Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(SOWELU @ 2013 11 14, 09:34)
Užvalgiau džiovintų pomidorų nemažai su keistu aliejum  unsure.gif

Jei norisi džiovintų pomidorų su aliejumi, aš imu sausus juos, ir užsipilu alyvuoginiu tam kartui ax.gif Tada žinau, kad aliejus šviežias, ir nebus siurprizų po to. Būna pirkti ne itin brangių ir kokybiškų visokiose itališko maisto ar delikatesų parduotuvėse. Gaunasi tikrai pigiau ri skaniau, nei pirktiniai užpiltiniai.

QUOTE(taša @ 2013 11 14, 09:46)
as nebeperku tu  zaliu, nes keliauja i siuksliadeze tiesiai.arba brangus ir skanus arba nieko

drinks_cheers.gif

QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 14, 09:46)
Vakar pasidariau vištienos rūkytos, kas nuo pietų liko salotų su žaliu žiediniu kopūstu, paprika, raudonu cibuliuku ir majonezo padažu (Nes nei Elatos majonezas nesigavo biggrin.gif ) - super.

Ta rūkyta višta ne rūkyta, o mirkyta chemikaluose, jei ne iš namų rūkyklos. Geriau pagailėk skrandžio wink.gif

QUOTE(taša @ 2013 11 14, 09:55)
jei galvoji apie tai kad uz menesio ar dveju galesi suvalgyt sausainiu-geriau net nepradek Paleo. grisi prie starto, viskas is pradziu.

drinks_cheers.gif
taša, ar jau išsivirei sultinio? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 14, 11:34)
Pirktinė, su termofilinėmis mielėmis-netinkama. Jų sporos atlaiko kepimo karštį ir patenka į žarnyną, kur šilta ir drėgna. Rezultatai būna tikrai ne iš karto.

thumb_yello.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 11 14, 11:25)
todel, kad riebalai teoriskai neturetu suzadinti insulino issiskyrimo - organizmas po nakties riebalu deginimo rezime ir taip islieka, kol paduodi angliu.
kaip yra is tikruju reiktu pamatuoti, kiekvienam juk individualu. karta ieskojau tokos info, radau viena, matavo cukraus kieki kraujyje diabetikam skirtais matuokliais (nesu tikra ar tai jie matuoja, niekad nesu susidurus), na vienzo, sulakus bulletproof praktiskai niekas nepasikeite.

drinks_cheers.gif vat ir man taip atrodo. Nemazai esu studijavus zmogaus fiziologija, ir kiek pamenu, tai insulino issiskyrima inicijuoja cukraus padidejimas kraujyje, o ne aplamai valgymas ar kramtymas (tai ytakoja tik seiliu ir skrandzio sulciu issiskyrima). Taigi logiskai mastatn, grynas rieblas neturetu issaukti insulino issiskyrimo, nors zintis ir hs teigia priesingai (bet ten nera saltiniu, todel kyla abejones del informacijos patikimumo)...
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 14, 11:34)
Daugmaž sveikas žmogus nereaguoja į tokius dalykus, barometrais yra žmonės su dideliais nukrypimais medžiagų apykaitoje.
Dėl duonos- tikriausiai neturi problemų su glitimu, todėl kartais gali mėgautis namine, raugu raugta duona.  Bet tai jau ne paleo produktas  biggrin.gif
Pirktinė, su termofilinėmis mielėmis-netinkama. Jų sporos atlaiko kepimo karštį ir patenka į žarnyną, kur šilta ir drėgna. Rezultatai būna tikrai ne iš karto.

apie mieles žinau. Tiesiog tada naminės neturėjau, tai taip gavosi, kaip gavosi... blush2.gif Žinau, kad duona ne Paleo produktas, bet gal galėtumėt patarti kaip iškepti kuo mažiau kenksmingą ruginę duoną- mano šeimyna visavalgė, tai duonos reikia... ax.gif Kažkada minėjot, kad reikia ruginius miltus užplikius palaikyti, tada nereikia cukraus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 11 14, 11:25)
todel, kad riebalai teoriskai neturetu suzadinti insulino issiskyrimo

Tikrai nesukelia insulino riebalai???
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 11 14, 12:11)
apie mieles žinau. Tiesiog tada naminės neturėjau, tai taip gavosi, kaip gavosi...  blush2.gif Žinau, kad duona ne Paleo produktas, bet gal galėtumėt patarti kaip iškepti kuo mažiau kenksmingą ruginę duoną- mano šeimyna visavalgė, tai duonos reikia...  ax.gif Kažkada minėjot, kad reikia ruginius miltus užplikius palaikyti, tada nereikia cukraus?  g.gif

paimk pusę kepimui skirtų miltų, užplikyk verdančiu vandeniu ir gautą košę įvyniok iš karto į patalus ar padėk kur šilta. paragauk iš karto po užplikymo, ir po 12 val. Grūdai yra krakmolas, o krakmolas tai gliukozė- kam cukraus dar dėt?
Atsakyti
Labas 4u.gif
, nusipirkau vakar kokosų aliejaus.. Kažkuri rašėt, kad galit jį kaip medų laižyt, tai man ne... Skonis neblogas, bet neprisiversčiau.. O vat keptas maistas jame labai patiko, iš pradžių kokoso aromatas truputį trikdė, bet skonis super.. Ir saldumo jokio tikrai nepajutau...
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 13, 20:11)

Va su cholesteroliu tai sudėtinga- reikėtų darytis metabolizmo tyrimą ir išsiaiškinti, kas pas tave tiksliai
nors mityba vis viena paleo tinka, tačiau yra savų niuansų. Vienu atveju reikia užgulti kokosų, alyvuogių aliejus, kitu- taukus, sviestą.

Dar galvojau nusipirkti Ghee, bet suabejojau... Kiek suprantu, reiktų tyrimus kažkokius pasidaryt.. Žinau, kad kažkur skaičiau apie tai, bet niekaip nebeatgaminu, kas tiksliai ten buvo rašoma doh.gif .. Per daug tada turbūt mėginau informacijos susikraut..
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2013 11 14, 12:11)
Taigi logiskai mastatn, grynas rieblas neturetu issaukti insulino issiskyrimo, nors zintis ir hs teigia priesingai (bet ten nera saltiniu, todel kyla abejones del informacijos patikimumo)...

skaityk
http://babkin.co.il/...c...4&Itemid=86
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 11 14, 12:47)
Ta rūkyta višta ne rūkyta, o mirkyta chemikaluose, jei ne iš namų rūkyklos. Geriau pagailėk skrandžio wink.gif

iš ūkininko turguje pirkau. Užtikrino, kad viskas su ja gerai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šmukštukė @ 2013 11 14, 11:39)
Dar galvojau nusipirkti Ghee, bet suabejojau... Kiek suprantu, reiktų tyrimus kažkokius pasidaryt.. Žinau, kad kažkur skaičiau apie tai, bet niekaip nebeatgaminu, kas tiksliai ten buvo rašoma  doh.gif .. Per daug tada turbūt mėginau informacijos susikraut..

kokius tyrimus, kad toleruoja?
man tai taip stovi viskas, kad net šaltis krečia doh.gif kažką pietaujant reiks lengvo pasiimti...
Darbe ant stalo mirtinai skani naminė kepta duona, laikausi... net pyragai ir sausainiai taip nevilioja, kaip ta duona biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 14, 13:01)
kokius tyrimus, kad toleruoja?
man tai taip stovi viskas, kad net šaltis krečia  doh.gif  kažką pietaujant reiks lengvo pasiimti...
Darbe ant stalo mirtinai skani naminė kepta duona, laikausi... net pyragai ir sausainiai taip nevilioja, kaip ta duona biggrin.gif

va va, man irgi tos paprastos juodos duonos lietuviskos truksta smile.gif
ir varskes ...
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2013 11 14, 12:14)
Tikrai nesukelia insulino riebalai???

Jei is glikeminio indekso puses ziuresim, tai riebalu indeksas yra berods 0. Todel low fat diet yra vadinama didelio glikeminio indekso dieta, kai insulinas issaukiamas greitai, greitai krenta ir tai gali privesti iki diabeto g.gif

Labas rytas visoms 4u.gif Skauda desiny sona salia bamdos, ar tik nereiks pakuotis daiktu ir vaziuot apendicito pjaut g.gif
Atsakyti