Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 87 laida

QUOTE(giluze @ 2014 02 05, 14:42)
snòbas [angl. snob], žmogus, kuris dedasi turįs rafinuotą skonį, aklai laikosi madingų manierų, stengiasi imponuoti tariama erudicija.
Šaltinis: Tarptautinių žodžių žodynas, © Vyriausioji enciklopedijų redakcija, 1985
Gal kas galit pasakyti, kokios dabar madingos manieros?  lotuliukas.gif
Pagal apibrėžimą išeina, kad dabar madinga skaityti atspalvius, tai būtų snobiška.   mirksiukas.gif

Ne ne, reikai paniekinamai apie ją šnekėti, tai yra madinga. Mes pataikom į madą biggrin.gif nes intelektualų mados visai kitos. Čia ne masių mados schmoll.gif

Beje, gyvenu naujame rajone ir ten yra ideali vieta mūsų susitikimams, literatūros kavinė

user posted image
user posted image
Nerandu foto iš vidaus. Turi ten vyriškis knygų lentynas, gali viską imti ir skaityti, nusipirkti taip pat. Tai va ji labai mėgiama vietinių snobų. Labai įdomių personažų galima sutikti, nesenai su dieduku diskutavom, apie "Tarnaitės pasakojimą", jis ten sėdi ir knygą rašo. Sakė, kai išleis pristatymą čia darys. Renginių visokių būna wub.gif Savininkas pirmadieniais rengia kūrybinio rašymo pamokas. Už dyką biggrin.gif
Per didelė foto, kaip viduje, tai įdedu nuorodą, kam įdomu:
http://www.flickr.co...don/4481258605/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 05 vasario 2014 - 16:15
Labos 4u.gif
Na kadangi as ne snobe, tai ir skaitau toliau sau paaugliska literatura biggrin.gif Perskaiciau "Isrinktieji", "Kryzkeles", "Delirium" ir puse "Requem" ir nors sios dvi serijos (trilogijos) ir skirtingos, bet viena mintis is abieju isplaukianti yra paprasta ir aiski - eugenika geriau zmonems neuzsiimti. Labai gaila, kad dar nera trecios isrinktuju dalies, labai gerai parasyta trilogija apie pasauli po "pasaulio pabaigos". Sofija, skaityk 4u.gif O del deliriumo, tai tikrai antra knyga zymiai geresne uz pirma (o trecia vel silpnesne) ax.gif
QUOTE(saintlina @ 2014 02 05, 12:26)
Perskaičiau Rothfuss Išminčiaus baimė antrą dalį. Ir pasigailėjau, kad pradėjau šią trilogiją skaityt kol neišleista paskutinė dalis  doh.gif  Nedaug esu skaičius fantastinio žanro knygų, kad šitaip įtrauktų  wub.gif  Mano skalėj ši ir Dž. Martino Ledo ir Ugnies daina viena kitai nenusileidžia  smile.gif

Atrodo reiks ir man sita imti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zis: 05 vasario 2014 - 16:16
QUOTE(saintlina @ 2014 02 05, 14:34)
geras užvadinimas sekančiai temai  biggrin.gif
Turėsiu romeny. biggrin.gif
O gal kuri kita nori temą kurti? mirksiukas.gif

Susipažinkite: snobas.

Ar žmogus, kuris išskirtinai dėl savęs skaito tai, kas jam patinka, ieškodamas originalumo, o ne populiarumo, taip pat snobas? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2014 02 05, 16:11)
Beje, gyvenu naujame rajone ir ten yra ideali vieta mūsų susitikimams, literatūros kavinė
Sveikinu persikrausčius. biggrin.gif
Būtų ideali vieta susitikimams. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2014 02 05, 16:56)
Aš labai nesnobišką knygą perskaičiau ir man net patiko!
Elizabeth Haynes "In to the darkest corner" (Įtamsiausią kampą).
Dar labai neįtiko, toks greitas pasveikimas. Taip nebūna, kaip tik nesenai žiūrėjau šia tematika dokumentiką, apie tikrus žmones valdomus OCD. Kurie puse gyvenimo praleidžia šveisdami namus, negali niekur išeiti ir nieko liesti, nes visur mato bakterijas ir pan.

Nors apie šią knygą jau rašiau, bet galiu ir dar parašyt.... blush2.gif Tikrai ne literatūrinis šedevras, bet patiko, kaip, beje, dažnokai atsitinka man, o panašu ir Forget mirksiukas.gif Greitas pasveikimas ir mane suerzino, tai bene didžiausias neatitikimas. Pabaigą priėmiau sąlygiškai, gal kaip perspėjimą, kad viskas taip greitai nepasibaigs, gal kaip grasinimą ar apgailestavimą. Kompozicijos aspektu man tokia pabaiga pasirodė tinkama. Atmetus daug kraujo ir smurtautojo beprotybę, knyga pasakoja realią istoriją. Pakankamai artimoje aplinkoje matau, kaip puolama stačia galva į santykius, nepalikus jokio atsarginio išėjimo, kokia trapi ta riba, skirianti prašymą nuo reikalavimo. Tikrai esu girdėjusi apie švelnesnius labai panašius analogiškų istorijų atvejus.
Yra skirtumas, kai skaitai šlamštą ir supranti, kad tai šlamštas ir kai priimi tai už gryną pinigą.
drinks_cheers.gif Manau, kad Forget geriausiai išaiškino snobizmo esmę.
Snobai skaito ,,Ulisą", Eco, nieko nesupranta, bet aikčioja iš susižavėjimo. Ai, dar galima perskaityti vieną kitą psl. ir jį cituoti, aišku, aikčiojant iš susižavėjimo mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2014 02 05, 17:30)
Vat aš taip snobiškai. Kai žmogus pasako, kad jam atspalviai buvo nereali knyga ir klausia" "gal aš kokių gerų knygų galiu rekomenduoti", man užsiriša ir viskas. Aš suprantu, kad mes neturim apie ką šnekėti literatūrine tematika.

Nžn., kaip čia išėjo, kad vis tą pačią žinutę kopijuoju blush2.gif
Mano snobizmas - viešumoje skaitomą kvailą knygą apsilenkiu odiniu viršeliu blush2.gif
Man yra buvę atbulai. Paprašė rekomenduoti gerų knygų, kad pridiktavau, tik paskui susiprotėjau paklausti, o kokia skaityta labiausiai patiko. Kai pasakė, sakau, mesk tą sąrašą velniop, diktuosiu kitą....
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2014 02 05, 15:30)
* Yra skirtumas, kai skaitai šlamštą ir supranti, kad tai šlamštas ir kai priimi tai už gryną pinigą.

** Kažkada labai panaši diskusija buvo apie Picoult.

* drinks_cheers.gif Kazkada ta pati rasiau diskusijoje apie Picoult biggrin.gif Bet nuo to laiko tapau atlaidesne tiems visiems nesuprantingiesiems ax.gif Na nesupranta zmogus, tai ir nesupranta, nieko nepadarysi. Apie literatura, juolab snobiska, su juo nepakalbesi, betgi yra sociai ir kitu temu. Be to, as pvz muzikoj analfabete praktiskai, tai gal irgi slamsto klausausi - ir niekas manes neismokys ir mano skonio nepatobulins, nes man nepakankamai tai rupi, turiu idomesniu uzsiemimu, o laiko ir taip truksta cool.gif

** Ir apie Coelho... ir dar apie kazka rolleyes.gif biggrin.gif

QUOTE(Forget @ 2014 02 05, 16:11)

Nerandu foto iš vidaus. Turi ten vyriškis knygų lentynas, gali viską imti ir skaityti, nusipirkti taip pat. Tai va ji labai mėgiama vietinių snobų. Labai įdomių personažų galima sutikti, nesenai su dieduku diskutavom, apie "Tarnaitės pasakojimą", jis ten sėdi ir knygą rašo. Sakė, kai išleis pristatymą čia darys. Renginių visokių būna  wub.gif Savininkas pirmadieniais rengia kūrybinio rašymo pamokas. Už dyką biggrin.gif
Per didelė foto, kaip viduje, tai įdedu nuorodą, kam įdomu:
http://www.flickr.co...don/4481258605/

Kaip faina... bigsmile.gif

Man i snobus, panasu, neverta taikyti paskutiniu metu, skaitau "moteriska" (nors kokybiska) literatura (Rubina, Stepnova ir pan.) beigi detektyvus. Grizau vel prie Kamenskajos serijos (kazkaip letai ji man skaitosi, kas keli metai po knyga-dvi), bet "Smert i nemmogo liubvi" kazkaip vangiai skaitosi - per daug salutiniu liniju, per daug detaliu, velkasi viskas kazkaip, pagreicio vis neatsiranda. O taip tikejausi smagiai praleisti kelis vakarus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 05 vasario 2014 - 19:22
QUOTE(Forget @ 2014 02 05, 15:56)
Aš labai nesnobišką knygą perskaičiau ir man net patiko!

[os nei veiksmo. Istorija pasakojama dviem etapais. 4ių metų skirtumu. Vienas skyrius prieš, kitas skyrius po.  Katerina gyvena baisiame pasaulyje, valdomame OCD (obsesinis kompilsinis sutrikimas?! tikrai nežinau kaip teisingai lietuviškai verčiasi). Ji paniškai bijo grįžti namo, tikrina duris ir valandų valandas pežiūrinėja daiktus, ar niekas jų nejudino. Kadangi mane visokie tokie sutrikimai ypatingai domina, labai patiko

aha, beveik taip- obsesinis kompulsinis sutrikimas.

Jis gali pasireikšti ne tik fiziniu (tikrint duris ir t.t.), bet ir kitu atžvilgiu - viena mintis sukasi galvoje, arba žmogus labai susikoncentruoja į vieną veiklą, kitos nerūpi visiškai ir pan.

Aš dabar snobė, nes skaitau Kristijono Donelaičio "Metus" ir Simono Daukanto "Būdas senovės lietuvių, kalnėnų ir žemaičių" smile.gif Gi Donelaičio sukaktis šiemet 300 metų. Apgavau, esu antisnobė, nes skaitau tik prispirta reikalo, profesiniais sumetimais blush2.gif Ir labai pykstu, nes kai man reikia skaityti tai, ką reikia, bet kokia knyga ar kūrinys man netenka skaitytmo malonumo. Kalbant apie nešiuolaikinę lietuvių literatūrą. Čia gal psichologiniai dalykai.
Atsakyti
Merginos, ar yra internetiniu puslapiu, kur galima rasti (mokamai ar ne, ne taip svarbu) lietuviu autoriu knygu, tinkamu skaityklei - arba is bedos ir skaitymui kompiuterio ekrane? Turiu omeny siuolaikine lietuviu literatura, ne klasika.

Nebenoriu pirkti knygu tik tam, kad viena karta jas perskaityti ir paskui jos dulkes lentynoje ax.gif

Ta pacia tema - pradejau draugauti su mybook.ru ir man labai patinka. Menesio prenumerata - 99 rubliai (man isejo apie 2 eurai), o pasirinkimas labai nemazas. Atradau vel rusu literatura ir labai smagiai su ja bendrauju bigsmile.gif
Atsakyti
Polinkį į šį sutrikimą (obscesijas) turi ne vienas žmogus, dažnai nė nesusimąsto, kad liguistą..

QUOTE(Jurzole @ 2014 02 05, 19:39)
Merginos, ar yra internetiniu puslapiu, kur galima rasti (mokamai ar ne, ne taip svarbu) lietuviu autoriu knygu, tinkamu skaityklei

Taip, yra ir ne vienas - mokamus tik žinau (nepiratauju ax.gif )
Net forume tema yra, kur merginos epub knygom bando mainytis (berods ir piratinėm pdf (bent ta tema buvo, jei nepašalinta dar).

Aš perku čia:
http://www.skaitykle...viu-literatura/
http://pegasas.ekps....earch/?c=100918
http://eknygos.delfi...1bb6e856a445d4d
https://www.knygos.l...ronines-knygos/
http://www.knygute.lt/
Paskutinėse nuorodose berods nėra išskirta lietuvių literatūra į atskirą, reik rankiot.
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2014 02 05, 17:24)

Mano snobizmas - viešumoje skaitomą kvailą knygą apsilenkiu odiniu viršeliu  blush2.gif

wub.gif Labai norėčiau tokio daikto.
Atsakyti
NAUJA TEMA. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 05, 16:35)
Nu neee, U. Eco tai gal irgi ne snobiška ...

Man irgi nelabai snobiška.Gal tada Murakami g.gif Visi skaito, nelabai supranta ,bet visiems patinka:D ...
QUOTE(giluze @ 2014 02 05, 16:42)
[i]snòbas [angl. snob], žmogus, kuris dedasi turįs rafinuotą skonį, aklai laikosi madingų manierų, stengiasi imponuoti tariama erudicija.

Aš taip panašiai ir galvojau apie snobus,tai kažkaip nustebau,kai perskaičiau,kad kažkuri snobe norėtų būti ...g.gif
QUOTE(Jurzole @ 2014 02 05, 20:22)
Apie literatura, juolab snobiska, su juo nepakalbesi...

Tai ,kad nei viena nežinom ,kokia ta literatūra yra snobiška biggrin.gif Kiek gi apie tą patį Ulisą gali kalbėt?Kol kas tik šitą žinom...
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 02 05, 19:56)

Aciu 4u.gif
Atsakyti