Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(akula2000 @ 2013 12 13, 13:49)
O dar galima aliejumi

ačiū - jau patepiau pienu - labai gerai pavyko - gal blizga mažiau, bet labai gražūs
kitus pyragus pamėginsiu aliejumi
Atsakyti
[quote=zilkute,2013 12 13, 20:33]
Labai gražūs kepiniai 4u.gif gal galite plačiau papasakoti apie brandintus meduolius?


Brandintų meduolių receptą prieš gerus porą metų radau viename lenkų puslapyje, o vėliau užmačiau ir Nerytės bloge lygiai tą patį smile.gif ( http://www.neringa-b...ine-tesla.html)

Jų tešla yra labai kvapni. Užmaišyta ji būna skysta, tokia drimbanti nuo šaukšto, o pastovėjusi (stovėti šaltai turi ne mažiau kaip 4 sav.) tampa kočiojama. Mūsų mylimiausi meduoliai, nes nuo pat iškepimo ir dar ilgą laiką išlieka minkšti. Tik žinoma reikia laikyti uždarytus, nes pagavę oro jie kietėja 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linafedo: 13 gruodžio 2013 - 21:10
QUOTE(zilkute @ 2013 12 13, 21:33)
Labai gražūs kepiniai  4u.gif  gal galite plačiau papasakoti apie brandintus meduolius?

Riešutų pyragą aš suvynioju į kepimo popierių ir dar papildomai į foliją smile.gif vakar kepiau dar vieną partiją.. lazdynų riešutų luobeles biškuti "aprenku" kai keptuvėj kepa, žemės riešutų ir pistacijų kai pjaustau, o migdolų, anakardžių, graikinių nelupu  4u.gif Vieną suvalgėm dvi savaites pralaikytą, žiauriai skanu, į kitus dar daugiau medaus dėjau ir grietinėlės, tada dar daugiau tąsios karamelės smile.gif

mums jis buvo irgi skanus, bet man asmeniskai jis truputi per saldus, o valgem mes ji tai po 2 dienu mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už pagyras 4u.gif wub.gif

Va dar tokias tapkytes šiemet bandžiau (formeles siunčiausi iš www.arevitosiranga.lt)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linafedo: 13 gruodžio 2013 - 21:15
QUOTE(Linafedo @ 2013 12 13, 21:14)

Jūsų darbai fantastiški!
Gal galit padėt su meduolių puošimu - kaip padengiant taip lygiai gražiai pirma glajaus sluoksni? Na, o kaip suprantu tuos ornamentus piešet tuo pačiu glajumi nudžiuvus pirmam sluoksniui? Ir dar - kaip padarot ant namelių kraštų tuos krengelius tokius gražius lygius? 4u.gif o gal esat užtikus kokių internetinių pamokėlių? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linafedo @ 2013 12 13, 21:14)
Ačiū visoms už pagyras  4u.gif  wub.gif

Va dar tokias tapkytes šiemet bandžiau (formeles siunčiausi iš www.arevitosiranga.lt)



super tapkytes smile.gif labao grazu dovanom smile.gif man taip graziai ziurisi spalvoti papuosimai, reikes butinai isbandyti paciai ne tik baltai puosti smile.gif
Atsakyti
Neturiu laiko iskepti koki riesutini pyraga...ar dar ne per velu???(((

Vis meduoliai ir meduoliai...

user posted image
Atsakyti
Mano pirmasis namukas.Netobulas,bet išvargtas,kaip aš,kad sakau: reikalų,kaip kiaulę pasipjovus biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Merginos o jei pabandyciau kepti Sveicariska riesutu pyraga keksiuku formeles, na tipo tokius mini pyragelius, kazi ar gautusi ? gal reiktu sumazinti kepimo laika, kaip manot ? tiesiog kepu kiekvienas metais meduoliu dovanu, kepiau ir kaledini pyraga, noreciau ir si isbandyti, ir ideti i kiekviena dovanu deze po pora tokiu mini Sveicarisku pyragiuku 4u.gif
(Tik Drezdeno keksas pamenu kazkodel man nelabai gavosi, recepte rasoma, kad reik ji brandinti paie menesi, tai katiks iskeptas buvuo nuostabus, o po brandinimo jis buvo kaip akmuo, sudziuvo ir tiek doh.gif )

Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2013 12 14, 16:41)
Merginos  o jei pabandyciau kepti Sveicariska riesutu pyraga keksiuku formeles, na tipo tokius mini pyragelius, kazi ar gautusi ? gal reiktu sumazinti kepimo laika, kaip manot ? tiesiog kepu kiekvienas metais meduoliu dovanu, kepiau ir kaledini pyraga, noreciau ir si isbandyti, ir ideti i kiekviena dovanu deze po pora tokiu mini Sveicarisku pyragiuku  4u.gif
(Tik Drezdeno keksas pamenu kazkodel man nelabai gavosi, recepte rasoma, kad reik ji brandinti paie menesi, tai katiks iskeptas buvuo nuostabus, o po brandinimo jis buvo kaip akmuo, sudziuvo ir tiek  doh.gif )

gautųsi,kepiau ir didelį ir 4keksiukų tik didesnių nei įprasti kepami formelėse,gal dydžio kaip 2keksiukai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2013 12 14, 16:41)
Merginos  o jei pabandyciau kepti Sveicariska riesutu pyraga keksiuku formeles, na tipo tokius mini pyragelius, kazi ar gautusi ? gal reiktu sumazinti kepimo laika, kaip manot ? tiesiog kepu kiekvienas metais meduoliu dovanu, kepiau ir kaledini pyraga, noreciau ir si isbandyti, ir ideti i kiekviena dovanu deze po pora tokiu mini Sveicarisku pyragiuku  4u.gif



gautųsi. man nuo pyrago buvo likę tešlos ir įdaro, tai išsikepiau porą keksiukų smile.gif kepiau apie 20 min
Atsakyti
QUOTE(mila* @ 2013 12 13, 23:23)
QUOTE(Linafedo @ 2013 12 13, 21:14)

Jūsų darbai fantastiški!
Gal galit padėt su meduolių puošimu - kaip padengiant taip lygiai gražiai pirma glajaus sluoksni? Na, o kaip suprantu tuos ornamentus piešet tuo pačiu glajumi nudžiuvus pirmam sluoksniui? Ir dar - kaip padarot ant namelių kraštų tuos krengelius tokius gražius lygius? 4u.gif o gal esat užtikus kokių internetinių pamokėlių? mirksiukas.gif



Ačiū wub.gif 4u.gif
Net nežinau kaip jums atsakyti. Svarbiausia yra padaryti tinkamą glajaus konsistenciją, t.y. nei per skystą, nes išplauks viskas per kraštus, nei per tirštą, nes nepasidengs gerai. Pati bandžiau ne kartą, ne visuomet gaudavosi gerai smile.gif
Aš glajų tepu su mediniu pagaliuku/iešmeliu, tai kai juo pasemiu glajus ant jo laikosi, bet nėra labai tirštas. Kai pagrindas išdžiūna, tuomet tirštesniu glajumi darau visokius ornamentus. Čia svarbu, kad ranka nedrebėtų biggrin.gif

Dėl pamokėlių internete - kažko konkretaus neturiu, labai daug skaičiau rusaičių forumuose, daugiausia informacijos radau šiame: http://www.kuharka.r.../6020.html?p=10 Jų nameliai taip pat pasakiški.
Atsakyti