Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 87 laida

QUOTE(Rasma @ 2014 01 17, 12:15)
Kur rasti atsiliepimą iššūkyje? ax.gif Gal galit nuorodą parašyti?

Nebeleidžia įeit, rašo - jau greitai ir viskas unsure.gif
QUOTE(Forget @ 2014 01 17, 13:16)
Dėkoju už nuostabū oskarų vakar  4u.gif  Ir už statulėlę, tuo pačiu, pažadu pateikti daugiau literatūrinių reportažų 4u.gif 
Ta knyga perleista, ar senoji? Aš turiu dar tarybinio leidimo, tai skaičius ne kartą, dar dabar atsimenu tą nuotaiką wub.gif

Senąją skaičiau, 1973 metų wub.gif Man išvis laiškai yra kažkas ypatinga, ir pati labai juos mėgstu rašyti, vaikystėje, paauglystėje, ankstyvoje jaunystėje turėjau begalę susirašinėjimo draugių, draugų, būdavo, kad vienu metu rasdavau laiškinėje po 4 laiškus, mėgdavau pusiau literatūrinius laiškus rašyt smile.gif Dabar tik su vienu žmogumi susirašinėju tikrais laiškais ir retai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 17 sausio 2014 - 18:37
Nerašau laiškų. doh.gif Taip ilgai džiaugiuosi, maigydama klaviatūrą, kad ranka rašant kyla keblumų, pridarau idiotiškų klaidų. Paskui braukau. Tskant, prarandu įgūdžius. doh.gif Taip pasireiškia neigiamas technologijų poveikis.
Man net vaikų kalbos kortelėse kažką įrašinėti pasidarė sudėtinga. doh.gif
Atsakyti
Pamaniau, visas raginu rašyti, o pati... Taigi, trumpai.
R. Zemkauskas ,,Pasivaikščiojimai". Labai smalsiai ir lengvai suskaičiau ir tai buvo impulsas peržiūrėti visas Pasivaikščiojimų laidas, o paskui ir pamąstyti, kas geriau. Pikdžiugiškai sukikenau įsivaizdavus, kaip atrodytų užrašyti Orlovos ar Dragūno pokalbiai: Ką aš žinau... gal...nežinau... Šiaip neblogi tie aprašytieji pokalbiai, tik..., praėjus kiek laiko, pagalvojau, o kas išliko... Ir nelabai kas. Prisimenu tik Laurie Anderson pasvarstymus apie tai, kad mes nemokam naudotis laisve. Ir tie ne iš knygos. Ne kažkas.
R. Granauskas ,,Iš šventųjų gyvenimo". Keistas mano santykis su autoriumi. Laikau jį vienu geriausiu Lietuvos rašytojų, bet skaityti bijau. Žemaitybės, kaimo realijos sukuria baisiai autentišką įspūdį, ir man tarsi nusitrina riba tarp meninės teisybės ir tikro gyvenimo. Todėl skaityti tuos apsakymus man dažnai sunku, nes aš pažįstu tuos žmones, žinau, ką jie jautė. Apie gyvulius iš viso negaliu skaityti, prisimerkiu ir praleidžiu. Kalbant apie pokario situaciją, aprašytą apsakymuose, pasigedau vertinimo objektyvumo, vis tik kaime nebuvo tik juoda ir balta. Abiejose pusėse buvo ir žiaurumo, ir žmoniškumo. Todėl man ta knygelė šiek tiek priminė užsakomąją. Bet Granauskas bet kuriuo atveju sugeba man sudilginti širdį.
Ir visai iš kitos operos.
M. Koryta ,,Kiparisų namai". Net nesitikėjau, kad perskaitysiu, bet, kai pradėjau, tai ir nepajutau, kad perskaičiau. Va, ką daro tiesioginė kalba lotuliukas.gif Jokio gamtos aprašymo, jokių nukrypimų, tegyvuoja veiksmas. Ir, sakyčiau, visai neprastas trileris su šiokia tokia mistika. Esu šventai įsitikinus, kad reikia ir tokių knygų.
Atsakyti
Jei ne šis klubas, nebūčiau įsidėmėjusi Violetos Šoblinskaitės romano „Vilkų marti“. Negavau bibliotekoje Granausko, pasičiupau šią ir dabar negaliu atsidžiaugti. Sodri, jauki, moteriška gerąja to žodžio prasme. Norėjau kokį gabaliuką pacituoti, bet būtų tiesiog nesąžininga iš anksto gadinti skaitymo malonumąwub.gif Nėra daug ką atbaidančios kaimiškosios nevilties, skaidri knyga. Ir tokia subtili erotika.
Verta skaityti jau vien dėl kalbos. Ypač rekomenduočiau iš Dzūkijos kilusioms knygėms mirksiukas.gif Ir kažkodėl kilo noras susirasti Baltušio „Sakmę apie Juzą“.
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2014 01 18, 18:08)
... Sodri, jauki, moteriška gerąja to žodžio prasme. ... Nėra daug ką atbaidančios kaimiškosios nevilties, skaidri knyga. Ir tokia subtili erotika.
... Ypač rekomenduočiau iš Dzūkijos kilusioms knygėms mirksiukas.gif

ir kaip gali nekilt noras perskaityt?? Patinka man Šoblinskaitė, būtinai susirasiu šią knygą.
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2014 01 18, 18:08)
Jei ne šis klubas, nebūčiau įsidėmėjusi Violetos Šoblinskaitės romano „Vilkų marti“. Negavau bibliotekoje Granausko, pasičiupau šią ir dabar negaliu atsidžiaugti. Sodri, jauki, moteriška gerąja to žodžio prasme. Norėjau kokį gabaliuką pacituoti, bet būtų tiesiog nesąžininga iš anksto gadinti skaitymo malonumąwub.gif Nėra daug ką atbaidančios kaimiškosios nevilties, skaidri knyga. Ir tokia subtili erotika.

Aš metų pabaigoje bibliotekoje 'laužiausi' tarp šios autorės knygų "Vilkų marti" ir "Skyrybų kambariai". Paėmiau perskaityt "Skyrybų kambarius", tai irgi greit ir lengvai sulindo..tiesa, dzūkavimo knygoje nedaug, lengvas sovietmečio gyvenimo kvapelis, daug germanizmų ir net šiek tiek paliesta emigracijos tema, šiuolaikiško gyvenimo motyvų..ir erotizmo irgi yra drinks_cheers.gif
Tiesiog iš viso knygos siužeto manau, kad parašyta vėliau už "Vilkų marčią".
Papildyta:
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 01 17, 18:34)
Nebeleidžia įeit, rašo - jau greitai ir viskas unsure.gif

Pradžioj dar kažkuri knygė buvo įdėjus nuorodą, pradėjau skaityt, bet nebespėjau..nuėjau nuo kompo, o grįžus "jau greitai" smile.gif na, nieko..palauksiu..bet bent iš atsiliepimo pradžios manau, kad šią knygą ir man reiks perskaityt.

QUOTE(klopedija @ 2014 01 17, 18:56)
Nerašau laiškų.  doh.gif 

Laikas pradėti 4u.gif Kad visai rankos nesiatrofuotų..aš susirašinėju su ilgamete savo drauge iš kito miesto, bet ir tai pastebiu, kad net raštas pakitęs..nepalyginsi su studentavimo metais, kai konspektus rašydavom non-stop biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

Jungiuosi 4u.gif tiesą sakant, vis paskaitinėju knyginius skyrelius, tik neprisiruošiu rašyti dažniau...

Naujuosius pradėjau su Syrie James "Slapti Šarlotės Brontės dienoraščiai", nebuvo labai ypatinga, bet kadangi labai patinka Džeinė Eir, Puikybė ir prietarai ir pan. knygos, tai negalėjau neperskaityti biggrin.gif Rezervavau bibliotekoje "Dingę Jane Austen memuarai".

Šiuo metu skaitau, tiksliau ryte ryju biggrin.gif Elif Shafak "Keturiasdešimt meilės taisyklių" ir Radhanatha Svamis "Kelionė namo. Amerikiečio jogo autobiografija" pakaitomis smile.gif tiesa, dar keletas knygų el. skaityklėje ir viena nerimta iš bibliotekos (Keturių valandų darbo savaitė), kai jau visai nebėra jėgų prieš miegą, o skaityti vis tiek norisi biggrin.gif

tikiuos, mažinsiu savo neskaitytų 'naminių' knygų sąrašą ir pagaliau tvarkingai skaitysiu tik po vieną ar dvi knygas, nes dabar būna, kad norisi ir tos, ir anos, ir šitos..
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2014 01 18, 20:35)
Sveikos,

Jungiuosi  4u.gif  tiesą sakant, vis paskaitinėju knyginius skyrelius, tik neprisiruošiu rašyti dažniau...

Naujuosius pradėjau su Syrie James "Slapti Šarlotės Brontės dienoraščiai", nebuvo labai ypatinga, bet kadangi labai patinka Džeinė Eir, Puikybė ir prietarai ir pan. knygos, tai negalėjau neperskaityti  biggrin.gif Rezervavau bibliotekoje "Dingę Jane Austen memuarai".

Šiuo metu skaitau, tiksliau ryte ryju  biggrin.gif  Elif Shafak "Keturiasdešimt meilės taisyklių" ir Radhanatha Svamis "Kelionė namo. Amerikiečio jogo autobiografija" pakaitomis  smile.gif  tiesa, dar keletas knygų el. skaityklėje ir viena nerimta iš bibliotekos (Keturių valandų darbo savaitė), kai jau visai nebėra jėgų prieš miegą, o skaityti vis tiek norisi  biggrin.gif 

tikiuos, mažinsiu savo neskaitytų 'naminių' knygų sąrašą ir pagaliau tvarkingai skaitysiu tik po vieną ar dvi knygas, nes dabar būna, kad norisi ir tos, ir anos, ir šitos..

oj, pasirodo, ne i šitą skyrelį norėjau rašyt doh.gif nu bet nieko biggrin.gif
Atsakyti
Baigiau valgyti Bukowskio "Arklienos kumpį". Turint omeny, kad tai autobiografinis romanas, įdomu buvo skaityti keliais atžvilgiais. Iš tiesų patiko tas tiesus, taiklus, smūginis rašymas, ir tie "antri galai" per daug neerzino, kai "įkirtau" tą manierą, ir humoras patiko, ir sarkazmas, perliukų pažėrė tas Činaskis biggrin.gif Skaitydama vis galvojau- Dieve, Dieve, koks arklys tas pagrindinis herojus, tiek gert, tiek muštis, pliektis. Ta jo gyvenimo filosofija, požiūris, žinoma, savotiški, bet man suprantami, tačiau pati bėgčiau trilinka nuo tokio gyvenimo smile.gif Kita vertus, labai gerai įvardinti vidutinybių gyvenimai, jų ribotumas, beprasmiškumas, įdomiai veikėjas apie mokslininkus, gydytojus ir teisininkus pasisakė:"Tai paprasčiausi žmonės, kurie patys atsisakė laisvės galvoti ir elgtis kaip asmenybės". Žodžiu, smagu būtų padiskutuoti su veikėju ne kumščiais ir alkoholio varžybomis, tačiau žinant, kad jis kalbėti nelabai mėgsta (apie rašymą taip pat), greičiau pasiūlytų man ką nors "riebaus" ir nešvankaus biggrin.gif
Patiko "lyriniai nukrypimai" apie mėnulio apšviestas katytės akis ir t.t, taip pat, jei įdėmiai skaitai, matyti Činaskio prigimties švelnumas, pvz., šuns kalbinimas, draugo išlydėjimas knygos pabaigoje ir ištarti žodžiai, knygos pradžioje, kai veikėjas kalbėjo apie ankstyvą vaikystę, veiksmai ir žodžiai. Moka autorius kurti pasakojimą, įtraukiantis kalbėjimas, man patiko. Nė banalu, nė aukštosios pretenzingos materijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 19 sausio 2014 - 03:56
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 01 19, 05:54)
Baigiau valgyti Bukowskio "Arklienos kumpį".

Niekad nebūčiau patikėjus, kad tau, daugiau skaitančiai sielovados literatūrą/lektūrą, gali patikti Bukowskis g.gif Labai geras atsiliepimas, norėčiau pasirašyti po kiekvienu žodžiu thumbup.gif . Beje, perskaičius šią knygą irgi norėjau pasikalbėti su autoriumi ir lygiai taip pat suvokiau, kuo visa tai pasibaigtų. Tik aš greičiausiai vienam kartui būčiau pasirašius mirksiukas.gif
Beje, man žiauriai patiko epizodas aviacijos šventėj...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimma: 19 sausio 2014 - 11:19
Sveikos, gal kuri Jūsų perksiatėte knygą "Pirmykstė moteris, mamutų medžiotojai" ir galėtų perleisti? Perskaičiau pirmas dvi ir vis tik smalsumas sako skaityti toliau, nors nėra kažko ten ypatingo.. Taigi, mielai priglausčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2014 01 19, 12:16)
Niekad nebūčiau patikėjus, kad tau, daugiau skaitančiai sielovados literatūrą/lektūrą,  gali patikti Bukowskis  g.gif  Labai  geras atsiliepimas, norėčiau pasirašyti po kiekvienu žodžiu  thumbup.gif . Beje, perskaičius šią knygą irgi norėjau pasikalbėti su autoriumi ir lygiai taip pat suvokiau, kuo visa tai pasibaigtų. Tik aš greičiausiai vienam kartui būčiau pasirašius  mirksiukas.gif
Beje, man žiauriai patiko epizodas aviacijos šventėj...

Žinai, netikintis jaunas bičiulis rašytojas, žurnalistas, girdėjęs bičiulių komentarus apie Bokowkski, man sakė iš principo jo neskaitys dėl savo pažiūrų, požiūrio, tai aš jam net į facebooką žinutę parašiau, kad vis tik jis paskaitytų, jei bus proga, bet neatrašė biggrin.gif O aš, tikinti, skaičiau ir nesikeikiau smile.gif Tai rodo, kokia nuodėminga mano prigimtis smile.gif O jei rimtai, nepasiekiau dar tokio lygio, kad drausčiau sau skaityti bet kokią literatūrą, kuri mane sudomino, nors kunigas paprieštarautų mano veiksmams. Kuo labiau bėgi, tuo labiau puola, tad aš nebėgu nuo nieko, turiu savo įstikinimus ir stengiuosi jų laikytis, savo vertybes, bet tai nereiškia, kad negaliu pasižiūrėti į kitų gyvenimus, mąstymą, meno kūrinius. Esu nepataisoma knygomanė, mane domina beveik viskas, išskyrus prastą literatūrą. Ir vis tik dar detektyvo neskaičiau smile.gif Šiaip, vertinant iš meno pusės, detektyvai ir siaubo literatūra, filmai yra žemiausio lygio, bet aš nežiūriu siaubiakų ir neskaitau detektyvų tikrai ne dėl to, nesu snobė ar rafinuota intelektualė, toli gražu, tiesiog manęs netraukia, nėra laiko skaityt bet ką, labiausiai patinka stiprios dramos (apie filmus), knygos taip pat patinka panašios, nors be gero humoro ir ironijos tikrai būtų nekas. Tačiau po jūsų įdomių pasisakymų detektyvų tema, aš vieną įsirašiau į sąašą ir galbūt perskaitysiu:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 19 sausio 2014 - 13:22