avokadai 59euro centai. pigiau grybo (grybuku 300g - 1,50eur)
Ką tu, grybus Voresta iš vis nemokamai dalina
Sveikos . Neseniai tik suzinojau apie Paleo mityba ir po truputi pradedu maitintis jos principais. Ne svorio metimu tikslu, o daugiau susitvarkyt sveikatos reikalus, trukdancius komfortiskam gyvenimui, kur pagrindine beda turbut - nusilpes imunitetas. Perskaiciau apzvelgdama nemazai ir SM temu ir Jusu idetu nuorodu, bendra vaizda turiu, ir net kas yra whole30 supratau , tik dar visiskai nesiaiskinau tikslius leistinus neleistinus produktus vartot jo metu.
Labai idomu stebet/jaust savo organizma, kai is raciono isemiau miltus, cukru, kruopas, duonos ir pieno produktus. Nieko baisaus neivyko, butent, kad nieko. Net nejauciu poreikio/potraukio saldumynams. Labai keista jaust kitoki alki skrandyje, nera toko "grauzimo", o tiesiog jauties alkana, bet lengviau kentet. Aisku, vis dar stebina, kai pusryciams valgau riebiai ir daug , kas man budavo nepriimtina visiskai, bet dabar del to nepatiriu jokio nepatogumo. Ir kava be pieno skanu, nepatiko ji su kokoso pienu. Koki kokoso piena ir is kur imt? Dar klausimas, kai kartais norisi/aplinkybes suveda vartot alkoholio, kuris blogiausias variantas, kuris dar toleruotinas derinant prie sios mitybos? Kiek pati supratau, alus - blogis, sausas vynas ne taip blogai, o shampanas? Kalbu apie tikra shampana, naturalu ir nesaldinta , likeris tai jau cia reik manyt cukraus bomba?
Zalia mesa tapo lyg dar skanesne, nes jautienos "tartaras" ir anksciau man buvo didziausias delikatesas . Idomu is patirties tu, kurios jau ilga laika laikotes Paleo rezimo, kokie didziausi nuklydimai be didesniu nusiskundimu, t.y. ar po menesio-poros jei vel prie kavutes sausainiuka, saldainiuka po viena suvalgyciau, duonos pusriekele, issiilgtos grikiu koses pusryciams, varsketuku...-organizmas labai supyktu, svoris shokteltu i virsu?
Papildyta:
Avokadai skanu . Juos perkant, butinai reik spaudyt, nyksciu, turi lengvai isispaust, suprasit iskart kad viduj bus minkstas, sauksteliu isgramdomas. Aisku, ir isorine isvaizda turi atrodyt apetitiskai .
Labai idomu stebet/jaust savo organizma, kai is raciono isemiau miltus, cukru, kruopas, duonos ir pieno produktus. Nieko baisaus neivyko, butent, kad nieko. Net nejauciu poreikio/potraukio saldumynams. Labai keista jaust kitoki alki skrandyje, nera toko "grauzimo", o tiesiog jauties alkana, bet lengviau kentet. Aisku, vis dar stebina, kai pusryciams valgau riebiai ir daug , kas man budavo nepriimtina visiskai, bet dabar del to nepatiriu jokio nepatogumo. Ir kava be pieno skanu, nepatiko ji su kokoso pienu. Koki kokoso piena ir is kur imt? Dar klausimas, kai kartais norisi/aplinkybes suveda vartot alkoholio, kuris blogiausias variantas, kuris dar toleruotinas derinant prie sios mitybos? Kiek pati supratau, alus - blogis, sausas vynas ne taip blogai, o shampanas? Kalbu apie tikra shampana, naturalu ir nesaldinta , likeris tai jau cia reik manyt cukraus bomba?
Zalia mesa tapo lyg dar skanesne, nes jautienos "tartaras" ir anksciau man buvo didziausias delikatesas . Idomu is patirties tu, kurios jau ilga laika laikotes Paleo rezimo, kokie didziausi nuklydimai be didesniu nusiskundimu, t.y. ar po menesio-poros jei vel prie kavutes sausainiuka, saldainiuka po viena suvalgyciau, duonos pusriekele, issiilgtos grikiu koses pusryciams, varsketuku...-organizmas labai supyktu, svoris shokteltu i virsu?
Papildyta:
QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 13, 23:43)
O man avokadams gaila. Niekada nežinai kas slypi po ta žalia ar juoda jo skūra. Tik vieną kartą teko normalų gauti. Ir tas saldus buvo. Geriau tiesiog lašiakas. Labiau nuspėjamas.
Avokadai skanu . Juos perkant, butinai reik spaudyt, nyksciu, turi lengvai isispaust, suprasit iskart kad viduj bus minkstas, sauksteliu isgramdomas. Aisku, ir isorine isvaizda turi atrodyt apetitiskai .
kaip tik minkstu jau suspaudytu nepatariu pirkti - visi eina spaudo, t.y. gadina, o parsinesus namo ant rytojaus jau papuve. geriausia yra imti akmeninius, tada busit tikri, kad sveikas nepazeistas vaisius. namie siltai padekit, dar geriau kartu su bananais ar nokstanciais obuoliais - sunoksta greitai ir buna sveiki ir skanus (na ne visi, visgi jeigu visai puszalius nurasko, tai nera ko tiketis)...
del alkio jausmo ir as galiu paantrint. anksciau budavo, kad isalkus tiesiog dvilinka eidavau, jausmas kaip kad skrandis save estu, skausmas tik tik kad tveriamas, bent jau vandens reikdavo uzpilt, kad laikinai apramint. o dabar - na alkana ir ka? skrandis pagurgia minutele ir nurimsta. labiausiai alki jauciu galva - pasidaro sunku susikoncentruot, suleteja reakcija. ir anksciau belesiojant alkis uzeidavo po 2-3val, o dabar 5-6val laisvai be maisto, pavalgai rimtai ir pamirsti.
man idealiausias variantas: ryta bulletproof (apie 200-300kcal) apie 8val, pirmas valgymas apie 12val ir pavalgau vakare rimtus pietus 17-18val. cia tik tom dienom kai einu i koledza. kai namie sukiojuos - sunkiau pro lovi praeit tai bulletproof keiciu paprasta kava ir pusryciais, todel gaunasi 3 valgymai laisvadieniais.
del alkoholio - juk ne kasdien geriat, nieko ten neatsitiks, jeigu karta pasilinksminsit. as jo nesureiksminu, zinau, kad sausas vynas tinka, ko gero ir nesaldus sampanas? ar tokio yra? zinove (na nekenciu as alkoholio ir temu apie ji).
uzkopojau grikiu praeita savaite, nes irgi buvau "pasiilgus". apturejau "vidaus organu kosmara", kurio nepamirsiu kuri laika dabar, o paskui vel bus GRIKIAI, kaip tam pishiaus anekdote
del alkio jausmo ir as galiu paantrint. anksciau budavo, kad isalkus tiesiog dvilinka eidavau, jausmas kaip kad skrandis save estu, skausmas tik tik kad tveriamas, bent jau vandens reikdavo uzpilt, kad laikinai apramint. o dabar - na alkana ir ka? skrandis pagurgia minutele ir nurimsta. labiausiai alki jauciu galva - pasidaro sunku susikoncentruot, suleteja reakcija. ir anksciau belesiojant alkis uzeidavo po 2-3val, o dabar 5-6val laisvai be maisto, pavalgai rimtai ir pamirsti.
man idealiausias variantas: ryta bulletproof (apie 200-300kcal) apie 8val, pirmas valgymas apie 12val ir pavalgau vakare rimtus pietus 17-18val. cia tik tom dienom kai einu i koledza. kai namie sukiojuos - sunkiau pro lovi praeit tai bulletproof keiciu paprasta kava ir pusryciais, todel gaunasi 3 valgymai laisvadieniais.
del alkoholio - juk ne kasdien geriat, nieko ten neatsitiks, jeigu karta pasilinksminsit. as jo nesureiksminu, zinau, kad sausas vynas tinka, ko gero ir nesaldus sampanas? ar tokio yra? zinove (na nekenciu as alkoholio ir temu apie ji).
uzkopojau grikiu praeita savaite, nes irgi buvau "pasiilgus". apturejau "vidaus organu kosmara", kurio nepamirsiu kuri laika dabar, o paskui vel bus GRIKIAI, kaip tam pishiaus anekdote
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 13, 16:54)
kai vėl šūdinai jausies, nueik pasižiūrėti į šitą saitą , ar nebuvo saulėj plykstelėjimo.prieš parą.
nuėjau - akurat 11 d X klasės (tai stipriausi) plykstelėjimas, per maždaug parą pasiekia žemę. Kaip tik sutampa. Reaguojat kaip barometrai.
nuėjau - akurat 11 d X klasės (tai stipriausi) plykstelėjimas, per maždaug parą pasiekia žemę. Kaip tik sutampa. Reaguojat kaip barometrai.
nu nežinau, aš nereaguoju į jokius vėjus ir audras...
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 13, 19:00)
Na bet neatsilaikiau ir suvalgiau šiandien 3 mažus obuolius, ko jau seniai nedariau. Širdis atsigavo.
O dabar reikia labiau išmanančių konsultacijos. Kodėl suvalgius to, ko esu atsisakius maždaug 3 sav., iškart pykina, sustoja skrandžio veikla, vidurius paleižia Ir su viskuo taip Na kiti produktai, glitimas, suprantu, seniai įtariau, kad netoleruoju. Bet pvz. bulvės Teko jų suvalgyti ir va iškart bėdų turėjau. Taip kaip čia suprasti? Netoleruojų jų, ar tiesiog net ir per tą trumpą jų atsisakymo laiką organizmas nebemoka jų virškinti? Ar kaip visa tai paaiškinti?
O dabar reikia labiau išmanančių konsultacijos. Kodėl suvalgius to, ko esu atsisakius maždaug 3 sav., iškart pykina, sustoja skrandžio veikla, vidurius paleižia Ir su viskuo taip Na kiti produktai, glitimas, suprantu, seniai įtariau, kad netoleruoju. Bet pvz. bulvės Teko jų suvalgyti ir va iškart bėdų turėjau. Taip kaip čia suprasti? Netoleruojų jų, ar tiesiog net ir per tą trumpą jų atsisakymo laiką organizmas nebemoka jų virškinti? Ar kaip visa tai paaiškinti?
aš po pusantro mėnesio visiško grūdinių atsisakymo suvalgiau juodos duonos didelę riekę su sviestu. Na, galvojau, dabar tai bus... O reakcijos nesulaukiau jokios. Visiškai nieko, nei vidurių pūtimo, nei rūgščių kilimo, nei viduriavimo.
QUOTE(jautiena @ 2013 11 14, 01:41)
kaip tik minkstu jau suspaudytu nepatariu pirkti - visi eina spaudo, t.y. gadina, o parsinesus namo ant rytojaus jau papuve. geriausia yra imti akmeninius, tada busit tikri, kad sveikas nepazeistas vaisius. namie siltai padekit, dar geriau kartu su bananais ar nokstanciais obuoliais - sunoksta greitai ir buna sveiki ir skanus (na ne visi, visgi jeigu visai puszalius nurasko, tai nera ko tiketis)...
aš visada kietus perku. Sunoksta namuose...
QUOTE(<tundra> @ 2013 11 14, 01:07)
Koki kokoso piena ir is kur imt?
Aš dabar retkarčiais RIMI perku tokį, kuriame daugiausiai riebalų bet kaip vadinasi neprisimenu, tiesiog palyginu visas skardines ir imu jis brangesnis berods. Bet šiaip jau Paleoista šią ar praėjusią savaitę rašė, kad kokoso pienas skardinėse nėra sveika, tačiau galima patiems pasigaminti namie iš džiovinto kokoso.
QUOTE(<tundra> @ 2013 11 14, 01:07)
Dar klausimas, kai kartais norisi/aplinkybes suveda vartot alkoholio, kuris blogiausias variantas, kuris dar toleruotinas derinant prie sios mitybos? Kiek pati supratau, alus - blogis, sausas vynas ne taip blogai, o shampanas? Kalbu apie tikra shampana, naturalu ir nesaldinta , likeris tai jau cia reik manyt cukraus bomba?
Na, visas alkoholis yra dvigubai blogiau nei cukrus, nes veikia tiek kaip gliukozė, tiek kaip fruktozė tuo pat metu. Na, ir dar visa kita O šiaip jei jau gerti, tai sakoma, kad raudonas vynas geriausia, tada turbūt baltas, na, ir tikras šampanas (tik kur pas mus tikro šampano gauti), nes tai baltas vynas po papildomos fermentacijos (kuri atliekama papildomai pridėjus cukraus ir mielių). Čia rasite alkoholio gidą, kuris mažiau pažeidžia paleo principus (bet vis tiek nerekomenduojama alkoholiu per dažnai mėgautis).
QUOTE(<tundra> @ 2013 11 14, 01:07)
Idomu is patirties tu, kurios jau ilga laika laikotes Paleo rezimo, kokie didziausi nuklydimai be didesniu nusiskundimu, t.y. ar po menesio-poros jei vel prie kavutes sausainiuka, saldainiuka po viena suvalgyciau, duonos pusriekele, issiilgtos grikiu koses pusryciams, varsketuku...-organizmas labai supyktu, svoris shokteltu i virsu?
O jūs dėl svorio pas mus apsilankėte? Na, šiaip kiekvienam individualiai, tad skirtingai tie organizmai reaguoja. Pabandykit W30 ir po to introduction padaryti ir pastebėti, kaip reaguoja jūsiškis. Sausainiukai ir duona, kadangi turi gliuteno, labiausiai vengtini. Juodo daaaaug kakavos turinčio šokolado gabalėlis prie kavos labiau rekomenduotinas nei koks saldainis.
QUOTE(Elata @ 2013 11 14, 08:25)
Juodo daaaaug kakavos turinčio šokolado gabalėlis prie kavos labiau rekomenduotinas nei koks saldainis.
Ir gaunasi, kad net labiau, nei koks vaisius, nes cukraus mažiau
Bet tai kokia skani ta kalafiorų košė su riebalu
Labas rytas,
iki šiol skrandis nedraugauja su manim po mano riebiosios vakarienės, raugėju kaip išprotėjus Viskas atrodo stovi.
Beje, ne visai į temą, bet kodėl aš negaliu gerti pieno (jokio), bet galiu valgyt praktiškai visus be išimties jo produktus - varškę, jogurtą, kefyrą ir pan? Čia ko netoleruoja - laktozės konkrečiai?
iki šiol skrandis nedraugauja su manim po mano riebiosios vakarienės, raugėju kaip išprotėjus Viskas atrodo stovi.
Beje, ne visai į temą, bet kodėl aš negaliu gerti pieno (jokio), bet galiu valgyt praktiškai visus be išimties jo produktus - varškę, jogurtą, kefyrą ir pan? Čia ko netoleruoja - laktozės konkrečiai?
Labas rytas, pleputės
Vos spėju skaityt, norėjau komentuot daug, bet kol perskaičiau ir pamiršau
Taša, geras sapnas O nuo saulėgražų ir moliūgų sėklų man irgi žiauriai skrandį skauda, daugiau nebevalgau
Sveika prisijungus
Gal žinai, kur Vilniuj gerą tartarą ruošia? Ar pati gaminiesi? Jei taip, prašom papasakot smulkiai, kaip
lygiai tas pats ir man
Vos spėju skaityt, norėjau komentuot daug, bet kol perskaičiau ir pamiršau
Taša, geras sapnas O nuo saulėgražų ir moliūgų sėklų man irgi žiauriai skrandį skauda, daugiau nebevalgau
QUOTE(<tundra> @ 2013 11 14, 02:07)
Sveikos .
Zalia mesa tapo lyg dar skanesne, nes jautienos "tartaras" ir anksciau man buvo didziausias delikatesas .
Zalia mesa tapo lyg dar skanesne, nes jautienos "tartaras" ir anksciau man buvo didziausias delikatesas .
Sveika prisijungus
Gal žinai, kur Vilniuj gerą tartarą ruošia? Ar pati gaminiesi? Jei taip, prašom papasakot smulkiai, kaip
QUOTE(jautiena @ 2013 11 14, 02:41)
del alkio jausmo ir as galiu paantrint. anksciau budavo, kad isalkus tiesiog dvilinka eidavau, jausmas kaip kad skrandis save estu, skausmas tik tik kad tveriamas, bent jau vandens reikdavo uzpilt, kad laikinai apramint. o dabar - na alkana ir ka? skrandis pagurgia minutele ir nurimsta.
lygiai tas pats ir man
QUOTE(nefifi @ 2013 11 14, 09:35)
Beje, ne visai į temą, bet kodėl aš negaliu gerti pieno (jokio), bet galiu valgyt praktiškai visus be išimties jo produktus - varškę, jogurtą, kefyrą ir pan? Čia ko netoleruoja - laktozės konkrečiai?
O kodėl pieno negalite? Po to vizitai į wc padažnėja? Na, pienas turi laktozės, t. y. cukraus, kuris pienui fermentuojantis, virstant jogurtu ar kefyru, pamaitina bakterijas ir sunyksta. Na, bet aš pvz., netoleruoju laktozės, bet ir šviežios varškės negaliu, ne tik pieno
QUOTE(Elata @ 2013 11 14, 08:43)
O kodėl pieno negalite? Po to vizitai į wc padažnėja? Na, pienas turi laktozės, t. y. cukraus, kuris pienui fermentuojantis, virstant jogurtu ar kefyru, pamaitina bakterijas ir sunyksta. Na, bet aš pvz., netoleruoju laktozės, bet ir šviežios varškės negaliu, ne tik pieno
gal dėl skonio... nu negaliu, nes pradeda vimdyt. Mama kiek pasakojo, mane maitino iki 8 mėn, viskas buvo ok. Dar iki kokių 3metų valgiau pienišką sriubą. O paskui sakė, kad iškart supykindavo. Bet pieno produktai - nuostabus dalykas
QUOTE(jautiena @ 2013 11 14, 00:41)
man idealiausias variantas: ryta bulletproof (apie 200-300kcal) apie 8val, pirmas valgymas apie 12val ir pavalgau vakare rimtus pietus 17-18val.
o kodėl ta riebalinė kava nepriskiriama prie valgymo?