Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(Nidulia @ 2013 11 18, 22:11)
As dar esu is tu nevalgiuju, negaliu vienu prisedimu pakankamai koloriju suvalgyti. Siandien silpnokai jauciuosi, tai itariu, kad energijos trukumas del per mazo maisto kiekio.

aš irgi su tuo susidūriau. Per visą dieną nesuvartoju kcal reikiamo kiekio, ko pasekoj atsikeliu truputį drebanti. Nes anksčiau suvartodavau su bandelėm, blynais, bulvėm visai nesunkiai...iš mėsos ir daržovių tiek nesurenku. Pvz mano vakarykščiai pusryčiai kriaušė ir obuolys (~200kcal), pietūs - kiaulienos kepsnys kiaušino plakiny su įvairiom salotom (350), vakarienė 3 vištos šlaunelės su daržovėm (500). Ryškiai per mažai, o kur dar treniruotė.
Vienu prisėdimu daugiau suvalgyt neina, nebent daryt išimtį ir dar vieną valgymą pasidaryt. Pusryčius sotesnius galiu valgyt tik savaitgalį, kai vėlai keliuos. Kitom dienom man nieks, apart poros vaisių, nelenda. Tai čia turbūt didžiausia bėda, su kuria susiduriu paleo.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2013 11 19, 09:53)
Per visą dieną nesuvartoju kcal reikiamo kiekio, ko pasekoj atsikeliu truputį drebanti.

Aš pradėjau įtarti, kad per daug kalorijų suvartoju, nes ryte vis užkabinu kokį šaukštą kokoso aliejaus, tiesiog sučiulpiu, paskui dar prie vakarienės tas pat. Svoris nekrenta g.gif. Neturiu viršsvorio (ūgis 162, 57 kg), bet labai noriu 3 kg nuridenti nuo savęs, na, tokia siekiamybė pas mane.
Apetitu nesiskundžiu, jau metai su viršum beveik nevartoju bandelių, pyragėlių ir t. t. (na, tik retom progom neatsilaikau). Tačiau juodos duonos nebuvau išbraukus iš savo raciono ir pieno produktų, ir daaaug obuolių valgydavau. Dabar jau viso to atsisakiau. Matysim. kaip čia bus su svoriu g.gif
Tiesa, miegu tai labai gerai paskutiniu metu. Nežinau, ar čia tik aplinkybių sutapimas, ar paleo nuopelnas?
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2013 11 19, 09:16)
Apetitu nesiskundžiu, jau metai su viršum beveik nevartoju bandelių, pyragėlių ir t. t. (na, tik retom progom neatsilaikau). Tačiau juodos duonos nebuvau išbraukus iš savo raciono ir pieno produktų, ir daaaug obuolių valgydavau. Dabar jau viso to atsisakiau. Matysim. kaip čia bus su svoriu  g.gif
Tiesa, miegu tai labai gerai paskutiniu metu. Nežinau, ar čia tik aplinkybių sutapimas, ar paleo nuopelnas?

O tai jei daaaaaaug obuolių ir kokosinio sulaižymai, tai kiek valgymų per dieną išeina?
O dėl miego, tai aišku, kad sutapimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2013 11 18, 23:20)
hihihi.gif
Bandžiau pietums cukinujų pastos- pakepiau sviestuke, numirt galima, kaip skanu  wub.gif 

Kas čia per patiekalas? Tik pakepti svieste ir valgyti? Jei pasta - tai sublenderiuoti?
QUOTE(Hippie @ 2013 11 19, 02:22)
Vis nepadėkoju, KATINONE, labai ačiū už putpelių kiaušinius, pasidariau pagal jūsų receptuką-fantastika-majonezas per tris sekundes thumbup.gif O gardus.... wub.gif

Šitas majonezas mano artimiausiuose planuose. Tik putpelių kiaušinius aš prekybcentre pirksiu.
Merginos, patiekalų receptai forume sudėti? Ten žiūrėti?
Ačiū.
Papildyta:
QUOTE(nomore @ 2013 11 19, 10:20)
O tai jei daaaaaaug obuolių ir kokosinio sulaižymai, tai kiek valgymų per dieną išeina?

Valgau 3 kartus per dieną, jokių užkandžiavimų.
Obuolius graužiau kai dar paleo nesilaikiau. Dabar obuoliams griežtai NE schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 11 19, 09:20)

O dėl miego, tai aišku, kad sutapimas  biggrin.gif

nu man tai nebuvo sutapimas. Labai pasikeite miegas pradejus Paleo. Tapo ziauriai gilus, nieko nebegirdziu, nesivartau ir t.t. Tik pradzioje pamenu labai sapnuodavau visokias katastrofas biggrin.gif tai lektuvas isirezia i musu nama, tai ziurek su kokia fura verciuosi doh.gif lotuliukas.gif paskui praejo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2013 11 19, 10:24)
Kas čia per patiekalas? Tik pakepti svieste ir valgyti? Jei pasta - tai sublenderiuoti?

pasta tai makaronai. Na, cukinijas šiaudeliais sutarkuoji/supjaustai ir pakepi svieste su prieskoniais.
Atsakyti
Elata Nidulia, ačiū už paaiškinimus. Apie tą patį reiškia kalbam ką ir galvojau. Bet nežinojau kad tai būtent su žarnynu susiję. Gydytojos gi tai irgi nurašo antibiotikams arba "neiškiai grybelio atsiradimo kilmei". Dar juokingiau kad gydo antibiotikais ir šalia siūlo jogurtinių pakaitalinių piliulių gerti doh.gif
Tai kad šito blogio atsikratyti reikia visškai vaisius išimti? Visokius sūrius taip pat. Vaisiai man prakeiksmas. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2013 11 19, 09:24)
Valgau 3 kartus per dieną, jokių užkandžiavimų.
Obuolius graužiau kai dar paleo nesilaikiau. Dabar obuoliams griežtai NE  schmoll.gif

Ai, aš galvojau, kad čia jūsų toks paleo meniu biggrin.gif
QUOTE(pumpica @ 2013 11 19, 09:27)
nu man tai nebuvo sutapimas.

Aš gi juokavau biggrin.gif Man miegas irgi kardinaliai pasikeitė, ir daug kam. Tik kad dažnai žmonės sako, kad sutapimas, tai ir nesusilaikiau, pritariau biggrin.gif Mea culpa, taip sakant.

QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 19, 09:33)
Tai kad šito blogio atsikratyti reikia visškai vaisius išimti? Visokius sūrius taip pat. Vaisiai man prakeiksmas. sad.gif

Jap. Jokio cukraus labai ilgai.
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 19, 10:33)
Gydytojos gi tai irgi nurašo antibiotikams arba "neiškiai grybelio atsiradimo kilmei". Dar juokingiau kad gydo antibiotikais ir šalia siūlo jogurtinių pakaitalinių piliulių gerti  doh.gif

Žarnyne gerosios bakterijos atsakingos už medžiagų įsisavinimą, imunitetą etc., o blogosios už maisto pašalinimą/pavertimą į š biggrin.gif reikalingos abiejų rūšių bakterijos, tačiau turi būti pusiausvyra.
Na, jeigu vartoji antibiotikus, jie sunaikina visą žarnyno mikroflorą, įskaitant ir blogąsias ir gerąsias bakterijas. Jeigu mityba netinkama, jeigu daug angliavandenių, kurie yra blogųjų bakterijų maistelis ir mažai probiotikų, kurie reikalingi gerosioms, po to žarnyne labiau suveši blogosios bakterijos, t.y . candida (jos ten visokių pavadinimų turi), todėl sutrinka mikrofloros pusiausvyra ir blogosios ima viršų.
Na, jeigu iš tiesų candida išvešėjusi, tuomet reikia visiškai apriboti angliavandenius, vartoti probiotikų turintį maistą (aš vartoju ir tabletinius probiotikus), berods česnakas padeda mažinti candida, dar kažkokios žolelės, aliejai (kurių nepamenu pavadinimo).
Papildyta:
QUOTE(nomore @ 2013 11 19, 10:38)
Mea culpa, taip sakant.

hihihi.gif
Atsakyti
Sveikos, aš kaip tik vakar darželyje apklausą pildžiau apie mitybą. Ten buvo klausimų: ar nuimate "riebalą" nuo mėsos; ar kepate ant taukų ir t.t. Žiūrėsim kokia bus reakcija jei bus biggrin.gif

QUOTE(pumpica @ 2013 11 19, 11:27)
nu man tai nebuvo sutapimas. Labai pasikeite miegas pradejus Paleo. Tapo ziauriai gilus, nieko nebegirdziu, nesivartau ir t.t. Tik pradzioje pamenu labai sapnuodavau visokias katastrofas  biggrin.gif tai lektuvas isirezia i musu nama, tai ziurek su kokia fura verciuosi  doh.gif  lotuliukas.gif paskui praejo biggrin.gif

na aš paskutiniu metu tooookius aiškius sapnus sapnuoju, kažkokius padidintus biggrin.gif Super realius. bigsmile.gif Pamiršus jau buvau tokį gėrį.
Atsakyti
sveikos 4u.gif

Wolauju toliau....bet ziauriai apsirgau koseju iki vemimo ir mm pirma karta gyvenime savaite anksciau doh.gif

bandziau isvengti vaistu nes visi ant cukraus, bet sia nakti jau emiau bi ka kad tik uzmigciau

nenormalus noras valgyti citrinas atsirado doh.gif as visada jas vartodavau organizmo sarminimui ka manote jus apie jas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 19 lapkričio 2013 - 10:01
QUOTE(Elata @ 2013 11 18, 22:17)
Na, bent jau aš turiu omenyje candida, tai kandidozė - blogųjų žarnyno bakterijų candida perteklių. Kai kandidozė sisteminė, lengviau kimba ir kitos ligos, o ligos "apačioje" yra vienas iš kandidozės apraiškų, nes susilpninamas imunitetas, organizmas nebegali kovoti su visokiais piktais sutvėrimais. Liaudiškai dar grybeliu vadina. Girdėjau kažką ir pelėsiu vadinant biggrin.gif sako: mano organizme gydytojai pelėsio rado biggrin.gif

smile.gif
jo, kam kur pasireiskia, kam apacioj, kam virsuj... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Šelma @ 2013 11 18, 22:20)
hihihi.gif
Bandžiau pietums cukinujų pastos- pakepiau sviestuke, numirt galima, kaip skanu  wub.gif  Baigsiu w30, užsipilsiu Pesto ir numirsiu dar kartą  biggrin.gif  rolleyes.gif

Niekur nerandu raugintų kopūstų be cukraus ir lengvo alyvuogių aliejaus majonezui mad.gif

paciam pasidaryt smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 11 18, 23:10)
žalio steiko? būtinai!  cool.gif

ir as noriu!
Atsakyti