepame kiaušiniu ir pabarstome sezamu. Kepam iki 200"C įkaitintoje orkaitėje .
Bandelės - mazgeliai:
Gabalėlį tešlos suvoliojam į volelį, perrišam mazgą, tada dar užkišam likusius galus, - vieną iš viršaus, kitą iš apačios. Paliekam pakilti, pakilusias aptepam kiaušiniu ir pabarstom perliniu ar paprastu cukrum. Kepam 200"C orkaitėj apie 10 min.
Bandelės su varške:
Varškę ištrinam su kiaušiniu, dedam pagal skonį cukraus, truputį vanilino, cukruotų apelsino žievelių, truputį miltų ir manų ( 300g varškės, dėjau po arbat.š. miltų ir manų), gerai išmaišom.
Imam gabalėlį tešlos, suformuojam rutuliuką, tada jį suplojam , dedam į blėtelę, išklotą kepimo popieriumi, paliekam pakilti. kai pakyla, stiklinėlės apačia įspaudžiam duobeles, jų dugną kelis kart subadom šakute, pridedam varškės, patepam kiaušiniu ir kepam 10 - 15 min iki 200"C įkaitintoj orkaitėj.
Su vištiena:
Gabalėlį tešlos ištampom ar iškočiojam, dedam įdaro ( virtą vištieną sumalam, pakepinam su svogūniuku, dedam druskos, pipirų, baziliko. Kai pravėsta, galima įtarkuoti fermentinio sūrio), užspaudžiam, suformuojam apvalų pyragėlį, dedam siūle į apačią į blėtelę, paliekam pakilti, aptepam kiaušiniu ir kepam.
Su dešrele:
Hoddogines dešreles perpjauname pusiau. Iš gabalėlio tešlos iškočiojame ar ištampome blynelį, dedame pusę dešrelės, užspaudžiame, įpjauname ir suformuojame bandeles. Dedame į blėtelę, išklotą kepimo popierium ir paliekame pakilti apie pusvalandį.
Mielinės bandelės (idealiai nerealios)
Benaršydama interneto platybėse, bežiūrinėdama video receptus, užtikau kai ką nerealaus.
Ideali mielinė tešla bandelėms. Pakylanti šaldytuve per valandą laiko, maloni dirbant, tinka su visokiais įdarais. Iškepa minkštutėlės, skanutėlės bandelės.
2 kiaušiniai
400 ml pieno
60 g mielių
5 valg.š. cukraus
1 arbat.š. druskos
1 arbat.š. kepimo miltelių
6 valg.š. aliejaus
800 g - 900 g miltų
Gaminimas: Dubenyje išplakam mikseriu kiaušinius, cukrų ir druską, pilam šiltą pieną, aliejų, sutrupiname mieles, gerai išplakam. Kepimo miltelius sumaišom su miltais ir po truputį beriam į tešlą, plakdami tešlos maišymui skirtais antgaliais. Beriam tol, kol eina maišyti mikseriu, Kai mikseris jau nebegali padėti, beriame likusius ir minkome rankomis. Tešla lipnoka, neišsigąskite. Man į tešlą sueina apie 800 g miltų. dar apie 100 g beriame ant stalo verčiame tešlą ir baigiame minkyti. Padarome rutulį tešlos, jį dedame į stiklinį dubenį, pateptą aliejumi ir uždengiame maistine plėvele, praduriame skylute ir dedame į šaldytuvą. Pakyla per valandą, pusantros.
Iš pakilusios tešlos gaminame įvairias bandeles.
Su kopūstais:
Kopūstus patroškiname apie 30 min, nupilame skystį, pilame aliejaus truputį, beriam cukraus ir druskos ir pakepiname. Pravėsusiais įdarome bandeles.
Iškočiojame ar ištampome blynelį, dedame įdaro, užspaudžiame, suformuojame pailgą pyragėlį ir siūle į apačią dedame į blėtelę. Kai pakyla, patepame kiaušiniu ir pabarstome sezamu. Kepam iki 200"C įkaitintoje orkaitėje .
Bandelės - mazgeliai:
Gabalėlį tešlos suvoliojam į volelį, perrišam mazgą, tada dar užkišam likusius galus, - vieną iš viršaus, kitą iš apačios. Paliekam pakilti, pakilusias aptepam kiaušiniu ir pabarstom perliniu ar paprastu cukrum. Kepam 200"C orkaitėj apie 10 min.
Bandelės su varške:
Varškę ištrinam su kiaušiniu, dedam pagal skonį cukraus, truputį vanilino, cukruotų apelsino žievelių, truputį miltų ir manų ( 300g varškės, dėjau po arbat.š. miltų ir manų), gerai išmaišom.
Imam gabalėlį tešlos, suformuojam rutuliuką, tada jį suplojam , dedam į blėtelę, išklotą kepimo popieriumi, paliekam pakilti. kai pakyla, stiklinėlės apačia įspaudžiam duobeles, jų dugną kelis kart subadom šakute, pridedam varškės, patepam kiaušiniu ir kepam 10 - 15 min iki 200"C įkaitintoj orkaitėj.
Su vištiena:
Gabalėlį tešlos ištampom ar iškočiojam, dedam įdaro ( virtą vištieną sumalam, pakepinam su svogūniuku, dedam druskos, pipirų, baziliko. Kai pravėsta, galima įtarkuoti fermentinio sūrio), užspaudžiam, suformuojam apvalų pyragėlį, dedam siūle į apačią į blėtelę, paliekam pakilti, aptepam kiaušiniu ir kepam.
Su dešrele:
Hoddogines dešreles perpjauname pusiau. Iš gabalėlio tešlos iškočiojame ar ištampome blynelį, dedame pusę dešrelės, užspaudžiame, įpjauname ir suformuojame bandeles. Dedame į blėtelę, išklotą kepimo popierium ir paliekame pakilti apie pusvalandį.
QUOTE(Tomienė @ 2014 01 16, 09:54)
Dariau pagal šį, tik nepamenu, iš kur (klaidų netaisiau). Dariau iš pusės porcijos, bet teko ir antrą dalį daryti, kurią dėjau į šaldytuvą kildinimui
http://taip-norejau....-nerealios.html
Man atrodo iš čia receptukas
QUOTE(Tomienė @ 2014 01 16, 10:54)
Dariau pagal šį, tik nepamenu, iš kur (klaidų netaisiau). Dariau iš pusės porcijos, bet teko ir antrą dalį daryti, kurią dėjau į šaldytuvą kildinimui
Mielinės bandelės (idealiai nerealios)
Benaršydama interneto platybėse, bežiūrinėdama video receptus, užtikau kai ką nerealaus.
Ideali mielinė tešla bandelėms. Pakylanti šaldytuve per valandą laiko, maloni dirbant, tinka su visokiais įdarais. Iškepa minkštutėlės, skanutėlės bandelės.
2 kiaušiniai
400 ml pieno
60 g mielių
5 valg.š. cukraus
1 arbat.š. druskos
1 arbat.š. kepimo miltelių
6 valg.š. aliejaus
800 g - 900 g miltų
Gaminimas: Dubenyje išplakam mikseriu kiaušinius, cukrų ir druską, pilam šiltą pieną, aliejų, sutrupiname mieles, gerai išplakam. Kepimo miltelius sumaišom su miltais ir po truputį beriam į tešlą, plakdami tešlos maišymui skirtais antgaliais. Beriam tol, kol eina maišyti mikseriu, Kai mikseris jau nebegali padėti, beriame likusius ir minkome rankomis. Tešla lipnoka, neišsigąskite. Man į tešlą sueina apie 800 g miltų. dar apie 100 g beriame ant stalo verčiame tešlą ir baigiame minkyti. Padarome rutulį tešlos, jį dedame į stiklinį dubenį, pateptą aliejumi ir uždengiame maistine plėvele, praduriame skylute ir dedame į šaldytuvą. Pakyla per valandą, pusantros.
Iš pakilusios tešlos gaminame įvairias bandeles.
Su kopūstais:
Kopūstus patroškiname apie 30 min, nupilame skystį, pilame aliejaus truputį, beriam cukraus ir druskos ir pakepiname. Pravėsusiais įdarome bandeles.
Iškočiojame ar ištampome blynelį, dedame įdaro, užspaudžiame, suformuojame pailgą pyragėlį ir siūle į apačią dedame į blėtelę. Kai pakyla, patepame kiaušiniu ir pabarstome sezamu. Kepam iki 200"C įkaitintoje orkaitėje .
Bandelės - mazgeliai:
Gabalėlį tešlos suvoliojam į volelį, perrišam mazgą, tada dar užkišam likusius galus, - vieną iš viršaus, kitą iš apačios. Paliekam pakilti, pakilusias aptepam kiaušiniu ir pabarstom perliniu ar paprastu cukrum. Kepam 200"C orkaitėj apie 10 min.
Bandelės su varške:
Varškę ištrinam su kiaušiniu, dedam pagal skonį cukraus, truputį vanilino, cukruotų apelsino žievelių, truputį miltų ir manų ( 300g varškės, dėjau po arbat.š. miltų ir manų), gerai išmaišom.
Imam gabalėlį tešlos, suformuojam rutuliuką, tada jį suplojam , dedam į blėtelę, išklotą kepimo popieriumi, paliekam pakilti. kai pakyla, stiklinėlės apačia įspaudžiam duobeles, jų dugną kelis kart subadom šakute, pridedam varškės, patepam kiaušiniu ir kepam 10 - 15 min iki 200"C įkaitintoj orkaitėj.
Su vištiena:
Gabalėlį tešlos ištampom ar iškočiojam, dedam įdaro ( virtą vištieną sumalam, pakepinam su svogūniuku, dedam druskos, pipirų, baziliko. Kai pravėsta, galima įtarkuoti fermentinio sūrio), užspaudžiam, suformuojam apvalų pyragėlį, dedam siūle į apačią į blėtelę, paliekam pakilti, aptepam kiaušiniu ir kepam.
Su dešrele:
Hoddogines dešreles perpjauname pusiau. Iš gabalėlio tešlos iškočiojame ar ištampome blynelį, dedame pusę dešrelės, užspaudžiame, įpjauname ir suformuojame bandeles. Dedame į blėtelę, išklotą kepimo popierium ir paliekame pakilti apie pusvalandį.
nerealiai! kaip tik turiu raugintų kopūstų, kuriuos nebežinojau, kur dėti. bus bandelės Mielinės bandelės (idealiai nerealios)
Benaršydama interneto platybėse, bežiūrinėdama video receptus, užtikau kai ką nerealaus.
Ideali mielinė tešla bandelėms. Pakylanti šaldytuve per valandą laiko, maloni dirbant, tinka su visokiais įdarais. Iškepa minkštutėlės, skanutėlės bandelės.
2 kiaušiniai
400 ml pieno
60 g mielių
5 valg.š. cukraus
1 arbat.š. druskos
1 arbat.š. kepimo miltelių
6 valg.š. aliejaus
800 g - 900 g miltų
Gaminimas: Dubenyje išplakam mikseriu kiaušinius, cukrų ir druską, pilam šiltą pieną, aliejų, sutrupiname mieles, gerai išplakam. Kepimo miltelius sumaišom su miltais ir po truputį beriam į tešlą, plakdami tešlos maišymui skirtais antgaliais. Beriam tol, kol eina maišyti mikseriu, Kai mikseris jau nebegali padėti, beriame likusius ir minkome rankomis. Tešla lipnoka, neišsigąskite. Man į tešlą sueina apie 800 g miltų. dar apie 100 g beriame ant stalo verčiame tešlą ir baigiame minkyti. Padarome rutulį tešlos, jį dedame į stiklinį dubenį, pateptą aliejumi ir uždengiame maistine plėvele, praduriame skylute ir dedame į šaldytuvą. Pakyla per valandą, pusantros.
Iš pakilusios tešlos gaminame įvairias bandeles.
Su kopūstais:
Kopūstus patroškiname apie 30 min, nupilame skystį, pilame aliejaus truputį, beriam cukraus ir druskos ir pakepiname. Pravėsusiais įdarome bandeles.
Iškočiojame ar ištampome blynelį, dedame įdaro, užspaudžiame, suformuojame pailgą pyragėlį ir siūle į apačią dedame į blėtelę. Kai pakyla, patepame kiaušiniu ir pabarstome sezamu. Kepam iki 200"C įkaitintoje orkaitėje .
Bandelės - mazgeliai:
Gabalėlį tešlos suvoliojam į volelį, perrišam mazgą, tada dar užkišam likusius galus, - vieną iš viršaus, kitą iš apačios. Paliekam pakilti, pakilusias aptepam kiaušiniu ir pabarstom perliniu ar paprastu cukrum. Kepam 200"C orkaitėj apie 10 min.
Bandelės su varške:
Varškę ištrinam su kiaušiniu, dedam pagal skonį cukraus, truputį vanilino, cukruotų apelsino žievelių, truputį miltų ir manų ( 300g varškės, dėjau po arbat.š. miltų ir manų), gerai išmaišom.
Imam gabalėlį tešlos, suformuojam rutuliuką, tada jį suplojam , dedam į blėtelę, išklotą kepimo popieriumi, paliekam pakilti. kai pakyla, stiklinėlės apačia įspaudžiam duobeles, jų dugną kelis kart subadom šakute, pridedam varškės, patepam kiaušiniu ir kepam 10 - 15 min iki 200"C įkaitintoj orkaitėj.
Su vištiena:
Gabalėlį tešlos ištampom ar iškočiojam, dedam įdaro ( virtą vištieną sumalam, pakepinam su svogūniuku, dedam druskos, pipirų, baziliko. Kai pravėsta, galima įtarkuoti fermentinio sūrio), užspaudžiam, suformuojam apvalų pyragėlį, dedam siūle į apačią į blėtelę, paliekam pakilti, aptepam kiaušiniu ir kepam.
Su dešrele:
Hoddogines dešreles perpjauname pusiau. Iš gabalėlio tešlos iškočiojame ar ištampome blynelį, dedame pusę dešrelės, užspaudžiame, įpjauname ir suformuojame bandeles. Dedame į blėtelę, išklotą kepimo popierium ir paliekame pakilti apie pusvalandį.
QUOTE(Kristule05 @ 2014 01 16, 15:06)
Nuotraukos tikrai šios gali būti
SVEIKOS:)
jau pradėjau galvoti apie kaledinius kepinius.bandysiu kepti kaledini namuka.
turiu klausima...kokia cukraus pudra konkreciai naudojate namuko klijavimui?
numanau, lapkricio gale jau galima butu pradeti kepti meduolius
jau pradėjau galvoti apie kaledinius kepinius.bandysiu kepti kaledini namuka.
turiu klausima...kokia cukraus pudra konkreciai naudojate namuko klijavimui?
numanau, lapkricio gale jau galima butu pradeti kepti meduolius
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2014 11 11, 11:06)
SVEIKOS:)
jau pradėjau galvoti apie kaledinius kepinius.bandysiu kepti kaledini namuka.
turiu klausima...kokia cukraus pudra konkreciai naudojate namuko klijavimui?
numanau, lapkricio gale jau galima butu pradeti kepti meduolius
jau pradėjau galvoti apie kaledinius kepinius.bandysiu kepti kaledini namuka.
turiu klausima...kokia cukraus pudra konkreciai naudojate namuko klijavimui?
numanau, lapkricio gale jau galima butu pradeti kepti meduolius
sveikos,as ir jau jau galvoju ,kad reikes pradeti kepinius kepti sventem,kaledini pyraga t.t ir pan.kaip smagu man tokie dalykai