Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 87 laida

QUOTE(Forget @ 2014 01 09, 23:15)
Dėl įššūkio, matai kaip įdomiai  g.gif  Aš galvojau, kad tu reklamos tikslais prasiplėtei.

Na, nuo reklamos bet kokiu atveju nepabėgsi. Daugiau žmonių sužino apie tai, leidyklos sutinka skirti prizus, daugiau dalyvių. Man mažiau reikia leisti savų pinigų ax.gif Jeigu pirmais metais buvo 75, pernai jau 918.
Nors kartais man atrodo, kad kuo mažiau, tuo geriau. Savam rate, mažiau intrigų, nepatenkintų dalyvių, įvairių komentarų.
Pirmais metais prizas buvo vienas - metų gale ir visi patenkinti, dalyvavo, skaitė. Pernai kai buvo žymiai daugiau prizų, vis tiek blogai, tai skaito tik dėl prizo, tai gąsdina, kad nebedalyvaus, jei nelaimės ar nepakeisiu taisyklių. Žodžiu, norėk žmogau gero. Bet aš džiaugiuosi, kad tai pradėjau, nes sulaukiau ir nemažai laiškų, kur dėkoja, kad atrado vėl skaitymo džiaugsmą, o aš to ir siekiu. Kad kuo daugiau visi skaitytų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 01 09, 22:43)
Pirma šių metų knyga - H. Murakami "1Q84" pirmoji knyga.

Subtili, maloniai dviasmenė, tolygiai išlaikanti įtampą ir atsipalaidavimą, plonutėlė fantastika.  Subtili ir tyli- viskas yra saikinga, subtilu, ramu ir net nuotaika subtiliai rami: nėra fantastikai būdingo neišvengiamumo/nevilties liūdesio. Čia yra tiesiog .

Nors balansuoja tarp romano ir fantastikos, vis dėlto linkčiau prie fantastikos - ramios, kasdienybės fantastikos, kuri nešokiruoja, bet tiesiog yra šalia.

Regis tris kart pavartojau žodį subtili biggrin.gif

Uch, aš dvi dalis surijau, laukiu, kada turėsiu galimybę skaityti paskutiniąją smile.gif

O man keista, kaip jūs rašotės perskaitytas knygas, aš tai darysiu pirmąkart, paskatinta jūsų, rašysiu kompe.

Pirmoji perskaityta 2014 metais knyga- Peter Kreeft "Grįžti prie dorybių". Superinė, intelektuali, sudėtingi dalykai paaiškinami labai sugestyviai, vietomis žaismingai, gyvenimiškai, lakoniškai. O turinys koks wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 10 sausio 2014 - 10:24
Labos 4u.gif
QUOTE(SOFIJA5 @ 2014 01 09, 23:14)
Sveikos  4u.gif
Ir aš ateinu su metų knygų ataskaita. Metai buvo ekstremaliai sunkūs, bet kažkaip perskaičiau apie 150 knygų, tiksliai negaliu pasakyti, nes nelabai tiksliai registravau

Metų geriausios - Christopher Paolini "Paveldejimas: 4 dalis" (uz geriausiai uzbaigta fantastini cikla) 100 %sutinku su zis  4u.gif ir Kate Morton "Tolimos valandos";
O dabar įkritau į Lauren Oliver Meilės karštinės" trilogiją. Įdomu. Pasaulis, kuriame meilė - liga. Jausmai išoperuojami ir gyveni sau laimingai kaip... zombis.

Klausyk, mes jau ne tik tas pacias knygas renkam geriausiomis, bet ir skaitom ta pati nesusitarusios lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif As irgi dabar Deliriuma kramtau biggrin.gif doh.gif Laukiu, kol MB atiduos man Cronina, bo pasiciupo ir man neduoda, tai stoviu eileje. O "Tolimas valandas" mama skaito, irgi man neduoda doh.gif Ot, ta seima doh.gif Gerai, kad dar mano vaikas mazas, tai nors mano knygu neskaito biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš sau iššūkių nekeliu, užtenka tų, kuriuos gyvenimas pakiša. biggrin.gif
Patinka suknyga.lt, ten galima ramiai susidėlioti knygas į lentynas, nereikia jokių katalogų ir užrašų. thumbup.gif Nors senus užrašus malonu vartyti, kažkaip fiziškai pajuntu kažkada patirtas emocijas. thumbup.gif

Vakar gūglas pasakė, kad Simone_de_Beauvoir‎ 106 gimtadienis, o man pasivaideno, kad 160 doh.gif Jubiliejus! lotuliukas.gif Ir pagalvojau, kad metas imtis jos knygų. Bet čia ne iššūkis, o malonus įsipareigojimas sau, juo labiau, kad "Antrąją lytį" turiu ir seniai rengiuosi paskaityti kitas Lt išleistas jos knygas. biggrin.gif
Papildyta:
... ir kažkaip pasigūglinau, ir nusprendžiau, kad Sartre`o ir Beauvoir kapavietė man labiau patinka nei Vaildo. biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
O goodreads.com ir lietuviškos knygos yra? Aš prisiregistravus suknyga.lt ir analogiškam norvegų psl., tai per du bėgioti nepatinka man...
kompe neregistruoju, nes gal dukart užlūžo diskas, atsibodo. Sąsiuvinį pamesčiau.

Atsakyti
Pasidariau sąrašą 2013 perskaitytų (3/4 klausytų blush2.gif ) knygų goodreads puslapyje čia, tai radau visas 56 knygas (neskaitant 2 apsakymų rinkinių). thumbup.gif

Metų knygos:
Umbertas Eko "Fuko švytuoklė" ir Lawrence Durrell "Aleksandrijos kvartetas" (Abiejų knygų pabaigos suerzino, todėl nėra metų knygos)
Pamuko "Juodoji knyga" būtų pretendentė į metų knygą, bet šviežiai perskaityta - vis dar virškinu...

Kitos geros jau dažnai čia minėtos ir išgirtos, tai nebesiplėsiu...

Nuograužų nedaug:

Herbjorg Wassmo "Septintas susitikimas" (Nesiskaito man Wassmo knygos)
Frederic Beigbeder "Meilė trunka trejus metus" (Šlamštas kažkoks)
Elizabeth Kostova "Istorikė" (Įdomi tema ir siužetas neblogas, tik parašyta neįtikinamai, o gal išvertė prastai...)
Papildyta:
QUOTE(madrugada @ 2014 01 10, 17:53)
O goodreads.com ir lietuviškos knygos yra? Aš prisiregistravus suknyga.lt ir analogiškam norvegų psl., tai per du bėgioti nepatinka man...
kompe neregistruoju, nes gal dukart užlūžo diskas, atsibodo. Sąsiuvinį pamesčiau.

Lietuviškos knygos yra, o jeigu nėra - gali įkelti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ssmm202 @ 2014 01 10, 18:09)
Pamuko "Juodoji knyga" būtų pretendentė į metų knygą, bet šviežiai perskaityta - vis dar virškinu...
Tai gal skelbk?.. mirksiukas.gif
Man "kygų knygos" tos, kurios dar ilgai kelia mintis ir emocijas. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ssmm202 @ 2014 01 10, 17:13)
Lietuviškos knygos yra, o jeigu nėra - gali įkelti  mirksiukas.gif

ačiū... pasirodo, turiu accountą ten seniausiai, ir knygų per fb prikėlus.. tik ne 2013 smile.gif
Atsakyti
Ataskaita

Statistika: 104 knygos, iš jų 41 audio. Skaitomiausias mėnuo sausis kažkodėl. ąį knygų. Skaityklę įsigijau birželį, tai joje spėjau perskaityt 31 knygą. Šiuo metu ten yra dar apie 200 blush2.gif ir po jūsų ataskaitų dar apie 20 prisidėjo. Kalbos: daugiausia skaitau ir klausau rusiškai, 64 knygos. 2 priežastys: didelis pasirinkimas nemokamų knygų internete, tiek audio, tiek elektroninių; rusiškai man skaityti lengviau negu angliškai. Lietuviškai 19 knygu, angliškai 21.

Metų autorius (tiksliau autorių pora) Lars Kepler. Nekantriai laukiu ketvirtosios knygos
Metų fantastika Douglas Adams The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (Keliautojo kosmostopu vadovas po galaktiką)
Metų skaudžiausia Lionel Shriver Pasikalbėkime apie Keviną
Metų istorinis romanas Ken Follett Žemės stulpai (tęsinys jau ne taip patiko)
Metų šeimos saga Федор Абрамов Братья и сестры (keturi tomai)
Metų negrožinė Barbara Demick Nothing to envy (ačiū, Forget)

Dar buvo daug patikusių knygų, dauguma jau minėtos jūsų ataskaitose. Daug skaičiau ir niekalų, bet tuo momentu buvo visai smagu. Šiemet pirmi metai, kai sąžiningai registravau visas skaitytas knygas excel file, todėl parašyti ataskaitą buvo lengva. Ar norėsiu po kelių metų pažiūrėti ką šiemet skaičiau? Nežinau, bus matyt.
Atsakyti
Radau himną tingėjimui bigsmile.gif Mėgaukitės mirksiukas.gif

«Благословенна лень, томительнейший плен,

когда проснуться лень и сну отдаться лень.

Лень к телефону встать, и ты через меня

дотянешься к нему, переутомлена.

Рождающийся звук в тебе, как колокольчик,

и диафрагмою мое плечо щекочет.

"Билеты?- скажешь ты.- Пусть пропадают. Лень".

Медлительнейший день в нас переходит в тень.

Лень - двигатель прогресса. Ключ к Диогену - лень.

Я знаю: ты прелестна, все остальное - тлен.

Вселенная дурит? До завтрего потерпит.

Лень телеграмму взять - заткните под портьеру.

Лень ужинать идти, лень выключить "трень-брень".

И лень окончить мысль: сегодня воскресень...

Июнь среди дороги

Разлегся подшофе

Сатиром козлоногим

Босой и в галифе».

Андрей Вознесенский

Atsakyti
Sveikos smile.gif Ateinu ir aš su metine ataskaita.

2013-aisiais skaičiau kaip niekad mažai ir vis daugiau tokią "lengvesnę" literatūrą - net negalėčiau pasakyti, kodėl, bet sunkesnės, daugiau dėmesio reikalaujančios knygos tiesiog "nelindo" rolleyes.gif Metų derlius - viso labo 25 knygos.

Metų knygos šįkart neturiu, nei vienos negalėčiau ypatingai išskirti.

Ypač patikusios, atminty išlikusios knygos

Cormac McCarthy. The Crossing. Kitoks, ne vesterniškas, pasakojimas apie kaubojų gyvenimą, su nesaldžios romantikos, liūdesio ir praradimo prieskoniu. Beveik "tempė" iki Metų knygos titulo.
Martynas Starkus, Kartą Pietų Amerikoje. Įkvepianti nenuobodžios kelionės istorija.
Ian McEwan. Sweet Tooth. Įtraukiantis pasakojimas apie šnipus su netikėta atomazga. Būtent dėl pabaigos šią knygą dar ilgai prisiminsiu.
Hillary Mantel. Bring Up the Bodies. Puikus "Vilko dvaro" pratęsimas, man patiko labiau nei pirmoji dalis. Neskubus, detalių prisotintas pasakojimas, įdomus bandymas kitaip pažvelgti į istorijos jau seniai įvertintą ir "nuteistą" istorinį veikėją, sodri, graži kalba. Man tokios knygos tiesiog patinka.

Nuvylusios knygos

Philip K. Dick. Do Androids Dream of Electric Sheep? Po garsiojo filmo ("Blade Runner") knyga tiesiog nuvilia, nes nei iš tolo filmui neprilygsta. Žinoma, tai ne autoriaus kaltė, bet...
Joanne Harris. Peaches for Mr le Cure. Trečioji "Šokolado" serijos knyga susiskaitė lengvai ir greitai, bet paliko nusivylimo prieskonį - per daug klišių, per daug lengvų sprendimų, per daug įkyriai peršamos gyvenimiškos "išminties". Labai tikiuosi, kad ketvirtos knygos nebebus.

Metų autorius - Cormac McCarthy. Vis dar ketinu perskaityti visas jo knygas.

Metų netikėtumas - George R. Martin. A Song of Ice and Fire. Ilgai spyriojausi ir neskaičiau šios serijos, o šį rudenį su malonumu surijau visas 5 knygas ir dar kartą įsitikinau, kad lengvas skaitalas nebūtinai yra prastas skaitalas.
Atsakyti
Labas,

seku jūsų temą tokiais prišokimais, tai gal praleidau. gal kas bus įdomu

Inspiring bookshops around the world

4u.gif
Atsakyti