Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 87 laida

QUOTE(daite @ 2014 01 23, 13:27)
Metas pradėti, nes už lango lynoja.

blink.gif blink.gif
Man šita irgi maloniai susiskaitė. Sodus labai mėgstu, tai knygos aplinka ir atmosfera man labai tiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 23, 14:36)
blink.gif  blink.gif
Man šita irgi maloniai susiskaitė. Sodus labai mėgstu, tai knygos aplinka ir atmosfera man labai tiko  smile.gif

Saintlina, tik parašiau, kad lynoja, tai saulė šviesti pradėjo. biggrin.gif
Nesušąlkit Lietuvėlėj. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 01 22, 12:22)
Kankinuosi su K. Sabaliauskaitės "Danielium Dalba" - sunku visgi. Nepalieka mintis, kad gerb. Sabaliauskaitė iš esmės šlykštisi gyvenimu, žmonėmis - visuo kuo. Skaitau ir nepalieka mintis "ach, kokie jūs visi apgailėtini ir šlykštūs man" doh.gif Ji vienoje novelėje panaudoja terminą "žodiniai vėmalai" - o man ir pas ją šis sutrikusio virškinimo požymiai jaučiasi unsure.gif

Tu matai... blink.gif Net nepagalvočiau, kad taip galima suprasti Dalbą. Man ji atvirkščiai, pozityvi, šilta ir , kaip minėjo Gintarelia, su labai vykusiu jumoro jausmu.
Kokie vis tik skirtingi ir įdomūs žmonės thumbup.gif . Aš susidūrusi su labai prieštaringais vertinimais ( toli gražu ne tik apie knygas kalbant, netgi apie daug paprastesnius, primityvesnius ir tarsi savaime suprantamus dalykus) dažnai pagalvoju kaip gi apskritai mes visi sugebam šiaip taip komunikuoti ir dar rezultatų pasiekti lotuliukas.gif

QUOTE(adija5 @ 2014 01 22, 21:22)
O ji nėra labai saldi,nes kažkodėl toks įspūdis susidarė paieškojus googlėj ?Man šiek tiek saldumo patinka kartais,bet kai jau tarp dantų cukrus grikši... schmoll.gif

Man buvo saldokoka rolleyes.gif ir smarkiai perkrauta visokių, tokiems romanams būdingų, a la paslapčių ir netikėtumų. Mėgstu paslaptis ir netikėtumus, bet čia akivaizdžiai persistengta.

QUOTE(saintlina @ 2014 01 22, 22:36)
pažiūrėjau - turi biblioteka. Pasitaikius progai paimsiu  smile.gif Ačiū už nuorodą.

Įdomu bus Tavo ir Luizianos vertinimą sužinot.
A-ū, Luiziana, nenutylėk kai pabaigsi skaityti 4u.gif , smalsu ar čia tik man ji tokia nevykusi pasirodė.
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2014 01 23, 15:38)
Tu matai...  blink.gif Net nepagalvočiau, kad taip galima suprasti Dalbą. Man ji atvirkščiai, pozityvi, šilta ir , kaip minėjo Gintarelia, su labai vykusiu jumoro jausmu.

biggrin.gif nuuu, nesakyk, juk dar kam nors nepatiko Dalba biggrin.gif
o humoras man jos juodas toks, juodas ax.gif
Atsakyti
Įdomu bus Tavo ir Luizianos vertinimą sužinot.

mano dar negreit bus smile.gif Pasiėmiau iš bibliotekos tiek, kiek galima ir daugiau neberezervuoju kol kas. Man darosi per šalta po miestą zyliot smile.gif Be to, turiu daba skaitymėlio: Tapino 'Vilko valanda', K. Follet 'Žemės stulpai', M. Houellebeqo 'Žemėlapis ir teritorija', Stepnovos 'Lazario moterys', dar James detektyvą. Dar prie visko Rotfusso 'Išminčiaus baimės' antrą dalį parsisiunčiau smile.gif
Taigi iki 'Orchidėjų' greitu laiku neprisikasiu smile.gif Kad nereiktų į darbą eiti, su tiek skaitymo galėčiau savaitę lovoj praleisti wub.gif Na, gal dvi, jei ištęst malonumą biggrin.gif
Papildyta:
Man buvo saldokoka  rolleyes.gif ir smarkiai perkrauta visokių, tokiems romanams būdingų, a la paslapčių ir netikėtumų.

O 'Rivertono dvarą' skaitei? Galima šias dvi knygas lyginti?
Atsakyti
Visai neseniai baigiau skaityti Diana Gabaldon „Svetimšalė. Lemtingas susitikimas.Pirmoji knyga". Labai ispudingai aprasyta autores perrejimas is vieno laikmecio i kita ir toliau kygoje vykstantis nuotykiai,bei pagrindiniu heroju likimai ir ju meiles istorija...Labai patiko knyga,kelis vakarus is eiles vos galejau nuo jos atsitraukti.Tad labai laukiu kada galesiu pradeti antra sios autores knygos dali:)
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 23, 19:46)
Be to, turiu daba skaitymėlio: Tapino 'Vilko valanda', K. Follet 'Žemės stulpai', M. Houellebeqo 'Žemėlapis ir teritorija', Stepnovos 'Lazario moterys'...

Pamaciau pazistama autoriu - kazkada skaiciau K.Follet Baltoji baime. Patiko. Gerai skaitosi, idomiai susuktas siuzetas, zodziu toks visai fainas detektyvas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ejau_pro_sali @ 2014 01 24, 08:29)
Pamaciau pazistama autoriu - kazkada skaiciau K.Follet Baltoji baime. Patiko. Gerai skaitosi, idomiai susuktas siuzetas, zodziu toks visai fainas detektyvas  4u.gif

man irgi šio rašytojo pavardė asocijavosi su detektyvais, bet mergiotės rašė, kad 'Žemės stulpai' - istorinis romanas smile.gif Nieks neužsiminė apie kokią nors detektyvinę liniją, bet knygą labai gyrė. Ir apimtis romano tokia solidi - virš 1000 psl. smile.gif O tai, kad mačiau įtrauktą ne į vienos merginos geriausių 2013 m. perskaitytų knygų sąrašus - buvo didelė paskata susirast.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 24, 10:55)
Ir apimtis romano tokia solidi - virš 1000 psl. 

Kai pamačiau bibliotekoje ir paėmiau į rankas, nustebino jos ("Žemės stulpai") svoris ir popierius.
Labai įdomus straipsnis apie rašytojus ir knygas.
Einu per Mariaus Buroko straipsnius, tai radau sąrašų sąrašą, jau kas mėgsta geriausių knygų sąrašus, tai prašom užeiti čia, turėsit ką veikti ilgai. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giluze: 24 sausio 2014 - 12:20
Smagiai per pora dienu perskaiciau J. Jonasson Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo. Patiko Alano optimizmas ir istorijos absurdiskumas. Taip pat buvo saunu lengva ristele prabegti pro visa 20-ojo amziaus istorija. Seniau jau aptarinejote sia knyga, bet jei kas dar neskaitete, linkiu smagiai praleisti laika 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 24 sausio 2014 - 13:31
QUOTE(saintlina @ 2014 01 23, 18:46)
O 'Rivertono dvarą' skaitei? Galima šias dvi knygas lyginti?

Klausimas ne man, bet... "Rivertono dvaras" gerokai stipresnis. Net nesinori šių knygų lyginti. "Orchidėjų namuose" viskas lyg pritempta, prifantazuota, perkrauta. Neįtikina.
Atsakyti
Radau straipsni apie tai, ka musu skaitomos knygos pasako apie mus smile.gif http://psichika.eu/b...ris-tik-knygos/
Atsakyti