Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 18, 09:51)
Na o aš vakar buvau ir ką - visai nebaisu, atsilaikiau be problemų smile.gif Net nuo alaus, kurį nesvietiškai mėgstu.

smile.gif as apie alkoholi nesneku net biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 11 18, 12:40)
smile.gif  as apie alkoholi nesneku net  biggrin.gif

o man sunku biggrin.gif Ne ne taip baisiai kaip -olikams, bet alų aš nesvietiškkai mėgstu. Nežinau kaip bus šitoj vietoj, kol kas nenoriu, bet... kai užeis biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas senbuvėms ir naujokėms 4u.gif
Senai čia beapsireiškiau ,o šiaip tai nuo apatinės lentynos stebiu jūsų visų pasiekimus, nuklydimus, gardžius patiekalus, kai kuriuos įtraukiu į savo valgiaraštį. Galiu pasidžiaugti šiokia tokia pergale, tai dėl sumažėjusio cholesterolio visu vienetu, tiek bendrojo ir tiek blogojo thumbup.gif . Dėl virškinimo problemų neišeina pilnai PALEO, bet cukrų, miltinius ir krakmolus labai apribojau ir manau tai padėjo. Bet praėjo beveik puse metų ax.gif
Nidulia, mane ilgai kamavo liežuvio jautrumas ir pastovios baltos apnašos, o padėjo granato vaisius thumbup.gif Visą laiką maniau, kad jo negaliu valgyti, kad padidėjęs rūgšingumas, kai šeimos. gyd. vis ragino gert omeprozolį tongue.gif
Nežinau ar ilgai, bet labai padeda viškinimui, tik kaip čia pažiūrės Paleo į šį vaisių, ko gero dėl buvimo cukraus jame nebus leista jums. Skanaus bendravimo, tiesiog galima pasakyt į šeimą susibūrusioms bendramintėms 4u.gif
Atsakyti
Va, praėjo jau nemažai laiko, ir pradeda matytis cholesterolininkų teigiami pokyčiai - limmos vyras, Faustinata. Dabar jau gal naujesniems šitą bėdą turintiems bus drąsiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rutkele:) @ 2013 11 18, 11:44)
o man sunku biggrin.gif Ne ne taip baisiai kaip -olikams, bet alų aš nesvietiškkai mėgstu. Nežinau kaip bus šitoj vietoj, kol kas nenoriu, bet... kai užeis  biggrin.gif

galima alų gerti, kol nesupranti, kad į save su tuom skysčiu susipili ir pramoninių alaus mielių sporas. Kai pradedi suprasti, kad tavo imunitetas, sveikata priklauso nuo simbiontinių mikrobų žarnyne, stengiesi, kad jie gerai jaustųsi, tai visai nebesinori užpilti juos konkuruojančiais blogiukais. Todėl ir duona mielinė mums visai netinkamas produktas.
Alus ir man patiko, ne dideliais kiekiais, bet per metus trilitriaką, kitą tikrai išgerdavau. Užrišau.

Faustinata, labai malonu girdėti, kad ir tau gerėja. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 18 lapkričio 2013 - 11:01
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 18, 12:56)
Alus ir man patiko, ne dideliais kiekiais, bet per metus trilitriaką, kitą tikrai išgerdavau. Užrišau.

verysad.gif Gal ir man pavyks 4u.gif Nesinori tiesa pasakius, o gėriau tikrai senokai.
Atsakyti
Man iš gaiviųjų gėrimų kuriuos mėgstu beliko tik baltas vynas ir pusiau saldus šampanas. Apie alų net pagalvot bjauru, vien kvapas jo koks šlykštus. O anksčiau tai labai labai mėgau. Bet matyt mitybos perversmas pakeitė ir požiūrį. Nes kol kas galvoju, kad jau geriau cukrus negu grūdai-kviečiai-miežiai- irpanašiai.
biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pur-pur: 18 lapkričio 2013 - 11:46
Laikausi paleo jau 5-a diena: be cukraus ir miltinių gaminių, be pieno produktų ir be vaisių. Pastebėjau, kad užvalgius riebiai (pvz., sūdytų lašinių) atsiranda tarsi deginimas burnoje... Kažkas panašaus, kaip kad rūgštys sukyla. Ar man čia kokia reakcija vyksta organizme, ar vis tik reikėtų kokį agurką ar pomidorą prie lašinių suvalgyti? Bet kad parduotuviniai, ko gero, vienos trąšos g.gif . Raugintų kopūstų pietums į darbą nesinori neštis unsure.gif
Atsakyti
laba diena 4u.gif

QUOTE(Gricė @ 2013 11 18, 12:54)
Raugintų kopūstų pietums į darbą nesinori neštis  unsure.gif

o kodėl ne? as juos kazdien nesuosi...vien mėsa man nelabai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2013 11 18, 13:54)
Laikausi paleo jau 5-a diena: be cukraus ir miltinių gaminių, be pieno produktų ir be vaisių. Pastebėjau, kad užvalgius riebiai (pvz., sūdytų lašinių) atsiranda tarsi deginimas burnoje... Kažkas panašaus, kaip kad rūgštys sukyla. Ar man čia kokia reakcija vyksta organizme, ar vis tik reikėtų kokį agurką ar pomidorą prie lašinių suvalgyti? Bet kad parduotuviniai, ko gero, vienos trąšos  g.gif . Raugintų kopūstų pietums į darbą nesinori neštis  unsure.gif

Deginimas burnoje? Ne stemplėje? Kaip įdomiai. Toks pat pojūtis ir kitų riebalų paragavus? Tarkim kokoso aliejaus ar avokadą? Lašinukai naminiai? Gal jie kokie nekokybiški (pvz., rūkyti mirkant ar prieš tai gliukozės sirupe prieskoniuoti)?
Šiaip visi trys valgymai turi turėti ir riebalų, ir daržovių, ir baltymų.
O aš nešuosi į darbą raugintus agurkus biggrin.gif Ir man giliai dzin, jei kažkam nepatinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 18, 11:44)
Man iš gaiviųjų gėrimų kuriuos mėgstu beliko tik baltas vynas ir pusiau saldus šampanas.

schmoll.gif jokių pusiau saldžių neturėtų būti. Cukrus visuose pusiau saldžiuose, pusiau sausuose vynuose, šampanuose. Brut - šampanui, Dry - vynui, kitaip kartu geriam ir žmonių skoniui pataikaujant pridėtus cukrus 4u.gif.

QUOTE(Gricė @ 2013 11 18, 12:54)
Laikausi paleo jau 5-a diena: be cukraus ir miltinių gaminių, be pieno produktų ir be vaisių. Pastebėjau, kad užvalgius riebiai (pvz., sūdytų lašinių) atsiranda tarsi deginimas burnoje... Kažkas panašaus, kaip kad rūgštys sukyla. Ar man čia kokia reakcija vyksta organizme, ar vis tik reikėtų kokį agurką ar pomidorą prie lašinių suvalgyti? Bet kad parduotuviniai, ko gero, vienos trąšos  g.gif . Raugintų kopūstų pietums į darbą nesinori neštis  unsure.gif

O man tai po lašinių - lūpų perštėjimas, bet manau, kad čia nuo sūrumo, nevalgydavau tiek sūdytų lašinių, gal kažkiek ir "troškumas" burnoj, tad stengiuosi nemažai gert arbatų, vandens man mažokai išeina.. Beje, žolelių arbatėlės turbūt visos tinka - rasakilos, šeivamedžio, mėtų ir t.t.?

Dar - kaip paprastai ir skaniai žuvį gaminat? Užveskit ant kelio su idėjom, pvz. starkio? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(<tundra> @ 2013 11 18, 13:34)
Dar - kaip paprastai ir skaniai žuvį gaminat? Užveskit ant kelio su idėjom, pvz. starkio? blush2.gif

nuskuti isplauni pipirini (man skanu su 5 pipiru misiniu ir citrinpipiriais) padruskini i vidu prikisu daug krapu, kalendros jei turiu petrazoliu sviesto kelis gabaliukus...i folija ir i orkaite 20-30 min ir gatva 4u.gif
Atsakyti