Jei žmogus apsisprende išsiskirti namanau kad kas nors ji sulaikys.Va kad tik su ta bažnyčia daryti(kyla klausimas), naujose pasuose net antspaudo nera.Anksčiau užantspaudavo ir laisvas kaip sakant, vat kyla klausymas ar ne per mažai kalbama apie bažnytine santuoka ir ka ji reiškia.Nes žinau kai kuriems ji pavejui, galima teisiškai išsiskirti svarbiausia, civiline nurtaukti ir viskas o apie bažnytine net ir nesusimasto.(lidniausia tik po kažkiek laiko susimasto ir supranta kas tai yra) aš tekėjau budama 19 metu, ir prisipažinsiu ne iki galo irgi suprasdama ir suvokdama kas tai yra.Bet kaip jau 4 karta eisiu piršliene tai kas kart primena man mano vestuves ir mano priesaika, nesigailiu bet kitiems patariu gerai pagalvoti.
QUOTE(Auksinė @ 2007 04 02, 14:27)
Tai ką gi tada keičia tas parašiukas, jeigu du žmones ir taip sulaiko tavo žodžiais tariant kažkas.
O su parašu aš manau, kad tikrai niekas nesikeičia, nei jausmai, nei pagarba vienas kitam, nei tuo labiau atsakomybė.
Jeigu visa tai yra, tai jau jokio skirtumo ar tu susituokęs ar ne.

O su parašu aš manau, kad tikrai niekas nesikeičia, nei jausmai, nei pagarba vienas kitam, nei tuo labiau atsakomybė.

Jeigu visa tai yra, tai jau jokio skirtumo ar tu susituokęs ar ne.
Na ne "kažkas". Nenorėjau veltis į diskusijas ne į temą su netikinčiaisiais, bet jei jau kalbam apie bažnytinę santuoką, tai galima ir tiesiai pasakyti: "Ką Dievas sujungė, žmogus teneišskiria". Ne viskas priklauso vien nuo pačių žmonių pastangų, o su Dievo pagalba įmanoma pakelti ir tai, kas atrodo neįveikiama.
Papildyta:
QUOTE(bondar @ 2007 04 02, 14:40)
vat kyla klausymas ar ne per mažai kalbama apie bažnytine santuoka ir ka ji reiškia.Nes žinau kai kuriems ji pavejui, galima teisiškai išsiskirti svarbiausia, civiline nurtaukti ir viskas o apie bažnytine net ir nesusimasto.(lidniausia tik po kažkiek laiko susimasto ir supranta kas tai yra)
O kas apie tą bažnytinę santuoką turėtų dar kalbėti? Tam yra kursai, į kuriuos neretai ateina vienas sužadėtinis už abu, o ir tas pats - į paskaitos galą, kai lektorius parašiukus dalija. Dar yra kunigai/diakonai, registruojantys būsimas vestuves, pildantys anketas ir pasiruošę atsakyti į sužadėtiniams kylančius klausimus. Tik bėda ta, kad klausimų kažkodėl nekyla, o ir apskritai dažna porelė į bažnyčią ateina "nusipirkti paslaugos" - už tam tikrą mokestį (taip suprantama auka bažnyčiai) apturėti gražią ceremoniją norimos architektūros pastate su pasirinktu pagrindinio vaidmens atlikėju (kunigu).
Papildyta:
QUOTE(Apuokas @ 2007 04 02, 14:32)
O užtikrintą TAIP aš galėsiu mirdama pasakyti. Jeigu jau iš esmės kalbant.
Tai visgi nesituoksite?

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 04 02, 19:13)
Na pagalvojau, kad jeigu jau nėra ką švęsti....

QUOTE(Apuokas @ 2007 04 02, 19:31)
Tai kad apie tai jau senokai man regis buvai pagalvojus (ar ne Tu vis sakydavai, kad nežinai, kam Tau apskritai ta santuoka?

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 04 02, 21:59)
Tai kad apie tai jau senokai man regis buvai pagalvojus (ar ne Tu vis sakydavai, kad nežinai, kam Tau apskritai ta santuoka?
), bet po to gi jau lyg ir milijonus buvai bepradedanti leisti.
Visai baigi subalamutinti
- na ir neapsisprendėlių gi esama šiam sviete.
Tikra nuotaka. 

Na vaišės nenupirktos dar o papildomi skuduriukai, brylikai juk niekis, kad ir nutartume nesituokti. Kaip nors išgyvensim praimtų milijonų pasekmes.

Teisingai aš nežinau kam man santuoka, bet niekada nepasisakiau prieš ją

[quote=_Smalsutė_,2007 04 02, 19:13]
Na ne "kažkas". Nenorėjau veltis į diskusijas ne į temą su netikinčiaisiais, bet jei jau kalbam apie bažnytinę santuoką, tai galima ir tiesiai pasakyti: "Ką Dievas sujungė, žmogus teneišskiria". Ne viskas priklauso vien nuo pačių žmonių pastangų, o su Dievo pagalba įmanoma pakelti ir tai, kas atrodo neįveikiama.
Papildyta:
Aš niekada nesakiau, kad esu netikinti
Tiesiog manau, kad tikrai ne viskas yra dievo valioje, daug daugiau priklauso nuo pačio žmogaus.
O jums neatrodi, kad mes čia truputį nukrypom nuo temos ?
Juk tema yra "Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu?" O mes čia diskutuojam apie santuokos prasmę.
Aš tikrai esu už santuoką ir kitą vasarą mes jau planuojam vestuves
ir dar pasikartosiu, bet visu 100 procentų esu už pagyvenimą kartu
Papildyta:
Aš niekada nesakiau, kad esu netikinti

Tiesiog manau, kad tikrai ne viskas yra dievo valioje, daug daugiau priklauso nuo pačio žmogaus.

Juk tema yra "Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu?" O mes čia diskutuojam apie santuokos prasmę.

Aš tikrai esu už santuoką ir kitą vasarą mes jau planuojam vestuves

ir dar pasikartosiu, bet visu 100 procentų esu už pagyvenimą kartu

QUOTE(Auksinė @ 2007 04 03, 08:14)

Viskas čia susiję.

QUOTE(Lineta22 @ 2007 04 03, 18:18)
Mes iki vestuviu gyvenome kartu 3 metus ir labai tuo dziaugiuosi, dabar rami galiu laukti vaikelio, zinome, kad tam esame jau subrende, jau subrendome santuokai ir vaikams, zinome, kad kartu gyvent galime, nereikes vaikuciams matyt rietenu del puodu...
Cia mano nuomone.

Tai jei jau santuoka, tai būtinai iškart ir vaikai?

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 04 03, 18:16)

As, jei neplanuociau su tuo zmogumi tureti vaika, tai neplanuociau ir santuokos

geriau negyvent, dar noras zenytis praeis
juokauju...

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 04 03, 18:16)
Jei žmonės absoliučiai nesuderinamų charakterių, tai gal nė nebando ir susimetę gyventi (nekalbu apie tuos atvejus, kai susimetama pirmo pasimatymo metu), o jei tikėtina, kad suderinamų, tai pasaulis nesugriūva ir susituokus - su bet kokiu žmogumi gyventi kažkiek reikia mokytis ir svarbiausia jau ne patys charakteriai, o noras ir pastangos.

Tik nereikia...

Kiekvienam savo.

P.S. Neisradinekite is naujo dviracio.