as norejau pagirti, kam idomu, is tiek kiek kelpaiu meduoliu, patys skaniausi gavosi sie:
http://www.supermama...;#entry51870526
tiesa, mes UK tai naudojau savaime kylancius miltus ir vistiek sodos dejau, miltus sijojau. tokie minksti ir puiku sdar niekada nebuve, o bandzius ir cypsiuko ri visu kitu...
Labuka visoms kepejelems planuoju pirma karta kepti meduliukus pagal si recepta http://skanusgyvenim...uoliai.html?m=1 , ar skanus iseina meduoliukai,ar geras receptas? dabar paklausiu kas neaisku
1.Zodziu planuoju daryti taip, iskepti partija meduoliu, palauksiu kol atves, veliau papuosiu juos, paliksiu nakciai kad isdziutu, ant rytojau paimsiu dideli dubeni, padesiu eile meduoliu, veliau perklosiu kepimo popierium, vel eile meduoliu padesiu ir vel perklosiu popierium ir tiap kol baigsis meduoliai o veliau uzklosiu ranksluosciu ir padesiu sausoje ,tamsioje vietoje pvz i spintele ir jie tenai lauksiki beveik kaledu kol apsigyvens dovanu maiseliuose, tai klausimas ar gerai viska planuoju daryti?
tiek klausimu kyla, ne snoretusi kad is pirmo gautusi viskas, kad tiktu dovanai, kazin ar neperdaug as ci anoriu
is anksto dekoju uz atsakymus
1.Zodziu planuoju daryti taip, iskepti partija meduoliu, palauksiu kol atves, veliau papuosiu juos, paliksiu nakciai kad isdziutu, ant rytojau paimsiu dideli dubeni, padesiu eile meduoliu, veliau perklosiu kepimo popierium, vel eile meduoliu padesiu ir vel perklosiu popierium ir tiap kol baigsis meduoliai o veliau uzklosiu ranksluosciu ir padesiu sausoje ,tamsioje vietoje pvz i spintele ir jie tenai lauksiki beveik kaledu kol apsigyvens dovanu maiseliuose, tai klausimas ar gerai viska planuoju daryti?
tiek klausimu kyla, ne snoretusi kad is pirmo gautusi viskas, kad tiktu dovanai, kazin ar neperdaug as ci anoriu
is anksto dekoju uz atsakymus
Sveikos
Aš meduolius tiek imbierinius, tiek brandintus laikau skardinėse dėžutėse. Laikosi puikiai
Šiandien iškepiau savo brandintus meduolius. Kaip visada- skonis nerealus Norėjau paklausti, ar jūs juos puošiat, ar paliekat nepuoštus? Kažkur užmačiau papuoštus, tai ir mąstau, ar paskui valgant papuošimai neužgožia jų skonio
Aš meduolius tiek imbierinius, tiek brandintus laikau skardinėse dėžutėse. Laikosi puikiai
Šiandien iškepiau savo brandintus meduolius. Kaip visada- skonis nerealus Norėjau paklausti, ar jūs juos puošiat, ar paliekat nepuoštus? Kažkur užmačiau papuoštus, tai ir mąstau, ar paskui valgant papuošimai neužgožia jų skonio
QUOTE(Ulitka @ 2013 12 14, 11:15)
Vis meduoliai ir meduoliai...
fantastika! - atvirutės , o ne meduoliai
QUOTE(Ulitka @ 2013 12 14, 10:15)
Neturiu laiko iskepti koki riesutini pyraga...ar dar ne per velu???(((
Vis meduoliai ir meduoliai...
Vis meduoliai ir meduoliai...
tam šveicariškam - tikrai ne vėlu Aš tai jį prieš dieną-dvi kepu. Man toks skaniausias.
O meduoliai labai gražūs
Sveikos kepėlėjės
Turiu klausimą dėl šių sausainukų:
http://belgija.blogs...sausainiai.html
jeigu dabar juos kepčiau, ar iki Kalėdų jie išbūtų?
Taip pat, dėl Karamelinio riešutų pyrago, kaip suprantu jį galima laikyti kokią 1-2sav.?
Turiu klausimą dėl šių sausainukų:
http://belgija.blogs...sausainiai.html
jeigu dabar juos kepčiau, ar iki Kalėdų jie išbūtų?
Taip pat, dėl Karamelinio riešutų pyrago, kaip suprantu jį galima laikyti kokią 1-2sav.?
Labutis
Užėjau pasiklausti kč daryti dėl pyrago, nors turbūt
Kepiau Kalėdinį džiovintų vaisių pyraga prieš dvi gal savaites. Tai jis man buvo drėgnesnis nei kad dabar pastovėjęs Vaisius mirkiau 0,5l brendyje (beveik viską sugėrė, jei ir liko lašas sumaišiau į tešlą).
Kiek skaičiau, tai reikia svietiniam popieriuje suvynioti, kad kvėpuotų, bet kad baisu jog visai nesudžiūtų O vėl laistyti brendžiu bijau kad bus perdaug, nes ir taip pusė litro jau to brendžio ten
Gal sandariau įdėti, bet baisu kad nesupelytų?
Na, bus matyt koks bus per Kalėdas
Užėjau pasiklausti kč daryti dėl pyrago, nors turbūt
Kepiau Kalėdinį džiovintų vaisių pyraga prieš dvi gal savaites. Tai jis man buvo drėgnesnis nei kad dabar pastovėjęs Vaisius mirkiau 0,5l brendyje (beveik viską sugėrė, jei ir liko lašas sumaišiau į tešlą).
Kiek skaičiau, tai reikia svietiniam popieriuje suvynioti, kad kvėpuotų, bet kad baisu jog visai nesudžiūtų O vėl laistyti brendžiu bijau kad bus perdaug, nes ir taip pusė litro jau to brendžio ten
Gal sandariau įdėti, bet baisu kad nesupelytų?
Na, bus matyt koks bus per Kalėdas
sveikos,
noriu kad mano meduoliukai tamsoki gautusi, o jie sviesus.
dedu cukru ruda- demetrxxx +medu (ar jis gali buti liepu, ar tamsaus specialiai pirkti)=kaitinu ji, uzvirinu.
cinamono +kitu prieskoniu dedu (gvazdikeliu tik neturiu).
dariau pagal kelis rec, bet kazkaip man sviesus gaunasi....ar tik kakava man isgelbes siuo klausimu?))
tiesa, as pati saldziu ingredijentu kieki mazinu pusiau (nes daug nevalgom cukraus), gal tas irgi prisideda prie to, kad sviesus meduoliai gaunasi...
ir kaip kazkas minejo, pavirsius gruobletas, susitrauke jie gaunasi...
jau paskaiciua kad gal per mazai tada kepimo milteliu.....reikes daugiau deti.
ir kazkieno mintis buvo,kad ilgai ilgai apie 20 min reik tesla minkyti, o po pasaldymo (tiesa, o ka jis duoda?\) vel perminkyti tesla reiktu...
bet kodel niekas neraso savo receptu aprasymuose, kad taip ilgai reik minkyti???
noriu kad mano meduoliukai tamsoki gautusi, o jie sviesus.
dedu cukru ruda- demetrxxx +medu (ar jis gali buti liepu, ar tamsaus specialiai pirkti)=kaitinu ji, uzvirinu.
cinamono +kitu prieskoniu dedu (gvazdikeliu tik neturiu).
dariau pagal kelis rec, bet kazkaip man sviesus gaunasi....ar tik kakava man isgelbes siuo klausimu?))
tiesa, as pati saldziu ingredijentu kieki mazinu pusiau (nes daug nevalgom cukraus), gal tas irgi prisideda prie to, kad sviesus meduoliai gaunasi...
ir kaip kazkas minejo, pavirsius gruobletas, susitrauke jie gaunasi...
jau paskaiciua kad gal per mazai tada kepimo milteliu.....reikes daugiau deti.
ir kazkieno mintis buvo,kad ilgai ilgai apie 20 min reik tesla minkyti, o po pasaldymo (tiesa, o ka jis duoda?\) vel perminkyti tesla reiktu...
bet kodel niekas neraso savo receptu aprasymuose, kad taip ilgai reik minkyti???
QUOTE(Ulitka @ 2013 12 14, 11:15)
Neturiu laiko iskepti koki riesutini pyraga...ar dar ne per velu???(((
Vis meduoliai ir meduoliai...
Vis meduoliai ir meduoliai...
Kam tas pyragas, kai tiek grožio?
Papildyta:
QUOTE(Linafedo @ 2013 12 13, 17:57)
Sveikos.
Pilnu tempu ruošiuosi Kalėdoms ir gaminu dovanas giminėms. Šį kart visos valgomos bus Nusprendžiau pasidalinti keliomis foto, gal kas idėją kokią pasiskolinsite
Imbierinis namelis
Brandinti meduoliai
Briedžiukai vaikams
Pilnu tempu ruošiuosi Kalėdoms ir gaminu dovanas giminėms. Šį kart visos valgomos bus Nusprendžiau pasidalinti keliomis foto, gal kas idėją kokią pasiskolinsite
Imbierinis namelis
Brandinti meduoliai
Briedžiukai vaikams
Super ir ačiū už idėjas
Sveiki,
prieš beveik dvi savaites kepiau kalėdinį džiovintų vaisių pyragą, pagal skanaus gyvenimo receptą. Dabar paragavus jis toks sausas ar iki kalėdų bus geriau, ar kažko pačiai imtis? Tarkim brendžiu laistyt ar pan.?
prieš beveik dvi savaites kepiau kalėdinį džiovintų vaisių pyragą, pagal skanaus gyvenimo receptą. Dabar paragavus jis toks sausas ar iki kalėdų bus geriau, ar kažko pačiai imtis? Tarkim brendžiu laistyt ar pan.?