Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(akvablue @ 2013 12 08, 16:11)
Radau keleta patarimu is senu SM temu, vis gi kuo geriau klijuoti tuos namukus gal kas patarsite, nes jei teks po to perklijuoti tai nelabai bus linksma g.gif

Hm... As bandysiu. Tik su kuo tepti ta karamele? I svirksta deti turbut nelabai patogu bus?
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2013 12 08, 15:36)
Hm... As bandysiu. Tik su kuo tepti ta karamele? I svirksta deti turbut nelabai patogu bus?

Aš klijavau islydzius irisus su trupučiu sviesto, labai gerai laikėsi, tik greitai reikia suktis, nes stingsta gan greit, ir per daug neperkaitint, nusidegint galima. O tepiau su šaukštu, aplink apsimozojo, bet ka darysi. Su silikoniniu sepeteliu nesigavo. O su svirkstu man nepatogu.
Atsakyti
šiųmetinis Kalėdinis kaimukas biggrin.gif
viskas klijuota su baltymu+c.pudra+c.rūgštele ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ram-une: 08 gruodžio 2013 - 16:13
labai gražu 4u.gif
Atsakyti
Kas bijote žalio kiaušinio baltymo, tai geras glajus dekoravimui (na aš ir namuka bei roges klijavau)
100 gr morengu milteliu (susimalti morengus)+100 gr cukraus pudros+ pagal skoni citrinos rugsties ar sulčių +vandens jau pagal tai kokio tirštumo norisi... Glajus bus toks matinis, ne toks blizgus kaip su baltymu....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akvablue: 08 gruodžio 2013 - 18:11
QUOTE(ram-une @ 2013 12 08, 16:12)
šiųmetinis Kalėdinis kaimukas biggrin.gif
viskas klijuota su baltymu+c.pudra+c.rūgštele  ax.gif
user posted image

Labas vakaras, gal galėtumėte pasidalinti kuriuo receptu darėte, ir pagal kokias iškarpas?O namukai labai labai gražūs, norėčiau išbandyti išsikepti, bet niekaip nedrįstu blush2.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksiukas @ 2013 12 08, 18:11)
Labas vakaras, gal galėtumėte pasidalinti kuriuo receptu darėte, ir pagal kokias iškarpas?O namukai labai labai gražūs, norėčiau išbandyti išsikepti, bet niekaip nedrįstu blush2.gif  smile.gif

Ir aš prisijungiu prie tų nedrąsių blush2.gif bet pilnų įkvėpimo po tokių grožių wub.gif
Lamdžioju po inetą (googlinu) namukų iškarpų, bet kažkodėl nelabai sekasi g.gif Gal kuri galėtų pasidalinti? Mano el. paštas draugiashka@gmail.com
Būsiu labai dėkinga aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksiukas @ 2013 12 08, 19:11)
Labas vakaras, gal galėtumėte pasidalinti kuriuo receptu darėte, ir pagal kokias iškarpas?O namukai labai labai gražūs, norėčiau išbandyti išsikepti, bet niekaip nedrįstu blush2.gif  smile.gif

QUOTE(Comma @ 2013 12 08, 19:16)
Ir aš prisijungiu prie tų nedrąsių blush2.gif bet pilnų įkvėpimo po tokių grožių wub.gif
Lamdžioju po inetą (googlinu) namukų iškarpų, bet kažkodėl nelabai sekasi g.gif Gal kuri galėtų pasidalinti? Mano el. paštas draugiashka@gmail.com
Būsiu labai dėkinga aciuks.gif

man labiau patinka paieska anglu kalba smile.gif prasau gal pravers smile.gif

https://www.google.l... ...366&bih=610
Atsakyti
Meduoliukus jau daug metų kepu šiuo receptu :

1 stiklinė cukraus
3 kiaušiniai
3 v.šaukštai medaus
50 gr. sviesto
3 a.šaukšteliai (be didelio kaupo ) sodos
2 v.šaukštai grietinės
prieskoniai (gvazdikeliai, cinamonas, imbieras, kardamonas)
miltai tiek, kiek reikia, kad galima būtų išminkyti tešlą.

Sviestą, medų ir prieskonius ištirpinti ir truputį pakaitinti ir palikti kad atvėstų. Kiaušinius išplakti su cukrum, sudėti nugesintą sodą (sodą dažniausiai gesinu užpylus šiek tiek acto), grietinę ir sumaišyti su atvėsinta medaus mase. Vėl visą dubenį (jei metalinis) arba puoda dėti ant silpnos ugnies ir po truptį pilti išsijotus miltus (miltai turi užsiplikyti), viską gerai maišyti, kad neprisviltų. Miltų dėti tiek, kad lengvai būtų galima maišyti (kad neprisviltų tešla), po to nuimti nuo ugnies ir suberti likusius miltus (tiek, kad būtų galima formuoti meduoliukus, tešla turi būti neperskysta, kad neliptų prie rankų, nei per kieta, kad netrūkinėtų kočiojant) atvėsinti masę, iškočioti ir formuoti norimos formos meduoliukus, sudėti į popieriumi ištiestą skardelę (ar miltais pabarstytą) ir kepti 180 – 200 temp. kol gražiai paruduos.

namelio sienų formeles/pjoviklius pirkau čia :
http://www.tastyfun....rinkinys_7daliu
Atsakyti
Labai nesunku namelio iskarpas pasidaryti paciai. Reikia storesnio popieriaus ar kartono, zirkliu, piestuko ir liniuotes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Merginukee @ 2013 12 08, 18:29)
man labiau patinka paieska anglu kalba smile.gif prasau gal pravers smile.gif

https://www.google.l... ...366&bih=610

aciuks.gif
Atsakyti
Aš mėginau kelis metus kepti, bet man labai nesisekė suklijuoti - mėginau su lydytais saldainiais, su šokoladu - tos sienelės ne visai lygios gaunasi - ir niekaip negaliu sienukių suklijuoti. O kaip Jūs klijuojate?
Gal žinote Cipsiuko meduolių receptą?
Atsakyti