Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 87 laida

QUOTE(Helianta @ 2014 01 15, 23:18)
Gerbiamosios ponios ir panelės (jei atsitiktinai užklys koks ponas, lai žino, kad ir jis gerbiamas), pradedame tradicinį (jau šeštąjį) "Oskarų" vakarą!

thumbup.gif Helianta, tu nepakartojama! 4u.gif Aciu uz puiku Oskaru vakara, ir sveikinimai visoms laureatems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 01 16, 21:09)
Ir Tu trink šitą žinutę  doh.gif

xix, šita aš pati džiaugsiuos biggrin.gif
Atsakyti
Helianta, ačiū už Oskarų vakarą, įdomią statistiką 4u.gif ir, žinoma, už statulėlę blink.gif . Pati jaučiuosi esanti verta nebent Metų neakivaizdininkės titulo, tai čia bus spyris į minkštąją biggrin.gif , kad kažką perklausiusi dar ir įspūdžiais pasidalinčiau...
O kad jau gavau išskirtinę progą pasisakyti, tai noriu padėkoti visoms visoms - merginos, labai ačiū, kad dar vis rašote atsiliepimus 4u.gif Net jei jie trumpučiai ir nepanašūs į recenzijas 4u.gif Kitąsyk ir "patiko" ar "nepatiko" yra geriau nei nieko 4u.gif
Viskas... balionai baigėsi tongue.gif
Tai dabar jau be balionų- nežinau kas pernai ar jau užpernai pradėjo detektyvų maniją, bet aiškiai pradėjo rolleyes.gif , visos kažkokios detektyvais užsikrėtę. Ne išimtis ir aš. Užtat galiu padėkoti padėjusioms atrasti A.Camilleri, C.Lackberg. O šiemet susipažinau su J.Nesbo- tik ką perklausiau jo "Нетопырь". Kaip detektyvas- keistokas, su daugybe lyrinių nukrypimų, legendų ir pasakų ( na bet čia gal pati detektyvinė istorija to reikalavo), su savotišku policininku alkoholiku, bet gerai susuktas, suvyniotas biggrin.gif , užkabino.
Atsakyti
"Pirminiu skaiciu vienatve" yra is tokiu knygu serijos, kuriu as is tiesu nemegstu. Slogi, nerami istorija, kuri pabaigoje padovanojo intriga ir tuoj pat ja ateme. Knyga be aiskios pabaigos, is serijos sugalvokit patys. Nepatiko.
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2014 01 16, 22:35)
nežinau kas pernai ar jau užpernai pradėjo detektyvų maniją, bet aiškiai pradėjo  rolleyes.gif , visos kažkokios detektyvais užsikrėtę. Ne išimtis ir aš. Užtat galiu padėkoti padėjusioms atrasti A.Camilleri, C.Lackberg. O šiemet susipažinau su J.Nesbo- tik ką perklausiau jo "Нетопырь". Kaip detektyvas- keistokas, su daugybe lyrinių nukrypimų, legendų ir pasakų ( na bet čia gal pati detektyvinė istorija to reikalavo), su savotišku policininku alkoholiku, bet gerai susuktas, suvyniotas  biggrin.gif , užkabino.

tikrai, kad užsikrėtę drinks_cheers.gif

aš taip pat metus pradėjau su detektyvu - S.Beckett "Kapo šauksmas". labai smagiai ir greitai susiskaitė, na, "smagiai" gal ne visai tinkamas žodis, nes šlykštynių ir baisumų tikrai buvo. nepaisant to, knyga patiko, atsipalaidavimui pats tas. o bet tačiau vis dėlto trečioji ("mirusiųjų šnabždesiai") ir šioji dalys man pasirodė mažiau įdomios nei pirmosios dvi: "Mirties chemija" ar "Įrašyta kauluose"

p.s. motušėj maximoj 30 % nuolaida Jotemos knygoms
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 17 sausio 2014 - 09:37
QUOTE(Shusha @ 2014 01 16, 22:35)
O šiemet susipažinau su J.Nesbo- tik ką perklausiau jo "Нетопырь". Kaip detektyvas- keistokas, su daugybe lyrinių nukrypimų, legendų ir pasakų ( na bet čia gal pati detektyvinė istorija to reikalavo), su savotišku policininku alkoholiku, bet gerai susuktas, suvyniotas  biggrin.gif , užkabino.

As irgi siemet pazindinuosi su Nesbo drinks_cheers.gif Kelioneje suskaiciau pirmaja Harry Hole serijos knyga, "Siksnosparnis". Pradzioje nebuvau tikra, ar patiks, bet baiginedama knyga jau zinojau, kad skaitysiu ir kitas thumbup.gif

O pirmoji siu metu knyga buvo Sara Gruen "Vanduo drambliams", daugumos jusu jau seniai perskaityta. Labai labai patiko. Jautrus, siltas pasakojimas apie senatve, apie jaunystes prisiminimus, meile, draugyste, zmogiskuma. Apie dramblius irgi smile.gif Labai patiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 17 sausio 2014 - 09:11
O aš pagaliau baigiau M.K.Čiurlionio"Laiškus Sofijai", palikau atsiliepimą knygų iššūkyje. Norėtųsi dabar ir Čiurlionio biografiją perskaityt.

Atsakyti
jei jau kalba apie detektyvus, paėmiau bibliotekoj J. Archer 'Lemties viršukalnę'. Tikėjausi tokio šiaip sau detektyvo, o netikėtai gavau istoriją apie alpinizmą, paremtą tikrais faktais. Apie pašėlusį alpinistą J. Mallory, apie jo dvi didžiasias gyvenimo meiles - žmoną ir Džomolungmą (Everestą). Man patiko smile.gif

Dar perskaičiau Japrisot 'Pinklės pelenei'. Tokia susukta istorija, kaip ir visi Japrisot detektyvai, stilius tas pats, skaitant nesijaučiau veltui leidžianti laiką. Bet man visgi ji mažiau patiko nei 'Moteris su automobiliu, akiniais ir šautuvu' ar 'Mirties vasara'.

Po jų buvo James Patterson ir Mark Sullivan 'Private. Žaidynės'. Iš Sullivano tikėjausi daugiau. Knyga apie ekstremistą ir tris buvusias karo aukas, vėliau žudikes, iš ex Jugoslavijos, turinčius planą sužlugdyti Londono olimpiadą ir tą planą vykdančius. Didelio malonumo skaitant neapturėjau.

Užtat atsigavau skaitydama A. Amirrezvani 'Lygi su saule'. Žiauroka knyga. Na, ne pyragai Irane moterims buvo. Net jei ta moteris - labai iškili, protinga, plataus mąstymo šacho duktė, tikrai galėjusi puikiai valdyti šalį.. jei nebūtų moteris. Deja.

Dabar pasinėriau į fantastiką - Ruthfuss 'Išminčiaus baimę'. Ech, kaip maloniai skaitosi wub.gif

Toliau savo eilės laukia 'Žemėlapis ir teritorija' bei 'Žemės stulpai' (jau net nepamenu, kada buvo pakliuvus į rankas daugiau nei 1000 lapų knyga blink.gif )
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2014 01 17, 01:13)
"Pirminiu skaiciu vienatve" yra is tokiu knygu serijos, kuriu as is tiesu nemegstu. Slogi, nerami istorija, kuri pabaigoje padovanojo intriga ir tuoj pat ja ateme. Knyga be aiskios pabaigos, is serijos sugalvokit patys. Nepatiko.

Aš irgi pernai perskaičiau, žinau, kad lengvai "suėjo", bet nepaliko tokio įspūdžio kaip kitoms skaitytojoms - neįrašiau į metų knygas ax.gif Beje, laikau save jautria, bet kad labai įtikintų - irgi nebuvo....nebuvo nei labai graudinanti, nei labai paveikusi..vat visąlaik neapleido jausmas "ai, čia tik knyga, išgalvota istorija" blush2.gif ir knygos beveik nebepamenu doh.gif
Tik vieną tą faktą ir pamenu, kad jausdamas gėdą dėl sesės paliko ją parke laukti...
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 01 17, 09:31)
O aš pagaliau baigiau M.K.Čiurlionio"Laiškus Sofijai", palikau atsiliepimą knygų iššūkyje. Norėtųsi dabar ir Čiurlionio biografiją perskaityt.

Kur rasti atsiliepimą iššūkyje? ax.gif Gal galit nuorodą parašyti?
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2014 01 16, 18:10)
Jau dabar drasiai galiu tau pasakyti, jog neimk sios knygos i rankas, lygiai taip pat jos nerekomenduoju ir saintlinai, nes ji susijusi su vaiku traumavimu, o jums, kiek atsimenu, tokios knygos labai nepatinka 4u.gif

Gerai atsimeni 4u.gif Neimsiu.
QUOTE(Aimma @ 2014 01 16, 21:33)
Panos, kaip norėčiau su jumis išgerti tikro, nevirtualaus, šampano...

4u.gif Ir aš mielai 4u.gif

QUOTE(langana @ 2014 01 16, 21:47)
Pasiguosiu, kad jusu sugundyta pradejau Bangkok 8 ir labai uzkabino. O man siuo metu sesija. Ech... Idomi aprasoma aplinka, o ypac tailandiecio policininko mastymas. Kelis kartus skaciau ta vieta, kai jis stebi FBI detektyve valgancia ledus ir vos suvaldo pasibjaurejima (nes valgo viena ir nepasiulo), o ji mano, kad jis bijo valomo ginklo bigsmile.gif  Ir tas jo naturalus mastymas apie reinkarnacijas... Zodziu, aciu uz rekomendacijas. Ryt paskutinis egzaminas, tai tikiuosi vakara praleisti smagiai Bangkoke  tongue.gif

Kaip faina, tuoj galėsim steigti John Burdett gerbėjų klubą 4u.gif

QUOTE(zis @ 2014 01 17, 03:13)

Tikrai tikrai neskaitysiu.

QUOTE(saintlina @ 2014 01 17, 12:07)
Dabar pasinėriau į fantastiką - Ruthfuss 'Išminčiaus baimę'. Ech, kaip maloniai skaitosi  wub.gif 

Pavydžiu truputį tau 4u.gif O aš seilę į Išminčiaus baimės antrą dalį varvinu.
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2014 01 17, 09:10)
aš taip pat metus pradėjau su detektyvu - S.Beckett "Kapo šauksmas". labai smagiai ir greitai susiskaitė, na, "smagiai" gal ne visai tinkamas žodis, nes šlykštynių ir baisumų tikrai buvo. nepaisant to, knyga patiko, atsipalaidavimui pats tas. o bet tačiau vis dėlto trečioji ("mirusiųjų šnabždesiai") ir šioji dalys man pasirodė mažiau įdomios nei pirmosios dvi: "Mirties chemija" ar "Įrašyta kauluose"

Sutinku su tavimi, pati vakar baigiau "Kapo šaukšmas", gera knyga, bet pirmosios man vis tiek geresnės.

QUOTE(Rasma @ 2014 01 17, 11:15)
Kur rasti atsiliepimą iššūkyje? ax.gif Gal galit nuorodą parašyti?

Kiek supratau, tai ČIA.
Atsakyti
Dėkoju už nuostabū oskarų vakar 4u.gif Ir už statulėlę, tuo pačiu, pažadu pateikti daugiau literatūrinių reportažų 4u.gif

QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 01 17, 08:31)

Ta knyga perleista, ar senoji? Aš turiu dar tarybinio leidimo, tai skaičius ne kartą, dar dabar atsimenu tą nuotaiką wub.gif
Atsakyti