Įkraunama...
Įkraunama...

Ieškome mezgimo, nėrimo schemų Nr. 8

QUOTE(vilkra @ 2014 02 02, 16:43)
labas vakaras- gal galit papasakoti kaip mezgamas tokio megztuku "kaklas". Atrodė taip parasta- megsiu "šaliką" ir prijungsiu prie "apykaklės" bet gavosi, kad susiaurėjo taip , kad galva netelpa.. kame čia gudrybė?

user posted image
nuotrauka skolinta- blush2.gif

QUOTE(vivilitta @ 2014 02 02, 18:34)
O, mano sūnuko megztukas biggrin.gif . Jei nelenda galva, reikia pamegzti ilgesnį tą "šaliką". Nugaros pusėj prisiūdama žiūrėjau, kad laisviau būtų. Čia kažkiek matosi iš nugaros:
user posted image

Huh...
Vivilitta, labai jau patiko jūsų megztukas - greit supratau, kad savo sūnui irgi tokį noriu numegzt ir susidūriau su tokiu pat klausimu kaip ir kolegė smile.gif mat "šaliką" mezgiau kartu su priekiu ir maniau nugaroj susiųt abi pailgintas dalis. Ačiū už antrą foto, tik pamačius supratau, kad nugaroj per mažai išėmiau kaklui. O jau prasiknisau internete ieškodama kokių nors pvz... O jis čia pat, ir dar autorės 4u.gif
Ir dar klausimas tuo pačiu - ar priekyje, ties "šaliko" augimu aukštyn ir išsiskyrimu lygaus rašto dalis kiek siaurinot? ar didinot išėmimą? Nes Panašu kai tai irgi suteiktų galimybę praplėsti talpą galvai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nija: 09 vasario 2014 - 16:26
QUOTE(Nija @ 2014 02 09, 17:20)
Huh...
Vivilitta, labai jau patiko jūsų megztukas - greit supratau, kad savo sūnui irgi tokį noriu numegzt ir susidūriau su tokiu pat klausimu kaip ir kolegė smile.gif mat "šaliką" mezgiau kartu su priekiu ir maniau nugaroj susiųt abi pailgintas dalis. Ačiū už antrą foto, tik pamačius supratau, kad nugaroj per mažai išėmiau kaklui. O jau prasiknisau internete ieškodama kokių nors pvz... O jis čia pat, ir dar autorės  4u.gif
Ir dar klausimas tuo pačiu - ar priekyje, ties "šaliko" augimu aukštyn ir išsiskyrimu lygaus rašto dalis kiek siaurinot? ar didinot išėmimą? Nes Panašu kai tai irgi suteiktų galimybę praplėsti talpą galvai smile.gif

Nors esu ne autorė- bet vyras jau nešioja kopijuotą megztuką. Ačiū Vivilittai už patarimus. 4u.gif Šiaip "šaliką" kaklo išėmimo dalyje mezgiau vėduoklės principu- kiekvienoje gerų akių juostoje neprimegzdavau eilių ir grįždavau atgal- taip gavosi praplatėjimas ..
Atsakyti
QUOTE(Nija @ 2014 02 09, 16:20)
Huh...
Vivilitta, labai jau patiko jūsų megztukas - greit supratau, kad savo sūnui irgi tokį noriu numegzt ir susidūriau su tokiu pat klausimu kaip ir kolegė smile.gif mat "šaliką" mezgiau kartu su priekiu ir maniau nugaroj susiųt abi pailgintas dalis. Ačiū už antrą foto, tik pamačius supratau, kad nugaroj per mažai išėmiau kaklui. O jau prasiknisau internete ieškodama kokių nors pvz... O jis čia pat, ir dar autorės  4u.gif

Labai smagu, kad patiko mano darbelis. Įkeliu labai jau greitosiomis nubraižytą paaiškinimą. Lygaus rašto ties išsiskyrimu nuėmiau gal dvi - tris akis, ne daugiau (siūlai labai stori, tai ir tiek padėjo), nes norėjau, kad priglustų labiau prie kaklo šonų. Aš mezgiau gana ilgą "šaliką" ir gana laisvai, netempdama, prisiuvau aplink kaklą, kad paskui nekeltų megztuko priekio aukštyn.
Klauskit, jei bus kas neaišku. Dabar megztukas su visu studentu Kaune, tai nei pafotkint detalių nebegaliu. user posted image
Papildyta:
QUOTE(vilkra @ 2014 02 09, 16:33)
Nors esu ne autorė- bet vyras jau nešioja kopijuotą megztuką. Ačiū Vivilittai už patarimus.  4u.gif  Šiaip "šaliką" kaklo išėmimo dalyje mezgiau vėduoklės principu-  kiekvienoje gerų akių juostoje neprimegzdavau eilių ir grįždavau atgal- taip gavosi praplatėjimas ..

Džiaugiuosi, kad padėjau. Gal įkeltumėt darbelį? Labai knieti pažiūrėt, kaip Jums kaklas gavosi. Gera mintis daryti vėduoklę.
Atsakyti
QUOTE(vivilitta @ 2014 02 09, 18:05)

Džiaugiuosi, kad padėjau. Gal įkeltumėt darbelį? Labai knieti pažiūrėt, kaip Jums kaklas gavosi. Gera mintis daryti vėduoklę.

Na megztukas tamsus- beveik juodas- sunku nufotografuoti, kad gerai matytųsi.. Bet aš patenkinta- vyras irgi..
Atsakyti
Sveikos darbštuolės, gal galite kas nukreipti teisinga linkme doh.gif , kaip megzti pyne, kad jos eitų, taip skersai? Ačiū 4u.gif

http://f-page.ru/fp/...2426a4b522f0869
Atsakyti
Sveikos visos darbštuolės. Gal kuri turite schemutę šio gražaus raštelio rastelis
Atsakyti
QUOTE(epati @ 2014 02 10, 10:48)
Sveikos darbštuolės, gal galite kas nukreipti teisinga linkme  doh.gif , kaip megzti pyne, kad jos eitų, taip skersai? Ačiū  4u.gif

Esu mezgusi, dariau taip: prieš pynę sumezgiau 2 akis, už pynės 1 uždėjau persukta akim, kad nebūtų skylutės. Sumezginėti reiktų kiekvienoj gerosios mezginio pusės eilėj, tada pynė svirs maždaug 45 laipsnių kampu, o jei reikia kad būtų statesnė, tai tada kas antroj-trečioj. Turėsit pasimėginti megzdama pavyzdį. Nežinau, gal yra koks kitas būdas, aš dariau taip, pavyko neblogai.
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
QUOTE(juulyte @ 2014 02 09, 15:48)
labai noriu toki megztuka nusimegzti. radau ir aprasyma rusu kalba, nors rusu kalba ir suprantu, bet cia man nieko neaisku. matau, kad nesudetinga. bet nuo kur pradeti nuo apacios ar virsaus? man tie terminai visiskai nesuprantami.
megztukas
nuoroda

gal kas patarsit blush2.gif  4u.gif

padekit prasau 4u.gif
nuoroda ziuriu neatsidaro
va toks aprasymas

Надеюсь будет понятно. Сначала набирается на бросовую нить то количество петель, чтобы было от проймы и до проймы, потом вяжется платочной вязкой с двойной убавкой в центральной петле в лицевых рядах до тех пор, пока не достигнем нужной глубины проймы. Потом по центру продолжаем убавлять, как убавляли, только теперь еще и добавляем по краям. Ажурный ряд это не три ряда платочкой, а три ряда лицевыми, один из которых *2 вместе, накид*. Когда достигаем нужной длины, закрываем все петельки. Вынимаем бросовую нить и довязываем каждый рукав отдельно без убавок и прибавок до нужной длины. Спинка вяжется аналогично. Манжета вяжется на петлях рукава резинкой. Потом по низу довязывается планка, горловина обвязывается ажурной полосочкой или спицами или крючком.
Atsakyti
QUOTE(juulyte @ 2014 02 10, 14:42)
padekit prasau 4u.gif
nuoroda ziuriu neatsidaro
va toks aprasymas

Надеюсь будет понятно. Сначала набирается на бросовую нить то количество петель, чтобы было от проймы и до проймы, потом вяжется платочной вязкой с двойной убавкой в центральной петле в лицевых рядах до тех пор, пока не достигнем нужной глубины проймы. Потом по центру продолжаем убавлять, как убавляли, только теперь еще и добавляем по краям. Ажурный ряд это не три ряда платочкой, а три ряда лицевыми, один из которых *2 вместе, накид*. Когда достигаем нужной длины, закрываем все петельки. Вынимаем бросовую нить и довязываем каждый рукав отдельно без убавок и прибавок до нужной длины. Спинка вяжется аналогично. Манжета вяжется на петлях рукава резинкой. Потом по низу довязывается планка, горловина обвязывается ажурной полосочкой или спицами или крючком.

Iš pradžių ant pagalbinio siūlo uždėti tiek akių, kad būtų nuo "проймы и до проймы"( проймa yra rankovės iškirpimas nugaros ar priekio detalėje, tai nesuprantu, ar nuo peties iki peties, ar nuo pažasties iki pažasties, gal kas paaiškins, kas mezgė tokį megztuką) tada megzti trikotažiniu raštu su dvigubu nuėmimu ties centrine akim gerosiose eilėse, kol nepasieksim reikiamo iškirptės gylio. Paskui ties centru nuimam toliau kaip anksčiau, tik dabar dar pridedam iš kraštų.Kiauraraščio eilė tai ne 3 eilės trikotažinio rašto, o 3eilės gerosiomis, iš kurių viena *2kartu, uždėta akis*. Numezgus reikiamą ilgį nulaidom visas akis.
Ištraukiam pagalbinį siūlą ir primezgam kiekvieną rankovę atskirai be jokių nuėmimų ir uždėtų akių iki reikiamo ilgio. Nugara mezgasi analogiškai. Rankogaliai mezgami iš rankovės akių "gumyte". Paskui apačioj numezgama juosta, apykaklė apmezgama kiauraraščio juostele virbalais arba vąšeliu.
Kalbos stilius nėra tobulas, bet, manau,suprasit. Sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 10 vasario 2014 - 14:46
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 02 10, 13:20)
Esu mezgusi, dariau taip: prieš pynę sumezgiau 2 akis, už pynės 1 uždėjau persukta akim, kad nebūtų skylutės. Sumezginėti reiktų kiekvienoj gerosios mezginio pusės eilėj, tada pynė svirs maždaug 45 laipsnių kampu, o jei reikia kad būtų statesnė, tai tada kas antroj-trečioj. Turėsit pasimėginti megzdama pavyzdį. Nežinau, gal yra koks kitas būdas, aš dariau taip, pavyko neblogai.

Ačiū Jums labai biggrin.gif
Atsakyti
http://www.15min.lt/...herine-3-347236[/IMG]
http://www.delfi.lt/...e.d?id=63366934
gal galet padet, kaip cia reikia numegzti sios suknytes apacia? tokia pusta?
Atsakyti