Meduoliukus jau daug metų kepu šiuo receptu :
1 stiklinė cukraus
3 kiaušiniai
3 v.šaukštai medaus
50 gr. sviesto
3 a.šaukšteliai (be didelio kaupo ) sodos
2 v.šaukštai grietinės
prieskoniai (gvazdikeliai, cinamonas, imbieras, kardamonas)
miltai tiek, kiek reikia, kad galima būtų išminkyti tešlą.
Sviestą, medų ir prieskonius ištirpinti ir truputį pakaitinti ir palikti kad atvėstų. Kiaušinius išplakti su cukrum, sudėti nugesintą sodą (sodą dažniausiai gesinu užpylus šiek tiek acto), grietinę ir sumaišyti su atvėsinta medaus mase. Vėl visą dubenį (jei metalinis) arba puoda dėti ant silpnos ugnies ir po truptį pilti išsijotus miltus (miltai turi užsiplikyti), viską gerai maišyti, kad neprisviltų. Miltų dėti tiek, kad lengvai būtų galima maišyti (kad neprisviltų tešla), po to nuimti nuo ugnies ir suberti likusius miltus (tiek, kad būtų galima formuoti meduoliukus, tešla turi būti neperskysta, kad neliptų prie rankų, nei per kieta, kad netrūkinėtų kočiojant) atvėsinti masę, iškočioti ir formuoti norimos formos meduoliukus, sudėti į popieriumi ištiestą skardelę (ar miltais pabarstytą) ir kepti 180 200 temp. kol gražiai paruduos.
namelio sienų formeles/pjoviklius pirkau čia :
http://www.tastyfun....rinkinys_7daliu