Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(<tundra> @ 2013 11 19, 23:23)
QUOTE(Nidulia @ 2013 11 19, 21:22)

Candida nustatymui darėtės kokį tai tyrimą? Ar iš simptomų tik?

Pagal simptomus. Labai jau ryskiai isreiksti jie pas mane.
Jauciasi, kad pilnatis, nes siauteju kaip velnias ir dar menesines ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 19, 21:28)
Bet tikrai, kažkada kažkurioje šalyje gi siūlė uždėti papildomus mokesčius tam šlamštmaisčiui, kurie po to sveikatos apsaugai eitų papildomos lėšos ir būtų už ką gydyti ligas, sukeltas to "maisto".

Pas mus cia taip kalbejo, UK taip pat zadejo brangint, bet ar igyvendino, tai nezinau. tik pamenu bendradarbiai "bedavojo", kad coca-cola pabrango 5ct biggrin.gif
QUOTE(JustDi @ 2013 11 19, 21:21)
O mane jie biesina, as tokius didelius mokescius moku, kad jie galetu gydytis nemokamai, patys netausodami savo sveikatos. O as pati med paslaugom naudojantis turiu moketi, nors saugau save. Rekia, kad pinigu nera, bet take away ryja kasvakara kola uzgerdami arba alumi, marazma ryja, gydyk juos paskui veltui. Issiliejau mirksiukas.gif
taip taip, ta ir norejau pasakyti. dar tie patys vargsai, darbo nerandantys (neieskantys!), sunkiai sergantys, perkalioja cigaretes uz beveik 10eur uz pakeli ir akis isverte postringauja - "ar matet kiek maistas kainuoja!" na kokie prioritetai, tokie ir pasirinkimai...

cia kazkuri uzsimine Lepicol gerianti, as prisiminiau, kad irgi turiu spintelej Lepicol tumbele. man kazkaip viskas pastrige po koko-kozes (maniskis uzpirko kokoso riesutu), tai pamaniau isgersiu sauksta kita. atsidarau - o ten tik du saukstai belike, ech... emiau sauksta i viena ranka, i kita ta Lepicol tumbele ir susivele man rankos, susimakalavo, tumbele ore pasivarte ir nusileido ant spinteles, o pats Lepicolis placiai pasiskleide ant stalvirsio . sustumdziau, suslaviau kur nuo storiau atgal i tumbele, vel emiau sauksta ir kabinau... viskas ok, neismeciau vel, ne lotuliukas.gif bet taip is 2 saukstu gavosi vieno sauksto doze... reiktu vel uzsipirkt, bet kad pabranges kaip unsure.gif
Atsakyti
Manoi mama su paleo numete apie 12 kg nuo rugsejo.. susitvarke su cholesteroliu per menesi, tik gliukoze kartias buna apie 5,6 ryte.. Spaudimas sunormalejo, virskinimas susitvarke, nors pries 5 metus gydesi pas "labai gera" privacia gydytoja apie metus- du ir be rezultatu smile.gif Tik jos paleo nera labai riebus, jai 75 tuoj bus smile.gif
Gal yra dar kokiu minciu, patarimu ka su gliukoze daryti?
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 11 19, 22:22)

Ačiū, Nidulia, dar kartelį.
Bet šiaip ar verta pasidaryti tyrimą dėl kandidozės, o ne tik įtarinėti kad ji yra? Nes man ji tokia tik kartais pasirodanti, ir nelabai stipriai pasireiškia. Tačiau, gal tai ko nejaučiu ir nematau gali pasirodyti kur kas rimčiau; gal ji slapstosi ir nelenda o gadina viską viduje? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 20, 08:47)
QUOTE(Nidulia @ 2013 11 19, 22:22)

Ačiū, Nidulia, dar kartelį.
Bet šiaip ar verta pasidaryti tyrimą dėl kandidozės, o ne tik įtarinėti kad ji yra? Nes man ji tokia tik kartais pasirodanti, ir nelabai stipriai pasireiškia. Tačiau, gal tai ko nejaučiu ir nematau gali pasirodyti kur kas rimčiau; gal ji slapstosi ir nelenda o gadina viską viduje? rolleyes.gif

beje, gali būti ne tik kandidozės, bet ir SIBO (mažosios žarnos bakterijų perteklius) su panašiais požymiais. Aš irgi pasidaryčiau, bet baisiai tingiu tą BP gydytoja - siuntimas - gastroenterologas (ar koks ten gydytojas) - tyrimai - gastroenterologas pusės metų kankynę praeiti. Ir dar skaičiau pas paleomom, kad labai nepatikimi tie tyrimai, dažnai nerodo, nors iš tiesų liga yra.
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2013 11 20, 01:19)
emiau sauksta i viena ranka, i kita ta Lepicol tumbele ir susivele man rankos, susimakalavo, tumbele ore pasivarte ir nusileido ant spinteles, o pats Lepicolis placiai pasiskleide ant stalvirsio . sustumdziau, suslaviau kur nuo storiau atgal i tumbele, vel emiau sauksta ir kabinau...

lotuliukas.gif
man vakar irgi gerai sekėsi. Lupau iš pakuotės probiotiko piliulę, sprogo želatininis apdangalas ir po namus pasklido tie probiotikai kaip sniegas biggrin.gif tada vakare išsitepiau rankas kremu ir ėjau pasiimti plaukams stiklinę losjono kapsulę, tai aišku ji išslydo ir sudužo ant žemės. Mintyse iškart pasiskaičiavo, jog per vakarą vėjais paleidau 4,20 Lt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ativas @ 2013 11 20, 00:06)
yra gedgauskas knygoj

Noriu paklausti, kokia tai knyga? Gal bibliotekoje rasčiau? 4u.gif
Atsakyti
Elata, taika ir ramybė, aš supratau, ką norėjai pasakyt savo postu wink.gif Ir neturiu noro ginčytis ar kažką įrodinėt, tiesiog sakau savo nuomonę ir tiek.
QUOTE(Šelma @ 2013 11 19, 22:28)
Aš, jei gerčiau kiek noriu, tai negerčiau visiškai  doh.gif  Jokio poreikio vandeniui (bet ir kitų skysčių negeriu), labai dažnai būdavo, kad vakare, skaudant galvai, prisimindavau, kad ryte kavos puodą tegėriau  doh.gif

Aš tokia pat, bet jau į kitą lygį nužengus - pasistatau ant stalo darbe vandens, kad pagurkšnot nepamirščiau, bet po kelių val. akys "nebemato" to vandens, ko pasekoj, aišku, vakarop skaudena galvą, na, ir šiaip nieko gero tas nežada.

Vakar vakare suvalgiau kokius 10 gabalų jaut. kepenėlių, iki sprogimo (nes planavau daugiau nieko nevalgyt). Bet ant viršaus pirmąkart taip riebiai nusižengiau pavalgydama varškės apkepo nuostabiai skanaus ir saldaus. Nenoriu prisiminti ano vakaro huh.gif

jautiena, aš vartoju Lepicol, nes kolkas be jo sunkokai išeina. Gal kad įkalta į galvą "žmogus per dieną privalo bent kartą nusituštinti", turbūt tai tiesa. Neišgėrus Lepicol (o kartais ir išgėrus tą dieną), dienos pauzė wc visad būna. O man iškart paranoja - jei nenueisiu į wc, ryte atsikelsiu su pora papildomų spuogų doh.gif

Straipsnis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nefifi: 20 lapkričio 2013 - 08:56
QUOTE(Elata @ 2013 11 20, 09:14)
beje, gali būti ne tik kandidozės, bet ir SIBO (mažosios žarnos bakterijų perteklius) su panašiais požymiais. Aš irgi pasidaryčiau, bet baisiai tingiu tą BP gydytoja - siuntimas - gastroenterologas (ar koks ten gydytojas) - tyrimai - gastroenterologas pusės metų kankynę praeiti. Ir dar skaičiau pas paleomom,

Siaubas, aš irgi tingėčiau. Nors su gastro dar nėra tekę susidurti. Tai geriau tikrai mitybą reguliuoti. Bet kaip tuos obuolius išnaikinti iš skanių dalykų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Egja @ 2013 11 20, 09:44)
Noriu paklausti, kokia tai knyga? Gal bibliotekoje rasčiau? 4u.gif

Nora Gedgaudas "Primal Body, Primal Mind"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 20 lapkričio 2013 - 09:05
Labas rytas, pravale tema kazkas, vakar gi jau buvo pasibaigus, siandien ziu vel gyva biggrin.gif neber keliu psl...

Man tai normalus tas toks kategoriskumas temoje. Na juk jei zmogus yra kazkuom apsisvietes, itikejes, jis ir gina savo nuomone. Kaip ir zaliavalgiai ir kt. mitybos pakraipu. Negi turetu sakyti -as tikiu Paleo, bet tai galbut nera tiesa g.gif biggrin.gif

Skanu ta bulettproof kava, tik niekaip dar neatradau patogaus, greito gaminimo proceso biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumpica: 20 lapkričio 2013 - 09:10
QUOTE(Elata @ 2013 11 20, 09:00)

Kaip gaila, kad tiek nedaug terandu žinių lietuviškai. Todėl ir kabu temos apačioje, renku žinias iš įvairių forumų, blog'ų, straipsnių ir dėliojuosi savo gyvenime 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 20, 10:00)

Ačiū.
Atsakyti