Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(Katusik @ 2013 11 21, 18:23)
Laba diena  4u.gif

gal kuri kalėdinių kepinių žinovė galės patarti, kaip pasigaminti glajų meduoliams? žinau receptą su baltymu, bet toks glajus būna labai lipnus. t.y. jei juo papuošti sausainius (kaip., pvz., temos 1 psl.), tai sudėti kartu jie tarpusavy sulimpa  unsure.gif

žinau, kad būna toks kietiesnis glajus, kuris netgi biški trupa, kai jo atsilauži. gal kuri žino jo receptą?  blush2.gif
'
ir dar... O kiek laiko gali laikytis glajus? šiandien su vaiku prikepėm sausainių, norim dekoruoti. bet kadangi jų tieeeeek daug, galvoju, gal iki Kalėdų užteks. Taigi, ar išsilaikys glajus ties laiko?  g.gif

dėkit daugiau cukraus pudros ir tas baltas glajus sustinks ir bus kietas, o sausainiai/meduoliai laikosi ilgai, mano iškepti ir brandinasi jie dėžutėje, o kurią dieną ir papuošiu glajum ir vėl dėsiu kai nudžius į dėžutę...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 11 21, 12:38)
Ulitka, o ne paslaptis būtų tas meduolių receptukas rusų kalba?..



QUOTE(ram-une @ 2013 11 21, 16:24)
Ulitka, gal galima receptuką (rusų kalba ) ?  4u.gif


Prasom prasom mergaites.... jeigu kas neaisku klauskyte ,kad tik patiktu.Pabandykite gal is puses normos iskepti..nes sakau, man patinka)Bandziau ir pagal Cipciuka ir Vaidosee receptus..bet visada griztu pas Loravo) Paziurekite jos tortus smile.gif
Ten kur raso sirupa det, as dedu naturalu medu .

user posted image


http://loravo_keyart...tag/rozhdestvo/


Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2013 11 21, 19:39)
dėkit daugiau cukraus pudros ir tas baltas glajus sustinks ir bus kietas, o sausainiai/meduoliai laikosi ilgai, mano iškepti ir brandinasi jie dėžutėje, o kurią dieną ir papuošiu glajum ir vėl dėsiu kai nudžius į dėžutę...

аčiū už patarimą, rytoj bandysim 4u.gif

o kaip tuos sausainius reikia brandinti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Katusik @ 2013 11 21, 23:36)
аčiū už patarimą, rytoj bandysim  4u.gif

o kaip tuos sausainius reikia brandinti?  g.gif

sudedate i paprasta kartonine dezute, sandariai uzdarote ir padedate sausoje , tamsioje vietoje ir laukiate kaledu mirksiukas.gif bent jau as taip darau ir jie tada buna puikaus skonio 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Arnytė @ 2013 11 21, 19:44)
Laba,na susipirkau viska kalėdiniam džiovintu vaisiu pyragui,bandysiu savaitgali kepti...o sakykit būtina dėti ruda cukru ar tinka ir paprastas? pamiršau ta ruda cukru nusipirkti.

berods preitoje temoje kaskas rase, kad deda vien tik ruda, man jis geriau patinka, as ir dejau daugiau tik rudojo cukraus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egluze2: 22 lapkričio 2013 - 08:42
QUOTE(egluze2 @ 2013 11 22, 08:46)
sudedate i paprasta kartonine dezute, sandariai uzdarote ir padedate sausoje , tamsioje vietoje ir laukiate kaledu  mirksiukas.gif bent jau as taip darau ir jie tada buna puikaus skonio 4u.gif

čia kalbate apie meduolius ar sausainiams toks brandinimas irgi tinka? (turim kalną traškių imbierinių sausainių) mastau.gif

ir ar reikia juos perdėti kokiu sviestiniu popieriumi ar kaip kitaip? ar tiesiog sudėti juos į dėžutę, uždaryti ir laukti Kalėdų? g.gif

atsiprašau, kad tiek klausimų. pirmą kartą darau kažką panašaus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Katusik @ 2013 11 22, 09:36)
čia kalbate apie meduolius ar sausainiams toks brandinimas irgi tinka? (turim kalną traškių imbierinių sausainių) mastau.gif

ir ar reikia juos perdėti kokiu sviestiniu popieriumi ar kaip kitaip? ar tiesiog sudėti juos į dėžutę, uždaryti ir laukti Kalėdų?  g.gif


sudėkit tiesiog į dėžutę ir laukit Kalėdų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ulitka @ 2013 11 21, 21:19)


ačiū 4u.gif 4u.gif
Oi, kiek čia grožio..
Atsakyti
dedu sluoksniais meduoliai/sausainiai, popierius ar folija, vėl sausainiai ir vėl popierius kepimo...
Atsakyti
QUOTE(Katusik @ 2013 11 22, 11:36)
čia kalbate apie meduolius ar sausainiams toks brandinimas irgi tinka? (turim kalną traškių imbierinių sausainių) mastau.gif

ir ar reikia juos perdėti kokiu sviestiniu popieriumi ar kaip kitaip? ar tiesiog sudėti juos į dėžutę, uždaryti ir laukti Kalėdų?  g.gif

atsiprašau, kad tiek klausimų. pirmą kartą darau kažką panašaus  blush2.gif

kepu tik sausainius, dedu parsatai, be jokiu perklojimo, laikosi puikiai, kepsiu juos jau si savaitgali , bet puosiu as juos tik likus kelioms dienoms iki kaledu
Atsakyti
ačiū visoms atsakiusioms 4u.gif 4u.gif 4u.gif

sausainiai su papuošti baltyminiu glajumi - dėjau daugiau cukraus pudros, ir glajus gražiai sustingo thumbup.gif

beliko sudėti viską dėžutėn ir tikėtis, kad iki Kalėdų liks bent kiek sausainių, nes MB su vaiku jau suka apie juos ratus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2013 11 21, 13:05)

Gal kas išversti galėtų....
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2013 11 22, 17:46)
Gal kas išversti galėtų....


googlas visagalis smile.gif smile.gif, nezinau ant kiek teisingai isverte, bet isverte smile.gif

Mini Gingerbread Namai
Sudėtis:
 
500g miltų
200g medaus
120g cukraus pudros
120g margarino arba sviesto
1 kiaušinis
1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos
1 pakuotė ( 20 - 25g ) iš meduolių prieskonių arba 3-4 šaukšteliai meduolių prieskonių namų

kryptys :

Sumaišykite miltus su soda . Į puodą šilumos medus , cukrus ir meduolių prieskonių , kol mišinys taps skystas . Panaikinti todėl vėsina šiek tiek . Įpilkite šilto medaus su miltais . Tada pridėti sviesto supjaustyti kubeliais ir kiaušinį. Gerai išmaišykite su šaukštu ir tada minkyti rankomis išlyginti tešlą. Suformuokite rutulį ir suvyniokite į plėvelės sluoksnių . Įdėkite tešlą į šaldytuvą "ilsėtis " 5-10 minučių .

Kailaikas eina , išimkite tešlą iš šaldytuvo , padalinti per pusę , vėl suvyniokite viena dalis A plėvelės sluoksnių . Antra dalis vyniotinis su trupučiu miltų ( arba tarp dviejų lakštų folija ) iki 4 - 5mm storio ir iškirpti bet kokios formos norite. Jei norite iškirpti mini namai Roll tešlą į 2- 3mm storio , ir tada naudokite šabloną numatytą iškirpti visas reikalingas detales. Artą patį su antra dalimi tešlos .

Įkaitinkite jūsų orkaitę iki 180 C. Vieta gingerbreads ant plokščio padėklo iškloti kepimo popieriumi ar silikono kilimėlio palaikymo atstumą . Prieš pradėdami kepti jums gali plisti gingerbreads su plakta kiaušinių ir papuošti riešutų arba džiovintų vaisių . Nedarykite nieko meduolių namų .

Kepkite 7-9 minutes priklausomai nuo storio ir jūsų gingerbreads dydžio. 4-5 protokolai turėtų būti pakankamai mini namų . Gingerbreads turėtų būti šiek tiek aukso . Tamsesnėspalva , tuo sunkiau slapukai bus. Laikyti hermetiškame inde iki kelių savaičių. Jeigu jie tampa pernelyg sunku : pašalinti slapukus iš alavo dieną prieš patiekiant.

Pastate :

Šalto dalys namų klijai kartu su karaliaus apledėjimo . Ready meduolių namai atidėti kelioms valandoms išdžiūti ir tada papuošti . Laikyti sandariai uždarytoje pakuotėje .

Mėgaukitės smile.gif

 
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2013 11 21, 21:19)
Prasom prasom mergaites.... jeigu kas neaisku klauskyte ,kad tik patiktu.Pabandykite gal is puses normos iskepti..nes sakau, man patinka)Bandziau ir pagal Cipciuka ir Vaidosee  receptus..bet visada  griztu pas Loravo) Paziurekite  jos tortus smile.gif
Ten kur raso sirupa det, as dedu naturalu medu .


Labai ačiū už receptuką 4u.gif
Jau buvau susiruošusi daryt tešlą, bet suvokiau kad nesuprantu, kiek gi sirupo ar medaus reikia (o ir rusų kalba laabai primiršta, bet skaitau skaitau ir vis tiek nematau kur parašyta doh.gif )?
Padėkit 4u.gif
Atsakyti