Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

as norejau pagirti, kam idomu, is tiek kiek kelpaiu meduoliu, patys skaniausi gavosi sie:
http://www.supermama...;#entry51870526

tiesa, mes UK tai naudojau savaime kylancius miltus ir vistiek sodos dejau, miltus sijojau. tokie minksti ir puiku sdar niekada nebuve, o bandzius ir cypsiuko ri visu kitu...
Atsakyti
Labuka visoms kepejelems smile.gif planuoju pirma karta kepti meduliukus pagal si recepta http://skanusgyvenim...uoliai.html?m=1 , ar skanus iseina meduoliukai,ar geras receptas? smile.gif dabar paklausiu kas neaisku

1.Zodziu planuoju daryti taip, iskepti partija meduoliu, palauksiu kol atves, veliau papuosiu juos, paliksiu nakciai kad isdziutu, ant rytojau paimsiu dideli dubeni, padesiu eile meduoliu, veliau perklosiu kepimo popierium, vel eile meduoliu padesiu ir vel perklosiu popierium ir tiap kol baigsis meduoliai biggrin.gif o veliau uzklosiu ranksluosciu ir padesiu sausoje ,tamsioje vietoje pvz i spintele ir jie tenai lauksiki beveik kaledu kol apsigyvens dovanu maiseliuose, tai klausimas ar gerai viska planuoju daryti?

tiek klausimu kyla, ne snoretusi kad is pirmo gautusi viskas, kad tiktu dovanai, kazin ar neperdaug as ci anoriu biggrin.gif

is anksto dekoju uz atsakymus wink.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Aš meduolius tiek imbierinius, tiek brandintus laikau skardinėse dėžutėse. Laikosi puikiai thumbup.gif

Šiandien iškepiau savo brandintus meduolius. Kaip visada- skonis nerealus wub.gif Norėjau paklausti, ar jūs juos puošiat, ar paliekat nepuoštus? Kažkur užmačiau papuoštus, tai ir mąstau, ar paskui valgant papuošimai neužgožia jų skonio g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzanele: 15 gruodžio 2013 - 11:44
QUOTE(Ulitka @ 2013 12 14, 11:15)
Vis meduoliai ir meduoliai...

fantastika! - atvirutės , o ne meduoliai wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
na as irgi siemet statybose dirbau biggrin.gif buciau anksciau uzmacius ta rusaiciu foruma, gal butu ir geriau pavyke.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2013 12 14, 10:15)
Neturiu laiko iskepti koki riesutini pyraga...ar dar ne per velu???(((

Vis meduoliai ir meduoliai...


tam šveicariškam - tikrai ne vėlu smile.gif Aš tai jį prieš dieną-dvi kepu. Man toks skaniausias.
O meduoliai labai gražūs wub.gif
Atsakyti
Atnesu ir as parodyti savo roges, ne viskas pavyko bet rezultatu esu patenkinta smile.gif

user posted image
Atsakyti
Sveikos kepėlėjės 4u.gif

Turiu klausimą dėl šių sausainukų:
http://belgija.blogs...sausainiai.html

jeigu dabar juos kepčiau, ar iki Kalėdų jie išbūtų?

Taip pat, dėl Karamelinio riešutų pyrago, kaip suprantu jį galima laikyti kokią 1-2sav.?

ax.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif

Užėjau pasiklausti kč daryti dėl pyrago, nors turbūt
Kepiau Kalėdinį džiovintų vaisių pyraga prieš dvi gal savaites. Tai jis man buvo drėgnesnis nei kad dabar pastovėjęs g.gif Vaisius mirkiau 0,5l brendyje (beveik viską sugėrė, jei ir liko lašas sumaišiau į tešlą).
Kiek skaičiau, tai reikia svietiniam popieriuje suvynioti, kad kvėpuotų, bet kad baisu jog visai nesudžiūtų biggrin.gif O vėl laistyti brendžiu bijau kad bus perdaug, nes ir taip pusė litro jau to brendžio ten g.gif
Gal sandariau įdėti, bet baisu kad nesupelytų?

Na, bus matyt koks bus per Kalėdas biggrin.gif
Atsakyti
sveikos,
noriu kad mano meduoliukai tamsoki gautusi, o jie sviesus.
dedu cukru ruda- demetrxxx +medu (ar jis gali buti liepu, ar tamsaus specialiai pirkti)=kaitinu ji, uzvirinu.
cinamono +kitu prieskoniu dedu (gvazdikeliu tik neturiu).
dariau pagal kelis rec, bet kazkaip man sviesus gaunasi....ar tik kakava man isgelbes siuo klausimu?smile.gif))

tiesa, as pati saldziu ingredijentu kieki mazinu pusiau (nes daug nevalgom cukraus), gal tas irgi prisideda prie to, kad sviesus meduoliai gaunasi...
ir kaip kazkas minejo, pavirsius gruobletas, susitrauke jie gaunasi...
jau paskaiciua kad gal per mazai tada kepimo milteliu.....reikes daugiau deti.

ir kazkieno mintis buvo,kad ilgai ilgai apie 20 min reik tesla minkyti, o po pasaldymo (tiesa, o ka jis duoda?\) vel perminkyti tesla reiktu...

bet kodel niekas neraso savo receptu aprasymuose, kad taip ilgai reik minkyti???
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2013 12 14, 11:15)
Neturiu laiko iskepti koki riesutini pyraga...ar dar ne per velu???(((

Vis meduoliai ir meduoliai...

Kam tas pyragas, kai tiek grožio? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Linafedo @ 2013 12 13, 17:57)
Sveikos. 4u.gif
Pilnu tempu ruošiuosi Kalėdoms ir gaminu dovanas giminėms. Šį kart visos valgomos bus  smile.gif Nusprendžiau pasidalinti keliomis foto, gal kas idėją kokią pasiskolinsite  4u.gif

Imbierinis namelis
Brandinti meduoliai
Briedžiukai vaikams

Super 4u.gif ir ačiū už idėjas
Atsakyti
Sveiki,
prieš beveik dvi savaites kepiau kalėdinį džiovintų vaisių pyragą, pagal skanaus gyvenimo receptą. Dabar paragavus jis toks sausas unsure.gif ar iki kalėdų bus geriau, ar kažko pačiai imtis? Tarkim brendžiu laistyt ar pan.?
Atsakyti