Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Wallis @ 2013 11 14, 16:34)

o tai kur jis patenka tas paragautas maistas?

Tik liezuviu lyzteliu. Nei nuryju nei paimu to maisto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2013 11 14, 16:27)
Mergos, o maisto paragavimas (na tarkim vaikams gaminu, tai tik palaizau ar druskos uztenka) jau isskiria insulina?? Juk pats maistas nepatenka i skrandi.. g.gif

Na, teko skaityti, kad vien malonus maisto vaizdas smegenims nusiunčia signalą, kad ruošiamasi valgyti, o kasa pradeda išskirti insuliną ir ruoštis maistą priimti.
Kitur rašo, kad gavus tik tam tikrą dozę kalorijų, cukraus kiekis pakyla (nes kai jų mažai jos sunaudojamos kažkokiam organui) ir tik tada tas insulinas išsiskiria.
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2013 11 14, 10:31)
Labas, kai mes su nidulia prisijungėm tiek naujokių nebuvo, o dabar koks antplūdis bigsmile.gif
visai smagu, tik skaityti nespėju doh.gif

Kaip sekasi, mergyt?? Nieko nepasakoji smile.gif

QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 14, 15:22)
Jbet kai riecia tiek, kad iki parduotuves nedaeisiu nusipirkt granatu. As nezinau, as trukes, ar uzpuliaves, tik gerai zinau tiek, kad UK kuo anksciau nuvarai y ligonine, tuo geriau, nes dar eilej tenka palaukt kelias valandas ir kol is interneto diagnozes galimas paskaito ir kojas taip uzverst galima lotuliukas.gif Kaip tik sedziu susirietus ir laukiu doh.gif  doh.gif  doh.gif

Siaubelius, vargsiuke kokia console.gif
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2013 11 14, 16:27)
Mergos, o maisto paragavimas (na tarkim vaikams gaminu, tai tik palaizau ar druskos uztenka) jau isskiria insulina?? Juk pats maistas nepatenka i skrandi.. g.gif

paragauji, išspjauni ir dar burną išsiskalauji.
Tik esant tam tikriems medžiagų apykaitos sutrikimams, insulinas jau skirias vien užuodus mėgstamą maistą.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 14, 17:02)
Tik esant tam tikriems medžiagų apykaitos sutrikimams, insulinas jau skirias vien užuodus mėgstamą maistą.

aš irgi šeimynai gamindama paragauju ir išspjaunu... doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 11 14, 15:34)
na tai jums iki paleo mitybos kaip iki menulio smile.gif na bet jei neiseina, tai neiseina  g.gif

na, tik 4 dienos kardinaliai pakeistos mitybos - dar visai nedaug. Perisorientuosiu, tik daugiau laiko reikia. Mielai valgyčiau iš namų atsineštą maistą, tik ne visada yra galimybės.
Atsakyti
QUOTE(zsj @ 2013 11 14, 12:49)
Laba diena,
Paskutiniu metu su sveikata visai nekažkas ir vis po truputį prastyn. Pradėjau domėtis ir užklydau į homosanitus tinklapiuką. Viskas labai teisingai parašyta, tik kiek painokai ir jokių konkretesnių patarimų: vien tik galvok savo galva ir tiek... Žodžiu tokiu būdu dasikasiau iki Paleo. Permečiau pora temų ir o siaube - vien šių metų jo niolika...
Ne be reikalo tikriausiai  g.gif . Jei būtų vienoje vietoje viskas aiškiai ir konkrečiai surašyta, nebūtų tų keliolikos temų po 50 lapų... ir čia vien tik šiemet.
Žinau dabar apšauksite eik ir skaityk ten tą ir tą temą, lapą... bet visgi gal padėsite susigaudyti?
Gal kur nors yra konkrečiai surašyta kokia mėsa, vaisiai, daržovės tinka? Receptukai? Meniu pavyzdžių?

Labai naudingos pirmos dvi paleo temos, kazkaip jas permesti pasistenkite 4u.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 11 14, 16:02)

As dabar kaip tik labai daznai taip ir darau, du valgiai sau, keturi maziui ir bent du kitiems seimos nariams doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 14, 15:52)
na, bent aš asmeniškai galiu įtikėti paleo, bet visiškai esu prieš HS puslapį. Nieko asmeniško  cool.gif

matai, yra taip: vieni nori tikėti, kiti -žinoti. Kiekvienam savo.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 14, 16:12)
na, tik 4 dienos kardinaliai pakeistos mitybos - dar visai nedaug. Perisorientuosiu, tik daugiau laiko reikia. Mielai valgyčiau iš namų atsineštą maistą, tik ne visada yra galimybės.

Panašiai ir man drinks_cheers.gif. Tik man gal lengviau persiorientuot, nes valgyklose-kavinėse praktiškai nesimaitinu, kažką atsinešu, dabar žiūriu atsakingiau, ką atsinešt užkandimui. O kai ryte soočiai pavalgai, ne tiek ir daug pietums reikia, paskui vakare vėl sočiai prisikertu. Kol kas tokiu režimu maitinuosi.

QUOTE(" voresta " @ 2013 11 14, 16:28)
matai, yra  taip: vieni nori tikėti, kiti -žinoti. Kiekvienam savo.

Būtent, norisi žinoti, tikėjimas vienais ar kitais mitybos keitimo principais man nepatikimas, turiu bent kažkiek suprast.
Kol kas, su insulinu ir jo išsiskyrimo priežastim bei įtaka sveikatai, neaišku, ir kaip supratau, nėra vieningos nuomonės. Turbūt reikėtų medicinoj rimtesnio atsakymo ieškot blush2.gif.
Ir dar - daug daržovių, taip, o kaip su nitratų kiekiu jose, ypač žiemos laikotarpiu kai perkam visokias lapines salotas ir t.t.?

Kas ten rašė, kur tartaras skaniausias? - namie mirksiukas.gif. Svarbu gera jautiena, susmulkini, sustumi kotletuko forma, kiausinuka ant virsaus, svoguniukai salia, kapareliai, zalieji pipiriukai, kuriuos nori ingredientus susimaisai dar ir druskos pipiriuku ir pirmyn.. wub.gif.
Už alkoholio gidą Paelo, ačiū. Aiškiau pasidarė. O šampanas - tik natūralus, kaip ten jie rašo Choose 100% organic from sustainable farms. Kas tokį tik mėgsta, tas jo ir randa mirksiukas.gif.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 14, 17:28)
matai, yra  taip: vieni nori tikėti, kiti -žinoti. Kiekvienam savo.

na jau smile.gif HS ir žintis tiems įtikėjusiems ir tikintiems jų tekstais, o tiems, kurie nori žinoti ir suprasti, tenka ieškoti kitų šaltinių.
Atsakyti
Sveikos, buvau savo kraujo atsakymu, tai pasirodo kalcis pas mane tik 1.04 g.gif vat...su juo aisku ir D3 bus zemas. Uztai ir krenta tie ragai man nuo galvos biggrin.gif Cholesterolis (gaila cia matosi tik bendras) 5.4. Daugiau viskas sake ner prie ko prikibt. Pasiunte skydliauke dar ziuretis, nes kai ejau pastaraji karta, buvo mazgeli kazkoki aptike, ziuresim vel smile.gif
Atsakyti
nu ka, mano nuotykiai tesiasi.. siandien puikiai jauciausi, uzvalgiau putpeliu kiausiniu su lasiniais... viskas gerai. atrejau i darba, uzgeriau arbatos ir uzejo blogumai, isivemiau kelis kartus. vos namo davaziavau dar ten... gerai kad ta arbata isgeriau- buvo bent jau nesunku vemt.. bet siaubelis.. nuo kuo cia? ar cia del uzvakaryksciu saulegrazu? vakar ir syrit gerai jauciausi.
V pastebejo kad ana karta vemiau irgi po putpeliu kiausiniu, sakau negali but- nes ana karta man buvo migrena su galvos skausmais....sutapimas ir tik. netikiu! juolabiau kad nei kvapo nieko nebuvo kiausiniu.....
nesuprantu unsure.gif

ir klausimas man- ka valgyt po tokiu negalavimu? geriau nieko?
o jei labai labai nori est? baltymai - riebalai geriau?
laimej turiu sultinio.. gurksnoju dabar
Atsakyti