Įkraunama...
Įkraunama...

Ar iki vestuvių bandėte gyventi kartu?

QUOTE(lad @ 2007 03 31, 14:23)
na penkiolikos litų tikrai neužtenka, nemanau, kad tuoks be žiedų, o jie kainuoja daugiau. O šiaip iš jūsų komentarų susidaro įspūdis, kad dar neteko patirt ką reiškia VISKĄ gyvenime užsidirbt pačiam, ir kartais net išlaikyt artimuosius, o normalių vestuvių, baltos suknelės nori kiekviena nuotaka, o kad ji dar turi proto ir prieš tai pagalvoja, kur reiks gyvent, ant ko miegot, ir ką valgyt galų gale, ir nukelia savo svajones tolesniam laikui - negalima taip apkalbėt. Žinot mūsų atveju man pirmiausia reikia pagalvot, kai kokia bobutė ar kompleksuota asmenybė paklausia "o kada jūsų vetuvių metinės", nes mes skaičiuojam nuo tos dienos kai nusprendėm, kad ateitį kursim kartu. Nenorėjau įžeist, bet turbūt per daug turiu gyvenimiškos patirties, kad nereaguočiau į tokius postus, daugiau neraguosiu 4u.gif

Neturiu dėl ko įsižeisti, juk Tavo perdidelė gyvenimiška patirtis leidžia spręsti, ko bijo besituokiantys žmonės ir kiek tarkime ko Smalsutei yra tekę gyvenime. Kai diskusija pasiekia tokį tašką, aišku tik viena - oponentai/-as perėjo prie kandžiojimosi taktikos, savo argumentais kartais nors ir absurdiškai prasilenkdami/-as su realybe. Tenorėjau pasakyti, kad vieni tuokiasi ir su 15 litų kišenėje (ir pvz. iš senelių paveldėtais ar pačiais pigiausiais pirktiniais žiedais, kiek ir iš stipendijos labai norint sukrapštyti įmanoma), kitiems ir kelios dešimtys tūkstančių - dar ne finansinis pasiruošimas vestuvėms. Visgi ne piniguose esmė, o kiek apskritai žmonėms reiškia viešai prisiekti savo meilę ir ištikimybę bei gauti Dievo palaiminimą, kiek santuoka yra ne vien formalumas. O dėl proto užtekimo atidėti svajones - kodėl neatidėjus tuomet vėlesniam laikui ir svajonės gyventi su mylimu žmogumi? Čia mat gal jau ne svajonė, o būtinybė? g.gif Man pvz. būtinybė ir santuoka, kurią lygiai taip pat vertinčiau ir be jokio "baliaus". Išties keista, kad esant finansiniam nepritekliui tuoktis šiukštu negalima, nes paskui mat romantika išblės ir meilė išgaruos, o štai gyventi susimetus su rožinėm perspektyvom - tai jau norma. g.gif
Papildyta:
QUOTE(balta_lelija @ 2007 03 31, 18:50)
20Lt ketvirtadienį, o jei penktadienį ar šetadienį 80 Lt.  mirksiukas.gif

Bažnytinės santuokos įregistravimas CMB - 15 lt. tongue.gif , 20 lt. - jei nori kukliai susituokti tik santuokų rūmuose arba tą pačią dieną ir bažnyčioje, ir santuokų rūmuose. 80 lt, jei gerai prisimenu - su privalomu standartiniu Mendelsono maršu ir privalomu vietiniu šampanu + psichologiniu spaudimu pasinaudoti abejotinų gabumų vietinio fotografo paslaugomis. (Nebent per 8 mėnesius tvarka taip staiga pasikeitė).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 31 kovo 2007 - 18:22
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 03 31, 18:20)
Bažnytinės santuokos įregistravimas CMB - 15 lt. tongue.gif

Čia kai susituoki bažnyčioj ir paskui per 10d reikia sutvarkyt popierius CMB? sorry, nežinojau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(balta_lelija @ 2007 03 31, 19:38)
Čia kai susituoki bažnyčioj ir paskui per 10d reikia sutvarkyt popierius CMB?

Tikrai taip. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Apuokas @ 2007 03 31, 19:05)
Po 8 bendro gyvenimo metų mes pasidarysime gražią šventę  mirksiukas.gif

Jei ne paslaptis, ką žadate švęsti? 4u.gif
Atsakyti
Ziuriu cia jau visas gincas uzaugo g.gif kazkaip man atrodo kvaila gincytis del tokio dalyko - ar verta pagyventi kartu pries susituokiant ar ne... jug zmogus tuokiasi su viltim, su tam tikrais planais ir isitikinimas, kad susikurti seima, kad pradeti bendra gyvenima ir pan. Smalsute, manau kad tu klysti manydama, kad gyvenimas kartu tai tarsi 'suaugusiu zaidimas', 'saves isbandymas' ar pan. Daugelys kraustosi kartu su tokiom pat svajonem, kaip ir zengiaint prie altoriau. Mes galvojam ne apie kazkoki 'pabandyma' ar 'ismeginima' , bent jau as krausciaus tik tam, kad kurti seima ir popieriukas man tam nebutinas. Tiesiog kartais isisukus rutinai ar atblesus jausmams pamatai, kad zmogus su kurio esi, tau visiskai netinka. Ar susituoke jus ar ne, ateina laikas skirtis, nes taip gyvenant skaudini ne tik save, bet ir su tavim kartu esanti zmogu. Is pradziu as noriu tvirtai stoveti ant koju ir tuokiantis tvirtai zinoti, kad su sio zmogum galiu praleisti visa gyvenima, vien svajoniu man neuztenka tokiam rimtam zingsniui, santuoka gi ne zaidimas.
Kaip suprantu, tau vienas is svarbiausiu dalyku yra prisiekti pries Dieva visad buti kartu ir tt., man net susituokus sio dziaugsmo neteks - mano tikejimas skiriasi nuo mano draugo ir baznytine santoka mum neprienama (nebent kuris is musu keistume tikejima, ko mes daryti neplanuojam). Kad prisekti Dievui, as galiu iseiti i balkona ir paziureti i dangu istariant priesaika ir sau ir Jam ir savo draugui, man baznycios tam nereikia, o popierius siuo metu man nera butinybe, jug seima sukuria ne poperiukas, ne santuoka, o du kartu esantys zmones, kurie pasiryze visa gyvenima praleisti kartu. Galima sakyti, kad jei toks tvirtas isitikinimas, tai kodel nesusirasius ir nesusituokus? g.gif gal ir tiesa, bet mano gal tiesiog kitokie prioritetai.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 03 31, 19:46)

Na ir kandumas blink.gif Ar bažnyčia to moko? g.gif
Švęsime viešą, garsų pasisakymą apie mūsų jausmus cool.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 03 31, 19:20)
Visgi ne piniguose esmė, o kiek apskritai žmonėms reiškia viešai prisiekti savo meilę ir ištikimybę bei gauti Dievo palaiminimą, kiek santuoka yra ne vien formalumas.

Kam ,,viešai,, rūpi mūsų ištikimybė? Kam? Niekam. Ji rūpi tik mums.
Dėl Dievo palaiminimo sutinku- tą dieną jis palaimins mūsų buvimą kartu. Bet aš kasdieną jo prašau, kad laimintų mūsų meilę ir neleistų mums netekti viens kito, prašau, kad nepasiimtų vieno iš mūsų pas save- tai man baisiausia.
Nėra mūsų namuose ištikimybės dėl priesaikos, ji yra nes mes jos norime. Kai nenorėsime- jos nebebus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apuokas: 01 balandžio 2007 - 18:01
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 03 31, 19:46)

geras lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 04 01, 19:01)
Kam ,,viešai,, rūpi mūsų ištikimybė? Kam? Niekam. Ji rūpi tik mums.

Ji gali rūpėti ir kokiam nors kitam iki ausų Tave įsimylėjusiam vaikinui, neprarandančiam vilties jus išskirti, nes esi dar "laisva". (Tai tik pvz.)
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 04 02, 13:34)
Ji gali rūpėti ir kokiam nors kitam iki ausų Tave įsimylėjusiam vaikinui, neprarandančiam vilties jus išskirti, nes esi dar "laisva". (Tai tik pvz.)

Na tai tikrai ne priežastis tekėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2007 04 01, 19:01)
Bet aš kasdieną jo prašau, kad laimintų mūsų meilę ir neleistų mums netekti viens kito, prašau, kad nepasiimtų vieno iš mūsų pas save- tai man baisiausia.

Pas Dievą nėra baisiausia...
Atsakyti
Padaveme pareiškima prieš 4 mėn.ir tada jau apsigyvenome kartu. iki vestuviu draugavome 3.5 metų, 5 metai vede.Mano motina labai senamadišku pažiuru, jei kur i svečius važiavome tai paskui klausdavo tetos ar mes kartu miegojome, bet aš turiu pragyventi savo gyvenima ir nors jinai ir griezta, bet susitaike su mintimi kad aš jau išaugau ir ištekesiu.Musu tevams vos ne vaiko praradimas.

Nematau nieko blogo pagyventi kartu, be tu antspaudu ir pažadų "vyras ir žmona"
Dabar išviso gali šliuba imti tik vienas iš poros, jei pvz.vyras nenori , o žmona nori , tai žmonai ir duoda šliuba.
Netgi kai nori pvz.buta išnuomoti, klausineje o jus vyras ir žmona ar jus tikrai susituoke, nesamonė kažkokia.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 04 02, 13:38)
Pas Dievą nėra baisiausia...

Man- baisiausia.
Papildyta:
QUOTE(bondar @ 2007 04 02, 13:40)
Netgi kai nori pvz.buta išnuomoti, klausineje o jus vyras ir žmona ar jus tikrai susituoke, nesamonė kažkokia.

Nu pas tokius šeimininkus geriau nesinuomoti lotuliukas.gif Bus problemų didesnių doh.gif
Atsakyti