Sveikos

Ateinu ir aš su
metine ataskaita.
2013-aisiais skaičiau kaip niekad mažai ir vis daugiau tokią "lengvesnę" literatūrą - net negalėčiau pasakyti, kodėl, bet sunkesnės, daugiau dėmesio reikalaujančios knygos tiesiog "nelindo"

Metų derlius - viso labo 25 knygos.
Metų knygos šįkart neturiu, nei vienos negalėčiau ypatingai išskirti.
Ypač patikusios, atminty išlikusios knygosCormac McCarthy. The Crossing. Kitoks, ne vesterniškas, pasakojimas apie kaubojų gyvenimą, su nesaldžios romantikos, liūdesio ir praradimo prieskoniu. Beveik "tempė" iki Metų knygos titulo.
Martynas Starkus, Kartą Pietų Amerikoje. Įkvepianti nenuobodžios kelionės istorija.
Ian McEwan. Sweet Tooth. Įtraukiantis pasakojimas apie šnipus su netikėta atomazga. Būtent dėl pabaigos šią knygą dar ilgai prisiminsiu.
Hillary Mantel. Bring Up the Bodies. Puikus "Vilko dvaro" pratęsimas, man patiko labiau nei pirmoji dalis. Neskubus, detalių prisotintas pasakojimas, įdomus bandymas kitaip pažvelgti į istorijos jau seniai įvertintą ir "nuteistą" istorinį veikėją, sodri, graži kalba. Man tokios knygos tiesiog patinka.
Nuvylusios knygosPhilip K. Dick. Do Androids Dream of Electric Sheep? Po garsiojo filmo ("Blade Runner") knyga tiesiog nuvilia, nes nei iš tolo filmui neprilygsta. Žinoma, tai ne autoriaus kaltė, bet...
Joanne Harris. Peaches for Mr le Cure. Trečioji "Šokolado" serijos knyga susiskaitė lengvai ir greitai, bet paliko nusivylimo prieskonį - per daug klišių, per daug lengvų sprendimų, per daug įkyriai peršamos gyvenimiškos "išminties". Labai tikiuosi, kad ketvirtos knygos nebebus.
Metų autorius -
Cormac McCarthy. Vis dar ketinu perskaityti visas jo knygas.
Metų netikėtumas -
George R. Martin. A Song of Ice and Fire. Ilgai spyriojausi ir neskaičiau šios serijos, o šį rudenį su malonumu surijau visas 5 knygas ir dar kartą įsitikinau, kad lengvas skaitalas nebūtinai yra prastas skaitalas.