Sveikos, šiandien nusipirkau šaldytos skumbrės su kaulais, uodega ir galva-kepsiu orkaitėj savaitgalį-prisiminsiu kaip Kroatijoj laiveliu plaukiodami rijom pačiam laive pietums šviežiai keptą, o po to stuburus su uodegom ir galvom kirams mėtydavom
>>>Vis nepadėkoju, KATINONE, labai ačiū už putpelių kiaušinius, pasidariau pagal jūsų receptuką-fantastika-majonezas per tris sekundes
O gardus....
Kol kas valgosi jau ne trys, o du sotūs kartai dienoje-apie 12val. ir apie 19val., manau duodu pakankamai laiko organizmo fermentams daryt savo darbą
QUOTE(<tundra> @ 2013 11 17, 21:04)
Perku toki, apie 22 Lt uz 0,5 kg
QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 17, 21:12)
Mūsų pardėj "Broniaus krautuvėlė" šitas indelis už 15 lt Bet dingo kažkur visi.
Maksimoj nusipirkau už 14,99lt./0,5kg
QUOTE(varnikė @ 2013 11 17, 21:59)
ačiū Hippie už upėtakius, apturėjau karališka vakarienę.
Į sveikatą
, vėl kada susikooperuosim
Kaip gaminot? Aš išprašiau SB, kad filė išpjaustytų, tai dalį užsūdžiau su kalendra ir be cukraus, dalį paprieskoninau, ryt kepsiu, o dalį visgi užšaldėm
QUOTE(Gricė @ 2013 11 18, 09:05)
Kokius desertus sau leidžiate?
Man geriausias desertas kava su kokoso sviestu
Bet va, trečiadienį jau bus 30d., tai gal pabandysiu ir kokių pieno produktų įtraukt, kokias datules su rikota ar pan. išsidirbinėjimą
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 18, 09:51)
Hippie, aš būčiau dėkinga už receptuką
Prisipažinsiu, niekad nesu "čielos" žuvies kepusi, bet dabar pareidama vis šnairuoju į upėtakius - norisi.
Nee, mes čia tik kartu pirkom eko upėtakius (ne raudoni kaip maksimkėj
). O žuvį paprastai-arba į orkaitę išmarinavus citrinų sultyse, petražolėse, druskoj ir pipiruose, dar kalendros grūdelių pritraiškau arba į foliją ir į orkaitę su daržovėmis, kas nori-su grietinėle. Krapų nepamiršt, sviestuko.
QUOTE(<tundra> @ 2013 11 18, 13:34)
Brut - šampanui, Dry - vynui
Mano mėgstamiausi, labai apsidžiaugiau, kad tarp visų negalima šitie-mažiausia blogybė
QUOTE(Elata @ 2013 11 18, 21:10)
Saliero šaknis maistui auginama ir plačiai naudojama nuo 17 amžiaus, tad nereikia remtis lietuviškais delfiais ir klaidinti merginų, kad tai prieskonis.
Daug ir aš apie saliero gėrį prisiskaičiau, man skanu. Gumbai labiau.
QUOTE(Šelma @ 2013 11 18, 22:20)
Niekur nerandu raugintų kopūstų be cukraus ir lengvo alyvuogių aliejaus majonezui
Raukis pati-sušiačkavojai, druskytės ir patraiškai su kočėlu, po dienos vėl patraiškai. po to vėl-mamytė daro be cukraus-dieviški.