Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(Merginukee @ 2013 12 11, 10:49)
Ateinu ir as su klausimu smile.gif ruosiuos jau kepti roges ir kilo klausimas del glajaus smile.gif ketinu daryti keliu spalvu ir sakau paklausiu gal atsiras dariusiu smile.gif nusipirkau D.Oetker firmos maistinius dazus ir galvoju kaip maisyt? ar pirma deti dazus i baltyma o paskui pudra ar kaip? beje jei kas zadat pirkti tai dabar tiek dazam 30% nuolaida maxinoj, gera kaina gaunas  blush2.gif


uzsimaisykit glaju, pilkit dazus, mase paskystes,dadekit cukraus pudros iki norimo tirstumo ir viskas 4u.gif
QUOTE(silke:) @ 2013 12 11, 20:35)

Bandziau deti i maisiuka ir i saldytuva, bet paskui galvoju, gal nebegerai toks nesviezias naudojimui?  g.gif

susidekit i uzspaudziama maiseli, ir jei ant rytojaus naudosit - tikrai galit naudot. ilgesniam laikui jau nelaikyciau as, ant rytojaus nebent tik

QUOTE(patiko @ 2013 12 12, 13:29)
tai kaip darot ta glaju ????  biggrin.gif  biggrin.gif


taip kaip ir paraset, biggrin.gif baltymas,rugstele,cukraus pudra. as darausi kazkur grietines tirstumo kad butu. ir viskas puikiai laikosi, nekrenta, ir linijas plonytes galima paisyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juratela @ 2013 12 11, 23:12)
Iš likusio glajaus iškepkite morengus  mirksiukas.gif


gal ir nieko mintis, taciau beda, kad dedasi be proto daug cukraus, tad morengai jei ir gautusi butu be proto cukriniai.

O be to, juk morengams reikia mase isplakti mikseriu, o cia jau to tikrai nebepavyks padaryti nes mase gaunas labai labai tirsta.
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 12 12, 14:50)
aš su viskuo sudėjau  ax.gif
sudėjau į popierinius maišelius  ax.gif

o laikot kambario temp ar saldytuve?
Atsakyti
QUOTE(avietia @ 2013 12 12, 17:50)
o laikot kambario temp ar saldytuve?

nereikia dėti į jokį šaldytuvą, sandariai suvyniojus reikia padėti tamsioje, sausoje vietoje, aš tai papraščiausiai padėjau ant spintelės aukštai ir tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
O kuo galima patepti bandeles ir kitus kepinius - jei nenaudoji kiaušinio? Gal kas nors susidūrėte? Arba turėjote tokį receptą?
Atsakyti
QUOTE(imany @ 2013 12 13, 11:44)
O kuo galima patepti bandeles ir kitus kepinius - jei nenaudoji kiaušinio? Gal kas nors susidūrėte? Arba turėjote tokį receptą?

Pienu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(avietia @ 2013 12 12, 15:50)
o laikot kambario temp ar saldytuve?

ant šaldytuvo padėjau ir tiek 4u.gif

QUOTE(egluze2 @ 2013 12 13, 08:46)
nereikia dėti į jokį šaldytuvą, sandariai suvyniojus reikia padėti tamsioje, sausoje vietoje, aš tai papraščiausiai padėjau ant spintelės aukštai ir tiek mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif

ar nebūsiu labai susivėlinusi,jei tik rytoj kepsiu kalėdinį pyragą su džiovintais vaisiais g.gif kur brendis pilasi g.gif
Atsakyti
Niekada nekepiau imbierinių sausainių, šiemet žadu, renkuosi receptukus, ir šiaip sausainius esu dukrytei kepusi tik kelis kart paprastus, todėl neesu žinovė, bet šiandien beskaitydama internete aptikau straipsnį jog ir nuo pasirinktos miltų rūšies priklausys sausainių išvaizda. Visada rinkausiu mėgstamus gerus miltus bent man Extra, o pasirodo, jose daug glitimo, tai kepiniams labai gerai, bet sausainiams geriau būtų žemesnės raidės pažymėjimo nei B, ar C,
va čia straipsniukas,
http://www.delfi.lt/...i.d?id=63488466

nes pasag straipsnio sausainiams geriau kai jie neišsipučia ir nepraranda formos.
pasakykit kepejėjos, ar rinktis kitus miltus imbieriniams sausainiams g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2013 12 12, 10:05)
Is glajaus morengus ?  smile.gif Bandykit, paskui parasykit, kas gavosi


Aš tortus visada puošiu tokiu glajumi. Iš likusio darau arba gėles arba jei nebus kur jų panaudoti, tada iškepu.

QUOTE(silke:) @ 2013 12 12, 15:36)
gal ir nieko mintis, taciau beda, kad dedasi be proto daug cukraus, tad morengai jei ir gautusi butu be proto cukriniai.

O be to, juk morengams reikia mase isplakti mikseriu, o cia jau to tikrai nebepavyks padaryti nes mase gaunas labai labai tirsta.


Jeigu skonis papuošimo patinka, patiks ir morengai.
Aš būna papildomai užsimaišau masę ir įmaišau likusią, nes morėngai labai greitai sunyksta pas mus, tai nelabai užtenka tik iš likusio papuošimo glajaus kepti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 12 13, 13:16)
ant šaldytuvo padėjau ir tiek  4u.gif
drinks_cheers.gif

ar nebūsiu labai susivėlinusi,jei tik rytoj kepsiu kalėdinį pyragą su džiovintais vaisiais  g.gif  kur brendis pilasi  g.gif

man atrodo, kad jau per vėlu, nes kitos kepa net prieš 1-1,5 mėn, pati kepiau jau prieš geras 3 savaites
Atsakyti
QUOTE(akvablue @ 2013 12 13, 10:55)

Ačiū, šiandien kepsiu šv. Liucijos šafraninius pyragėlius, tai patepsiu pienu.
Šiandien juk šviesos šventė.
Atsakyti
QUOTE(imany @ 2013 12 13, 14:41)
Ačiū, šiandien kepsiu šv. Liucijos šafraninius pyragėlius, tai patepsiu pienu.
Šiandien juk šviesos šventė.


O dar galima aliejumi
Atsakyti